Real Sociedad – Gijón 3:1 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
3:1 (2:0)
Sporting Gijón
Pondělí 10.04.2017, 20:45Španělská LaLiga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky španělského fotbalu. V tomto zápase proti sobě nastoupí Real Sociedad San Sebastian a Sporting Gijón.
     
    Sporting Gijón z posledních pěti zápasů vyhrál jeden. Granadu porazil 3:0. Remizoval s Valencií 1:1 a Sevillou 0:0. Prohrál s La Coruňou a Malagou shodně 0:1.
     
    Real Sociedad San Sebastian z posledních pěti zápasů nevyhrál ani jeden. Nestačil na Bilbao 0:2, Alaves 0:1, Osasunu 0:1 a Atletico Madrid 0:1. Remíza 1:1 přišla s Laganesem.
     
    Z posledních pěti vzájemných zápasů se oba týmy radovaly dvakrát, jednou se rozešli bez branek.
    Hostující celek přicestoval na zápas autobusem.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Berchiche, I. Martínez, Navas, Zaldúa – Zurutuza, Illarramendi, Prieto – Juanmi, José, Vela.
    Náhradníci: Toño – A. Elustondo, Canales, Oyarzabal, Bautista, Zubeldia, Rodrigues.

    Sporting Gijón: Cuéllar – Lillo, Meré, Amorebieta, Elderson – S. Álvarez, X. Torres, Vesga – V. Rodríguez, C. Castro, Burgui.
    Náhradníci: Mariño – Babin, Canella, Carmona, Moisés Gómez, Viguera, P. Fernández..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sledujeme poklidný úvod zápasu, ani jeden celek se nikam nežene. K vidění je takticky vedená hra.
     
    2
    Domácí fotbalisté se nemohou dostat ze své obranné půle, míč vrací obránce k brankáři, který dlouhým výkopem poslal balon na útočnou polovinu.
     
    3
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Domácí fotbalisté se dostávají ve třetí minutě zápasu do vedení. Xabi Prieto přihrával a WILLIAN JOSÉ zakončoval. Hostující míč sice míč dokázal zasáhnout, ale až za brankovou čárou. San Sebastian se dostává do vedení. Asistence: Xabi Prieto.
    3. Willian JOSÉ - 1:0
     
    4
    Gerónimo Rulli si připisuje velmi důležitý zákrok, hostující Burgui se probojoval k hlavičce z předbrankového prostoru, ale trefil jen střed branky, kde byl gólman.
     
    5
    Víctor Rodríguez rozehrával hostující rohový kop, míč se snesl před branku, nejprve si domácí defenziva dokázala poradit, a pak byla rána hostujícího hráče zablokovaná.
     
    7
    Carlos Vela rozehrával rohový kop na druhé straně, jeho centr před branku byl povedený, ale k míči se jako první dostala obrana soupeře.
     
    9
    Hraje se zejména na polovině hrací plochy, mnoho šancí k vidění není, sledujeme klidnější pasáž hry. Domácí fotbalisté mají optickou převahu, ale do zakončení se probojovat nemohou.
     
    9
    Raúl Navas se probojoval do zajímavé pozice. Mohl přihrávat, ale rozhodl se pro střelu, jeho pokus branku trefit nedokázal. Zajímavá šance domácíh.
     
    11
    Sporting Gijón se jen těžko dostává přes polovinu hrací plochy, domácí hráči za podpory z hlediště kombinují na útočné části hřiště.
     
    13
    Yuri Berchiche zkoušel vyslat dlouhý centr na naběhnutého spoluhráče. Přihrávka ale neprošla přes dva hráče soupeře.
     
    15
    Nyní se hostující celek dostal na útočnou polovinu. Fernando Amorebieta si vyměnil míč s Jorge Merém, ale ani on nenašel cestu, kterou by se akce mohla ubírat.
     
    16
    Mikel Vesga se probojoval do zajímavé střelecké pozice, domácí brankář Gerónimo Rulli kryje jeho pokus.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Sergio Álvarez (Sporting Gijón). Hostující hráč vidí žlutou kartu za naprosto zbytečný zákrok na polovině hrací plochy.
     
    18
    Domácí rozehrávají na polovině hrací plochy. Pokus o rychlý kontr končí nepřesným pasem.
     
    19
    Hosté rozehrávali rohový kop, domácí obrana si dokázala poradit celkem snadno. Sledujeme klidnější pasáž hry.
     
    20
    Lillo vhazuje na útočné polovině, následně jej od míče odstavil domácí hráč jen za cenu faulu, a tak může Sporting pokračovat v aktivní hře na polovině soupeře.
     
    21
    Sledujeme hodně kontaktní fotbal, ani jeden tým si nedá nic bez řádného boje. K vidění jsou hodně silově vedené osobní souboje. Pocítil to domácí Yuri Berchiche, který se jen těžko zvedá z hrací plochy.
     
    22
    Raúl Navas se dostal do problémů, dlouho držel míč, nakonec o něj přišel, ale hostující hráč poslal míč jen do autu. Odkop od branky bude následovat.
     
    22
    Yuri Berchiche zůstává ležet na hrací ploše. Zdá se, že se jedná o následek předchozího střetu se soupeřem.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Mikel Vesga (Sporting Gijón). Tým hostů si v osobních soubojích počíná hodně surově, a tak vidí Vesga žlutou kartu. Poněkud nechápu, čemu se diví.
     
    24
    Hosté se nyní probojovali po sérii několika rychlých přihrávek do střelecké pozice. Carlos Castro nedokázal přesněji přihrát na spoluhráče.
     
    25
    Iván Cuéllar bude po nepřesné střele Joseba Zaldúada rozehrávat od své branky. Mnoho šancí momentálně k vidění není.
     
    26
    Domácí tým se po úvodní vstřelení brance hodně zatáhl, hraje zodpovědně na obranné polovině a do útoku se vůbec nehrne. Fanoušci dál podporují Real Sociedad.
     
    27
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Po opravdu dlouhé době se domácí tým probojoval do zakončení a uspěl. Xabi Prieto vyslal dobrou přihrávku, do míst, kde operoval JUANMI. Obránci čekali, že domácí hráč bude s míčem u nohy pokračovat k brance, ale on vystřelil a oklamal tak úplně všechny čáry Sportingu. Asistence: Xabi Prieto.
    27. JUANMI - 2:0
     
    29
    Lillo má k dispozici vhazování na polovině hrací plochy. Akce hostujícího celku končí nepřesným pasem, a tak se míč dostává k brankáři domácích.
     
    30
    První půlhodina hry je pryč, domácí vstřelili dvě branky, ale aktivnější nejsou. Optickou převahu mají hosté, jenže ti nedokáží svůj tlak přetavit v góly.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Xavi Torres (Sporting Gijón). Již třetí žlutá karta pro hostující celek. V osobních soubojích jsou později, a tak musí faulovat.
     
    32
    Domácí fotbalisté se dostali ke střele ze střední vzdálenosti. Míč však nechtěně tečoval obránce Fernando Amorebieta. Pořádně potrápil brankáře, který jen sledoval, jak míč trefil tyčku!
    32. Domácí tým trefil tyčku.
     
    33
    Mikel Vesga bude po faulu soupeře rozehrávat volný kop. Hosté mají k dispozici zajímavou situaci, kterou však vyřešili nedobře. Míč nedokázali dostat ani před branku, domácí obrana si poradila.
     
    35
    San Sebastian se pokouší probojoval do zajímavé střelecké pozice, ale zatím si obrana soupeře dokáže poradit na výbornou.
     
    35
    Xabi Prieto rozehrával rohový kop domácího celku, Yuri Berchiche se probojoval k zakončení, ale branku trefit nedokázal.
     
    37
    Domácí fotbalisté pokračují v aktivní hře, snaží se přidat další branku, nyní v souboji před brankou jeden na jednoho neuspěl Willian José.
     
    38
    Carlos Vela a Xabi Prieto rozehrávali krátce po sobě rohové kopy. Ani po jednom odkopu od rohového praporku nepřilétl do vápna přesný centr. Hostující obrana má svou činnost velmi ulehčenou práci díky nepřesným míčům domácích.
     
    40
    Hraje se na polovině hrací plochy, individuálně to zkoušel David Zurutuza, ale daleko se nedostal, zastavil jej hostující obránce. Dobrý defenzivní zákrok předvedl Elderson.
     
    41
    Sporting Gijón kombinuje na polovině hrací plochy, snaží se překonat domácí obranu dlouhými míči před branku. To s sebou nese jistá rizika. Jednak postavení mimo hru, ale také příliš dlouhý centr.
     
    42
    V poklidném tempu se zápas dohrává, velké šance k vidění nejsou, domácí jsou méně aktivní, ale vedou o dvě branky a zdá se, že mají nahráno a nikam se neženou.
     
    43
    Asier Illarramendi se zapojil do útočné akce. Joseba Zaldúa si díky aktivnímu pohybu vynutil faul soupeře. Volný kop pro domácí celek ze střední vzdálenosti.
     
    43
    Xabi Prieto se po rozehrávce volného kopu dostal do zakončení, jeho střelecký pokus však postrádal důraz.
     
    44
    Sergio Álvarez se dostal do zajímavé pozice na konci poločasu, ale branku o nějaký metr a půl přestřelil.
     
    45
    Probíhá poslední minuta hry, uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    45+0
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase vedou domácí fotbalisté o dvě branky. Oba týmy vyslaly na branku soupeře dva pokusy. Gerónimo Rulli oba chytil, naopak Iván Cuéllar inkasoval dvakrát. Spokojenější jsou tak fotbalisté San Sebastian.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Na hrací ploše jsou týmy ve stejném složení jako v prvním poločase. Ke střídání zatím nedošlo.
     
    47
    Duel pokračuje v hodně rychlém tempu, oba týmy hrají aktivně, k vidění je poměrně hodně osobních soubojů.
     
    48
    Domácí fotbalisté postupovali do zajímavé střelecké pozice, ale jejich pokus byl zablokovaný. Dobré čtení hry předvedl Mikel Vesga.
     
    49
    Carlos Vela rozehrává rohový kop. Obrana Gijónu si dokázala poradit.
     
    50
    Následovat bude odkop od branky, domácí fotbalisté hrají zodpovědně, vedou o dva góly, nikam se neženou.
     
    52
    Elderson rozehrával volný kop. Rána na branku vůbec nemířila, byl to takový polocentr, který ale dokázala obrana domácích odvrátit poměrně snadno.
     
    53
    Willian José se probojoval do zakončení, jeho pokus byl jemně tečovaný mimo branku. Následovat bude rohový kop.
     
    54
    Centr před branku se sice snesl, ale na hlavu obránce, který míč odhlavičkoval daleko od branky.
     
    54
    Juanmi se probojoval do vyložené střelecké pozice, byl tísněn, ale trefil střed branky, kde byl připravený Iván Cuéllar.
     
    56
    Domácí fotbalisté nyní zlepšili hru, jsou aktivnější, derou se do zakončení a hostující defenziva má plné ruce práce s aktivní hrou Real Sociedad.
     
    58
    Joseba Zaldúa dostal výbornou přihrávku do běhu, míč posílal před branku soupeře, ale Elderson zastavil míč. Pořádně se protáhl, aby na míč dosáhl.
     
    59
    Joseba Zaldúa v souboji s hostujícím obráncem utržil nešetrný a bolestivý úder do hlavy. Vypadá to , že bude v pořádku, ale otřesený je domácí hráč hodně.
     
    60
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Carlos Castro, přichází Borja Viguera.
     
    61
    Ve druhém poločasu zatím není k vidění mnoho zajímavých momentů. Ani jeden celek se nikam nežene. Sledujeme trpělivou hru.
     
    62
    David Zurutuza se probojoval do zajímavé pozice, ale jeho rána bez přípravy minula branku.
     
    63
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Víctor Rodríguez, přichází Carlos Carmona.
     
    64
    Domácí fotbalisté jsou střelecky aktivnější, na střely na branku vedou 8:4, na skóre pak 2:0.
     
    66
    Elderson vhazuje na obranné polovině, jeho spoluhráč rychle prostrčil míč do šance, ale akce končí neúspěchem.
     
    66
    Willian José vyslal do šance Juanmiho, jehož rána bez nějaké velké přípravy končí mimo branku.
     
    67
    Burgui vede akci hostujícího týmu, pas na dalšího kolegu v předbrankovém prostoru na však ofsajdový.
     
    68
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Willian José, přichází Mikel Oyarzabal.
     
    69
    Dobře vypadající domácí šanci dokázal zastavit Xavi Torres, který překazil kombinaci San Sebastianu na jeden dotek.
     
    70
    Dvacet minut hry zbývá do konce druhého poločasu, domácí fotbalisté mají míč pod kontrolou, nikam se neženou, ale drží hru co nejdál od vlastní branky.
     
    71
    K vidění je poměrně hodně faulů, po jednom z nich rozehrávají hostující fotbalisté na polovině hrací plochy.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Juanmi (Real Sociedad San Sebastian).
     
    73
    Hraje se zejména na polovině hrací plochy, mnoho zajímavých momentů nyní k vidění není. Vypadá to, že se v poklidném tempu bude dohrávat.
     
    74
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Joseba Zaldúa, přichází Aritz Elustondo.
     
    75
    Asier Illarramendi si počínal hodně sebevědomě, a tak musel zasahovat proti jeho střele brankář Iván Cuéllar.
     
    76
    Atmosféra zápasu už není taková, i fanoušci vědí, že jejich oblíbenci nehrají tak aktivně, jak by vzhledem k silám, které mají, mohli.
     
    77
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Po hodně nenápadné akci přidávají domácí fotbalisté třetí branku. David Zurutuza našel naběhnutého YURIHO BERCHICHEHO, který neměl se zakončením pod horní tyčku problém. Asistence: David Zurutuza.
    77. Yuri BERCHICHE - 3:0
     
    78
    Střídání v týmu Sporting Gijón: ze hřiště odchází Xavi Torres, přichází Pablo Fernández.
     
    79
    Sledujeme klidnější pasáž hry, ani jeden celek se nikam nežene. Zápas, ve kterém vedou aktivnější domácí, se v poklidném tempu dohrává.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Fernando Amorebieta (Sporting Gijón).
     
    81
    Carlos Vela vystřelil z dobré pozice, hostující brankář Iván Cuéllar kryje jeho pokus.
     
    81
    Hostující obrana si s další domácí akcí poradila jen za cenu rohového kopu. Carlos Vela poslal míč před braku, obránce Raúl Navas minul branku soupeře o malý kousek.
     
    81
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Carlos Vela, přichází Sergio Canales.
     
    83
    Sledujeme poklidný závěr zápasu, domácí fotbalisté kontrolují hru, hrají až příliš sebevědomě, zapomínají na obrannou činnost, čehož by mohl hostující celek využít.
     
    85
    Sergio Canales se zkoušel probojovat do střelecké pozice, jeho pokus byl na poslední chvíli zablokovaný obráncem.
     
    86
    Čtyři minuty nás dělí od konce druhého poločasu a zápasu. Uvidíme, zda se bude nějaký čas nastavovat.
     
    87
    Borja Viguera se probojoval do zajímavé střelecké pozice, mířil sám na brankáře, ale míč se mu zamotal mezi nohy, a tak nedokázal zakončit podle představ.
     
    87
    Gijón právě vstřelil branku!
    Domácí brankář neudrží čisté konto, to je v tuto chvíli už jasné. Po pěkné akci se prosazují hosté. Elderson přihrál do druhé vlny, kde byl Borja Viguera. Ten bez přípravy vystřelil a ELDERSON elegantně jeho ránu tečoval. Asistence: Borja Viguera.
    87. ELDERSON - 3:1
     
    88
    Juanmi mohl odpovědět poměrně rychle, ale jeho nepříliš povedené zakončení minulo branku.
     
    90
    Carlos Carmona rozehrává rohový kop. Centr před branku odvrátil domácí hráč.
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Burgui (Sporting Gijón).
     
    90+2
    Sergio Canales se dostal do zajímavé střelecké pozice, ale jeho pokus výborně dokázal zastavit brankář Iván Cuéllar.
     
    90+3
    To už probíhá poslední minuta nastavení.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Domácí fotbalisté potvrdili roli favorita a vyhrávají tento zápas poměrně jednoznačně 3:1. Snadnou výhru si ale San Sebastian nepřepisuje, cesta k bodům z tohoto zápasu byla složitější, než si mnozí příznivci mysleli. (22:37:58)

    Jan Prošek

    Branky: 3. José (Prieto), 27. Juanmi (Prieto), 77. Berchiche (Zurutuza) – 87. Elderson (Viguera)

    Karty:   72. Juanmi (RSC) – 17. S. Álvarez (GIJ), 23. Vesga (GIJ), 31. X. Torres (GIJ), 80. Amorebieta (GIJ), 90+1. Burgui (GIJ)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 8:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:18.
    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Berchiche, I. Martínez, Navas, Zaldúa (74. A. Elustondo) – Zurutuza, Illarramendi, Prieto – Juanmi, José (68. Oyarzabal), Vela (81. Canales).
    Náhradníci: Toño – A. Elustondo, Canales, Oyarzabal, Bautista, Zubeldia, Rodrigues.

    Sporting Gijón: Cuéllar – Lillo, Meré, Amorebieta, Elderson – S. Álvarez, X. Torres (78. P. Fernández), Vesga – V. Rodríguez (63. Carmona), C. Castro (60. Viguera), Burgui.
    Náhradníci: Mariño – Babin, Canella, Carmona, Moisés Gómez, Viguera, P. Fernández.
    thejrc.org