Schalke – Wolfsburg 4:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Mönchengladbach 2:3 (kon.) | Hamburg – Hoffenheim 2:1 (kon.)
Freiburg – Mohuč 1:0 (kon.) | RB Lipsko – Leverkusen 1:0 (kon.) | Bayern – Dortmund 4:1 (kon.)
konec
RB Lipsko
1:0 (0:0)
Bayer Leverkusen
Sobota 08.04.2017, 15:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Německá Bundesliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (17:29:04)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:8. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:11.
     
    Po nezáživném prvním poločasu přišla ta zajímavější část zápasu. Oba týmy přidaly v útočení a ve druhé pětačtyřicetiminutovce bylo k vidění hned několik šancí. Tu první měl Leon Bailey, který si poslal na zem obránce a poté střílel na přední tyč, ale Gulácsi byl připravený. Dvě minuty před uplynutí řádné hrací doby musel předčasně z hrací plochy Willi Orban, který po lehkém přerušení brejku dostal přísnou druhou žlutou kartu a zápas pro něj skončil. Už se zdálo, že tak může Leverkusen jít do závěrečného tlaku proti deseti protihráčům, ale poté přišel šok pro hostující fotbalisty. Emil Forsberg přebral míč na polovině trávníku, přesprintoval Jedvaje a našel před prázdnou brankou střídajícího Yussufa Poulsena, který o tyč rozhodl celý zápas.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střídání v týmu RasenBallsport Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Dominik Kaiser.
    90+4. Yussuf POULSEN - 1:0
     
    90+4
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelný závěr zápasu! Emil Forsberg skvěle přebral přihrávku za obranu, přesprintoval Jedvaje, následně hledal před brankou YUSSUFA POULSENA, který se dokázal sklouznout k přesnému centru a se štěstím o tyč dává nejspíše rozhodující branku zápasu.
     
    90+3
    Lipsko se v deseti hráčích zatáhlo do obrany a čeká co předvede v posledních minutách soupeř z Leverkusenu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu RasenBallsport Lipsko: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Dayot Upamecano.
    89. Červená karta po 2. žluté
     
    89
    Z nevinného zastavení hry u pravé postranní lajny je tady červená karta. Willi Orban hrál od začátku zápasu se žlutou kartou, nyní zastavil útok soupeře jako poslední hráč v obraně a je potrestán druhou žlutou a musí tedy předčasně trávník opustit.
     
    88
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Stefan Kießling.
     
    87
    Marcel Sabitzer je v posledních minutách hodně aktivní směrem dopředu. S Keitou si vyměnil míč, ale poté ho v náběhu zastavil čistým zákrokem Toprak.
     
    86
    Zdá se, že více sil na závěr zápasu pošetřili domácí fotbalisté. Po centru od rohového praporku se dostal balon na kopačku Forsberga. Ten ale musel zvolit pod tlakem přihrávku jen na obránce.
     
    85
    Stále nepřichází tlak ani z jedné strany. Bernardo si naběhl na pravé straně na přiťuknutí Sabitzera a brazilský hráč ve službách Lipska vybojoval roh.
     
    84
    Po dlouhém pasu přes celou šířku trávníku si vybojoval míč Marcel Sabitzer. Dokázal si pohlídat tělem balon, následně ho chtěl předat do vápna Wernerovi, ale Toprak byl na místě.
     
    83
    Péter Gulácsi musel pro míč na zem. Přízemní centr se odrazil od bránícího Orbana a domácí brankář tak měl ulehčenou práci.
     
    82
    Ömer Toprak nekompromisně odkopl před rozběhnutým Forsbergem míč až na tribunu. Navíc posledním, kdo se dotkl míče byl právě švédský útočník a Leverkusen má autové vhazování.
     
    81
    Zhruba posledních deset minut pro oba týmy, aby prvním gólem v zápasu rozhodly dnešní utkání a připsaly si tak všechny tři body do tabulky.
     
    79
    Ani druhý tým Bundelisgy zatím nikam nespěchá. Sabitzer si navíc v souboji pomohl faulem a i střídající Henrichs musí být ošetřen.
     
    78
    Po několika soubojích ve středu pole se balon odrazil ke kopačce Juliana Baumgartlingera. Ten ale velmi rychle ztrácí balon a do útoku tak jdou hráči Lipska.
     
    77
    Leverkusen se připravuje na útočnou akci na vlastní polovině. Toprak kombinoval s Kamplem. Právě Kevin Kampl je v posledních minutách u každé akci hostujícího týmu.
     
    76
    Kevin Volland si několikrát vyměnil míč na krátkou vzdálenost s Kamplem. Následně chtěl přesunout hru do vápna, ale Havertz byl ihned odzbrojen.
     
    75
    Werner se dostal z ničeho nic k odraženému míči a hned z dobrých třiceti metrů pálil na Lena. Jeho střela však jde daleko od branky a Bernd Leno může být v klidu.
     
    73
    Střídání v týmu RasenBallsport Lipsko: ze hřiště odchází Oliver Burke, přichází Yussuf Poulsen.
     
    72
    Bailey znovu míče u pravé postranní lajny. Tentokrát si ale s obráncem neporadil, ale Leverkusen bude pokračovat autovým vhazováním.
     
    70
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Wendell, přichází Benjamin Henrichs.
     
    69
    Také na druhé straně se mohla rozvlnit síť. Timo Werner šel od poloviny trávníku ve sprinterském souboji proti dvě obráncům. Nakonec se dostal ke střele, ale byl vyveden z rovnováhy a zakončení tak není nepřesnější.
    68. Péter Gulácsi byl na Baileyho střelu připraven
     
    68
    Leon Bailey rozhodně rozproudil pravou stranu Leverkusenu. Nyní se dokonce dostal do zakončení. Soupeř před ním podklouzl a tak mohl střílet na přední tyč, ale Gulácsi byl připravený.
     
    67
    Burke ztratil balon na levé straně. Toho ale hosté vůbec nevyužili, ihned první přihrávka je nepřesná a do útoku tak mohou jít opět hráči Lipska.
     
    66
    Wendel zůstal po kontaktu se Sabitzerem na trávníku a nevypadá to s ním vůbec dobře. Lékaři míří na hrací plochu.
     
    65
    Lipsko pokračovalo tlakem od rohového čtvrtkruhu. Přetažený centr ale končí jen u Jedvaje, který je zatím v obraně stoprocentní.
     
    64
    Werner vybojoval míč u pravé postranní lajny, rychle si to namířil do pokutového území, ale z velkého úhlu Lena nepřekonal.
     
    63
    Ve druhém poločasu se zvýšilo tempo hry, ale stále čekáme na větší šanci na otevření skóre.
     
    62
    Forsberg nebyl daleko od samostatného úniku. Těsně před ním ale skvěle zareagoval na dlouhý balon zkušený Leno, který odkopl balon.
     
    60
    I po hodině hry je stále utkání bez vstřelené branky. Nyní se domácím podařilo projít do útoku, ale Sabitzer narazil na pravé straně na soupeře. Se štěstím ho dokázal obejít a ještě nacetroval před Lena. Balon však končí jen u hostujících obránců.
     
    59
    Domácí hráči ve velkém počtu vydali na útočnou polovinu napadat. Keita nakonec opravdu získal míč a bylo z toho ohrožení branky. Skluzem zablokoval střelu Wernera až Jedvaj.
     
    58
    Wendel na levé straně srazil k zemi unikajícího Sabitzera a je dnes druhým potrestaným žlutou kartou.
     
    57
    Timo Werner nebyl v ideální pozici, ale nyní nechtěl vybojovat faul. Raději napálil před sebou stojícího soupeře a Lipsko bude rozehrávat od rohového praporku.
     
    55
    Míč si postavil na místo přestupku Kevin Kampl, ale prvním kopem trefil jen zeď. Následně se k němu ještě balon odrazil zpět, ale ani druhý pokus nešel mezi tři tyče.
     
    54
    Už to vypadalo na rychlé zakončení Baileyho, ale střídající hráč ještě udělal kličku do středu trávníku a byl při ní faulován. Střela se tedy nekonala, ale Leverkusen má k dispozici volný přímý kop z nadějné pozice.
     
    53
    Sabitzer nepříjemně faulovat ve středovém kruhu Baumgartlingera. Hostující záložník se ale hned zvedá z trávníku a bude pokračovat ve hře.
     
    52
    Po šancích Lipska přichází také část zápasu pro Leverkusen. Hosté drží míč na kopačkách, snaží se dostat až do pokutového území, ale právě ve finální fázi jsou hosté hodně nepřesní.
     
    51
    Werner se snažil vybojovat ve ztracené pozici alespoň faul, ale na to mu rozhodčí neskočil a pokračuje se ve hře.
     
    50
    Druhý poločas začal o poznání útočněji než ten první. Werner stačil zastavit míč na hrací ploše, poté od brankové lajně centroval do vápna, ale nebyl vůbec přesný.
     
    49
    A nyní už se hostující obrana musela hodně snažit, aby Sabitzer nemohl zakončovat. Rakouský útočník skvěle načasoval náběh za obranu, ale dostal se do velkého úhlu a střelu nakonec mezi tři tyče neumístil.
     
    48
    Burke fauloval na vlastní polovině trávníku. Leverkusen tak mohl pokračovat v nadějné akci. Po centru do pokutového území se snažil o zakončení v pádu Havertz, ale netrefil čistě balon.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou hostující fotbalisté. Lipsko však začíná aktivním napadáním a zatím nepouští Leverkusen ani na vlastní polovinu.
     
    46
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Karim Bellarabi, přichází Leon Bailey.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:30.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak první pětačtyřicetiminutovka končí bez vstřelené branky. Obrany ovládají tento zápas, ani jeden tým si nenechá soupeře vniknout do šestnáctky a většina šancí končí ještě daleko od brankářů. Největší šanci měl Emil Forsberg, který pálil po narážečce s Keitou. Gulásci ani Leno neměli téměř žádnou práci a tak si drží bez problémů čisté konto.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Julian Baumgartlinger kombinoval s Brandtem. Souhra dvou Kevinů ale nekončí nebezpečnou akcí. Na druhé straně ale ztratil balon Keita a ještě se mohli hosté dostat do vápna. Z pravé straně centroval Hilbert, ale balon jen projel po trávníku celým vápnem bez doteku hráčů.
     
    44
    Minutu před pauzou se vydal do útoku i domácí obránce Ilsanker. Z velké dálky chtěl prověřit Lena, ale těsně se netrefil mezi tři tyče.
     
    43
    Kevin Volland byl v nadějné pozici za domácí obranou, dokonce dostal i přesnou přihrávkou, ale nepohlídal si ofsajd a musí odevzdal balon.
     
    42
    Už to vypadalo, že se Péter Gulacsi zapotí v domácí brance. Hned čtyři hostující útoční hráči se vydali do útoku. Baumgartlinger našel volného Vollanda, který ale ještě potáhl balon podél obránce. Následně se ale už ke střele nedostal.
     
    41
    První poločas pomalu míří ke svému konci. Stále však čekáme na první branku zápasu, co víc, čekáme také na první brankovou příležitost. V tomto zápase zatím vládnou obrany.
     
    40
    Zkrácený Forsbergův rohový kop našel jen na přední tyči Topraka, který bez problémů odvrací bezprostřední nebezpečí od své branky
     
    39
    Přetažený rohový kop nikdo nezasáhl, ale hra pokračovala u postranní lajny, kde musel faulovat Jedvaj a Lipsko stále nepouští soupeře z jeho vápna.
     
    38
    Bernd Leno si nechal postavil pětičlennou zeď. Forsberg však trefil jen obráncem před sebou a akce Lipska bude pokračovat rohovým kopem.
     
    37
    Timo Werner si našel míč za obranou, následně ale jeho přihrávku nezužitkoval k přesné střele Sabitzer. Za vápnem ale dochází k faulu a domácí budou pokračovat v útoku.
     
    36
    Byl z toho nakonec alespoň rohový kop pro Leverkusen. Po něm se ale v pokutovém území provinil faulem Bellarabi a hosté tak musí odevzdat balon.
     
    35
    Až nyní Bellarabi centroval z pravé strany. Našel volného Brandta, který si z voleje chtěl obhodit Ilsankera. Ten zahrál rukou, ale rozhodčí pokutový kop nepíská.
     
    34
    Leverkusen se dostává do lehkého tlaku. Drží dlouhou dobu míč na kopačkách, ale nemůže z toho vytěžit zakončení.
     
    33
    Jedvaj zkusil rozehrát útočnou akci Leverkusenu. Jeho přihrávku na pravé straně ale Bellarabi nepochopil a ani se za ní nerozběhl.
     
    32
    Už to vypadalo, že se hosté dostanou povedenou kombinací až do pokutového území, ale na poslední chvíli se dostal mezi hráče a míč Willi Orban, který celou akci ukončil.
     
    30
    Přesně po půlhodině hry musel opět Gulácsi zasahovat. Nebylo to nic s čím by si neměl poradit. Lehký centr z pravé strany bez problémů ukrývá v rukavicích.
    29. Forsbergova střela končí jen vedle pravé tyče
     
    29
    Nadějnou šanci měli k dispozici domácí fotbalisté. Keita našel v dobré pozici Forsberga, který pálil hned z prvního doteku. Jeho dělovka však končí mimo tři tyče. Zatím nejpovedenější akce zápasu.
     
    28
    Naby Keita byl u míče zády k brance, poté hledal rozběhnutého Forsberga, ale zatím nejaktivnější hráč Lipska se už k balonu nedostal.
     
    27
    Znovu švédský útočník ve službách Lipska u míče. Forsberg dokázal vybojovat míč, následně ještě centrem hledal ve vápna stojícího Wernera, ale hostující obrana byla připravená.
     
    26
    Hosté nyní měli velké problémy s rozehrávkou. Bernd Leno vhodil míč do hry, ale následně se dostal Jedvaj pod tlak napadajícího Forsberga a musel zvolit jen odkop.
     
    25
    Hostující celek to nyní zkusil po pravé straně. Bellarabi si vyměnil míč s Havertzem. Následně pálil první jmenovaný z vápna po otočce. Jeho střela je však zbytečná, protože si nepohlídal ofsajdovou pozici.
     
    24
    Sabitzer se nyní hodně rozčiluje na asistenta za postranní lajnou. Byl si hodně jistý, že on něj se míč za žádnou cenu nemohl odrazit jako poslední.
     
    23
    Tentokrát už si ale Gulácsi sáhl na balon. Před dobíhajícím Vollandem se musel sklouznout pro míč do středu vápna.
     
    21
    Kampl se z ničeho nic zjevil u míče za šestnáctkou. Z prvního doteku pálil na zadní tyč, ale ani tentokrát nemusel maďarský gólman v domácí brance zasahovat.
     
    20
    Také Leverkusen do nyní zkusil po levé straně. Julian Brandt si narazil s Kevinem Kamplem, ale následně už mu balon odkopl Orban.
     
    19
    Další nebezpečný náběh domácího fotbalisty. Oliver Burke měl dobrou rychlost, ale přihrávka na něj nebyla přesná a míč končí v zámezí.
     
    18
    Timo Werner dostal přihrávku do volného prostoru za obranou. Následně mu ale trvalo příliš dlouho zpracování a hostující obrana se již stačila zorganizovat.
     
    17
    Julian Brandt zatím nebyl tolik vidět, ale nyní měl míč na kopačce. Na levém kraji měl dostatek času na zpracování míče, poté ho předal do běhu Kamplovi. Ten centroval do vápna, ale zakončení z toho není.
     
    16
    Hra se uklidňuje. Ani jeden tým nechce udělat v úvodu zápasu chybu, která by znamenala inkasovanou branku.
     
    14
    Velmi nepřesný rohový kop Lipska. Domácí se nedostali k hlavičce, navíc poté Burke přihrával jen do ofsajdu svému spoluhráči.
     
    13
    Domácí fotbalisté uzavřeli soupeře v jeho pokutovém území, ale zatím se nedokázali dostat až ke střele.
     
    12
    Diego Demme měl dostatek času na rozehrávku z vlastní poloviny, ale volného Forsberga na levé straně nenašel.
     
    11
    Forsberg dokázal vybojovat míč ve středu pole, rychle ho předal do běhu Sabitzerovi. Ten ale z velkého úhlu nenašel mezeru mezi tyči a Lenem.
     
    10
    Timo Werner si skvěle poradil s obráncem na kraji vápna, poté chtěl vystřelit na Lena, ale netrefil míč přesně a tak hostující brankář s přehledem chytá slabou střelu do středu branky.
     
    9
    Kevin Kampl získal míč ve středu pole a hned hledal spoluhráče v útoku. Domácí obrana se ale stačila vrátit a hned zablokovala nadějnou šanci Havertze.
     
    8
    Následoval rychlý protiútok domácího celku který vedl po levém kraji Forsberg. Už před ním byl jen Toprak, který ale vše vyřešil čistým skluzem.
     
    7
    Znovu velmi aktivní Volland u míče. Ještě hledal Bellarabiho na pravé straně, ale jeho přihrávka znovu nebyla z nejpřesnějších.
     
    6
    Leverkusen měl k dispozici navíc nebezpečnou standardní situaci. Brazilský krajní obránce hostujícího týmu Wendel si vzal míč pro sebe, ale dělovkou přes zeď branku netrefil.
     
    5
    Kevin Volland měl dobrou rychlost při přechodu půlící lajny. Až skluzem ho musel zastavit Orban, který je také první potrestaným.
     
    5
    Následoval rohový kop Lipska. Přesný centr do středu vápna našel hlavu Sabitzera, ale ten byl příliš natěsno bráněn a nemohl se tak plně soustředit na zakončení.
     
    4
    Keita si našel míč na pravé straně vápna, poté přízemním centrem hledal na přední tyči Wernera. Ten ale patičkou Lena nepřekvapil.
     
    3
    Také Leverkusen se pokusil o první útočnou akci, ale Volland nepřihrál přesně na rozběhnutého parťáka z útoku Havertze a hosté tak končí těsně za polovinou trávníku.
     
    2
    Domácí fotbalisté rozehráli první polovinu dnešního zápasu ze středového kruhu. Ihned po rozehrávce se dostal balon na levou stranu, kde bojoval Burke, ale proti přesile raději zvolil přehrávku zpět.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas osmadvacátého kola tak může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    RasenBallsport Lipsko: Gulácsi – Ilsanker, Orban, Compper – Bernardo, Keïta, Demme, Burke – Sabitzer (C), Werner, Forsberg.
    Náhradníci: Coltorti – R. Khedira, Y. Poulsen, Upamecano, Schmitz, Kaiser, Selke.

    Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert, Jedvaj, Toprak (C), Wendell – Bellarabi, Baumgartlinger, Kampl, Brandt – Havertz, Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Dragović, Bailey, Kießling, Mehmedi, Aránguiz, Henrichs..
     
    Bayer Leverkusen

    Leverkusen zakončil předcházející ročník Bundesligy na třetí pozici, ale letos to vypadá na výrazný ústup. Po odehraných sedmadvaceti zápasech se nachází až na jedenácté pozici. Především v poslední době se Leverkusenu nepovedlo skloubit domácí soutěž s Ligou mistrů. Vyřazení v osmifinále Ligy mistrů od Atletica Madrid, poté také pět nevýrazných výsledků v lize, dokonce i venkovní porážka od Dortmundu 2:6 a Leverkusen se propadl až do druhé poloviny tabulky. V posledním kole sice Leverkusen dokázal zvítězit na půdě týmu ze dna tabulky Darmstadtu 2:0, ale i tak zůstává tradiční klub za očekáváním.
     
    RasenBallsport Lipsko

    Nováček Bundesligy předvádí v letošní sezoně fantastické výkony a je velmi překvapivě na druhém místě hned za suverénním Bayernem Mnichov. Lipsko mělo především vynikající vstup do sezony, když prohrálo až ve čtrnáctém kole v Ingolstadtu. Po krátké zimní přestávce už to není také jako v úvodu sezony, ale i tak sbírá nováček slušné množství bodů a bude bojovat o přímou účast v Lize mistrů pro příští ročník. V posledním kole ale mělo Lipsko problémy s Mohučí. Ta nebyla daleko od zisku důležitých bodů v boji o záchranu. Lipsko si nakonec přivezlo tři body z Mohuče po výhře 3:2.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Německá nejvyšší soutěž Bundesliga pokračuje osmadvacátým kolem a my se zaměříme na zápasu Lipska, které před domácím publikem přivítá Leverkusen.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vít Schück

    Branky: 90+4. Y. Poulsen (Forsberg)

    Karty:   5. Orban (RBL) – 58. Wendell (LEV)   89. Orban (RBL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:8. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:11.
    RB Lipsko: Gulácsi – Ilsanker, Orban, Compper – Bernardo, Keïta, Demme, Burke (73. Y. Poulsen) – Sabitzer (C), Werner (90+1. Upamecano), Forsberg (90+5. Kaiser).
    Náhradníci: Coltorti – R. Khedira, Y. Poulsen, Upamecano, Schmitz, Kaiser, Selke.

    Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert, Jedvaj, Toprak (C), Wendell (70. Henrichs) – Bellarabi (46. Bailey), Baumgartlinger, Kampl, Brandt (88. Kießling) – Havertz, Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Dragović, Bailey, Kießling, Mehmedi, Aránguiz, Henrichs.

    Rozhodčí: Kampka – Kempkes, Blos (všichni Německo)
    thejrc.org