Toulouse – Marseille 0:0 (kon.) | Saint-Étienne – Nantes 1:1 (kon.) | PSG – Guingamp 4:0 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
1:1 (0:1)
FC Nantes
Neděle 09.04.2017, 17:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne (kapacita: 41 500 diváků) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    AS SAINT-ÉTIENNE

    Domácí fotbalisté si v letošní sezóně opět nevedou vůbec špatně a pohybují se v té lepší polovině tabulky. Aktuálně jsou na sedmém místě, přičemž na páté Bordeaux ztrácejí pět bodů. Saint-Étienne nejvíce profituje z velmi kvalitní defenzívy, jenž je v Ligue 1 s 24 inkasovanými góly vůbec druhou nejlepší. Na domácí půdě však svěřenci Christophea Galtiera vyhráli naposledy 12. února.

    Posledních pět utkání

    19.3.2017 Dijon – Saint-Étienne 0:1
    12.3.2017 Saint-Étienne – Méty 2:2
    4.3.2017 Bastia – Saint-Étienne 0:0
    26.2.2017 Saint-Étienne – Caen 0:1
    19.2.2017 Montpellier – Saint-Étienne 2:1
     
    FC NANTES

    Také hostující celek je tabulkově v horní polovině, ale například od dvanáctého Angers je vzdálen o pouhé dva body. Po 31 zápasech je tedy Nantes deváté a navíc prokazuje velmi dobrou formu, neboť z posledních tří utkání má sedm bodů. Soutěžní zápas však hosté v Saint-Étienne vyhráli naposledy v roce 2000.

    Posledních pět utkání

    2.4.2017 Nantes – Angers 2:1
    18.3.2017 Nantes – Nice 1:1
    11.3.2017 Montpellier – Nantes 2:3
    5.3.2017 Monako – Nantes 4:0
    1.3.2017 Bastia – Nantes 2:2
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    21.9.2016 Nantes – Saint-Étienne 0:0
    10.1.2016 Nantes – Saint-Étienne 2:1
    20.9.2015 Saint-Étienne – Nantes 2:0
    15.7.2015 Saint-Étienne – Nantes 0:2 (příprava)
    12.4.2015 Saint-Étienne – Nantes 1:0
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Pierre-Gabriel, Théophile-Catherine, F. Pogba, M'Bengue – Veretout, Selnæs – Hamouma, Saivet, Monnet-Paquet – Berić.
    Náhradníci: Moulin – Jorginho, Maiga, Lacroix, Pajot, Corgnet, Lemoine.

    FC Nantes: Dupé – Dubois, Djidji, Diego Carlos, Lucas Lima – Kačaniklić, Rongier, G. Gillet (C), Thomasson – Nakoulma, Sala.
    Náhradníci: Riou – S. Oliveira, Vizcarrondo, Bammou, Harit, A. Touré, Pardo.

    Rozhodčí: Clément Turpin – Cyril Gringore, Nicolas Danos.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí zvolili okamžitý nákop na útočnou polovinu hřiště, ale míč letící od středového kruhu doputoval až za brankovou čáru.
     
    2
    Saint-Étienne zatím ve středu hřiště nedává prostor soupeři, který se snaží postoupit na polovinu domácího celku.
     
    2
    Tentokrát už vysoký nákop za obranu soupeře mířil k Berićovi, ale ten byl usvědčen z poměrně výrazného ofsajdu.
     
    3
    Registrujeme první ohrožení domácího gólmana. Solidní centr z kopačky rychlonohého Thomassona totiž našel jednoho z hostů, ale ten těžké zakončení nevměstnal mezi tři tyče.
     
    4
    Nepřesnost hostujícího celku. Přihrávka ze středu hřiště si to namířila až do zámezí, ale ani domácí fotbalisté si nepočínali o moc lépe.
     
    5
    Rychlá akce na levé straně byla zakončena přihrávkou na bližší tyč. Monnet-Paquet ale nedokázal přihrát spoluhráči, jenž si sbíhal do volného prostoru. Následuje rohový kop.
     
    6
    Bohužel pro domácí byla standardní situace ubráněna díky útočnému faulu jednoho z hráčů Saint-Étienne.
     
    7
    Krásnou střelou zpoza pokutového území se prezentoval jeden z hostujících fotbalistů. Technické zakončení prolétlo jen pár centimetrů vedle vzdálenější tyče.
     
    9
    Příliš vysoký centr do pokutového území si bez problémů pohlídal pozorný Maxime Dupé, jenž míč stáhl do náruče.
     
    10
    Nakoulma to nemyslel vůbec špatně, když si chtěl narazit se Salou. Přihrávka druhého zmíněného se stala kořistí domácí obrany.
     
    11
    Po rychlém protiútoku se k zakončení odhodlal Monnet-Paquet. Jeho nízká střela byla sražena a míč se snesl pouze na Dupého bránu.
     
    12
    Další ofenzivní choutky Saint-Étienne jsou zastaveny vinou druhého ofsajdu Roberta Beriće. Defenzíva Nantes je zatím velmi pozorná.
     
    13
    Gillet hru roztáhl na pravou stranu pokutového území, kde měl hráč Nantes dostatek prostoru. Centr na vzdálenější tyč však prolétl pouze kolem nabíhajícího si Nakoulmy.
     
    14
    Domácí fotbalisté sice vybojovali další rohový kop, ale po něm se míč rychle dostal až k půlící čáře. Protiútok Nantes však svěřenci Christophea Galtiera znemožnili.
     
    15
    Nantes právě vstřelili branku!
    Hosté jdou do vedení! Gillet napravo dokázal posunout míč k rozběhnutému Kačaniklićovi, jenž akci vyšperkoval přihrávkou před PREJUCÉHO NAKOULMU. Hostující forvard poté zvolil přízemní zakončení a pomalou střelou ke vzdálenější tyči překonal bezmocného Ruffiera.
    15. Préjuce NAKOULMA - 0:1
     
    17
    Domácí se pokusili přispěchat s rychlou odpovědí, nicméně akce na levé straně vyústila pouze v útočný faul Saint-Étienne.
     
    18
    Před Ruffiera letěla další přihrávka zprava, nicméně tentokrát se k míči nedostal nikdo z hostujících fotbalistů. Defenzíva Saint-Étienne v tomto případě zafungovala.
     
    19
    Aktivní Kačaniklić si znovu naběhl do pokutového území, avšak míč šel pro změnu příliš daleko od jeho nohou. Následuje odkop Stéphanea Ruffiera.
     
    21
    Pierre-Gabriel se parádně uvolnil přes nedůrazného Thomassona, ale jeho následný centr nebyl přesný. Faulován byl posléze aktivní Nakoulma.
     
    22
    Další akci domácí vyřešili kolmicí za obranu soupeře, nicméně míč doputoval za brankovou čáru. Tento útok neměl šanci na úspěch.
     
    23
    Nyní už to vypadalo o poznání lépe, ale ani po kombinaci na levé straně se domácí nedostali k zakončení. Obrana Nantes je zatím bezchybná.
     
    24
    Gillet se pomalu chystal k tvrdé střele zpoza šestnáctky, ale v rozhodujícím momentu mu pod nohy padl Monnet-Paquet, jenž míč odehrál do bezpečí.
     
    25
    Jenže hosté se opět rychle dostali k míči a ve 25. minutě vybojovali svůj první rohový kop. Uvidíme, jakou rozehrávku Nantes zvolí.
     
    26
    Nebylo to špatné, ale v pokutovém území bylo moc hráčů v zelených dresech a Ruffier díky tomu nemusel řešit další zakončení soupeře.
     
    26
    Po dlouhém vhazování míč propadl až ke Gilletovi, který se rychle zorientoval, ale střelu namířil příliš do země. Míč se odrazil vysoko nad bránu.
     
    28
    Výborný centr od postranní čáry nyní přistál na hlavě Roberta Beriće, ale ten trefil pouze vzdálenější tyč Dupého brány!
    28. Berićova (SET) hlavička do tyče
     
    29
    Jeden z domácích se na nějakých dvaceti metrech od brány zjevil na trávníku. Následovat bude zajímavá standardní situace.
     
    30
    Přímý volný kop byl rozehrán opravdu fantasticky, ale jedovatou střelu do odkryté části brány Dupé přeci jenom dokázal zneškodnit!
    30. Razantní střelu z volného kopu vyrazil Maxime Dupé (NAT)
     
    32
    Domácí jsou v posledních minutách jednoznačně aktivnějším celkem a dostávají se do velmi dobrých šancí. Obrana hostů v čele s dobře chytajícím Dupém zatím odolává.
     
    33
    Znovu jsou u míče fotbalisté v zelených dresech, kteří rozvážně kombinují na vlastní polovině. Cesta vpřed je nyní znemožněna žlutou hradbou z hostujících hráčů.
     
    34
    Kačaniklić byl sestřelen u středové čáry. Následovat bude volný kop ve prospěch Nantes, jehož defenzíva si tak na chvíli odpočine.
     
    36
    Po ubráněném volném kopu soupeře se domácí znovu vydali dopředu. Nyní Saint-Étienne vybojovalo rohový kop, ale ten neznamenal ohrožení Dupého brány.
     
    37
    Rychlý protiútok vedený Kačaniklićem teď skončil jen pádem hostujícího mladíka. Ten se následně dostal do rozmíšky se soupeřem, ale sudí vše řeší domluvou.
     
    39
    Nakoulma pěknou přihrávkou oslovil Salu, jenž akci zakončil přihrávkou na Kačanikliće. Jeden z domácích míč odehrál za brankovou čáru, nicméně rohový kop se nekoná.
     
    40
    Poměrně rychle se Nantes dostalo zpět k pokutovému území. Výsledkem byl sražený centr, jenž už znamená standardní situaci v podobě rohového kopu.
     
    41
    Centr do pokutového území byl celkem v pohodě ubráněn a domácí si to rychle namířili do útoku. Blesková akce však byla zabrzděna.
     
    42
    Saivet byl nedovoleně atakován pár metrů od středového kruhu. Míč už si proto staví Pogba, jenž určitě zvolí centr do pokutového území.
     
    43
    Jenže na vysoký míč si naběhl Dupé, jenž kulatý předmět s chutí lapil. Nantes hru rychle přenáší aspoň k půlící čáře.
     
    45
    Hra byla znovu přerušena a Sala měl posléze odevzdat míč soupeři. Místo toho ale kombinoval poblíž středu, což trochu rozproudilo emoce.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodních 45 minut zápasu je minulostí. Lépe jsou na tom zatím hostující fotbalisté, kteří měli lepší vstup do zápasu a v 15. minutě jim vedení zajistil Préjuce Nakoulma. Následně se sice do šancí dostávali převážně domácí, avšak Berić trefil pouze tyč a Saivetův volný kop zneškodnil Dupé. Ve druhém poločase tak Saint-Étienne bude stahovat ztrátu.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí do druhé půle vstoupili aktivně. Velmi rychle se nastěhovali na útočnou polovinu, avšak centr do pokutového území nenašel skákajícího Beriće.
     
    47
    Sivet si nachystal míč na hranici pokutového území a vyslal velmi tvrdou střelu. Míč letící spíše doprostřed brány však zneškodnil Dupé.
     
    48
    Rohový kop už si hosté pohlídali bez větších potíží. Míč šel sice k nohám domácího hráče, ale ten vypálil hodně vysoko nad bránu.
     
    49
    Další rohový kop ve prospěch domácího týmu. Příliš vysoký centr ale prolétl nad hlavami všech hráčů a skončil za brankovou čárou.
     
    51
    Výborná přízemní přihrávka teď zprava prošla až ke vzdálenější tyči. Berić ani Saivet však nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče.
     
    52
    Hosté se zatím v druhém poločase ne a ne dostat do tempa. Saint-Étienne se stále více přibližuje k vyrovnání.
     
    53
    Až nyní se míč dostal k Salovi, jenž se pokusil uvolnit. Hostující forvard sice nakonec vypálil, avšak zakončení letělo několik metrů vedle brány.
     
    54
    Za obranu soupeře si zaběhl Nakoulma, avšak jeho únik rychle zastavil asistent rozhodčího. Ten totiž odmával jasný ofsajd.
     
    55
    Hra se poněkud uklidnila a ani domácí se teď nedostávají do blízkosti soupeřovy šestnáctky. Míč se pohybuje především u středové čáry.
     
    56
    Pvní střídání zápasu. Hřiště opouští Ole Selnæs, jenž své místo přenechává Benjaminu Corgnetovi.
     
    57
    Obrovskou chybu teď vyprodukoval Dubois, jehož malou domů skvěle vystihl Hamouma. Ten se ale dostal do velkého úhlu a trefil pouze boční stranu konstrukce.
    57. Dupému (NAT) již podruhé pomohla konstrukce brány
     
    58
    Následoval ještě osmý rohový kop domácího týmu, ale ani ten Dupého nedonutil k zákroku. Obrana Nantes si věděla rady.
     
    59
    Teď už však Dupé musel na trávník. Rychle se totiž na dvaceti metrech zorientoval Hamouma, jenž soupeřova brankáře prověřil rychlou přízemní střelou.
     
    61
    Téměř neviditelný Sala si pro míč doběhl až na obrannou polovinu Nantes, avšak u postranní čáry o kulatý předmět okamžitě přišel.
     
    62
    Výborná přihrávka mířila k Berićovi, ale Dupé byl velmi rychle u hostujícího brankáře a dokázal míč odvrátit do bezpečí.
     
    62
    Hodně slabé zakončení z pravé strany pokutového území teď vyprodukoval Sala, který zkusil štěstí střelou na vzdálenější tyč. Ruffier byl připraven!
     
    64
    Poprvé v zápase střídají také hosté. Odpracováno má Alexander Kačaniklić, kterého nahradil Amine Harit.
     
    64
    Okamžitě přichází také druhé střídání Nantes. Místo Emiliana Saly jde na trávník Yacine Bammou.
     
    64
    A série střídání pokračuje změnou v sestavě Saint-Étienne. Kouč Christophe Galter stáhl Kávina Monnet-Paqueta, který byl vystřídán Jorginhem.
     
    66
    Akci teď ve středu hřiště rozjelo Nantes, nicméně postup hostujícího celku byl aspoň na chvíli zastaven nedovoleným zákrokem soupeře.
     
    67
    Jenže rozehrávka volného kopu se hostům vůbec nepovedla a nyní už zase kombinují fotbalisté v zelených dresech.
     
    68
    Aktivní Hamouma si seběhl k postranní čáře. Vybojoval sice vhazování, ale záhy po něm přišel důrazný faul Jordana Veretouta (SET). Ten dostává žlutou kartu.
     
    69
    Domácí se opět rychle dostali až do pokutového území. Znovu však jejich přílišná snaha vyústila v útočný faul. Tentokrát se provinil Hamouma.
     
    70
    Veretout se chopil míče u půlící čáry a pokusil se hru dostat více doprava. Celá akce končí vhazováním Saint-Étienne.
     
    70
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Přichází naprosto zasloužené vyrovnání! Nalevo se k centru odhodlal M'Bengue, který míč poslal do pokutového území. Tam si skvěle počínal střídající BENJAMIN CORGNET, jenž přeskočil soupeře a hlavičkoval přesně k tyči. Povedené střídání domácího trenéra.
    70. Benjamin CORGNET - 1:1
     
    71
    Cheikh M'Bengue (SET) se po gólové asistenci znovu připomněl, ale tentokrát dostává žlutou kartu za faul kousek za středem hřiště.
     
    72
    Také Adrien Thomasson (NAT) si ale nepočínal čistým způsobem a rovněž dostává kartónek žluté barvy.
     
    74
    Hra je teď hodně rozkouskována nedovolenými zákroky. Po dalším přestupku je žlutou kartou potrestána Préjuce Nakoulma (NAT).
     
    75
    Hosté dokázali využít ztráty soupeře a předvedli rychlý protiútok. Po centru zleva pak hlavou zakončoval Rognier, ale ten trefil pouze dobře postaveného Ruffiera.
     
    76
    Po krátkém ošetření jednoho z hostů se pokračovalo ve hře a zajímavý centr prolétl jen kousek od Dupého brány. Hostující gólman se po právu rozčiluje, neboť jeho spoluhráči nebránili ideálně.
     
    77
    Nantes hru vrátilo za půlící čáru, ale akce skončila nepřesností. Vhazovat budou fotbalisté Saint-Étienne.
     
    78
    Henri Saivet byl nedovoleně zastaven ve středu hřiště, avšak rychlou rozehrávkou nezaložil zrovna kvalitní kombinaci. Míč rychle získávají hosté.
     
    80
    Po vyrovnávací brance se ani jednomu z celků nedaří dostat k nějakému trvalejšímu tlaku. Hra je nadále často přerušována.
     
    81
    A máme tady další žlutou kartu zápas. Po šlapáku vůči Gilletovi ji inkasuje Ronaël Pierre-Gabriel (SET).
     
    82
    Opět je hra přerušena. Na trávníku totiž zůstal otřesený Dubois, který ve vzdušném souboji inkasoval úder soupeře.
     
    83
    S ošetřovaným Duboisem to nevypadá moc dobře. Hostující obránce se drží za hlavu a na trávníku už jsou i nosítka.
     
    85
    Nakonec je nutno střídání. Poslední minuty odehraje Abdoulaye Touré, jenž nahradil zdravotně indisponovaného Léa Duboise.
     
    86
    Pomalu to začíná vypadat na spíše poklidný závěr zápasu. Ani jeden z týmů již nechce vyprodukovat nějakou výraznou nepřesnost.
     
    87
    Stále se hraje spíše ve středu hřiště. Dvakrát se teď dopředu pokusili dostat hosté, ale ani jednou míč neprošel až k Nakoulmovi
     
    89
    Pořád se týmy soustředí jen na precizní defenzívu. Ojedinělý útočný výpad Saint-Étienne teď skončil jen ofsajdem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    90+1
    Bammou sice dostihl rychlou přihrávku a od brankové čáry odcentroval na hlavu spoluhráče, ale ten již zakončoval pouze do Ruffierových rukavic.
     
    90+2
    No tak tady rozhodně měla přijít druhá žlutá karta pro Pierrea-Gabriela. Domácí obránce oběma rukama tahal unikajícího soupeře, ale trestu se nedočkal.
     
    90+3
    Domácí jsou v samotném závěru až příliš pasivní, což se může vymstít. Nakoulma byl v pokutovém území důrazně odstaven, avšak pokutový kop už se pískat nebude.
     
    90+4
    Možná poslední akce domácího celku vyústila pouze v nepřesný centr, jenž doputoval za brankovou čáru.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní střetnutí je tedy u konce a týmy se musejí smířit s dělbou bodů. Hosté sice díky gólu Préjuceho Nakoulmy vyhráli úvodní poločas, ale herní převaha Saint-Étienne postupně narůstala. Tlak domácích nakonec vyústil ve vyrovnání, které v 70. minutě obstaral Benjamin Corgnet. Závěr zápasu již byl z obou stran velmi opatrný, což zapříčinilo konečnou remízu 1:1.
     
    Pro dnešek je to z mé strany vše. Přeji vám hezký zbytek dne a u dalších on-line přenosů na shledanou! (18:57:02)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 70. Corgnet (M'Bengue) – 15. Nakoulma (Kačaniklić)

    Karty:   68. Veretout (SET), 71. M'Bengue (SET), 81. Pierre-Gabriel (SET) – 72. Thomasson (NAT), 74. Nakoulma (NAT)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 11:11.
    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Pierre-Gabriel, Théophile-Catherine, F. Pogba, M'Bengue – Veretout, Selnæs (56. Corgnet) – Hamouma, Saivet, Monnet-Paquet (64. Jorginho) – Berić.
    Náhradníci: Moulin – Jorginho, Maiga, Lacroix, Pajot, Corgnet, Lemoine.

    FC Nantes: Dupé – Dubois (85. A. Touré), Djidji, Diego Carlos, Lucas Lima – Kačaniklić (64. Harit), Rongier, G. Gillet (C), Thomasson – Nakoulma, Sala (64. Bammou).
    Náhradníci: Riou – S. Oliveira, Vizcarrondo, Bammou, Harit, A. Touré, Pardo.

    Rozhodčí: Clément Turpin – Cyril Gringore, Nicolas Danos
    thejrc.org