Dunajská Streda – Slovan Bratislava 1:0 (kon.) | Zlaté Moravce – Michalovce 1:2 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
1:2 (0:1)
MFK Zemplín Michalovce
sk Sobota 08.04.2017, 17:00Niké liga • 26. kolo
     
    Zlaté Moravce môžu dnešný zápas poriadne ľutovať. V zápase mali prevahu a po inkasovanom góle dlho neúspešne dobýjali bránu súpera. Napokon sa im to podarilo a osem minút pred koncom vyrovnal Tihomir Kostadinov. Následne mali domáci dve šance na strelenie rozhodujúceho gólu, no ten v nadstavenom čase prišiel do ich brány. Domáci nezvládli situáciu vo vlastnej šestnástke a hrdinom zápasu sa stal striedajúci žolík Milan Šimčák. Michalovce tak vyhrali 1:2 a ešte viac sa odpútali od svojho dnešného súpera. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný deň. (18:58:01)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci futbalisti to ešte skúsili, no ich snaha sa končí len odkopom od brány Patrika Maceja. Po jeho odkope sa zrejme dnešný zápas definitívne skončí.
     
    90+1
    Michalovce dali gól!
    Dnešný zápas predsa len bude mať víťaza. Domáci obrancovia totiž nezvládli situáciu po vhadzovaní. Vo vlastnej šestnástke boli v početnom oslabení a Michalovčania to využili Lopta sa aj so šťastím odrazila na nohu MILANA ŠIMČÁKA a ten prekonáva Pavla Kováča.
     
    90
    Martin Koscelník sa dostal k hlavičke po centri z pravej strany. Jeho pokus ale mieril niekoľko decimetrov vedľa domácej brány. V dnešnom dueli sa budú nadstavovať dve minúty.
     
    89
    Martin Koscelník teraz centroval z ľavej strany. Jeho pas nebol príliš vydarený, no napriek tomu skončil na vrchnej časti brvna domácej brány.
     
    88
    Tréner hostí využíva aj svoje posledné striedanie v dnešnom dueli. Z ihriska už ide dole Jozef-Šimon Turik a na jeho miesto prichádza Stanislav Danko.
     
    87
    Až v záverečnej päťminútovke hlavný rozhodca Marek Mastiš vyťahuje prvú žltú kartu. Jej adresátom je po faule v strede poľa domáci stopér Michal Pintér.
     
    86
    Tihomir Kostadinov je pri streleckej chuti, no teraz mal výrazne náročnejšiu pozíciu ako pred niekoľkými minútami. Jeho strelecký pokus minul bránu hostí.
     
    85
    Domáci futbalisti mali po rohovom kope ďalšiu dobrú gólovú príležitosť. Do zakončenia sa dostal Michal Pintér, ale jeho pohotové zakončenie nohou mierilo tesne vedľa brány.
     
    84
    Domáci mali následne možnosť dostať sa aj do vedenia, ale striedajúci Privat Yao príliš dlho váhal s koncovkou. Nasledovať tak bude aspoň rohový kop.
     
    83
    Zlaté Moravce dali gól!
    Tak domácim futbalistom sa predsa len podarilo vyrovnať skóre zápasu. Mateus De Oliveira Silva predviedol krásnu akciu, kolmou prihrávkou poslal do šance TIHOMIRA KOSTADINOVA a ten pravačkou prestrelil brankára Maceja.
     
    82
    Domácim nevyšla snaha ani po dlhom vhadzovaní do šestnástky súpera. Jozef-Šimon Turik sa snažil založiť rýchly brejk, no dobre sa vrátil Ondřej Machuča.
     
    81
    Ondřej Machuča sa teraz previnil voči pravidlám nedovoleným zákrokom v strede poľa. Pri lopte sú tak hostia, ktorí zbierajú každú sekundičku.
     
    80
    Zlatým Moravciam sa čas na vyrovnanie kráti. V jarnej časti sezóny ešte nevyhrali a zrejme sa im to nepodarí ani dnes. Navyše, hrajú bez kapitána Petra Orávika, ktorý striedal zrejme pre zdravotné problémy.
     
    79
    Po rohovom kope sa dostal do zakončenia Tihomir Kostadinov. Jeho pokus bol zblokovaný, no ani z ďalšieho rohového kopu sa domácim nepodarilo vyrovnať.
     
    78
    Teraz sa hra odvíjala na oboch stranách. Najskôr nepresne pálil striedajúci Martin Koscelník a následne na polovici Michaloviec vybojoval rohový kop Erik Ujlaky.
     
    77
    Tak toto je pomerne veľké zaváhanie na jednej i druhej strane. Domáci futbalisti mali výhodu priameho kopu, Michalovčania sa ich snažili vystaviť do ofsajdu, no nepodarilo sa im to. Domáci boli v šestnástke v presile, no zakončiť nedokázali.
     
    76
    Posledné striedanie v podaní domáceho trénera. Privat Yao prichádza posilniť útočnú formáciu, keď nahradzuje Pepeho Guilavoguiho.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 83. Kostadinov (De Oliveira Silva) – 12. Serečin (Kushta), 90+1. Šimčák

    Karty:   87. Pintér (ZMO)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 2:2.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Chren, Karlík, Pintér, Bariš – De Oliveira Silva, Kostadinov – Orávik (46. Machuča), Pastva, Válovčan (65. Ujlaky) – Guilavogui (76. Yao).
    Náhradníci: Holec – Ujlaky, Yao, Kapor, Machuča.

    MFK Zemplín Michalovce: Macej – Leško (69. Koscelník), Grič, Žofčák (C), Sipľak – Turik (88. Danko) – Vajs, Kushta, Qose, Serečin (72. Šimčák) – Kavka.
    Náhradníci: Kira – Šimčák, Danko, Regáli, Koscelník, Sedlák, Dimitriadis.

    Rozhodčí: Marek Mastiš – Dušan Hrčka a Mária Súkeníková
    ocianews.com