Pardubice – Ústí n. L. 2:1 (kon.) | Třinec – Varnsdorf 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Olomouc 2:5 (kon.)
Prostějov – Ostrava 0:2 (kon.) | Táborsko – Sokolov 1:1 (kon.) | Vítkovice – Znojmo 3:0 (kon.)
Vlašim – Opava 1:2 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
0:2 (0:0)
FC Baník Ostrava
Sobota 08.04.2017, 16:30 • Stadion Za Místním nádražím, Prostějov. • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Po vzájemném incidentu poblíž domácího vápna dostávají žlutou kartu prostějovský Josef Pančochář a ostravský Matěj Helešic.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Tomáš Zápotočný, přichází Arťom Mešaninov.
     
    90
    Tomáš Mičola se mírně z levé strany řítil sám na branku, ve finále si ale se svým zakončením dal celkem načas a trefil jen boční síť.
     
    86
    Utkání sleduje 3 650 diváků.
     
    85
    Velká šance i na druhé straně. Na malém vápně se dostal ke střele Jakubov, Pavel Halouska ale vytáhl skvělý zákrok nohama a míč vyrazil pryč.
     
    83
    Baník mířil do brejku, který obětavě zastavil jeden z domácích beků. Vzápětí přišla první skutečně tutová možnost Prostějova v tomto duelu. Po centru z pravé strany hlavičkoval poblíž zadní tyče volný Karel Kroupa, Petr Vašek ale ukázal své kvality a balon vytěsnil mimo.
     
    77
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Lubomír Machynek, přichází Josef Čtvrtníček.
     
    74
    Baník právě vstřelil branku!
    Standardka rezultuje v druhý gól Ostravy. Po centru Hrubého nebezpečně hlavičkoval Zápotočný, proti němuž ještě skvělým reflexem zakročil Halouska. Ten musel rychle na zem a nestačil se tak už vrátit do své obvyklé pozice, když se k dorážce dostal ALEXANDER JAKUBOV. Forvard hostů už měl lehkou práci – zakončoval do odkryté domácí svatyně. Jde o první gól šestadvacetiletého útočníka v ostravském dresu.
     
    72
    Po rohu Baníku z levé strany lízl míč hlavou Pekár, hernímu náčiní však nedal patřičnou razanci a to se tak pouze odkutálelo mimo hřiště.
     
    71
    Zdeněk Fládr u levé postranní čáry nedovoleně zadržel jednoho z hostů, za což si vysloužil žluté napomenutí.
     
    71
    Volný kop sice jeden z Prostějovanů hlavou prodlužoval, vzápětí však zaúřadoval jeden z Ostravských. Na druhé straně musel hodně rychle z branky Halouska, aby odvrátil balon před rychlým Jakubovem.
     
    67
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Matěj Hýbl, přichází Michal Sečkář.
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází George Alaverdašvili, přichází Zdeněk Fládr.
     
    64
    Baník právě vstřelil branku!
    K míči se postavil ŠTEFAN PEKÁR, a ač Halouska vystihl směr jeho střely, na míč nedosáhl. Hostující záložník ho totiž poslal nekompromisně do pravé šibenice.
     
    63
    Ve vápně se – dle soudu sudího – proti pravidlům provinil Matěj Hýbl. Vidí za to i žlutou kartu.
     
    63
    Prostějovským vápnem proletěl nebezpečný přízemní centr, který nadělal vrásky na čele jak Halouskovi, tak vracejícím se obráncům. Chvíli na to se epicentrum dění dnešního mače znovu přeneslo do těsné blízkosti domácí branky a nakonec je z toho penalta pro Baník!
     
    62
    Velká šance na straně Prostějova. Josef Pančochář se už už ocital tváří v tváří brankáři Vaškovi, na poslední chvíli jej ale odzbrojil jeden z hráčů v bílém. Nutno říct, že dovoleným způsobem.
     
    61
    Baník kopal z pravé strany volný kop a jeden z jeho hráčů poté dostal balon do sítě. Rozhodčí však gól neuznal a to kvůli ofsajdu.
     
    60
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Marek Hlinka, přichází Štefan Pekár.
     
    57
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Martin Sus, přichází Denis Granečný.
     
    56
    Alaverdašvili předvedl drzý průnik po pravé straně, obránci Baníku jej však nakonec dokázali ustrážit a domácí fotbalista ze svého počínání nevytěžil ani roh.
     
    45
    Halouska si vybral slabší chvilku, když ne zcela jistě vyběhl ze své branky. Hosté ale jeho zaváhání potrestat nedokázali.
     
    42
    Pavel Halouska čaruje přímo na brankové čáře. Alexander Jakubov zakončoval z těsné blízkosti prostějovské brány, leč trefil pouze dobře postaveného domácího gólmana.
     
    38
    Aleš Rus podkosil soupeře u pravé postranní čáry, za což dostal žlutou kartu.
     
    33
    Petr Breda vnikl do vápna a po kontaktu s jedním z Prostějovanů se snažil vymodlit si pokutový kop. Místo toho ale z rukou sudího viděl jen žlutou kartu za filmování.
     
    29
    Balon odvrátil první bránící hráč domácího celku. Baník teď ale Prostějov mačká v těsné blízkosti jeho branky.
     
    27
    Stane se tak po faulu Lubomíra Machynka, za který byl prostějovský hráč „oceněn" žlutou kartou.
     
    10
    V čisté gólovce se ve vápně ocitli Hlinka s Jakubovem, oba ovšem skvěle vychytal domácí gólman, který se natáhl po jejich střelách. Prvně jmenovaný pálil z osy hřiště, druhý mírně z levé strany.
     
    8
    První vážnější akce utkání. Do vápna se z pravé strany prodral Stáňa a jeho střílený pas se odrazil k Alexanderu Jakubovovi, který mířil pouze do Halousky.

    Petr Komárek

    Branky: 64. Pekár (pen.), 74. Jakubov

    Karty:   27. Machynek (PRO), 38. Rus (PRO), 63. Hýbl (PRO), 71. Fládr (PRO), 90+4. Pančochář (PRO) – 33. Breda (OVA), 90+4. Helešic (OVA)


    1. SK Prostějov: Halouska – Machynek (77. Čtvrtníček), Malý, Schuster, Rus – Píchal, Pančochář, Skwarczek, Alaverdašvili (67. Fládr), Hýbl (67. Sečkář) – Kroupa (C).
    Náhradníci: Neoral – Elšík, Fládr, Sečkář, Čtvrtníček, Zapletal.

    FC Baník Ostrava: Vašek – Breda, Pokorný, Zápotočný (C) (90+2. Mešaninov) – Sus (57. Granečný), Hrubý, Hlinka (60. Pekár), Stáňa, Helešic – Mičola – Jakubov.
    Náhradníci: Šustr – Granečný, Nerad, Pekár, Mondek, Urgela, Mešaninov.

    Rozhodčí: Houdek – Pelikán, Hájek. Čtvrtý rozhodčí: Mrázek

    Diváci: 3650
    ocianews.com