Boston – Ottawa 1:2 (0:1 po s.n.) | New Jersey – Pittsburgh 4:7 (kon.) | Carolina – NY Islanders 0:3 (kon.)
Columbus – Winnipeg 4:5 (kon.) | Toronto – Tampa 1:4 (kon.) | Florida – St. Louis 3:6 (kon.)
Dallas – Nashville 3:7 (kon.) | Colorado – Minnesota 3:4 (kon.) | Arizona – Vancouver 4:3 (kon.)
Anaheim – Chicago 4:0 (kon.) | San Jose – Edmonton 2:4 (kon.) | Los Angeles – Calgary 1:4 (kon.)
po s.n. (3:2)
HC Dukla Jihlava
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 07.04.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Baráž o extraligu • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Adam ZEMAN - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.
    Rozhodující gól zapsal – stejně jako v předešlém domácím utkání Dukly proti Motoru – Adam Zeman. Jihlava proměnila všechny tři nájezdy, hosté jen dva.
     
    Tomáš Čachotský zkusil zakončit mezi betony Davida Honzíka. To je pro něj nezvyklé zakončení, žádné blafáky. Ovšem Honzík zajel za čáru. Otázka je, zda s pukem nebo ne. Na řadu přichází video.
     
    64:23
    Beránek se nyní ocitl volný v těsné blízkosti jihlavské branky a hned vystřelil. Svoboda jej vychytal a skryl puk na hrudi.
     
    62:31
    Jiránek vší silou – přesně tak, jak je toho schopen – prošel až před branku. Dlouho nebylo jasné, kde je puk. Nakonec jej vzal Hubáček a doklepl nad Honzíka do sítě. Gól ovšem nemůže být uznán, protože Kajínek stál v brankovišti.
     
    59:22
    Karlovy Vary si vyžádaly oddechový čas.
     
    55:43
    No pozor, tohle byla další pořádná nepřesnost jihlavské rozehrávky. Flek po zisku puku přistrčil kotouč na pravý kruh pro Grígera, který si najel blíže ke Svobodovi, leč svižnou střelou jej nepřekonal.
     
    52:35
    Důras se dostal mezi kruhy k odraženému kotouči. Vystřelil po ledě, ovšem minul pravou tyčku zhruba o půl metru. Přesně do tohoto prostoru dával Honzík, který loni strávil celou základní část a play-off WSM Ligy v Jihlavě, svůj beton.
     
    50:45
    Patrik Danišovský střílel z kruhů hned po vyhraném buly. Když napřáhl, stačil mu do střely padnout Martin Rohan a zblokovat puk do ochranné sítě nad brankou.
    49:35 Tomáš KALÁB - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    49:35
    Dukla právě vstřelila branku!
    Druhá přesilovka ve třetí třetině se již Jihlavě podařila. Šidlík nahrál podél modré TOMÁŠI KALÁBOVI, jehož rána z první zapadla přes padajícího Skuhravého, puk lehce přizvednuvšího Haranta a clonícího Zemana přesně pod horní tyčku. Asistence: Petr Šidlík.
     
    49:26
    Ondřej Beránek byl oním plejerem, který fauloval, a jde za podražení na dvě minuty na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 1-4.
     
    47:16
    Jiří Říha si najel s pukem za branku, což byl dobrý úmysl jihlavského zadáka. Udělal si totiž místo a Antonínu Duškovi nezbylo nic jiného, než jej poslat k ledu. Jde tak na dvě mnuty ven za držení.

    Na vyloučení: 1-3.
    45:31 Jakub FLEK - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    45:31
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Stejně jako v Českých Budějovicích, také v Jihlavě otáčí tým hájící extraligu průběžný stav zápasu. Gríger vyhrál buly na JAKUBA FLEKA, který vystřelil hodně rychle z první a zamířil přesně k levé tyči. Asistence: Dávid Gríger.
     
    41:28
    Opět karlovarský tlak. Flek, Gríger i Beránek pálili ze všech možných pozic, nicméně dvakrát zasáhl Svoboda a pak šla střela třetího jmenovaného vedle.
     
    37:55
    David Březina měl na holi opětovné jihlavské vedení. Na modré převzal puk a upaloval na Davida Honzíka. Zblízka pálil nad jeho lapačku, ovšem svého loňského spoluhráče nepřekonal, lapačka karlovarského gólmana hrála prim.
     
    36:22
    A právě Miroslav Svoboda to byl, kdo nyní vytěsnil pokus Martina Rohana od modré a následnou hodně nebezpečnou dorážku Václava Skuhravého.
     
    36:02
    Denis Kindl si najel mezi kruhy, nicméně tři tyče netrefil. Jihlava si nyní hodně koleduje, Energie svírá svého soupeře před Svobodou.
     
    30:27
    Dukla si nyní v rozehrávce počíná hodně ledabyla. Podruhé za sebou přišla nepřesnost, který nevyužil Ondřej Beránek. Střelec vyrovnávacího gólu hostí mířil z kruhů vedle pravé tyče a když se puk zpoza mantinelu k této tyči odrazil, dal jej Svoboda do lapačky.
     
    24:12
    A přerušena proto, že Sebastián Gorčík zahrál vysokou holí. Dukla tak má výhodu druhé přesilové hry.

    Na vyloučení: 1-2.
    23:05 Ondřej BERÁNEK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    23:05
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Jihlavští hokejisté vedli přesně 29 vteřin. ONDŘEJ BERÁNEK totiž z trestného střílení srovnává, když se trefil z kruhů nad lapačku Svobody přesně do levé šibenice.
     
    23:05
    Ještě doplnění statistických údajů – Vlastimil Bilčík zahákoval Ondřeje Beránka, který jde na trestné střílení.
     
    23:05
    Bylo nařízeno trestné střílení ve prospěch Energie za faul na unikajícího Ondřeje Beránka, kterého zahákoval Vlastimil Bilčík.
    22:36 Petr ŠIDLÍK - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tlak Dukly do branky přináší první gól. Nejprve u pravé tyče nedokázal Zeman znovu překonat Honzíkovy betony. Poté u druhé tyče vytáhl Honzíka z klece Čachotský, ovšem z nulového úhlu nezakončil a Zeman na puk nedosáhl. Následně to už domácím vyšlo, když Zeman přihrál na modrou pro PETRA ŠIDLÍKA a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Adam Zeman, Tomáš Čachotský.
     
    20:53
    Vyloučeným hráčem hostí je Tomáš Rachůnek, který putuje na dvě minuty ven za hrubost.

    Na vyloučení? 1-1.
     
    19:00
    Čachotský si proklestil cestu před branku mezi dvěma hráči soupeře a jeho hezké individuální akci už chybělo jen zasunutí k pravé tyči, které ale v podání domácího kapitána nepřišlo. Nedlouho poté pálil od modré Říha, ovšem Honzík byl opět jistý.
     
    18:15
    Zajímavé tři šance Jihlavy v krátkém časovém sledu. Důras ukázal rychlé nohy, protáhl se po pravé straně na kruh a vystřelil. Pálil však těsně vedle vzdálenější tyče. To samé poté udělal i Skořepa, jen z druhé strany. Kalábova rána od modré pak skončila na Honzíkovi.
     
    16:13
    Jiří Říha má formu a ví o tom. Jihlavský obránce sebral na pravém kruhu kotouč a postupně obkroužil Honzíkovu klec, přičemž z levého kruhu dával kolmici na místo, kde celou akci začal. Seman však netrefil puk ideálně, proto jej také nedostal do volné části branky.
     
    09:15
    Byl to zřejmě obránce Tomáš Harant, který mezi kruhy koupil pořádně ostrou ránu z první v podání Kajínka a jen těžko se sbírá z ledu. Hra pokračuje, poté zkoušel střelu ještě Říha, ale neprosadil se. Na to se Energie už osvobozuje.
     
    08:43
    Jihlavští si z tlaku připsali první velkou šanci. Před brankou neuspěl s dorážkou Jergl, vzápětí do puku před Honzíkem plácl útočník Danišovský, nicméně kotouč ve vzduchu přeletěl horní tyčku.
     
    03:58
    Hned poté dával Skuhravý střílenou přihrávku před branku, kde znovu zasáhl Svoboda. Ani třetí pokus hostí nevyšel, v přesilovce pálil od modré těsně vedle obránce Dvořák.
     
    03:26
    Dobrá akce Skuhravého. Kapitán Energie pálil z první přesně z levého kruhu a Svoboda vytěsnil puk vedle své pravé tyče.
     
    02:39
    První vyloučení zápasu je tedy na straně Dukly. Radek Hubáček podrazil soupeře a už usedá na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    00:44
    Nicméně po nepřesnosti v jihlavské rozehrávce se k puku mezi kruhy dostal Antonín Dušek, jenž však nemířil mezi tři tyče. Tohle byla dobrá pozice pro centra první lajny hostí.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 23. Šidlík (Zeman, Čachotský), 50. Kaláb (Šidlík), rozh. náj. Zeman – 24. O. Beránek (TS), 46. Flek (Gríger)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Martin Rohan (KVA)
    1:1   Tomáš Čachotský (JIH)
    2. série:
    1:1   Jakub Flek (KVA)
    2:1   Filip Seman (JIH)
    3. série:
    2:2   Ondřej Beránek (KVA)
    3:2   Adam Zeman (JIH)


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Brož) – J. Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Půža, Šidlík, Kaláb – Důras (A), J. Skořepa, Diviš – Jiránek, Hubáček, Anděl – Čachotský (C), F. Seman (A), Zeman – Danišovský, Březina, Jergl.
    HC Energie Karlovy Vary: Honzík (Závorka) – Sičák (A), M. Rohan, Baránek, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák, Weinhold, Baldajev – Mikulík, Dušek, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý (C), Kindl – Flek, Gríger, O. Beránek – Kohout, Tuominen.

    Rozhodčí: Hradil, Souček – Gebauer, Lederer

    Diváci: 5513
    thejrc.org