Pardubice – Ústí n. L. 2:1 (kon.) | Třinec – Varnsdorf 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Olomouc 2:5 (kon.)
Prostějov – Ostrava 0:2 (kon.) | Táborsko – Sokolov 1:1 (kon.) | Vítkovice – Znojmo 3:0 (kon.)
Vlašim – Opava 1:2 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
2:5 (0:2)
SK Sigma Olomouc
Sobota 08.04.2017, 12:30 • Střelecký ostrov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Šlágr 21. kola Fortuna národní ligy je za námi. Olomouc v něm dominovala a přestřílela Dynamo 5:2. Jihočeši tak prodloužili čekání na jarní výhru, Sigma naopak udělala další krok na cestě za postupem. Hanáci byli dnes lepším týmem, proměnili prakticky své všechny šance i proto, že obrana černobílých byla hodně průchodná. Ode mne je to pro dnešek vše, hezký zbytek dne. (14:19:24)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavovat se bude jedna minuta.
     
    90
    Střílený centr Falty se snažil usměrnit do sítě Plšek, mířil nad branku.
     
    90
    Na trávníku zůstal ležet Manzia, ale brzy bude v pořádku a zápas dohraje.
     
    89
    Závěr už je spíš v takovém přátelském duchu, vzhledem k jasnému výsledku oba celky trošku ubraly na agresivitě.
     
    87
    Dynamo ještě mohlo snížit. Po rychlém rozehrání přímého kopu dával Wermke míč pod sebe na Táborského, který ale z první mířil přesně do míst, kam šel gólman Buchta.
     
    85
    Nutno ale ocenit kvalitu Sigmy, která dnešní duel zvládla s velkým přehledem. Je vidět, že Hanáci jsou zkušeným a sehraným mužstvem.
     
    84
    Velmi zásadní se ukazuje absence Kaloda či Kaduly, čímž se výrazně snižuje ofenzivní síla Dynama. A odstoupení Čermáka zkraje dnešního duelu bylo rovněž velmi důležité.
     
    83
    Černobílí kombinují na polovině soupeře, do šestnáctky se však nemohou dostat.
     
    81
    Jihočeši hezky zakombinovali na levé straně, v poslední fázi ale Táborský poslal nechytatelnou přihrávku na Wermkeho, který by musel měřit aspoň jako olomoucký Chorý, aby měl naději míč zasáhnout.
     
    78
    Tempo zápasu opadlo. O vítězi je zřejmě rozhodnuto, Sigma si s nejvyšší pravděpodobností zapíše další tři body na cestě za návratem mezi elitu.
     
    76
    Poslední dnešní střídání proběhla současně. V dresu Dynama dohrál Funda, kterého nahradil Vopat. Sigma posílá do boje Jakuba Yunise, který o víkendu zazářil hattrickem za B-tým Olomouce, nahrazuje Chorého.
     
    75
    Statistici si dnes asi klepou na čelo, co že se to na trávníku děje. Vždyť se potkává první a třetí nejlepší defenziva v soutěži. Čekal se duel o jedné nebo dvou brankách. Místo toho sedmigólová hostina. Nezaujatý fanoušek musí být samozřejmě spokojen, domácí trenér Horejš ale rozhodně tak nevypadá.
     
    73
    Dnešní utkání sleduje 792 diváků.
     
    71
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté ihned dávají jasnou odpověď, kdo dnes získá tři body. Centr Chorého z levé strany vrátil Plšek k volnému LUKÁŠI BUCHVALDKOVI, který lehce přidává pátý gól.
     
    70
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Že by gól naděje? Druhá pěkná akce podobná té první gólové. Na levé straně se opět uvolnil Funda, stříleným centrem našel na první tyči IVA TÁBORSKÉHO, který šikovně překonal Buchtu.

    Pavel Kortus ml.

    Branky: 46. Benát, 70. Táborský – 34. Chorý, 45+1. Petr, 51. Plšek (pen.), 52. Manzia, 71. Buchvaldek

    Karty:   32. Křížek (CEB)


    SK Dynamo Č. Budějovice: Křížek – Klesa, Kladrubský, P. Novák, Funda (76. Vopat) – Čermák (8. Hála), Čavoš – Wermke, Benát (C) (53. Matějka), Pešek – Táborský.
    Náhradníci: Hajdušek – Matějka, Hála, Havel, Vopat, Šourek, Kaudio.

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký (30. Manzia), Škerle (C), Radaković, Vepřek – Zahradníček, Houska, Falta, Plšek – Petr (66. Buchvaldek) – Chorý (76. Yunis).
    Náhradníci: Reichl – Buchvaldek, Jemelka, Yunis, Manzia, Antl, Štěrba.

    Rozhodčí: Matějček – Vlček, Flimmel

    Diváci: 792
    thejrc.org