Ath. Bilbao – Las Palmas 5:1 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
5:1 (3:1)
UD Las Palmas
Pátek 14.04.2017, 20:45 • San Mamés Barria, Bilbao • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:38:24)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 14:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 22:10.
     
    Je konec! Bilbao na domácí půdě smetlo Las Palmas 5:1 a získalo důležité tři body. Domácí Bilbao vlétlo do utkání ve velkém stylu. Už v sedmé minutě otevřel skóre po rohovém kopu Mikel San José ! Na jeho branku navázal o dvě minuty později krásnou ránou z přímého kopu Iker Muniain ! Las Palmas se však vzpamatovalo a ve dvanácté minutě snížil hlavou Pedro Bigas ! To stále nebylo vše. Iñaki Williams našel krásnou přihrávkou Aritze Adurize a ten vrátil Bilbau dvoubrankové vedení! Bilbao nadále kralovalo dění na hřišti. Hostující obranu zlobil hlavně Iñaki Williams, ale další branka už v první půli nepadla. I po přestávce Bilbao kralovalo. V 58. minutě přidal svou druhou branku v utkání Iker Muniain a o dvě minuty zužitkoval San Josého přihrávku Aritz Aduriz ! Domácí už ve zbytku utkání kontrolovali hru a dokráčeli si za vítězstvím.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90
    Susaeta si zpracoval vysokou přihrávku na pravou stranu a odcentroval před branku. Nikdo v červenobílém dresu ale nedokázal zakončit.
     
    89
    Celý stadion stojí na nohou a domácí fanoušci odměňují svůj celek skandovaným potleskem. Bilbao dnes podalo opravdu skvělý výkon.
     
    88
    Střídající Susaeta chtěl posunou míč za záda hostující obrany, kam spěchal Aduriz. Domácí střelec se k balónu nedostal a Las Palmas může zaútočit.
     
    87
    Dnešní duel se už pouze dohrává. Ani jeden z celků se nikam nežene. Bilbao kombinuje s míčem na kopačkách a nechce k němu pustit nikoho ve žlutém.
     
    86
    Halilović si naběhl mezi domácí stopery, kam směřovala prudká přihrávka. Chorvatský fotbalista se k míči nedostal přes Laporteho.
     
    85
    Alen Halilović táhl míč středem hřiště, ale Markel Susaeta jej zastavil taktickým faulem. Las Palmas bude rozehrávat na polovině Bilbaa.
     
    84
    Další akci domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal Muniain, který se nechal lapit v ofsajdu.
     
    83
    Tentokrát už se Livaja dostal k zakončení. Jeho pokus zpoza hranice pokutového území domácí brankář s přehledem vyrazil mimo tři tyče.
     
    82
    Livaja se snažil prodrat z levé strany do pokutového území, jenže jeho postup skončil daleko před pokutovým územím.
     
    81
    Domácí celek stále kombinuje s míčem na polovině Las Palmas. Bilbao si užívá svého velkého náskoku a domácí fanoušci rozjeli na tribunách bujaré oslavy.
     
    80
    Susaeta se ihned zapojil do útoku domácího celku. Střídající fotbalista ihned centroval na malé vápno, kde byl připravený brankář Raúl Lizoain.
     
    79
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Markel Susaeta.
     
    78
    Málem jsem to zakřikl! Hosté se vydali do rychlého protiútoku, na jehož konci se objevil Momo, ale ten svým obloučkem minul horní tyč!

    Tomáš Kubečka

    Branky: 7. San José (Iturraspe), 10. Muniain, 18. Aduriz (I. Williams), 58. Muniain, 60. Aduriz (San José) – 12. Bigas (Tana)

    Karty:   67. San José (ATB) – 61. Viera (LPA)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 14:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 22:10.
    Athletic Bilbao: Arrizabalaga – de Marcos, Yeray, Laporte, Balenziaga (53. Lekue) – San José (76. Etxebarria), Iturraspe – I. Williams (79. Susaeta), Raúl García, Muniain – Aduriz.
    Náhradníci: Iraizoz – Bóveda, Etxebarria, Susaeta, Lekue, Sabin, M. Rico.

    UD Las Palmas: Lizoain – Michel, Lemos (46. David García), Bigas, D. Castellano – V. Gómez, Mesa, Viera (72. Halilović) – Tana, Livaja, Mateo (64. Momo).
    Náhradníci: Varas – Montoro, Momo, David García, Halilović, Expósito, H. Lopes.
    bahis siteleri