Tottenham – Watford 4:0 (kon.) | Stoke – Liverpool 1:2 (kon.) | West Brom – Southampton 0:1 (kon.)
West Ham – Swansea 1:0 (kon.) | Manchester City – Hull City 3:1 (kon.) | Middlesbrough – Burnley 0:0 (kon.)
Bournemouth – Chelsea 1:3 (kon.)
konec
AFC Bournemouth
1:3 (1:2)
Chelsea FC
Sobota 08.04.2017, 18:30 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Rozhodčí Marriner ukončil dnešní zápas, ve kterém AFC Bournemouth nestačil na Chelsea FC a na domácí půdě jí podlehl 1:3. Chelsea si tak do Londýna odváží tříbodový zisk a připisuje si další výhru v řadě. Bournemouth po posledních dvou remízách odchází z dnešního zápasu s prázdnou a musí se začít připravovat na další těžký zápas, který ho čeká s Tottenhamem. Za Chelsea se dnes prosadil Hazard a Alonso, za Bournemouth se přesně trefil King, no a vlastní gól si dal v 17. minutě Smith. Chelsea si vítězství zasloužila, ale domácí hráči nepodali vůbec špatný výkon. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek sobotního večera. (20:38:08)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Finální střídání Chelsea: odešel Moses a místo něj naskočil Zouma.
     
    90+1
    Gradel je na hrací ploše teprve chvíli a už vyfasoval žlutou kartu za faul, to není zrovna nejlepší vizitka.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o 3 minuty.
     
    90
    Cahill si teď připsal důležitý obranný zákrok, když zablokoval velmi nepříjemnou střelu, kterou se prezentoval Mousset. Pokud by tady Cahill nezasahoval nejspíš by to bylo 2:3.
     
    88
    Druhá změna v sestavě hostů: na lavičku zamířil Pedro a místo něj se na hrací plochu dostal Willian.
     
    85
    Boruc opět v akci. Tentokrát se střelou zpoza vápna prezentoval Costa, ale mířil přesně do těch míst, kde byl gólman domácích.
     
    84
    Třetí střídání si připravil Bournemouth: ze hry odešel Fraser, kterého nahradil Gradel.
     
    84
    Hrací plochu opouští Hazard, který dnes odehrál slušný zápas a zapsal se na listinu střelců, místo něj přichází Fàbregas.
     
    83
    Bournemouth je teď uzamklý na vlastním území a čelí tlaku soupeře. Chelsea je aktivní na míči a hledá si cestičku k svatyni Boruce.
     
    80
    Boruc teď zneškodnil nepříjemnou ránu od Mosese a připsal si úspěšný zákrok.
     
    79
    Teď však přišla nepřesná přihrávka a balon se přestěhoval na kopačky hostů.
     
    79
    Dobrý obranný zákrok si připsal Luiz, který zastavil centrovaný míč a odvrátil ho do bezpečí. Domácí tým však u míče zůstává.
     
    79
    Čtvrtý rohový kop bude dnes zahrávat Bournemouth.
     
    78
    Hazard došel s míčem až do velkého vápna, ale přes obránce se nedostal a nevybojoval ani rohový kop. U míče jsou teď tedy domácí hráči.
     
    77
    Další změna v sestavě domácích: na lavičku si zamířil odpočinout Afobe a místo něj naskočil na trávník Mousset.
     
    74
    Máme tu žlutou kartu, kterou byl potrestán Pedro.
     
    72
    Do malého vápna si naběhl hlavičkující Alonso, ale mířil nepřesně. Navíc to vypadalo, že byl v ofsjadu.
     
    71
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Marc Pugh, přichází Jordon Ibe.
     
    71
    Chelsea měla výhodu rohového kopu, ale ze standardní situace svého soupeře tentokrát neohrozila. Hosté u míče zůstávají a k dispozici mají autové vhazování na útočné polovině.
    68. Marcos ALONSO - 1:3
     
    68
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Míč na trávník si položil MARCOS ALONSO, který ze své levačky vyslal dokonalou technickou ránu, proti které byl gólman Boruc naprosto bez šance. ALONSO se trefil opravdu nádherně a přesným zásahem vrátil hostům dvoubrankové vedení.
     
    67
    Costa byl faulovaný a Chelsea dostane výhodu standardní situace.
     
    63
    Chelsea se dožadovala pokutového kopu, protože měla pocit, že Francis zahrál ve vápně rukou, ale rozhodčí byl jiného názoru.
     
    61
    Slušnou přihrávku od Luize dostal Costa, ale útočník Chelsea svého soupeře neohrozil, protože se o něj zodpovědně postaral Francis.
     
    59
    Alonso se prezentoval dalším dobrým centrem před bránu, ale Boruc byl pozorný a míč si stáhl k sobě do rukavic.
     
    59
    Bournemouth vsadil na nacvičený signál, ale standardní situace se podle představ nepodařila, protože King byl v ofsajdu a rozhodčí musel hru přerušit.
     
    58
    Kanté byl za tento prohřešek potrestán žlutou kartou.
     
    57
    Faulovaný byl King, kterého k zemi poslal Kanté a Bournemouth bude zahrávat volný přímý kop.
    56.
     
    56
    Alonso poslal před bránu parádní přihrávku, ale Costa si v obrovské šanci nedokázal zpracovat míč a ke střele se vůbec nedostal. Gólman Boruc si tak mohl ulevit.
     
    54
    Hazardovi se podařilo odcentrovat míč na malé vápno, kde se snažil hlavičkovat Costa, ale ve vzduchu balon netrefil, a tak se připravil o velmi dobrou příležitost. V 54. minutě se tedy stav skóre nemění.
     
    51
    Domácí tým se dostal k míči a dokázal si vypracovat zajímavou příležitost, ve které se ocitl Fraser, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    49
    Na levém křídle byl faulovaný Alonso, který se velmi rychle zvedl a s míčem došel až do velkého vápna, odkud vystřelil, ale Boruce nepřekonal.
     
    48
    Domácím hráčům mohl gól do šatny zvednout sebevědomí a napomoct k lepšímu výkonu do druhého poločasu, uvidíme, jak si povedou.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedli domácí hráči.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    Rozhodčí Marriner foukl do píšťalky a první poločas ukončil za stavu 1:2. K vidění toho bylo zatím celkem hodně, to je zřejmé už dle aktuálního skóre. Bournemouth začal zápas dobře a Chelsea se dlouho nemohla dostat do hry, pak ale dala během tří minut dva rychlé góly a vše bylo rázem jinak. Bournemouth hrál překvapivě celkem aktivně a v závěru prvního poločasu se dočkal čestné branky na 1:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavovat se budou 2 minuty.
     
    45
    Na pravém křídle dostal dost prostoru King, který poslal před branku zajímavý centr, ale Afobe se ke střele hlavou neprodral, protože Azpilicueta byl u míče dříve a hlavou ho prodloužil do bezpečí.
    42. Joshua KING - 1:2
     
    42
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Nádherná akce domácích končí výstavním gólem na 1:2. JOSHUA KING obdržel přihrávku od Afobeho, připravil si míč na pravačku a pak se prezentoval technickou střelou, která zapadla do pravého horního rohu branky. Courtois se natahoval úplně marně, protože neměl žádnou šanci inkasované brance zabránit. Trošku to vypadalo, že míče se ještě dotkl Luiz, ale branka byla připsána KINGOVI.
     
    41
    Chelsea má míč na kopačkách a v této chvíli nikam nepospíchá. Hosté se s balonem pohybují na vlastní polovině hřiště a čekají na chybu soupeře.
     
    40
    Hazard je takový malý specialista na Bournemouth. V posledních třech ligových zápasech se totiž proti tomuto celku trefil hned čtyřikrát.
     
    38
    Arter teď podrazil nohy Costovi a okamžitě vyfasoval žlutou kartu. Chelsea bude rozehrávat.
     
    36
    Moses chtěl navýšit vedení Chelsea, ve velkém vápně se dostal ke střele hlavou, ale jeho pokus branku asi o 2 metry minul.
     
    34
    Chelsea měla k dispozici dva rohové kopy a ten druhý byl pro domácí Bournemouth hodně nebezpečný. Hazard našel centrem na hranici pokutového území nikým neobsazeného Pedra, jenž ze své kopačky vyslal jedovatou ránu, ale Boruc ji dokázal zneškodnit.
     
    31
    Na druhé straně zakončoval Pedro, kterému nahrál Hazard, ale střela šla příliš vysoko nad bránu.
     
    30
    Afobe mohl snížit na 1:2, ale štěstí mu nepřálo. Daniels totiž parádně načechral míč do velkého vápna, kde z voleje pálil právě Afobe, ale v obrovské příležitosti trefil jen tyčku!
     
    28
    Costa byl v šanci, ale jeho rána byla nepřesná, a tak se ve 28. minutě stav skóre nemění.
     
    26
    Wilshere se snažil zaútočit, ale Luiz ho zastavil, avšak za hranicí pravidel, a tak domácí tým získal výhodu volného přímého kopu. K balonu se postavil Fraser a vsadil na přímou střelu, avšak trefil jen dobře postavené obránce.
     
    25
    Courtois musel být znovu v pozoru, protože Fraser se prodral ke střele, která směřovala mezi tři tyče, nicméně gólman Chelsea svůj tým podržel.
     
    23
    Takový průběh zápasu si domácí hráči jistě nepřáli a teď už to budou mít hodně těžké, protože Chelsea dala velmi rychlé 2 góly a dostala se do hry.
    20. Eden HAZARD - 0:2
     
    20
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Na levém křídle se o míč hlásil EDEN HAZARD, a tak mu Kanté přihrál. HAZARD si ukázkově zpracoval míč, gólmanovi naznačil střelu, ale nevypálil a pak ještě postupoval vpřed. Hráč Chelsea měl před sebou už jen odkrytou branku a dobíhajícího obránce, no v obrovské příležitosti se však nemýlil a poslal hosty do dvoubrankového vedení.
    17. Adam SMITH - 0:1
     
    17
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Na pravém křídle obdržel míč Moses a došel s ním až do pokutového území, kde pak přihrál Costovi, který se dostal do zakončení, ale do jeho střely se vložil ADAM SMITH, který se snažil střelu zablokovat, ale od jeho zad se míč odrazil do protipohybu brankáře, a tak byl Boruc bez šance a SMITH si omylem dal vlastní gól.
     
    16
    Chelsea se s míčem pohybovala na soupeřově polovině, ale po nepřesné rozehrávce o něj velmi rychle přišla. Wilshere zvedl hlavu a okamžitě ze své kopačky vyslal chytrou přihrávku do běhu Fraserovi, který vpřed postupoval už sám, avšak stíhali ho hned tři protihráči. Nicméně Fraser si věřil a dostal se i ke střele, ale ta byla nepřesná.
     
    15
    Faulovaný byl Hazard, proti kterému se provinil Arter. Rozhodčí pro kartu sice nesáhl, ale Arterovi slovně domluvil.
     
    12
    O zakončení se pokusil i Hazard, ale jeho rána byla nepřesná, takže Boruc mohl zůstat v naprostém klidu a nyní bude rozehrávat od branky.
     
    11
    Alonso obdržel přesnou přihrávku, zpracoval si míč a poté ze své kopačky vyslal jedovatou střelu, kterou mu však dobře zablokoval Adam Smith.
     
    9
    Bournemouth dostal výhodu volného přímého kopu a na starost si ho vzal Fraser, který poslal balon do vápna, ale tam našel jen bránícího Costu, který v pohodě odehrál míč do bezpečí.
     
    8
    Hosté špatně rozehráli a Daniels toho chtěl využít, a tak u levé postranní čáry sváděl souboj s Mosesem. Hráč Chelsea souboj neustál a šel k zemi, přičemž úmyslně na zemi zasáhl míč rukou a zastavil ho, aby Daniels nemohl postupovat sám na brankáře. Rozhodčímu nic neuniklo a okamžitě ze své kapsičky vytasil žlutou kartu.
     
    7
    Chelsea se podařilo získat míč pro sebe a nyní se snaží dostat na soupeřovu polovinu, ale domácí hráči své protihráče aktivně obsazují a nedávají jim prostor.
     
    6
    Fotbalisté v pruhovaných dresech vytěžili další rohový kop, který rozehráli nakrátko, ale branku soupeře neohrozili. Bournemouth zůstává u míče a je s ním na soupeřově polovině.
     
    4
    Domácí hráči se velmi dobře pohybují a v úvodu jsou překvapivě hodně aktivní. Chelsea se do hry zatím nedostala.
     
    2
    Domácí Bournemouth měl výhodu rohového kopu, ale ze standardní situace vůbec nic nevytěžil.
    2.
     
    2
    Courtois se hned v úvodu musel ukázat a vedl si na jedničku. Fraser totiž nastartoval své rychlé nohy, podnikl svižný útok a poté ze své kopačky poslal parádní centr do pokutového území, kde se Luiz snažil odehrát míč do bezpečí, ale místo toho si málem dal vlastní gól. Nicméně Courtois byl pozorný a parádním zákrokem balon vyrazil do bezpečí.
     
    1
    Domácí hráči oblékli tradiční pruhované červenočerné dresy.
     
    1
    O úvodní výkop se postarala Chelsea, která pro dnešní utkání zvolila bílé komplety.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -2
    Obě základní jedenáctky jsou již na hrací ploše.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, Francis (C), S. Cook, Daniels – Fraser, Arter, Wilshere, Pugh – J. King – Afobe.
    Náhradníci: Allsop – Cargill, B. Smith, Ibe, L. Cook, Gradel, Mousset.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Cahill (C), Luiz, Alonso – Moses, Matić, Kanté – Pedro, D. Costa, E. Hazard.
    Náhradníci: Begović – K. Zouma, Terry, Chalobah, Willian, Fàbregas, Batshuayi.

    Rozhodčí: Marriner – Beck, Ledger.
     
    Na toto utkání byl zvolen hlavní sudí Andre Marriner, kterému budou na čarách asistovat S. Beck a S. Ledger. Jako čtvrtý rozhodčí bude vypomáhat G. Scott.
     
    V dnešním utkání je jednoznačným favoritem lídr tabulky, tedy Chelsea. Nicméně Bournemouth bude mít výhodu domácího prostředí a může jen překvapit.
     
    Chelsea FC je v tabulce na 1. příčce a na svém kontě má krásných 72 bodů. Fotbalisté Chelsea se třiadvacetkrát radovali z výhry, třikrát remizovali a čtyřikrát byli poraženi. Dosavadní stav skóre je 62:24.
     
    AFC Bournemouth se v tabulce nachází na 13. místě a na svém kontě má 35 bodů. Bournemouth devětkrát zvítězil, osmkrát remizoval a čtrnáctkrát byl poražen. Dosavadní stav skóre je 44:56.
     
    Příjemný sobotní podvečer. Anglická Premier League má na programu 32. kolo, v rámci kterého na sebe narazí AFC Bournemouth a Chelsea FC. Veškeré dění se bude odehrávat na stadionu, který nese název Vitality Stadium. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Lucie Rapantová

    Branky: 42. J. King (Afobe) – 17. A. Smith (vla.), 20. E. Hazard (Kanté), 68. Alonso

    Karty:   38. Arter (BTH), 90+1. Gradel (BTH) – 8. Moses (CHE), 58. Kanté (CHE), 74. Pedro (CHE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 7:11.
    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, Francis (C), S. Cook, Daniels – Fraser (84. Gradel), Arter, Wilshere, Pugh (71. Ibe) – J. King – Afobe (77. Mousset).
    Náhradníci: Allsop – Cargill, B. Smith, Ibe, L. Cook, Gradel, Mousset.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Cahill (C), Luiz, Alonso – Moses (90+2. K. Zouma), Matić, Kanté – Pedro (88. Willian), D. Costa, E. Hazard (84. Fàbregas).
    Náhradníci: Begović – K. Zouma, Terry, Chalobah, Willian, Fàbregas, Batshuayi.

    Rozhodčí: Marriner – Beck, Ledger
    thejrc.org