Boston – Washington 1:3 (kon.) | Los Angeles – Chicago 3:2 (po pr.) | New Jersey – NY Islanders 2:4 (kon.)
Detroit – Montreal 2:3 (po pr.) | Carolina – St. Louis 4:5 (1:2 po s.n.) | Florida – Buffalo 3:0 (kon.)
Toronto – Pittsburgh 5:3 (kon.) | Winnipeg – Nashville 2:1 (kon.) | Dallas – Colorado 4:3 (1:0 po s.n.)
Arizona – Minnesota 1:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 2:3 (kon.) | San Jose – Calgary 3:1 (kon.)
Detroit – New Jersey 4:1 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 4:2 (kon.) | Tampa – Buffalo 4:2 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Buffalo Sabres
Neděle 09.04.2017, 23:10 • Amalie Arena, Tampa (kapacita 19092 míst) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný vstup do nového týdne a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (01:53:08)
     
    Československá stopa v dnešním zápase:

    Ondřej PALÁT (TBL) – 0+0, 1 střela, účast na ledě +2, čas na ledě 17:40
    Andrej ŠUSTR (TBL) – 0+0, 2 střely, účast na ledě +1, čas na ledě 15:48
    Peter BUDAJ (TBL) – na střídačce
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Brayden POINT (TBL) – 2+1, 5 střel, účast na ledě +3, čas na ledě 18:40, vítězný gól
    2. Andrej VASILEVSKIJ (TBL) – 26 úspěšných zákroků, 2 inkasované góly, úspěšnost zákroků 92,9%
    3. Victor HEDMAN (TBL) – 1+1, 2 střely, účast na ledě +1, čas na ledě 23:31
     
    Statistiky dnešního zápasu:

    Střely na branku: 37:28
    Vyhraná vhazování: 33:33
    Hity: 14:17
    Zblokované střely: 10:12
    Trestné minuty: 2:6
    Přesilové hry: 0/3-0/1

    Nejvíce střel: Jonathan Drouin 6 – Jack Eichel 4
    Největší čas na ledě: Victor Hedman 23:31 – Dmitrij Kulikov 23:12

    Branky a nahrávky: 26. Point (Hedman, Dotchin), 33. Coburn (Naměstnikov, Killorn), 59. Point (Kučerov, Strålman), 60. Hedman (Strålman, Point) – 14. Carrier (A. Nylander, Bogosian), 52. E. Kane (B. Gionta, R. O'Reilly). Diváci: 19092 (vyprodáno). Rozhodčí: Joannette, McIsaac – Sericolo, Murray.
     
    Derniéru obou týmů v letošní sezoně nakonec lépe zvládla Tampa, která alespoň na závěr potěšila své fanoušky výhrou na domácím ledě. Lightning ovšem s ročníkem nemohou být spokojeni, jako jeden z favoritů na Stanley Cup se nepodívají ani do play off. Buffalu dnešním zápasem také končí sezona.

    Skóre dnešního utkání otevřel ve 14. minutě hostující útočník William Carrier, který úspěšně zakončil přečíslení dvou na jednoho. Tampa byla sice aktivnější, na skóre se snaha domácích projevila až ve druhém dějství.

    Nejdříve ve 26. minutě po nádherné přihrávce od Hedmana vyrovnal Brayden Point. O pár minut později pak při vlastním oslabení otočil stav zápasu na stranu Lightning obránce Braydon Coburn, který úspěšně zakončil brejk po přihrávce od Naměstnikova.

    Sabres se ovšem ve třetí třetině ještě povedlo vyrovnat, když se v 52. minutě trefil Evander Kane. Když už to vypadalo, že utkání dospěje do prodloužení, udeřili domácí šťastnou trefou.

    V 59. minutě si přihrávku před branku od Braydena Pointa do vlastní branky srazil obránce Ristolainen. Buffalo se pak ještě snažilo znovu dorovnat skóre při hře bez brankáře, vteřinu před koncem ale ještě prázdnou branku trefil Victor Hedman.

    Tampa Bay tak v posledním zápase sezony porazila na domácím ledě Buffalo 4:2. Lightning tak končí ročník se ziskem 94 bodů a podle všeho by měli skončit na 9. místě ve Východní konferenci. Sabres se 78 body skončí předposlední před New Jersey.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Victor HEDMAN - 4:2
     
    59:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    Po čistě vyhraném vhazování se navíc ještě vteřinu před sirénou prosazuje VICTOR HEDMAN, který se trefil přesně do prázdné branky střelou přes celé kluziště! Asistence: Anton Strålman a Brayden Point.
     
    59:53
    Domácím se podařilo dostat puk za modrou čáru, píská se postavení mimo hru Buffala, což je 6.5 vteřiny před závěrečnou sirénou zřejmě konečná s nadějemi hostů.
     
    59:34
    Andrej Vasilevskij zastavil střelu Evandera Kanea z levého kruhu, vhazovat se bude v obranném pásmu Tampy. Hostům nicméně už příliš času na vyrovnání nezbývá.
     
    59:18
    Domácí posílali puk přes celé kluziště do prázdné branky, kterou ale o malý kousek minuli. Píská se tak zakázané uvolnění, po kterém si hostující kouč Dan Bylsma bere oddechový čas.
     
    59:05
    Jack Eichel dostal slušně nabito a pálil do odkryté části branky, střela mu ale příliš nesedla a kotouč skončil za brankou!
     
    58:51
    Buffalu nic jiného než na závěrečné vteřiny odvolat brankáře Ullmarka nezbývá. Začíná závěrečný tlak Sabres!
    58:36 Brayden POINT - 3:2
     
    58:36
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí se prosazují a výrazně přiblížili vítězství! Nikita Kučerov v souboji u mantinelu vydoloval puk pro BRAYDENA POINTA, který z pravé strany chtěl přihrávat před branku a puk si do vlastní sítě nešťastně srazil obránce Rasmus Ristolainen! Asistence: Nikita Kučerov a Anton Strålman.
     
    58:09
    Linus Ullmark zastavil tvrdý projektil Luka Witkowskiho od modré čáry.
     
    57:55
    Vasilevskij vyrazil tvrdou ránu Briana Gionty jen před sebe a k dorážce se cpal Ryan O'Reilly. Naštěstí pro domácí se kotouč odrazil daleko od branky.
     
    57:28
    Cory Conacher mířil vstříc Ullmarkovi, z úniku nakonec nic nebylo, protože byl domácí útočník včas dobruslený McCabem.
     
    57:10
    Další střely vyslali Sam Reinhart a Zach Bogosian, Vasilevskij si s nimi poradil.

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 26. Point (Hedman, Dotchin), 33. Coburn (Naměstnikov, Killorn), 59. Point (Kučerov, Strålman), 60. Hedman (Strålman, Point) – 14. Carrier (A. Nylander, Bogosian), 52. E. Kane (B. Gionta, R. O'Reilly)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Budaj) – Hedman, Dotchin, Strålman, Šustr, Coburn, Witkowski – Palát (A), Point, Kučerov – Drouin, Naměstnikov, Erne – Killorn, Gourde, Conacher – Dumont, McKegg, J.T. Brown.
    Buffalo Sabres: Ullmark (Lehner) – Gorges (A), Ristolainen, McCabe, D. Kulikov, Franson, Bogosian – E. Kane, R. O'Reilly (A), B. Gionta (C) – Moulson, Eichel, Reinhart – A. Nylander, Rodrigues, Ennis – Deslauriers, Carrier, Girgensons.

    Rozhodčí: Joannette, McIsaac – Sericolo, Murray

    Diváci: 19092 (vyprodáno)
    thejrc.org