Pardubice – Ústí n. L. 2:1 (kon.) | Třinec – Varnsdorf 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Olomouc 2:5 (kon.)
Prostějov – Ostrava 0:2 (kon.) | Táborsko – Sokolov 1:1 (kon.) | Vítkovice – Znojmo 3:0 (kon.)
Vlašim – Opava 1:2 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
2:5 (0:2)
SK Sigma Olomouc
Sobota 08.04.2017, 12:30 • Střelecký ostrov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    87
    Dynamo ještě mohlo snížit. Po rychlém rozehrání přímého kopu dával Wermke míč pod sebe na Táborského, který ale z první mířil přesně do míst, kam šel gólman Buchta.
     
    76
    Poslední dnešní střídání proběhla současně. V dresu Dynama dohrál Funda, kterého nahradil Vopat. Sigma posílá do boje Jakuba Yunise, který o víkendu zazářil hattrickem za B-tým Olomouce, nahrazuje Chorého.
     
    71
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté ihned dávají jasnou odpověď, kdo dnes získá tři body. Centr Chorého z levé strany vrátil Plšek k volnému LUKÁŠI BUCHVALDKOVI, který lehce přidává pátý gól.
     
    70
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Že by gól naděje? Druhá pěkná akce podobná té první gólové. Na levé straně se opět uvolnil Funda, stříleným centrem našel na první tyči IVA TÁBORSKÉHO, který šikovně překonal Buchtu.
     
    66
    Druhá změna v dresu Sigmy, Jakuba Petra nahrazuje Lukáš Buchvaldek, který v minulé sezoně krátce oblékal i dres Českých Budějovic.
     
    55
    To byla darebně kopnutá penalta! Ivo Táborský do poslední chvíle čekal na pohyb brankáře, ten nepřišel, a tak poslal slaboučkou střelu k tyči, kterou Buchta vyrazil na roh.
     
    55
    Penalta i na druhé straně! Matějka vyslal do úniku Táborského, který udělal kličku Buchtovi, který jej poslal k zemi.
     
    53
    Záhy domácí střídají, kapitána Benáta nahrazuje Lukáš Matějka.
     
    52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Rozklad domácího týmu pokračuje. Přihrávka na střed hřiště prošla až k BIDJE MANZIOVI, který se otočil kolem Nováka a prostřelil Křížka.
     
    51
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Jakub Plšek potvrzuje svou pozici nejlepšího střelce soutěže, při penaltě poslal Křížka ke druhé tyči a pohodlně zvyšuje náskok Sigmy.
     
    50
    Penalta pro Olomouc! Kladrubský ve vápně srazil Faltu a sudí nekompromisně píská penaltu.
     
    46
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Jihočeši hned v první minutě druhého dějství snižují! A byla to krásná akce. Táborský uličkou našel rozběhlého Fundu, který přihrávkou pod sebe připravil pozici pro PETRA BENÁTA, který tečovanou střelou snižuje na 1:2.
     
    45+1
    Olomouc právě vstřelila branku!
    V nastaveném čase Olomouc přidává druhý zásah. Z pětadvaceti metrů vypálil JAKUB PETR a možná s lehkou tečí jednoho z bránících hráčů míč končí v síti.
     
    45
    Zajímavá situace na druhé straně! Táborský udržel míč pro Benáta, který jej okamžitě posunul do běhu Peškovi, který předčil Zahradníčka, kterému vypomohl Buchta, který za minutu dvanáct ukopl míč před Peškem!
     
    34
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do vedení. Dlouhý míč na pravou stranu dostihl Manzia, v souboji s ním i následně s Plškem byl obránce Funda nedůrazný, míč prošel proti noze TOMÁŠE CHORÉHO, který přesnou střelou posílá Olomouc do vedení.
     
    32
    Domácí brankář Zdeněk Křížek se pustil do velké akce, chtěl místo odkopu být kreativní, ale klička mu nevyšla. Před Manziou tak ukryl míč aspoň do autu, následně držel míč v rukavicích, aby se stihl vrátit do branky. Dostává za to žlutou kartu.
     
    30
    Je tomu skutečně tak, hřiště opustil Martin Sladký, který se před pár minutami nechával u postranní čáry ošetřovat. Nahrazuje jej Manzia, na post beka se stáhl Zahradníček.
     
    27
    První velká šance! Centra Sladkého z pravé strany byl tečován a doletěl až k Jakubu Plškovi, který se otočil kolem Klesy, ale zblízka jej vychytal Křížek!
     
    8
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Adrián Čermák, přichází Jan Hála.

    Pavel Kortus ml.

    Branky: 46. Benát, 70. Táborský – 34. Chorý, 45+1. Petr, 51. Plšek (pen.), 52. Manzia, 71. Buchvaldek

    Karty:   32. Křížek (CEB)


    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Klesa, Kladrubský, P. Novák, Funda (76. Vopat) – Čermák (8. Hála), Čavoš – Wermke, Benát (C) (53. Matějka), Pešek – Táborský.
    Náhradníci: Hajdušek – Matějka, Hála, Havel, Vopat, Šourek, Kaudio.

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký (30. Manzia), Škerle (C), Radaković, Vepřek – Zahradníček, Houska, Falta, Plšek – Petr (66. Buchvaldek) – Chorý (76. Yunis).
    Náhradníci: Reichl – Buchvaldek, Jemelka, Yunis, Manzia, Antl, Štěrba.

    Rozhodčí: Matějček – Vlček, Flimmel

    Diváci: 792
    thejrc.org