Opava – Žižkov 2:2 (kon.) | Olomouc – Varnsdorf 3:2 (kon.) | Ústí n. L. – Třinec 1:1 (kon.)
Znojmo – Táborsko 3:0 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
2:2 (0:1)
FK Viktoria Žižkov
Pátek 14.04.2017, 16:30FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané jsou zpátky! Rychlou kombinaci uzavřel PETR ZAPALAČ, jehož pumelici tečoval jeden z hostujících obránců pod břevno žižkovské brány a v Opavě je vyrovnáno!
     
    87
    Opava právě vstřelila branku!
    Míč si vzal opavský penaltový specialista JAN SCHAFFARTZIK a s klidem poslal balon k pravé tyči! Slezané snížili na 1:2. Dokáží ještě průběh utkání zvrátit?
     
    87
    Zapalače srazil jeden z žižkovských obránců ve vápně a rozhodčí Ginzel ukázal na penaltový puntík!
     
    85
    Tutovka Opavy! Centr Janetzkého dopadl ke kopačkám Jurečky, který stál tváří v tvář Hrubešovi, ale z prostoru penalty trefil pouze žižkovského gólmana! Další spálená tutovka Slezanů.
     
    84
    Kouč Vavruška také střídá. Václava Pardubského nahrazuje Vojtěch Šandera.
     
    75
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Hosté šli do rychlého brejku, ale zdálo se, že Opavští se před bránou stihnou přeskupit. VOJTĚCH ENGELMANN ale využil nedůslednosti Hrabiny, kterému se zamotal míč mezi nohama a propálil Fendricha. Viktorka vede 2:0 a Slezané to nyní budou mít velmi těžké.
     
    72
    Poslední střídání Slezského FC v utkání. Tomáš Čelůstka opouští trávník, závěr stráví na hřišti David Puškáč.
     
    67
    Autor zatím jediné branky utkání Mario Telnar pro dnešek dohrál. Na hřiště míří Martin Hurka.
     
    64
    Poprvé střídají také hosté. Jakub Urbanec má odpracováno, zahraje si Jakub Trýzna.
     
    61
    Domácí podruhé střídají. Václava Mozola střídá Jakub Janetzký. Záložník za záložníka. Kus za kus, jak se říká.
     
    58
    Teď mohlo být vyrovnáno! Smola dostal výbornou přihrávku do vápna, obtočil se kolem obránce a poslal prudký přízemní pas pod sebe. Míč doputoval až k Zapalačovi, na kterého se usmívala prázdná brána. Domácí záložník ale přestřelil! Tohle byla stoprocentní gólovka.
     
    50
    Domácí ofsajdová past nesklapla včas a Telnar se ocitl sám před Fendrichem. Jeho ránu z ostrého úhlu vyrazil Fendrich na roh a zachránil Opavu od pohromy!
     
    46
    Opavský kouč Roman Skuhravý udělal o poločase jednu změnu v sestavě. Srbského útočníka Nemanju Kuzmanoviće nahrazuje nejlepší střelec Slezanů Tomáš Smola.
     
    43
    Snad dvě, nebo tři tutovky na straně Opavy! Jurečka vysunul Kuzmanoviće, jenž upaloval na bránu, ale zamotal se do kliček a v podstatě ani nezakončil. Hosté odkopli míč pryč jen na Jursu, který trefil Hrubeše a odražený balon se snažil ležící Kuzmanović usměrnit do brány, ale neuspěl. Tohle může Slezany velmi mrzet.
     
    36
    Mohlo být vyrovnáno! Po menším závaru před žižkovskou bránou se míč odrazil k Jursovi, jenž vypálil z voleje a jeho tečovaná bomba končí těsně vedle hostující svatyně!
     
    33
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! Hrabina na kraji hřiště ztratil balon. Vzal si ho Engelmann, který natáhl z dálky, jeho ránu vyrazil Fendrich jen před sebe, kam dosprintoval MARIO TELNAR a pohotovou dorážkou poslal Viktorii do vedení!
     
    25
    Ou! Tak teď byli hosté blízko blizoučko vedení! Po ztrátě Opavy ve středu hřiště podnikli Žižkovští rychlý brejk, zhruba z pozice penalty vypálil bez přípravy opavský odchovanec Švejdík a Fendricha zachránila levá tyč!
     
    21
    Ale pozor! Hrozí také Viktorka! Krystan udělal zmatky v domácí defenzivě a nebezpečně vypálil. Bohužel pro hosty trefil jen svého spoluhráče Telnara, od nějž se míč odrazil do zámezí.
     
    18
    Tohle byla další slibná šance Slezského FC. Domácí přečíslili soupeře, Jurečka vysunul Kuzmanoviće, ale ten si v rozhodující chvíli příliš ukopl balon a jeho nevydařená střela nakonec skončila vedle hostující brány!
     
    16
    Opavští nyní svého soupeře zmáčkli. Přízemní centr Čelůstky ještě Pražané odvrátili, ale odražený míč zachytil Zapalač a zkusil to z dobrých dvaceti metrů. Jeho projektil trefil jen reklamu za žižkovskou bránou, ale znovu nechybělo mnoho.
     
    13
    Slezané se štěstím vykombinovali soupeře. Zpoza šestnáctky se do míče opřel Mozol, a navzdory tomu, že mu rána úplně nesedla, balon skončil těsně vedle levé tyče! Tribunami to jen smutně zahučelo.

    Jan Šimek

    Branky: 87. Schaffartzik (pen.), 90. Zapalač – 33. Telnar, 75. Engelmann


    Slezský FC Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek (C), T. Čelůstka (72. Puškáč) – Schaffartzik – Jursa, Mozol (61. Janetzký), Zapalač – Jurečka, Kuzmanović (46. Smola).
    Náhradníci: Godula – Helebrand, Grussmann, Smola, Puškáč, Radić, Janetzký.

    FK Viktoria Žižkov: Hrubeš – Hašek, Opluštil, Švejdík, Pardubský (84. Šandera) – Pavlata, Krystan, Podrazký (C) – Urbanec (64. Trýzna), Telnar (67. Hurka), Engelmann.
    Náhradníci: Soukup – Egert, Šandera, Čapek, Trýzna, Volek, Hurka.

    Rozhodčí: Ginzel – Kožár, Caletka
    thejrc.org