Pardubice – Ústí n. L. 2:1 (kon.) | Třinec – Varnsdorf 4:0 (kon.) | Č. Budějovice – Olomouc 2:5 (kon.)
Prostějov – Ostrava 0:2 (kon.) | Táborsko – Sokolov 1:1 (kon.) | Vítkovice – Znojmo 3:0 (kon.)
Vlašim – Opava 1:2 (kon.)
konec
MFK Vítkovice
3:0 (3:0)
1. SC Znojmo FK
Sobota 08.04.2017, 16:30 • Městský stadion Vítkovice, Ostrava - Vítkovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Fortuna národní liga načíná poslední třetinu sezóny 16/17 a Městský stadion vOstravě – Vítkovicích se může těšit na zajímavou podívanou, konkrétně na utkání MFK Vítkovice – 1. SC Znojmo FK. Jarní zmrtvýchvstání stále drží domácí ve hře o záchranu, naopak hostům již nejspíš jde pouze o čest, ztráta na postupové pozice se zdá již příliš velká. Což ale neznamená, že by nechtěli skončit co nejlépe. Vítkovice musí nutně bodovat, pokud chtějí minimálně udržet své šance na záchranu. Podaří se jim to proti zatím tabulkově nejlepšímu soupeři, kterého na jaře potkaly?
     
    MFK Vítkovice

    Zimní změny ve Vítkovicích mají evidentně správný účinek. Tým totiž ve čtyřech zápasech jarní části získal více bodů, než za šestnáct utkání na podzim! Společně s nově nalezenou sebedůvěrou a pozitivním myšlením to Ostravany drží v boji o záchranu, který ještě před měsícem vypadal nepravděpodobně. Avšak jediná porážka na jaře a překvapivé vítězství před týdnem ve Varnsdorfu jasně ukazují, že tento tým nelze odepsat a bude bojovat do posledního kola. Je to hlavně zásluhou zlepšené obranné činnosti podpořené skvělými výkony nového brankáře Květona. Naopak v útoku se hráči stále hodně trápí v koncovce, spalování šancí bývá oblíbenou disciplínou. Pokud vylepší i toto, mají solidní šanci dotáhnout svoji Mission impossible do konce. Zápas se Znojmem může výrazně napovědět.

    Kádr doznal v zimní přestávce jistých změn, což společně s podzimním hledáním řešení na krizi má za následek, že pouze pravý obránce Ondřej Cverna nastoupil do všech ligových utkání v sezóně. Navíc dosud nebyl střídán a patří mezi absolutní minimum hráčů v soutěži, kteří mají maximální možný počet odehraných minut. Dalším následkem je fakt, že aspoň jednou se objevilo na trávníku ve vítkovickém dresu hned 27 mužů. Nejlepším střelcem týmu je útočník Vladimír Mišinský s 5 zásahy, avšak také je znám jako největší spalovač šancí. Na jaře se výrazně prosazuje obvykle střídající záložník Matěj Fiala. Nejtrestanějším hráčem je stoper a kapitán týmu David Mikula se 7 žlutými kartami, které doplňuje jedním vyloučením. Další napomenutí pro něj znamená stop na dva zápasy a velké oslabení obrany Vítkovic. V průběhu sezóny již museli předčasně opustit hřiště po červené kartě další dva hráči, záložníci Adam Hruzík a Richard Vaněk.

    Aktuální bilance Vítkovic:
    20 zápasů, 4 vítězství, 2 remízy, 14 porážek, skóre 19:35, 14 bodů a 15. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Varnsdorf – Vítkovice 1:2
    Vítkovice – Třinec 0:0
    Vítkovice – Žižkov 1:0
    Táborsko – Vítkovice 3:2
    Vítkovice – Č. Budějovice 1:1
     
    1. SC Znojmo FK

    Znojmo má za sebou také celkem podařený start do jarní části sezóny. Dosud v ní nepoznalo hořkost porážky, remizovalo s týmy z horní poloviny tabulky a porazilo týmy ze dna. Na tuto bilanci by velmi rádo navázalo i ve Vítkovicích a udrželo tím aspoň teoretické naděje na postup do nejvyšší soutěže, který mu loni utekl o pouhé 3 body. Letos však má před poslední třetinou soutěže ztrátu na postupové příčky 9 bodů, což je hodně. Jihomoravané hrají atraktivní útočný fotbal, jsou třetím nejlépe střílejícím týmem druhé ligy, avšak velmi často nechávají cestu k vlastní brance otevřenou dokořán, za což pykají množstvím obdržených branek. To je stojí lepší postavení v tabulce, ačkoliv 5. místo nelze považovat za špatné. Ve Znojmě však jistě před sezónou pomýšleli trochu výše.

    Také znojemský kádr nezůstal v průběhu sezóny beze změn, odešlo hned 6 hráčů, kteří se v tomto ročníku objevovali na hřišti v modrobílých barvách. Celkem tak do hry zasáhlo již 24 mužů. Nejčastěji obránce Jan Javůrek a záložník Dominik Urbančok, kteří nastoupili do všech utkání, ale nejvíce minut má odehráno obránce David Helísek, který sice jednou absentoval, ale jinak byl na hřišti s výjimkou 10 minut neustále. Nejlepším střelcem je chorvatský záložník Stijepo Njire s 5 zásahy (stejného počtu dosáhl také útočník Petr Rybička, který již ve Znojmě nepůsobí), avšak střelecká úspěšnost je v týmu rozložena na více hráčů – další tři mají na svém kontě po čtyřech gólech. Celkem se v sezóně trefilo již 14 různých hráčů. Nejtrestanějším mužem je záložník Lukáš Motal se 6 žlutými kartami. Znojmo patří mezi nemhoho týmů, které dosud všechna utkání v sezóně dohrálo v plném počtu.

    Aktuální bilance Znojma:
    20 zápasů, 9 vítězství, 6 remíz, 5 porážek, skóre 36:28, 33 bodů a 5. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Znojmo – Prostějov 3:1
    Pardubice – Znojmo 0:1
    Znojmo – Č. Budějovice 1:1
    Opava – Znojmo 2:2
    Znojmo – Vlašim 4:4
     
    Vzájemné zápasy

    Vítkovice a Znojmo se v historii samostatné České republiky do této sezóny na hřišti v oficiálním utkání nepotkaly. Až nyní ve druhé lize. Premiérový vzájemný souboj loni v září ovládlo domácí Znojmo po vrelmi dramatickém průběhu. Vítkovice dvakrát vyrovnaly, rozhodující gól vstřelili Jihomoravané až v 89. minutě, přežili následně orazítkovanou tyč vlastní branky a se štěstím zvítězili 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Vítkovice: Květon – Cverna, Mikula (C), Honiš, Prajza – Texl, Vaněk, Mišinský, Matěj – M. Kovařík, Szotkowski.
    Náhradníci: Nemrava – Fiala, Hruzík, Ondráček, Juřena, Řezáč, Gebert.

    1. SC Znojmo FK: Doleček – Helísek, Odehnal, Svozil, Cihlář (C) – Holub, Šamánek, Nepožitek, Javůrek – Teplý, Klíma.
    Náhradníci: Štěpanovský – Mezlík, Motal, Sokol, Njire, Urbančok.

    Rozhodčí: Rejžek – Poživil, Pfeifer.
     
    Sestava Vítkovic je naprosto shodná jako před týdnem při vítězství ve Varnsdorfu. U hostů se vrací do branky uzdravený Doleček a v poli proti minulému týdnu v základní sestavě nahradil Urbančoka Holub.
     
    V Ostravě je pod mrakem, něco málo přes 10 stupňů a vane nepříjemně chladný severní vítr. Hřiště po pátečním celodenním dešti nevypadá nasákle, ale je znát, že trávník je celkem rozbitý.
     
    Po posledních dobrých výkonech a hlavně výsledcích Vítkovic by mohlo přijít do hlediště více diváků než obvykle. Ze Znojma pravděpodobně nedorazí nikdo, takže je otázka, jaká bude panovat atmosféra, protože něco jako klasický kotel fanoušků zatím Vítkovice postrádají.
     
    Aktéři utkání právě vstupují na trávník. Domácí v tradičních modrých dresech, hosté ve své záložní variantě, která má černou barvu.
     
    Výkop provedou hosté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Znojmo začalo velmi aktivně, centroval Šamánek a zakončení jednoho ze spoluhráčů bylo zblokováno za brankovou čáru. Rohový kop.
     
    2
    Na centr vyskočil nejvýše Mišinský. Hosté ale budou vhazovat na druhé straně.
     
    2
    To jim ale moc nevyšlo a Vítkovice se hnaly do brejku. Zastavuje je ale zdvižený praporek asistenta.
     
    3
    Hosté se znovu usadili na útočné polovině, křížný pas Svozila na Šamánka byl příliš dlouhý. Květon odkopává.
     
    4
    Javůrek se prokličkoval až do střelecké pozice na půlkruhu, v rozhodujícím okamžiku měl problémy s rovnováhou a vystřelil nepřesně.
     
    5
    Vítkovičtí se zatím téměř nedostanou k míči. Po zisku ho okamžitě ztrácí.
     
    6
    Nebezpečný centr Helíska byl před Šamánkem odhlavičkován.
     
    6
    Šamánek se vymotal z obklíčení tří protihráčů, Helískovi se však nepovedl centr. Míč mířil doprostřed branky, kde stál připravený Květon.
     
    7
    Klíma nereagoval na přihrávku mezi beky, byl si vědom, že stojí až za obránci.
     
    8
    První útočná akce domácích a hned je z ní rohový kop. Matějova přihrávka od brankové čáry byla sražena.
     
    8
    Na Vaňkův centr na zadní tyč skákal Mikula, ale nedoskočil. Doleček si může jít v klidu pro míč.
     
    9
    Výborný náběh Cihláře na levé straně, Honiš jeho přihrávku do vápna pohlídal.
     
    10
    Šamánek se na hranici šestnáctky opřel z voleje do míče, ale trefil stopera před sebou. Odražený míč zůstal na hostujících kopačkách, ale další střela zpoza vápna byla hodně nepřesná.
     
    11
    Znojmo zůstalo v tlaku, snažilo se vymyslet něco na levém křídle, ale nepovedlo se. Květon odkopává.
     
    12
    Dlouhý nákop na Teplého byl pohlídán Cvernou.
     
    13
    Cvernův centr na penaltu odhlavičkoval osamocený obránce.
     
    14
    Odehnal se těžce zvedá po přišlápnutí od protihráče. Evidentně ho to hodně bolí a bude muset být odnesen ze hřiště.
     
    15
    Szotkowski a Matěj se snažili rozehrát rychlou akci na levé straně, Matějův náběh byl pokryt. Ale Vítkovice u míče zůstanou.
     
    16
    První střídání Znojma. Odehnal nemůže pokračovat a je střídán Mezlíkem.
     
    17
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Druhá kloudná akce Vítkovic končí vedoucím gólem! Výborný náběh Cverny po pravém křídle, centr z jeho kopačky na malé vápno byl sice sražen, ale pouze k nohám JIŘÍHO TEXLA, který zblízka nedal brankáři šanci a ranou na zadní tyč otevřel skóre!
     
    18
    Hosté se vrhli do útoku, ale sami se připravují o možnost útočným faulem.
     
    19
    Nadějná akce domácích po levé straně končí faulem zezadu a důraznou domluvou rozhodčího. Trestný kop.
     
    19
    Centr do šestnáctky nevyšel, ale domácí budou vhazovat.
     
    20
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Druhá střela na branku znamená druhý gól domácích! JAN MATĚJ čekal, jestli se bude moct radovat, ale míč po odrazu od tyče nakonec přeci jen skončil za brankovou čárou!
     
    22
    Důrazná domluva také Vaňkovi za ostrý zákrok na polovině.
     
    24
    Nebezpečný závar ve vítkovické šestnáctce! Dvakrát to opravdu zavánělo gólem, ale s velkým štěstím obrana nakonec zastavila všechna nebezpečí, včetně zablokované střely Klímy z prostoru penalty.
     
    24
    Vzápětí zastavil faulem rodící se brejk Svozil a hodně se diví žluté kartě.
     
    25
    Kovařík se opřel do míče na půlkruhu a donutil Dolečka ke skoku doprava. Vyražený míč poté pohlídali obránci.
     
    26
    Domácí jsou na koni a mají chuť útočit. Prostrkávačka na Kovaříka byla dlouhá a u míče byl dříve Doleček.
     
    27
    Holub centroval od brankové čáry pouze do náruče Květona.
     
    27
    Szotkowski se vzápětí prohnal po pravé straně až do šestnáctky, ale z úhlu netrefil branku.
     
    29
    Cverna byl faulován před vlastní šestnáctkou a dlouho se nezvedal ze země. Na rozdíl od hostujícího Odehnala to nakonec zvládl sám a bude pokračovat.
     
    30
    Avšak domácí u míče dlouho nezůstali.
     
    31
    Znojmo po počáteční aktivitě a tlaku dělá chyby v rozehrávce a nemůže se dostat zpět do tempa, ze kterého ho dva inkasované góly vykolejily.
     
    32
    Kovařík se snažil prohnat mezi dvěma beky za míčem, ti mu ale dobře zavřeli cestu.
     
    33
    Hosté jsou v posledních minutách opravdu jako opaření a nedaří se jim vůbec nic.
     
    34
    Javůrek sice udržel dlouhý pas na hřišti, ale následně se nechal velmi snadno odstrčit od míče téměř o hlavu menším Cvernou.
     
    35
    Vítkovicím ale také momentálně vázne konstruktivní hra na útočné polovině.
     
    36
    Matěj výborně odclonil Helíska, následná kombinace na levém křídle vyústila v centr Prajzy, který ale nebyl přesný.
     
    37
    Pokus o rychlou akci hostů a dlouhý pas Cihláře, který ale přeletěl všechny hráče a skončil až v rukavicích Květona.
     
    38
    Výborný Prajza. Skluzem sebral míč Teplému, následně vytloukl bloky Holuba a jde vhazovat.
     
    38
    Mišinský však v souboji o míč fauloval Helíska, který je mírně otřesen.
     
    39
    Nepožitek téměř od půlky centroval před branku, kde se míč odrazil ke Klímovi, který z otočky vysoko přestřelil.
     
    40
    Cihlář se už už hnal na hranici šestnáctky ke střele, ale Mišinský mu míč na poslední chvíli ukopl. Teplý však následně zakončit dokázal, pálil však hodně mimo.
     
    41
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tři góly, to Vítkovice v sezóně ještě nedaly! MAREK SZOTKOWSKI je tím, kdo tuto kletbu zrušil! S obráncem na zádech dokázal proměnit samostatný únik krásným přehozením Dolečka!
     
    43
    Šamánek nevybíravě fauloval a ještě se hrozně divil, že dostane žlutou kartu.
     
    43
    Vaňkův nákop ze standardky nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    44
    Možnou příležitost z levého křídla maří Matěj útočným faulem.
     
    45
    Hosté získávají rohový kop v momentě, kdy končí základní hrací doba a nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    Po zásahu Květona je tu ještě jeden roh.
     
    45+1
    Květon se dostal k míči a vyboxoval ho mimo vápno. Tam napřáhl Holub, ale minul.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Ač to zpočátku nevypadalo, viděli jsme výsledkově nejlepší poločas Vítkovic v sezóně! Znojmo začalo výborně, aktivní hrou se dostávalo před branku, avšak kromě rohu a dvou střel mimo se do vážné šance nedostalo. Domácí se nemohli dlouho dostat do hry, ale když zvládli chvilku udržet míč, děly se věci. Z první kloudné akce získali rohový kop, z té druhé šli v 17. minutě dokonce do vedení nekompromisním zakončením Texla z blízka. Toto ještě hosty nepoložilo, ale druhá střela na branku a šťastný zásah Matěje o tři minuty později, jehož pokus se od tyče jen tak tak odrazil za čáru, již ano. Znojemští se sice ještě krátce po druhém gólu dostali do obrovské šance, avšak obrovský závar před brankou domácích nedokázali přetavit ve snížení a následně upadli do hluboké letargie. Najednou se jim vůbec nic nedařilo a byli po zbytek poločasu v podstatě něškodní. Vítkovicím se sice také nedařila kombinace na útočné polovině, ale snažily se hrát aktivně a to se jim nakonec vyplatilo. Szotkowski se těsně před poločasem dostal do úniku, obloučkem přehodil brankáře a dal premiérový třetí gól Vítkovic v zápase v této sezóně. Karty jsou o přestávce rozdány jasně. Znojmo je sice v útoku silné, ale dnes to zatím nepotvrzuje. Vítkovice využívají šance a překvapivě vedou o 3 góly.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Střely na branku: 4-1
    Střely mimo: 1-5
    Rohové kopy: 1-2
    Ofsajdy: 1-0
    Fauly: 7-7
    Žluté karty: 0-2
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:32.
     
    Vítkovičtí již jsou z kabiny zpět, to hráči Znojma asi ještě rozdýchávají předpokládaný kartáč.
     
    Již se čeká pouze na rozhodčí. Výkop do druhé půle provedou domácí.
     
    Ke střídáním o přestávce nedošlo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí po výkopu bojovali ve středu pole, ale dál se nedostali.
     
    47
    Naopak hosté dovedli míč až do nebezpečné vzdálenosti, branku však výrazně minuli.
     
    48
    Cverna nespěcá s vhazováním na útočné polovině. Mišinský vzápětí ztratil míč.
     
    49
    Dobře vypadající brejk Znojmo nedotáhlo, Klímu odzbrojil Cverna a ukopl míč do autu.
     
    49
    Mišinský však na začátku brejku fauloval a zpětně za to dostává žlutou kartu.
     
    50
    Vítkovice si koledují o malér. Horko těžko teď obránci zastavovali pronikajícího útočníka.
     
    51
    Svozilův nákop přistál na hlavě Klímy, ten však neměl dostatek klidu na přihrávku či zpracování, tak míč jen prodloužil za sebe, kde nebyl nikdo. Jen čekající Květon.
     
    52
    Znojmo se stejně jako v první půli dostalo na začátku do tlaku.
     
    53
    Javůrek udržel za zády Kovaříka a malou domů uklidňuje situaci.
     
    53
    Spolupráce Klímy se Šamánkem v šestnáctce vypadala nebezpečně, ale Šamánkovi míč trochu utekl a to byla chyba. Květon zareagoval rychle.
     
    54
    Kovařík přehnal důraz v napadání a dostává žlutou kartu.
     
    55
    Velká nepřesnost v kombinaci hostů. Tento míč připomínal odkop do autu než přihrávku.
     
    56
    Centr z levé strany na zadní tyč propadl až na nohu překvapeného hráče domácích, od které se odrazil na rohový kop.
     
    57
    Centr na bližší tyč zakončoval Svozil, ale netrefil branku.
     
    57
    První střídání Vítkovic. Kovaříka nahrazuje Juřena.
     
    58
    Klidné chvíle ve středu pole.
     
    59
    Klíma chtěl přihrát na střed, ale míč jen posunul dva metry od sebe. Domácí toho však k brejku nevyužili.
     
    60
    O chvilku později se již hnal po pravém křídle Matěj, předložil ideální míč na penaltu čerstvému Juřenovi, který v jasné pozici nejen že nevystřelil, ale míč si zamotal pod nohy tak neuvěřitelně, že i hráči čtvrté třídy by se váleli smíchy.
     
    60
    Dvojí střídání Znojma. Javůrka nahrazuje Urbančok.
     
    60
    A Teplého Sokol.
     
    61
    Vítkovice se osmělují, ale střela z velké dálky mířila nad.
     
    62
    Szotkowski bojoval na malém vápně a snažil se dostat ke střele, proti přesile to však nezvládl.
     
    63
    Matěj sebral míč Nepožitkovi a vykoledoval si faul.
     
    64
    Centr z trestného kopu zakončoval pravděpodobně Mišinský hlavou nad.
     
    65
    FDaul před šestnáctkou na druhé straně, Znojmo má trestný kop z nějakých 22 metrů.
     
    66
    Avšak Urbančok to vůbec netrefil a napálil pouze zeď střelou 30 cm nad zemí.
     
    67
    Další faul domácích, tentokrát těsně u vápna na pravé straně ze svého pohledu.
     
    68
    Centr před branku našel pouze připraveného Honiše a hra se vrací do středu pole.
     
    69
    Szotkowski v nadějném btrejku posunul míč křižujícímu Juřenovi, který však nedokázal obejít posledního hráče.
     
    69
    Dalšímu brejku Znojmo zabránilo a je usazeno na útočné polovině.
     
    70
    Druhé střídání Vítkovic. Odchází střelec zatím posledního gólu Szotkowski, nahrazuje ho žolík Fiala.
     
    71
    Zajímavý ťukec Mišinského, Texla a Matěje nakonec k šanci nevedl.
     
    Utkání sleduje 575 zatím spokojených diváků.
     
    72
    Znojmo v posledních minutách naráží na dobře postavenou obranu a přestože má více ze hry, do šancí se nedostává.
     
    73
    Centr z pravé strany odvrací Cverna a vysílá Fialu do brejku.
     
    74
    Z brejku je postupný útok a série krátkých přihrávek na pravé straně. Ta poslední již mířila do šestnáctky, ale Kovařík k ní měl daleko.
     
    75
    Sokol se na levém křídle zbavil Cverny, ale jeho centr na malé vápno nikdo nezasáhl.
     
    75
    Faul domácích poblíž levého rohu vlastního pokutového území.
     
    76
    Centr na zadní tyč posílá hlavou na roh Vaněk.
     
    76
    Obrana si roh velmi dobře pohlídala a dostala hru daleko od své branky.
     
    77
    Mišinský, Cverna a Texl se snažili vykombinovat situaci u pravé lajny, ale nedokázali to a hraje opět Znojmo.
     
    78
    Hosté udrželi míč na hřišti a obléhají šestnáctku.
     
    79
    Centr na zadní tyč prodlužuje až k lajně Cverna. Tam poté získávají hosté roh.
     
    79
    Květon si zařval a boxuje míč mimo vápno.
     
    80
    Juřena si v hlavičkovém souboji pomohl rukama a vrací míč soupeři. Musím říct, že jeho střídání je opravdu nepovedeným tahem domácí lavičky.
     
    81
    Za další faul navíc Juřena vidí žlutou kartu.
     
    82
    Fiala utekl do brejku, přešel přes obránce a z ostrého úhlu prověřil reflexy Dolečka. Rohový kop.
     
    83
    Centr na malé vápno vyboxoval Doleček, navíc se píská faul.
     
    83
    Pokus o rychle rozehraný míč Vaňkovi nevyšel, zadarmo vrátil míč Znojmu.
     
    84
    Klíma zcela osamocen na malém vápně jen těsně nedoskočil na centr z levé strany.
     
    84
    Znovu Klíma v akci, byl vyslán za obranu, ale Květon to skvěle přečetl a včas vyběhl.
     
    85
    Šamánek táhl míč středem, chtěl roztáhnout hru doprava, ale tam nikdo ze spoluhráčů nebyl.
     
    86
    Sražený centr znamená další roh hostů.
     
    86
    Urbančokův centr s problémy odvrací domácí obrana.
     
    86
    Celá akce pokračovala, až ji zakončil střelou z půlkruhu Sokol. Přímo doprostřed do rukavic brankáře.
     
    87
    Cverna nespěchá s vhazováním na útočné polovině.
     
    88
    Vítkovice ušeřily několik sekund bojem o míč, ale Znojmoje znovu usazeno v útoku.
     
    89
    Klíma se dral do zakončení, ale Květon sebral míč ze vzduchu.
     
    90
    Nepřesný pas na Holuba zahajuje poslední minutu základní hrací doby.
     
    90
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    90+1
    Kovařík udržel míč a vybojoval faul.
     
    90+1
    Poslední střídání Vítkovic. Mišinského nahrazuje Ondráček.
     
    90+1
    Po vystřídání se hrálo jen několik sekund a rozhodčí Rejžek zápas ukončil.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas příliš atraktivity nenabídl. Zpočátku sice domácí obrana měla problémy, ale postupem času se vzpamatovala a za celých 45 minut nepustila soupeře do gólové šance. Vítkovice nedotáhly několik nadějných brejků a v poklidném tempu dovedly zápas do vítězství 3:0.
     
    Statistiky druhého poločasu

    Střely na branku: 1-1
    Střely mimo: 2-2
    Rohové kopy: 1-4
    Ofsajdy: 0-0
    Fauly: 16-4
    Žluté karty: 3-0
     
    Statistiky celého zápasu

    Střely na branku: 5-2
    Střely mimo: 3-7
    Rohové kopy: 2-6
    Ofsajdy: 1-0
    Fauly: 23-11
    Žluté karty: 3-2
     
    Vítkovické zmrtvýchvstání pokračuje a toto vítězství je přiblížilo na pouhé 3 body čtrnáctému Sokolovu, jejich příštímu soupeři. O šlágru 22. kola je tak jasno. Naopak Znojmo nevyužilo šanci na posun vpřed a zůstává na 5. místě.
     
    Z Vítkovic je to vše, děkuji za pozornost. (18:47:59)

    Libor Štěpán

    Branky: 17. Texl, 20. Matěj, 41. Szotkowski

    Karty:   49. Mišinský (VIT), 54. M. Kovařík (VIT), 81. Juřena (VIT) – 24. Svozil (ZNO), 43. Šamánek (ZNO)


    MFK Vítkovice: Květon – Cverna, Mikula (C), Honiš, Prajza – Texl, Vaněk, Mišinský (90+1. Ondráček), Matěj – M. Kovařík (57. Juřena), Szotkowski (70. Fiala).
    Náhradníci: Nemrava – Fiala, Hruzík, Ondráček, Juřena, Řezáč, Gebert.

    1. SC Znojmo FK: Doleček – Helísek, Odehnal (16. Mezlík), Svozil, Cihlář (C) – Holub, Šamánek, Nepožitek, Javůrek (60. Urbančok) – Teplý (60. Sokol), Klíma.
    Náhradníci: Štěpanovský – Mezlík, Motal, Sokol, Njire, Urbančok.

    Rozhodčí: Rejžek – Poživil, Pfeifer

    Diváci: 575
    thejrc.org