Lille – Nice 1:2 (kon.)
konec
Lille OSC
1:2 (1:2)
OGC Nice
Pátek 07.04.2017, 20:45 • Stade Pierre-Mauroy (Villeneuve d'Ascq) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům francouzské kopané. Dnes je na programu dvaatřicáté kolo francouzské Ligue 1 a my budeme sledovat duel mezi týmy Lille OSC a OGC Nice.
     
    Lille OSC

    Domácí Lille OSC se nachází v tabulce nejvyšší francouzské ligy na třináctém místě. Na osmnáctou pozici, která zaručuje baráž o udržení se v Ligue 1 mají fotbalisté tohoto celku náskok jedenácti bodů a sedm kol před koncem soutěže tak musí sbírat stále body, aby se tomuto místu nepřiblížili. Dnes na svém hřišti budou bojovat o další ligové body do tabulky, které jsou důležité, ale proti hostům z Nice to tedy nebude žádná procházka růžovým sadem.

    Nejproduktivnější hráči Lille OSC

    Nicolas de Préville – 8+1
    Éder – 5+4
    Rony Lopes – 4+1
     
    OGC Nice

    Hosté mají úplně jiné starosti, ty příjemnější. Jsou na třetím místě Ligue 1 a stále bojují o ligový titul. Na svém kontě mají sedmašedesát bodů a na první Monaco ztrácí tři body, na druhý pařížský celek PSG pak pouhý jeden bod. Cíl cesty do Lille je tedy jasný. Získat všechny body, aby fotbalisté Nice stále živili šanci na zisk cenné trofeje. Uvidíme, jak se s rolí favorita na cizím hřišti popasují a zda skutečně budou plně bodovat, nebo zda se domácím podaří naopak hosty ubránit a sebrat jim nějaký ten bod.

    Nejproduktivnější hráči OGC Nice

    Mario Balotelli – 11+1
    Alassane Pléa – 11+2
    Wylan Cyprien – 8+3
     
    Vzájemná utkání

    Poslední vzájemný duel, který se datuje do srpna roku 2016, skončil remízou 1:1 na hřišti Nice. Jak to dopadne dnes?
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Enyeama – Corchia, Amadou, Alonso Mujica, Béria – Xeka da Silva Rocha, Mavuba (C) – Lopes, Benzia, de Préville – Éder.
    Náhradníci: Maignan – El Ghazi, Kishna, Bauthéac, J. Palmieri, Bissouma, Sliti.

    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Dalbert – Koziello, Seri – Pereira, Belhanda, Eysseric – Balotelli.
    Náhradníci: Benítez – Le Bihan, Srarfi, Burner, Walter, Donis, M. Sarr.

    Rozhodčí: Delerue – Harchay, Jouannaud.
     
    Hráči obou celků už nastupují na hrací plochu a utkání tak bude moci za malou chvilku začít.
     
    Domácí fotbalisté Lille OSC nastoupí v tmavomodrých dresech a hosté z OGC Nice pak budou v bílém provedení svých dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O výkop se postarali domácí fotbalisté a s míčem na svých kopačkách se tak vydávají do svého vůbec prvního útoku tohoto zápasu.
     
    1
    Bleskově se ale k míči dostali hosté, kteří okamžitě zamířili před domácí branku, ale jejich útok skončil bez úspěchu, hráči Lille se první nebezpečně akci dokázali ubránit.
     
    2
    A hned na to se na opačnou stranu vydali hráči v bílých dresech, kde pálil na branku Cardinaleho Préville, jenže obránce Béria dokázal jeho střelu odvrátit do bezpečí.
     
    3
    Po faulu na Jeana Michaëla Seriho zahrávali hosté volný přímý kop. Bylo to ale z velké vzdálenosti a branku domácích tak hráči Nice vůbec neohrozili.
     
    4
    Maxime Le Marchand se napřáhl k pořádné střele z hranice velkého vápna, ve svém brankovišti byl ale připraven Vincent Enyeama, jenž akci hostujícího týmu zastavil.
     
    5
    Hosté v čele s Mariem Balotellim směřovali do další akce, ale na polovině domácích přišli o balón díky pozorné obraně. Hra se tak otáčí znovu na druhý konec hřiště, tedy před branku Nice.
     
    6
    Domácí hráči se dostali do slibné akce, která ale musela velmi rychle skončit. Postranní sudí si totiž všiml, že Miguel da Silva Rocha byl v ofsajdové pasti.
     
    7
    Zatím nesledujeme příliš oslnivý fotbal, ale je teprve začátek utkání a obě mužstva se dostanou do provozní teploty, abychom viděli i nějaké pohledné a velké šance na obou stranách.
     
    8
    Belhanda se snažil poslat do úniku Maria Balotelliho, ale do jejich souhry vložil svoji nohu jeden z domácích obránců a znovu se tak hosté nedostali do výraznější šance.
     
    9
    Fotbalisté Nice se v pokutovém území dostali do další pohledné akce, jenomže se dopustili faulu při útočení a skóre se tak znovu nemohlo měnit.
     
    10
    Statečně se proti favoritovi dnešního utkání drží hráči Lille, kteří zejména v obraně motají hlavy hostujícím útočníkům. Ti se tak v tuto chvíli nedostali znovu do zakončení.
     
    12
    Míč mají na kopačkách hosté a z vlastní poloviny pomalu přecházejí do útoku. Znovu to ovšem nemají vůbec jednoduché.
     
    13
    Domácí vybojovali rohový kop, který rozehraje Rony Lopes.
     
    14
    Lille právě vstřelilo branku!
    Po jeho zahrání se míč dostal kousek za velké vápno na kopačku IBRAHIMA AMADOUA, jenž svou střelou poslal míč k levé tyči domácí branky a Lille se tak ujímá vedení – 1:0.
    14. Ibrahim AMADOU - 1:0
     
    15
    Hosté se snažili o odpověď, ale znovu jim v cestě stála pozorná domácí obrana.
     
    17
    Nice právě vstřelilo branku!
    A vzápětí přichází hostující vyrovnání. Do rychlého protiútoku se dostali hráči Nice, dovnitř velkého vápna přiletěl nadýchaný centr pro MARIA BALOTELLIHO, který svou pravačkou sklepl míč, který skončil za zády Enyeama. Začíná se tedy znovu od začátku – 1:1. Asistence: Valentin Eysseric.
    17. Mario BALOTELLI - 1:1
     
    18
    Během chvilky padly dva góly, hostům se brzy povedlo srovnat skóre a nyní se dá očekávat další tlak hostů, kteří se budou chtít dostat do vedení a otočit skóre na svou stranu.
     
    19
    A ten také přišel. Před domácí branku se natlačil znovu Mario Balotelli, jenže tentokrát jeho střela mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    20
    A na druhé straně pálil zblízka Yassine Benzia, ale i jeho střelu dokázala pokrýt obrana hostů. Ti se tak vydávají do další akce.
     
    21
    Před brankou se několikrát odrazil míč k Eyssericovi, který na domácí branku vyslal další střelu. Ta ale byla sražena za zadní čáru a následuje tak rohový kop pro Nice.
     
    22
    Hosté jsou nyní hodně aktivní a za jejich útočnou hru jsou odměněni další standardní situací v podobě dalšího rohové kopu.
     
    23
    Jenže z tohoto mráčku nezapršelo, míč si po zisku domácích přebírá Ibrahim Amadou, autor první branky zápasu a posílá svůj tým znovu před hostující branku.
     
    24
    Yassine Benzia si nabíhal podél levé postranní čáry do blízkosti hostující brány, ale míč mu utekl daleko před něho, a tak sám Benzia nyní kroutí hlavou, co se mu nepovedlo. Jinak by z toho asi bylo další přečíslení hostů.
     
    25
    O balón přišel Belhanda a z toho mohl pramenit další útok domácích. Jenže ti byli znovu zastaveni hostující obranou, která zažehnala nebezpečí včas.
     
    27
    Chybu nyní vyrobil brankář hostů Yoan Cardinale, domácí se pak dostali před jeho branku a zblízka na něho střílel Yassine Benzia, ale své předchozí zaváhání pak Cardinale napravil přesným zákrokem a poté se svým spoluhráčům omluvil.
    27. Cardinale napravil svou chybu a připsal si přesný zákrok proti střele domácích.
     
    28
    A další chyba hostů, Belhanda laxně zahrál míč ve velkém vápně, ten se dostal na kopačku Prévilleho, ale jeho střela mířila jen vedle hostující branky.
     
    29
    Volný přímý kop zahrávali domácí hráči, kteří tak byli v další šanci před hostující brankou, ale Éder poslal míč přímo do připravené zdi sestavené z hráčů v bílých dresech.
     
    30
    Dante musel zahrát míč na malou domů Cardinalemu, ten už ho má na své kopačce a následovat tak bude odkop směrem k brance domácího celku.
     
    31
    Nyní to kličkovanou zkusil Jean Michaël Seri, ale ta poslední mu příliš nevyšla a jeho střela pak neměla patřičnou razanci a domácí branku tak hostující záložník neohrozil.
     
    32
    Sudí nyní domluvil domácímu hráči, který srazil k zemi svého soupeře. Vše ale vyřešila právě domluva mezi rozhodčím a hráčem a ani tentokráte se nežlutilo.
     
    33
    Po faulu na Lopese ve středu hřiště budou domácí hráči zahrávat další volný přímý kop.
     
    34
    Domácí standardní situaci zahráli nakrátko, k míči se pak těsně před velkým vápnem dostal Sébastien Corchia, ale jeho rána skončila jen vysoko nad hostující brankou.
     
    35
    Hosté z Nice znovu chybovali v rozehrávce na své vlastní polovině. Younés Behanda znovu poslal míč na domácí hráče, ale chybu hráči Lille potrestat nedokázali.
     
    37
    Domácí hráči jsou znovu hodně aktivní, napadáním soupeře si vybojovali autové vhazování a následně pak se pokusí znovu dostat se do blízkosti hostující brány.
     
    38
    Ale tentokráte Belhanda dobrým obranným zákrokem připravil domácí o další šanci a rychle posílá balón směrem k brance Nice.
     
    39
    A znovu se nedokázali hráči Nice dostat na polovinu Lille. Obrana OSC je zatím hodně precizní a favorité dnešního duelu tak před domácí branku procházejí jen velmi těžko.
     
    40
    Několikrát hosté rozehrávali na vlastní polovině a všichni hráči v bílém v podstatě stáli na jednom místě. Pohyb hráčů Nice je nyní znovu hodně laxní.
     
    41
    Mario Balotelli se nyní zlobil na svého spoluhráče, který mu poslal příliš prudkou přihrávku do běhu. Kdyby tomu bylo opačně, Balotelli by se jistě dostal do samostatného úniku.
     
    42
    Znovu byl ve skvělé šanci Mario Balotelli, ale jeho střela z voleje zamířila k pravé tyči, kde ji svými rukavicemi zachytil Vincent Enyeama, který svůj tým podržel.
    42. Balotelliho střela skončila v rukavicích domácího brankáře.
     
    43
    O chvíli později poslal Mario Balotelli přihrávku Valentinu Eyssericovi, který taktéž zblízka svou šanci promarnil.
     
    45
    Nice právě vstřelilo branku!
    Nyní už ale sílící tlak hostů pramenil v jejich vedoucí branku. A hodně aktivní MARIO BALOTELLI se dočkal své druhé přesné trefy, když střelu Pereiry, kterou vyrazil brankář domácích pouze kousek vedle sebe, doklepl do odkryté branky právě Balotelli – 1:2. Hosté tak strhávají vedení na svou stranu v samotném závěru prvního poločasu.
    45. Mario BALOTELLI - 1:2
     
    45
    Velká radost hostů, ti nyní po chvilce byli v další šanci, ale už se nic nestane. Hlavní sudí nenastaví ani minutu navíc a závěr první části hry je tak u konce.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas tohoto zápasu je u konce. Viděli jsme celkem tři branky. Nejprve se do vedení dostali domácí hráči zásluhou Ibrahima Amadoua, ale hosté dokázali velmi brzy srovnat, když se přesně mezi tři tyče trefil Mario Balotelli. A stejný hráč pak přidal v pětačtyřicáté minutě svou druhou přesnou trefu a hosté z Nice tak nakonec po první půli šli do kabin s vedením v zádech, když otočili nepříznivý stav zápasu na svou stranu. Jistě nás ale ještě čeká zajímavý druhý poločas, který začne ve 21:50.
     
    Střely na branku: 2 – 6
    Držení míče: 33% – 67%
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    O výkop ve druhé půli se postarali hosté a hned se vydali směrem před domácí branku.
     
    47
    Sébastien Corchia si naběhl z pravé strany před velké vápno, kam chtěl centrovat míč. Jenže jeden z hostujících obránců ho zakopl za zadní čáru a domácí vybojovali alespoň rohový kop.
     
    48
    Z této akce ale hráči Lille branku Nice neohrozili a v poklidu se tak hosté dostávají do svého dalšího útoku ve druhém poločase.
     
    48
    Následoval ale rychlý protiútok, domácí sice byli zastaveni ve své další akci, ale to jim vůbec nemusí vadit. U míče zůstanou, budou mít totiž k dispozici autové vhazování.
     
    49
    Dalbert vhazoval míč od postranní čáry, když si všiml, že k němu přibíhají dva hráči domácích, nakonec vhodil míč až před Cardinaleho, který se tak postará o odkop míče a pošle ho směrem dopředu.
     
    50
    Ale už opět domácí hráči. Yassine Benzia uvolnil míč Nicolasovi de Prévillemu, ale druhý jmenovaný pak poslal balón pouze hodně vedle hostující brány.
     
    52
    Rony Lopes se málem dostal do velké šance. Kousek od branky hostů, která byla mírně odkrytá, chtěl skluzem usměrnit míč mezi tři tyče, ale chybělo mu půl kroku, aby se mu to povedlo. Hosté si tak mohli oddychnout.
     
    54
    Sébastien Corchia nedoběhl míč, který by mohl odcentrovat před hostující branku. Ten místo toho skončil v zámezí a následuje akorát autové vhazování pro hráče Nice.
     
    55
    Junior Alonso Mujica přímo před zraky hlavního sudího zastavil v rozjezdu Maria Balotelliho a následovat tak bude volný přímý kop takřka z poloviny hřiště.
     
    56
    Jean Michaël Seri uvolnil Vincenta Koziella, který poté okamžitě střílel na domácí branku, míč ovšem skončil za zadní čárou, kam ho poslali hosté a následovat tak bude odkop od domácí brány.
     
    57
    Valentin Eysseric svým dlouhým nákopem uvolnil Maria Balotelliho, který se podél levé postranní čáry chtěl dostat dopředu, ale to mu nevyšlo. Obránce Sébastien Corchia byl tím hráčem, který ho o balón připravil.
     
    58
    Volný přímý kop zahrávali domácí hráči, míč se snášel do pokutového území, kde byl nejrychleji připraven Maxime Le Marchand, jenž ho odhlavičkoval do bezpečí.
     
    60
    Domácí byli v dalším tlaku před hostující brankou a hosté si zahrávají s výsledkem. Jejich těsný náskok je v posledních chvílích ohrožen, neboť hráči Lille mají chvílemi velký tlak.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Dante (OGC Nice).
     
    62
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Rony Lopes, přichází Anwar El Ghazi.
     
    62
    Domácí po vystřídání zahrávali volný přímý kop kousek za velkým vápnem. Byla to tedy ideální příležitost, kterou ovšem hráči v bílém promarnili.
     
    63
    Hosté se nadechli k dalšímu útoku, Pereira se dostal ke střele z dobrých dvaceti metrů, ale také on se mezi tři tyče netrefil.
     
    64
    Do akce se vydal pod delší době také Mario Balotelli, ale jeho vzdušná střela skončila jen vysoko nad domácí brankou. Odkop od ní pak provede Vincent Enyeama.
     
    65
    Ze strany hostů nyní zase opadlo tempo hry a po dalších dvou chybách se málem do přečíslení dostali domácí hráči. Nestalo se tak, obrana hostů znovu celou akci zastavila.
     
    66
    Ale už znovu domácí hráči, kteří vycítili šanci a snaží se o srovnání stavu skóre. Zatím se jim to ale nedaří a k míči se tak opět dostali zpět hosté z Nice.
     
    67
    Yassine Benzia se napřáhl k pořádné střele z hranice velkého vápna, jenže míč, který mířil před hostující branku, zachytila zase pozorná hostující obrana. Hráči Nice se tak mohou přemístit znovu do blízkosti domácí branky.
     
    69
    Brankář domácích Vincent Enyeama ukryl míč do svých rukavic po střele Valentina Eysserica, jenž pálil v jeho těsné blízkosti.
     
    72
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Yassine Benzia, přichází Ricardo Kishna.
     
    73
    Domácí hráči zastavili další akci hostů, kteří se tak dostávali do další akce. Jenže nakonec hráči Nice u balónu zůstanou. Domácí totiž faulovali a následuje volný přímý kop pro hosty.
     
    74
    Unikajícího Ricarda Pereiru zastavil nedovoleně Rio Mavuba, který tak dostává žlutou kartu. Hosté budou zahrávat volný přímý kop na polovině Lille.
     
    75
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Rio Mavuba, přichází Yves Bissouma.
     
    76
    Domácí hráči ohrozili málem hostující branku. Po několika odrazech se k míči dostal Ricardo Kishna, jeho ránu ale srazil Jean Michaël Seri za zadní čáru a následuje tak rohový kop pro Lille.
     
    77
    Jenomže v pokutovém území si nikdo z hráčů domácích nevyskočil na hlavičku, aby srazil míč za Cardinaleho záda, a tak se směrem dopředu už vydávají hráči Nice.
     
    78
    Nová akvizice na hřišti, Yves Bissouma, se dostala ke střele z rohu velkého vápna a Cardinale tak měl plné ruce práce. Svým zákrokem ale podržel svůj tým i jeho těsné vedení.
     
    79
    Hráči Lille jsou znovu u míče a už s ním spěchají do blízkosti Cardinaleho branky. Jenomže obrana hostů byla znovu precizní a nedovolila, aby domácí hráči jakkoli ohrozili jejich bránu.
     
    80
    Belhanda se dostal dovnitř pokutového území, odkud vyslal po delší době pro hosty dobrou střelu. Ta ale byla sražena za zadní čáru a následuje tak rohový kop pro hráče v bílých dresech.
     
    81
    Koziello byl faulován na polovině Lille a hosté budou zahrávat volný přímý kop ze šestadvaceti metrů.
     
    82
    K míči se postavil Mario Balotelli a nevyslal vůbec špatnou střelu. Míč po ní skončil jen kousíček od pravé tyče branky Vincenta Enyeamy.
    82. Balotelli zahrál volný přímý kop velmi dobře, míč skončil jen kousek vedle domácí branky.
     
    83
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Mario Balotelli, přichází Mickaël Le Bihan.
     
    84
    Domácí nebyli daleko od vyrovnání, ale nebezpečnou situaci před hostující brankou hráči Nice zvládli a odvrátili velkou hrozbu do bezpečí.
     
    85
    Poslední síly vrhají domácí hráči do útoku. Už nemají co ztratit, naopak mohou pouze získat. Hosté tak byli před malou chvílí pod dalším tlakem, který ovšem dokázali znovu ustát.
     
    87
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Vincent Koziello, přichází Rémi Walter.
     
    88
    Walter se hned dostal ke střele, kterou poslal přímo doprostřed domácí branky, kde byl ale připravený domácí brankář Vincent Enyeama.
     
    88
    Po autovém vhazování Dalberta se k míči dostal Mickaël Le Bihan, ale jeho střela zamířila pouze vysoko nad domácí branku.
     
    89
    Dalbert přetáhl svůj centr, nakonec se ale Belhanda dokázal k míči dostat, jeho střela ale byla hodně nepřesná. U balónu se tak nyní ocitli domácí hráči a okamžitě míří před hostující bránu.
     
    90
    Hráči Lille budou zahrávat volný přímý kop. Sice to není z bůhvíjak dobré vzdálenosti, ale na nějaký centr do velkého vápna by to být mohlo. Uvidíme, jak s touto situací domácí naloží.
     
    90
    Tak z toho nakonec nic nebylo a následuje tak odkop od hostující branky. Domácím už začíná velmi rychle utíkat čas.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví zápas o tři minuty nad rámec hrací doby.
     
    90+1
    Hosté se zaměřili na obranu a svůj těsný náskok začínají bránit. Domácí se čím dál více tlačí před Cardinaleho, který ale zatím nemusel zasahovat.
     
    90+2
    Domácí vyslali další střelu na hostující branku, ale celou situaci zažehnal Cardinale, jenž svým zákrokem znovu podržel svůj tým.
     
    90+3
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Valentin Eysseric, přichází Malang Sarr.
     
    90+4
    Ještě se hosté dostali do asi posledního útoku tohoto utkání, ale dá se očekávat, že hlavní sudí během chvilky ukončí tento duel.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec své těsné vedení, které si vypracovali v prvním poločase, uhájili a získávají tak na svou stranu další veledůležité body. Posunuli se tak na druhé místo v tabulce. Domácí tak po bojovném výkonu nezískali ani jeden bod, i když by si minimálně jeden za svůj výkon rozhodně zasloužili.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 22:13.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:41:30)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 14. Amadou – 17. Balotelli (Eysseric), 45. Balotelli

    Karty:   74. Mavuba (LIL) – 61. Dante (NIC)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 22:13.
    Lille OSC: Enyeama – Corchia, Amadou, Alonso Mujica, Béria – Xeka da Silva Rocha, Mavuba (C) (75. Bissouma) – Lopes (62. El Ghazi), Benzia (72. Kishna), de Préville – Éder.
    Náhradníci: Maignan – El Ghazi, Kishna, Bauthéac, J. Palmieri, Bissouma, Sliti.

    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Dalbert – Koziello (87. Walter), Seri – Pereira, Belhanda, Eysseric (90+3. M. Sarr) – Balotelli (83. Le Bihan).
    Náhradníci: Benítez – Le Bihan, Srarfi, Burner, Walter, Donis, M. Sarr.

    Rozhodčí: Delerue – Harchay, Jouannaud
    thejrc.org