Island – Austrálie 2:3 (kon.) | Španělsko – Belgie 3:5 (kon.) | Rumunsko – Srbsko 4:1 (kon.)
konec
Španělsko
3:5 (0:1, 0:2, 3:2)
Belgie
Úterý 04.04.2017, 15:30 • Galati Arena, Galati • Mistrovství světa - II. A Divize • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to už vše, přeji Vám příjemný zbytek dne. (18:14:24)
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Španělsko: Ignacio García (27 zákroků)

    Belgie: Vincent Morgan (0+2).
     
    Střely na branku: 24 – 32.
     
    Je dobojováno! Zápas dvou týmů, které včera musely překousnout nepříjemnou porážku, skončil vítězstvím Belgie, která si po prohře 1:9 od Rumunska připisuje do tabulky první tři body za výhru 5:3 nad Španělskem. To včera překvapivě padlo s Islandem a dnes znovu vyšlo naprázdno, když se začalo prosazovat až ve třetí třetině. Tým z Pyrenejského poloostrova tak zřejmě může definitivně přestat pomýšlet na postup a naopak by se měl přeorientovat na boj o samotnou záchranu. Turnaj je totiž velmi krátký a další porážka by pro něj mohla být už hodně nepříjemná.
     
    Konec zápasu.
    59:58 Juan BRABO - 3:5
     
    59:58
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    A ještě jedno španělské snížení! Belgičané už chtěli dohrát zápas v útočném pásmu, kotouč ale získal Marc Paul a odstartoval přečíslení tří na jednoho! Tím posledním bránícím hráčem byl Mitch Morgan, který ale nezamezil Boranatově přihrávce na JUANA BRABA a ten poslal puk za měrně skákajícího brankáře. Asistence: Oriol Boronat, Marc Paul.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:56
    I v samotném závěru zápasu pokračuje nekompromisní posuzování zákroků. Za vražení na hrazení tentokrát putuje na trestnou alvici španělský útočník Carlos Quevedo.
    57:58 Pablo PUYUELO - 2:5
     
    57:58
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    No a světe div se, i Španělsko nakonec dává gól v početní převaze! Solorzano si u modré čáry sjel pro Boronatovu přihrávku a dalším rychlým pasem zleva doprava vyzval ke střele do odkryté branky PABLA PUYUELA, který už to měl se zakončením poměrně jednoduché. Asistence: Ignacio Solorzano, Oriol Boronat.
     
    57:04
    Vyloučení v týmu Belgie (Maxime Pellegrims – 2 min., sekání).
    56:53 Alexandre BREMER - 1:5
     
    56:53
    Belgie právě vstřelila branku!
    Belgičané bleskově využívají přesilovku a dávají definitivní tečku za svým dnešním prvenstvím. Maxime Pellegrims vrátil puk na modrou čáru, kde si ALEXANDRE BREMER počkal, až mu Brabo uvolní prostor, a z nápřahu propálil všechny ostatní překážky mezi ním a sítí v brance Ignacia Garcíi. Asistence: Maxime Pellegrims.
     
    56:46
    Vyloučení v týmu Španělsko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Carlos Quevedo.
     
    56:37
    Carlos Quevedo kvalitně vypálil z prakticky nulového úhlu, ovšem Cornelius byl u své levé tyče připraven.
     
    56:02
    Vincent Morgan nezpracoval spoluhráčovu přihrávku do levého kruhu, po odrazu od mantinelu se přesto dostal ke střele, ale ta si cestu za záda Garcíi nenašla.
     
    55:49
    Rodící se šarvátku po belgickém ofsajdu rozhodčí velmi rychle ukončili. Vše odstartoval tvrdý bodyček na Mitche Morgana.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 53. Rubio (García-Arias), 58. Puyuelo (Solorzano, Boronat), 60. Brabo (Boronat, Paul) – 8. B. Kolodziejczyk (M. Morgan, V. Morgan), 22. B. Kolodziejczyk (de Smet, Pellegrims), 25. M. Morgan (V. Morgan), 42. Distate (B. Kolodziejczyk, Paulus), 57. Bremer (Pellegrims)


    Španělsko: I. García (Barbo) – Paul, Brabo, Baldris, A. García, Vicente, Vea – Rubio, Carbonell, Quevedo (A) – Solorzano, Fuentes (A), Boronat – Pantoja, Puyuelo (C), González – A. Betrán, Muñoz, Cerda – García-Arias.
    Belgie: Cornelius (Legrand) – Distate, Paulus (C), Neven, van Laere, Vroemans, Ramet – V. Morgan (A), M. Morgan, B. Kolodziejczyk (A) – van den Bogaert, de Smet, Pellegrims – Bremer, Milpas, Dewin – Klijsen, A. Kolodziejczyk.

    Rozhodčí: Moschen (ITA) – Lodewyk (NED), Levenze-Szilad (ROU)

    Diváci: 210
    thejrc.org