Boston – Ottawa 1:2 (0:1 po s.n.) | New Jersey – Pittsburgh 4:7 (kon.) | Carolina – NY Islanders 0:3 (kon.)
Columbus – Winnipeg 4:5 (kon.) | Toronto – Tampa 1:4 (kon.) | Florida – St. Louis 3:6 (kon.)
Dallas – Nashville 3:7 (kon.) | Colorado – Minnesota 3:4 (kon.) | Arizona – Vancouver 4:3 (kon.)
Anaheim – Chicago 4:0 (kon.) | San Jose – Edmonton 2:4 (kon.) | Los Angeles – Calgary 1:4 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:5 (1:2, 2:1, 1:2)
Winnipeg Jets
Pátek 07.04.2017, 01:10 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dobrou noc a příště na počtenou! (03:36:27)
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:
    1. Bryan Little (WPG) 1+3
    2. Brandon Saad (CBJ) 2+0
    3. Jacob Trouba (WPG) 2+0

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:
    -
     
    Je dobojováno. Columbuským se v průběhu druhé třetiny sice podařilo umazat ztrátu 1:3, Jets si ale vzali dvougólové vedení díky trefám Trouby a Littlea zpět. Šest minut před koncem sice snížil na rozdíl jediného gólu Boone Jenner, na víc se už ale Jackets nezmohli. Parta Johna Tortorelly tak utrpěla pátou porážku v řadě, zatímco Winnipeg pošesté po sobě zvítězil.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Puk je ve středním pásmu a zdá se, že je hotovo!
     
    58:54
    Jonesova tečovaná dělovka od modré za Comrieho zády rovněž neskončila, navzdory čtyřem obdrženým gólům debutant v kleci Jets dnes chytá opravdu skvěle.
     
    58:19
    Jets vyhodili kotouč na zakázané uvolnění, načež si John Tortorella vybral oddechový čas. Dá se čekat, že tlak domácího týmu bude v závěru gradovat...
     
    57:50
    Saad zaváží puk do útočného pásma a Joonas Korpisalo mezitím prchá na střídačku.
     
    56:58
    Scheifele hledal v předbrankovém prostoru volného Coppa, pas mířící k němu však ještě dokázal na poslední chvíli zblokovat Seth Jones.
     
    56:01
    Quinceymu se nepodařilo rozehrát podle představ, Jets tak nyní mají příležitost nasbírat pár cenných vteřinek v útočném pásmu.
     
    55:04
    Kontaktní branka vlila domácím hráčům novou krev do žil. Wennberg se teď rozjel ve středním pásmu, přejel do toho útočného a vystřelil, na Comrieho si ale nepřišel.
    54:00 Boone JENNER - 4:5
     
    54:00
    Columbus právě vstřelil branku!
    Drama je opět na světě! Skvěle to teď provedl velezkušený Scott Hartnell, který se z pravého křídla natlačil až na úroveň kruhů a poté mezi nohama Byfugliena procedil přesný pas na BOONEA JENNERA, jenž už to měl ze stoprocentní pozice snadné. Asistence: Scott Hartnell a Oliver Bjorkstrand.
     
    53:42
    Eric Comrie i nadále deptá columbuské střelce. Nikým nehlídaný William Karlsson se teď dostal ke střele z bezprostřední blízkosti, ale na brankáře Jets si nepřišel!
     
    53:20
    Z vrcholu pravého kruhu to teď zkusil Nick Foligno, nicméně velmi dobře chytající Comrie si i tentokrát poradil.
     
    52:33
    Sam Gagner se k překvapení všech dostal po odrazu puku o zadní mantinel k dorážce Saadovy dělovky, puk ale poté proletěl těsně vedle.
     
    51:59
    Ofsajd a v něm Mark Scheifele, který přejel útočnou modrou příliš brzy, a tak uvízl v postavení mimo hru.
     
    51:21
    Jennerovo nahození do předbrankového prostoru nikoho v modrém dresu nenašlo a hosté poté odpálili kotouč až do útočného pásma.
     
    50:42
    Další Scheifeleho nahození z pravé strany už si Joonas Korpisalo pohlídal a přerušil hru, před námi je další komerční brejk.

    Vojtěch Balon

    Branky a nahrávky: 7. N. Foligno, 28. Saad (Bjorkstrand), 33. Saad (Wennberg), 54. Jenner (Hartnell, Bjorkstrand) – 14. Trouba (Little, Armia), 16. Scheifele (Wheeler, Copp), 24. Perreault (Little), 45. Trouba (Perreault, Little), 50. Little (Perreault, Byfuglien)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bobrovskij) – Nutivaara, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, Harrington, Quincey – N. Foligno, Dubinsky, Atkinson – Saad, Wennberg, Gagner – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Jenner, Bjorkstrand.
    Winnipeg Jets: Comrie (Hellebuyck) – Morrissey, Trouba, Melchiori, Byfuglien, Stuart, Nogier – Perreault, Little, Wheeler – Ehlers, Scheifele, Laine – Copp, Lowry, Armia – B. Tanev, Roslovic, Thorburn.

    Rozhodčí: Furlatt, L'Ecuyer – Wheler, Miller
    thejrc.org