Marítimo – Chaves 2:1 (kon.)
konec
CS Marítimo
2:1 (1:0)
GD Chaves
Pondělí 10.04.2017, 21:00 • Estádio dos Barreiros, Funchal (kapacita: 8.992 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům portugalského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z Primeira Ligy. Společně se dnes zaměříme na duel mezi Marítimem a Chaves! Duel startuje ve 21 hodin.
     
    Společně dnes budeme sledovat souboj týmů ze středu tabulky. Ani jeden z dnešních soupeřů už nemá ambice na postup do pohárové Evropy. Marítimo drží šestou příčku, ale na pátou Guimaraes ztrácí už devět bodů. V minulém kole ale uhrálo remízu 3:3 na půdě Bragy. Ani Chaves neprožívá špatnou sezónu. Dnešní hostující celek je osmý a v případě výhry se dotáhne na sedmé Rio Ave. V minulém kole Chaves doma porazila 3:1 Guimaraes.
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři se spolu střetli na konci měsíce listopadu. V bojovném utkání se zrodila bezbranková remíza.
     
    Úvodní sestavy:

    CS Marítimo: Charles – Costa, Maurício, Silva, Martins – Brito, Fransérgio, Sen, Junior, Soares – Keita
    Náhradníci: Coronas, Deyvison, Éber, Cleber, Seidi, Xavier, Abedzabeh

    GD Chaves: Nunes – Alves, Ponck, Coelho, Lenho – Pedrigao, Tiba, Bressan, Fábio – Braga, Willian
    Náhradníci: Filipe, Patrao, Lopes, Queiros, Batatinha, Davidson, Guilherme

    Rozhodčí: Oliveira – Fernandes, Silva.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Maritimo bude hrát v červenozeleném, zatímco Chaves přijelo v růžových dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Chaves se ihned pustilo do útočení, ale Keita napadal hostující rozehrávku a zmocnil se míče.
     
    2
    Soares potáhl míč vpřed po levé straně hřiště, přenechal míč Senovi, který si však nepohlídal zpracování a pozorný obránce jej o míč připravil.
     
    3
    Hosté vybojovali míč a nyní kombinují na polovině Marítima. Zadáci hostujícího celku ale nemohou posunout míč vpřed.
     
    4
    Keita sprintoval za záda hostující defenzívy, kam mířila prudká kolmice až z poloviny hřiště. Domácí útočník ale rychlý míč nedostihl.
     
    5
    Hosté zahrávali první rohový kop dnešního utkání. Centrovaný míč přilétl na přední tyč, kde číhali jen připravení zadáci Marítima.
     
    6
    Hostující Willian si chtěl pustit prudkou přihrávku mezi obránce domácího celku, ale pozorný stoper Maurício jej doslova zboural na zem.
     
    7
    Také Marítimo zahrávalo první rohový kop. Brankář Ricardo vystartoval na malé vápno a vyboxoval padající míč za hranici šestnáctky.
     
    8
    Marítimo se hned v úvodních minutách utkání tlačí do útoku. Před hostující branku přilétl prudký centr, jenže Ponck balón stačil odkopnout.
     
    9
    Costa si v hlavičkovém souboji doslova naskočil do protihráče a nevybíravým zákrokem jej poslal k zemi. Hosté mají k dispozici přímý kop.
     
    10
    Domácí fotbalisté ale vybojovali míč a vydali se do bleskového protiútoku. Keita obešel obránce, jenže poté se ukvapil se střelou a poslal míč vysoko nad břevno.
     
    11
    Perdigao se efektní kličkou na pravé straně zbavil obránce Silvy, jenže jeho akce nemohla pokračovat, protože míč opustil hrací plochu.
     
    12
    Už se zdálo, že se Keita prosmýkne do pokutového území, ale radost domácímu celku pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    13
    Tentokrát už se Keita v pokutovém území uvolnil k odcentrování, jenže jeho zpětná přihrávka skončila na kopačkách obránců.
     
    14
    A domácí útočník nadále dělá obraně Chavese velké problémy. Keita nyní přitlačil na Coelha a ten musel v tísni odehrát balón do zámezí.
     
    15
    Domácí záložník Sen se na vlastní polovině dopustil prohřešku proti pravidlům, když ostrým šlapákem fauloval rozběhnutého Bressana.
     
    16
    Martins táhl vpřed akci Marítima po levé straně hřiště. Krajní obránce domácího celku raději přenesl hru na opačnou stranu a domácí poté přišli o míč.
     
    17
    Soares si v pokutovém území naběhl na povedený centr z levé strany, nicméně nezasáhl míč podle svých představ a obrana soupeře balón odkopla.
     
    18
    A další zakončení domácího celku! Costa se na hranici pokutového území opřel do odraženého balónu, ale jeho odražená střela proskákala kolem branky.
     
    19
    Další akci Marítima zastavila nepřesná přihrávka za obranu soupeře. Keita stejně nemohl hrát, protože se pohyboval za hranicí ofsajdu.
     
    20
    Erdem Sen si skvěle pokryl míč tělem na polovině hřiště a nechal se faulovat. Turecký fotbalista vybojoval pro Marítimo další přímý kop.
     
    21
    Martins utekl domácí obraně po levé straně a zpětnou přihrávkou na hranici šestnáctky hledal volného Bressana. Před ním na poslední chvíli zasáhl Soares.
     
    22
    Domácí celek nadále pokračuje v aktivní hře. Marítimo se usadilo na polovině hostujícího celku a hledá cestičku do pokutového území.
     
    23
    Martins si tentokrát naběhl na centrovaný míč z pravé strany, ale ve výskoku si pomohl zatažením soupeře za dres a dopustil se faulu.
     
    24
    Na druhé straně si brankář Ricardo počkal na nepovedený centr z levé strany a schoval míč v rukavicích. Domácí fotbalisté musí zaútočit nanovo.
     
    25
    Hosté zahrávali přímý kop. Centrovaný míč se snesl na hranici pokutového území, kde zasáhla připravená obrana Marítima. Stále čekáme na první vyloženou možnost.
     
    26
    Keita napadal rozehrávku hostujícího celku, ale míč se od něj pouze odrazil do zámezí. Hosté budou vhazovat a mohou pokračovat v útočení.
     
    27
    Nelson pohlídal nepřesnou přihrávku na rozběhnutého Keita a postaral se o to, aby míč doputoval do zámezí. Hosté budou rozehrávat.
     
    28
    Bressan se s balónem na kopačce natlačil do pokutového území a vyslal střílený centr před branku. Nikdo v růžovém se však k zakončení nedostal.
     
    29
    Hosté zahrávali další standardní situaci. Exekuce přímého kopu se jim ale vůbec nepovedla. Střelu z velké dálky zablokovala čtyřčlenná zeď.
     
    30
    Marítimo se v posledních minutách vytratilo ze hry. Domácí fotbalisté si nyní nejsou schopni vyměnit několik krátkých přihrávek v řadě.
     
    31
    Keita se řítil za nepovedenou malou domů. Brankář Ricardo ale vystartoval ven z branky a odkopl míč do zámezí.
     
    32
    Hosté kombinují s míčem na polovině hřiště a hledají cestu do pokutového území. Nelson byl mezitím faulován a Chaves má k dispozici další přímý kop.
     
    33
    Rozehrávka přímého kopu se hostům vůbec nepovedla. Bressan svým centrem trefil jen hráče ve zdi a míč se odrazil na roh.
     
    34
    Ani kop od rohového praporku nepřinesl žádné nebezpečí pro domácí svatyni. Charles vystartoval na malé vápno a při zákroku byl faulován.
     
    35
    Soares se opřel do odraženého míče z dobrých pětadvaceti metrů, ale jeho dělovka prolétla vysoko nad břevnem hostující branky.
     
    36
    Tiba se pěknou kličkou ve středu hřiště zbavil napadajícího soupeře. Domácí fotbalisté sice napadají rozehrávku soupeře, ale Chaves hraje s jistotou.
     
    37
    Také Marítimo se dočkalo přímého kopu ze zajímavé pozice. Jeho exekuce se chopil Soares, který prudkou střelou trefil jen obránce ve zdi.
     
    38
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    Marítimo se dostává do vedení! Domácí udeřili hned z první velké šance! Hostující obrana nedopravila míč do bezpečí a KEITA po přiklepnutí od Martinse překonal skákavou střelou hostujícího brankáře!
    38. KEITA - 1:0
     
    40
    Domácí fotbalisté jsou po vstřelení úvodní branky pořádně nabuzení a nyní se znovu hnali do útoku. Keita se však nedostal k odcentrování.
     
    41
    Na druhé straně zkoušel odpovědět Bressan. Hostující záložník si připravil míč na pravačku, ale prudkou střelou trefil jen obránce před sebou.
     
    42
    Marítimo zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přilétl na malé vápno, kde číhal Brito, ale jeho pokus z hranice pokutového území nebyl nebezpečný.
     
    43
    Tiba operoval s míčem v blízkosti pokutového území, snažil si jej přichystat na střelu, ale obránce Maurício proti němu včas vystoupil a připravil jej o balón.
     
    44
    Hosté se usadili v blízkosti pokutového území Marítima, ale nikdo v růžovém dresu se zatím nedostal do zakončení. Akce Chavese končí na pozorné obraně.
     
    45
    Keita motal hlavy hostujícím obráncům na hranici pokutového území. Střelec dosud jediné branky dnešního utkání ale odevzdal míč soupeři nepřesnou přihrávkou.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! V úvodním poločase se hrál hodně bojovný fotbal s minimem šancí. Do kabin odcházejí spokojenější domácí fotbalisté, kteří se v 38. minutě dostali do vedení zásluhou povedené střely Keity! Marítimo bylo přeci jen aktivnějším celkem a vede zaslouženě. Druhá půle bude přesto nesmírně zajímavá.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Marítimo obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního duelu. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale obrana soupeře byla pozorná.
     
    47
    Pokračuje se v hodně opatrném tempu hry. Soares nechtěl pustit do průniku Perdigaa a raději jej u postranní čáry fauloval.
     
    48
    Brankář Charles vyběhl ven z branky a došel si pro prudkou přihrávku, kterou schoval v rukavicích před dotírajícím Willianem.
     
    49
    Keita se natahoval po dlouhé přihrávce na polovinu soupeře. Domácí útočník ale nedokázal zpracovat dloubák za obranu.
     
    50
    Perdigao si posunul míč vpřed po pravé straně hřiště, ale Sen mu okamžitě vlétl pod nohy a přesně načasovaným skluzem vybojoval míč.
     
    51
    Hra je přerušena. Na trávníku zůstává s bolestivou grimasou v obličeji ležet domácí křídelník Costa. Podle všeho ale bude schopen pokračovat.
     
    52
    Hostující fotbalisté uklidňují hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Do kombinace hostujícího celku se zapojil také brankář Ricardo.
     
    53
    A hra je znovu přerušena. Na hřišti tentokrát zůstává ležet domácí obránce Martins, který se drží za levý kotník. Také on ale nemusí být ošetřen.
     
    54
    Mohlo být vyrovnáno! Bressan se v pokutovém území dostal k povedené přihrávce, ale z dobré pozice nechal vyniknout domácího brankáře!
     
    55
    Z následného rohového kopu už Chaves domácí svatyni neohrozilo. Domácí defenzíva vybojovala míč a navíc bude rozehrávat.
     
    56
    Perdigao se po pravé straně prosmýkl až na hranici pokutového území, odkud zpětnou přihrávkou hledal Bressana, ale ten se ke střele nedostal.
     
    57
    Chaves právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Hosté dotahují krok! Brankář Charles vyrazil střelu ze střední vzdálenosti jen před sebe a dobíhající PERDIGAO dorazil míč do branky!
    57. PERDIGAO - 1:1
     
    59
    Keita se ihned snažil přispěchat s odpovědí, ale domácímu útočníkovi se do cesty postavil dobře připravený obránce a v hlavičkovém souboji mu nedal šanci.
     
    60
    Naopak hosté jsou nyní na koni! Nabuzený Perdigao se po levé straně prosmýkl do pokutového území, ale jeho ránu srazil obránce na roh.
     
    61
    A hosté mohli dokonat obrat! Braga si v pokutovém území naskočil na centr z pravé strany a jeho hlavičku zastavilo až břevno!
     
    62
    Chaves se tlačí do útoku! S další dělovkou ze střední vzdálenosti přispěchal Bressan, Charles jeho pokus jen vyrazil, ale tentokrát mu pomohla obrana!
     
    63
    Domácí fotbalisté se nyní snaží uklidnit tempo hry. Marítimo je nyní herně dole a domácí celek musí rychle zařadit vyšší rychlostní stupeň.
     
    64
    Hra je přerušena. Na trávníku zůstává ležet jeden z domácích fotbalistů, pro kterého dnešní duel končí. Marítimo bude muset střídat.
     
    65
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Soares, přichází Bessa.
     
    66
    Domácí fotbalisté se snaží znovu tlačit do útoku. Střídající Bessa zkoušel štěstí střelou z úctyhodné vzdálenosti, ale jeho pokus Nunesovi starosti nenadělal.
     
    67
    A další přerušení. Domácí brankář Charles zůstává sedět na trávníku a drží se za bolavé stehno. Také on potřebuje lékařskou péči.
     
    68
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Maurício, přichází Coronas.
     
    69
    Brankář Charles nyní musel likvidovat střelecký pokus jednoho ze soupeřů z ostrého úhlu. Charles si s nepříliš razantním pokusem bez problémů poradil.
     
    70
    Dění na hrací ploše se v posledních minutách hodně kouskuje. Zvláště domácí fotbalisté hodně faulují a dostávají se pod tlak.
     
    71
    Marítimo se po dlouhé době vydalo na polovinu soupeře, ale Brito dlouho neudržel míč na kopačkách a hosté budou vhazovat.
     
    72
    Střídající Coronas se po standardní situaci dopustil nedovoleného zákroku v pokutovém území. Chaves bude znovu rozehrávat.
     
    73
    Bressan se na hranici pokutového území z ničeho nic dostal k odraženému míči a vyslal technickou střelu, která jen těsně minula horní tyč!
     
    74
    Další akci hostujícího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd! Marítimo bude rozehrávat ze své poloviny.
     
    75
    Na druhé straně pelášil do otevřené obrany hostujícího celku osamocený Brito. Domácí křídelník ale nenašel recept na dobře postaveného Poncka.
     
    76
    Keita hrál u postranní čáry na zemi, což hlavní rozhodčí nezkousl a odpískal prohřešek proti pravidlům. Ani jeden z týmů už nechce udělat chybu.
     
    77
    Bessa upadl na polovině hostujícího celku a vymodlil si odpískání nedovoleného zákroku. Domácí fotbalisté budou zahrávat přímý kop.
     
    78
    Hostující brankář Nunes si pohlídal nepřesnou přihrávku na Keitu a došel si pro odražený míč. Brankář Chavese s rozehrávkou nespěchá.
     
    79
    Keita se v pokutovém území díky důrazu dostal k zakončení. Domácí útočník zkusil štěstí akrobatickým způsobem, ale minul branku.
     
    80
    Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Braga, přichází Davidson.
     
    81
    Střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází Brito, přichází Xavier.
     
    82
    Domácí obránce Costa byl faulován u pravé postranní čáry a nyní zůstává ležet s bolestivou grimasou v obličeji. Fotbalisté Marítima se už podle všeho nikam neženou.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Bessa (CS Marítimo).
    Žlutou kartu dostává Martins (GD Chaves).
     
    84
    Marítimo právě vstřelilo branku!
    Marítimo si bere zpět ztracené vedení a pravděpodobně rozhoduje o svém triumfu! Domácí podnikli bleskový protiútok, na jehož konci si ANTÓNIO XAVIER naběhl na přihrávku před prázdnou branku a poslal míč do sítě!
    84. António XAVIER - 2:1
     
    86
    Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Perdigao, přichází Lopes.
     
    87
    Marítimo se drží s míčem na polovině hostujícího celku a dere se do pokutového území. Nikdo v růžovém zatím domácí rozehrávku neatakuje.
     
    88
    Marítimo navíc zahrávalo rohový kop, po kterém si na dobrý centr naskočil Coronas, ale jeho hlavička prolétla vysoko nad břevnem!
     
    89
    Xavier potáhl míč vpřed po levé straně a u rohového praporku vybojoval vhazování. Marítimo chce zápas dohrát s míčem na kopačkách.
     
    90
    Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Bressan, přichází Patrao.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Hosté se tlačili do pokutového území, ale střídající Patrao ztroskotal na dobře postaveném Coronasovi a domácí odkopli míč daleko od branky.
     
    90+3
    Na stadionu panuje výborná atmosféra. Domácí fanoušci si užívají vedení svého celku, zatímco Marítimo kombinuje na polovině soupeře.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Marítimo zvládlo důležité utkání s Chavesem a zvítězilo 2:1! Domácí se v prvním poločase dostali do vedení zásluhou Keity! Po změně stran ale hosté zlepšili svůj výkon a dostali domácí pod tlak, který v 57. minutě vyústil ve vyrovnávací branku Perdigaa! Poté tempo hry poněkud opadlo, ale střídající Xavier v 84. minutě rozhodl o triumfu domácího celku, který stále živí naději na postup do evropských pohárů!
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:11. Střely mimo: 7:8. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 20:16.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:54:24)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 38. Keita, 84. Xavier – 57. Perdigao

    Karty:   83. Bessa (MAO) – 83. Martins (CVS)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:11. Střely mimo: 7:8. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 20:16.
    CS Marítimo: Charles – Costa, Maurício (68. Coronas), Silva, Martins – Brito (81. Xavier), Fransérgio, Sen, Junior, Soares (65. Bessa) – Keita
    Náhradníci: Coronas, Deyvison, Éber, Cleber, Bessa, Xavier, Abedzabeh

    GD Chaves: Nunes – Alves, Ponck, Coelho, Lenho – Pedrigao (86. Lopes), Tiba, Bressan (90. Patrao), Fábio – Braga (80. Davidson), Willian
    Náhradníci: Filipe, Patrao, Lopes, Queiros, Batatinha, Davidson, Guilherme

    Rozhodčí: Oliveira – Fernandes, Silva
    bahis siteleri