Buffalo – Toronto 2:4 (kon.) | Detroit – Ottawa 5:4 (1:0 po s.n.) | Florida – Montreal 1:4 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
2:4 (0:3, 1:0, 1:1)
Toronto Maple Leafs
Úterý 04.04.2017, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (03:51:43)
     
    Československá stopa v utkání:
    Roman Polák (TOR) 0+0, 4 střely, čas na ledě 19:54.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Auston Matthews (TOR) 1+0
    2. James van Riemsdyk (TOR) 1+0
    3. Leo Komarov (TOR) 1+0.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 22 – 45
    Zablokované střely soupeře: 12 – 14
    Trestné minuty: 30 – 6
    Využité přesilové hry: 0/1 – 1/3
    Bodyčky: 15 – 16
    Vyhraná vhazování: 46% – 54%.
     
    Je dobojováno! S trochou nadsázky by se dalo říct, že o osudu zápasu mezi Buffalem a Torontem rozhodlo pouhých 48 vteřin z první třetiny. Právě v tomto rozmezí stihli hosté nastřílet tři ze svých celkových čtyř branek a prakticky rozhodnout o svém přesvědčivém vítězství. Díky těmto dvěma bodům si Toronto opět polepšilo v boji o play-off, o které už by ve zbývajících duelech základní části nemělo přijít.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Pár sekund před koncem nechybělo moc, aby se Sabres dotáhlo na rozdíl jediné branky. Na levé straně to moc pěkně udělal Evan Rodrigues, který se obtočil kolem obránce a poslal puk do brankoviště, kde si jej Andersen málem srazil do vlastní branky.
     
    59:30
    Nilsson zůstává na střídačce, Buffalo se pokouší o malý hokejový zázrak v šesti hráčích v poli.
    59:05 Jack EICHEL - 2:4
     
    59:05
    Sabres právě vstřelili branku!
    V poslední minutě tu máme ještě jednu korekci stavu. Rielly střelou od modré čáry trefil jen nohy Reinharta, od kterých se puk odrazil přímo do jízdy JACKA EICHELA. Ten pohotově vystartoval na Andersena, kterého pokořil pěkným bekhendovým blafákem zakončeným střelou mezi betony. Asistence: Sam Reinhart.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:24
    Tribuny se začínají velmi rychle vyprazdňovat, na svých místech zůstávají snad už jenom fanoušci Toronta, kteří mohou být s výkonem Maple Leafs nadmíru spokojení.
     
    57:57
    V něm dlouho ale nepobyli, na druhé straně dal o sobě vědět švédský mladík William Nylander, který si však na Nilssona nepřišel.
     
    57:27
    Ennisova střela z pravého kruhu neměla šanci na úspěch, avšak Sabres se díky ní alespoň usadili v útočném pásmu.
     
    56:57
    Kulikov protančil velkou částí hrací plochy až na pozici levého křída, odkud však nenašel žádného svého spoluhráče.
     
    56:24
    Zápas se už spíše dohrává, Andersen nyní zastavil nahození ze středního pásma a velmi rychle ukončil rodící se útok Šavlí.
     
    55:53
    Matthews dostal ve středním pásmu spoustu prostoru, po přejezdu přes modrou čáru vystřelil skrz Bogosiana, ale branka byla pro jeho pokus malá.
     
    54:58
    Matt Martin teď trochu pobavil domácí fanoušky, když se tak moc věnoval puku na hokejce, až se zničeho nic bez cizího přičinění rozplácl o mantinel.
     
    54:03
    Kane neudržel nervy na uzdě, v přerušené hře si k sobě přitáhl Riellyho, za což od rozhodčích dostal osobní trest a v dnešním zápase se již nepředstaví.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 22. R. O'Reilly (B. Gionta), 60. Eichel (Reinhart) – 5. Komarov (Kadri), 6. Matthews (W. Nylander, Gardiner), 6. J. van Riemsdyk (Bozak), 46. Kadri (Marner, N. Zajcev)


    Buffalo Sabres: Lehner (6. A. Nilsson) – Ristolainen, McCabe, Franson, Gorges (A), D. Kulikov, Bogosian – Ennis, R. O'Reilly (A), E. Kane – Reinhart, Eichel, B. Gionta (C) – A. Nylander, Rodrigues, M. Foligno – C.J. Smith, Girgensons, Carrier.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – C. Carrick, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, R. Polák, Hunwick (A) – W. Nylander, Matthews, Hyman – Co. Brown, Kadri, Komarov – Marner, Bozak (A), J. van Riemsdyk – Kapanen, Boyle, M. Martin.

    Rozhodčí: McCauley, Rank – Kovachik, Galloway

    Diváci: 18 829
    thejrc.org