Švýcarsko – Lotyšsko 4:0 (kon.) | Česko – Bělorusko 7:4 (kon.)
po prodl.
Banes Motor České Budějovice
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 14.04.2017, 17:30 • Budvar aréna (kapacita: 6 421) • Baráž o extraligu • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:33 Miloslav ČERMÁK - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    62:33
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí se nakonec opravdu dočkali! Hosté už se dlouho bránili a Českobudějovičtí ostřelovali jejich branku. Pavlin si potom na modré čáře vyměnil puk s MILOSLAVEM ČERMÁKEM, který si sjel až na vrchol kruhu, odkud poslal přesně mířenou střelu do horního růžku. Asistence: Žiga Pavlin.
     
    61:56
    Po střele Chovana hezky tečoval Filip Novák, který šel operovat před branku. Honzík v poslední chvíli vyrazil puk!
     
    60:46
    České Budějovice cítí šanci a berou si oddechový čas.
     
    60:46
    Milan Mikulík podržel Michala Chovana na modré čáře a oslabí svůj tým! V prodloužení by se takový zákrok nemusel vyplatit.
     
    57:12
    Karlovy Vary si berou oddechový čas.
     
    57:12
    Hra čtyři na čtyři netrvala dlouho. Sudí píská a vylučuje Tomáše Vaka za zdržování hry posunutím hole. Karlovy Vary budou v klíčové fázi utkání hrát v početní výhodě.
     
    56:36
    Vyloučení na obou stranách. Hostující Milan Mikulík dostává dvě minuty za sekání, domácí kapitán Filip Novák za krosček.
     
    46:50
    Ve velké šanci se na brankovišti ocitl Martin Heřman, ale Honzík ho vychytal!
     
    45:41
    Karlovy Vary budou hrát v oslabení, Tomáš Dvořák dostává menší trest za nedovolené bránění.
    42:53 Tomáš VAK - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    42:53
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Parádní a hlavně rychlá odpověď Motoru! TOMÁŠ VAK se už v baráži párkrát nevešel do sestavy, v minulém zápase si ale gólem v Pardubicích vybojoval místo ve třetí lajně, za což se okamžitě odvděčil. Robustný centr dostal puk za obranu, zkušeně si ho pokryl a bekhendovým blafákem prostřelil Honzíka mezi betony. Asistence: Štěpán Hřebejk a Ján Mucha.
    42:37 Jakub FLEK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    42:37
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Nedáš, dostaneš. Přesně tenhle scénář jsme nyní viděli v Budvar aréně. Motor obrovskou šanci nevyužil a vzápětí se z nenápadné akce prosadily Karlovy Vary. Ty v brankovišti Petra Kváči hýřily pohybem a nakonec se jim podařilo dostat puk za dezorientovaného brankáře. Autorem gólu je dosavadní nejlepší střelec baráže JAKUB FLEK. Asistence: Ondřej Beránek a Václav Skuhravý.
     
    42:26
    Výbornou přihrávkou našel obránce Žiga Pavlin na druhé modré Michala Chovana, který jel sám na brankáře. Honzíka si položil, ale bekhendem trefil horní tyč!
     
    41:39
    Nejfrekventovanějším trestem je dnes nedovolené bránění a právě za tento přestupek je vyloučen nyní Ján Mucha.
     
    38:02
    Tlak Jihočechů je drtivý, Miloslav Čermák teď promáchl před odkrytou klecí!
     
    36:49
    Tomáš Dujsík fauloval Štěpána Hřebejka a je vyloučen za držení protihráče.
     
    33:32
    Domácí kapitán se provinil nedovoleným bráněním a půjde pykat na dvě minuty.
     
    30:53
    Krásná kombinace Karlových Varů. Vše začal Jakub Flek přihrávkou na Ondřeje Beránka, který poslal geniální zadovku přímo do prostoru, kde byl nabruslený Dávid Gríger. Mladý forvard Energie ale nepřekonal ležícího Petra Kváču!
     
    26:11
    Kanaďan Mitch Fillman dostal puk na pravý kruh a měl dostatek času na zakončení. Nakonec pohotově a důrazně vypálil nahoru, ale Honzík zakročil lapačkou!
     
    20:47
    Vyloučení pro tým Karlových Varů a jméno potrestaného hráče asi nepřekvapí. Václav Skuhravý dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    16:20
    Velká šance Motoru po střele Žigy Pavlina, kterou ještě před Honzíkem tečoval někdo z domácích hokejistů! Puk jen o milimetry minul pravou tyč karlovarské svatyně.
     
    11:51
    Útočník Motoru Filip Vlček oslabí svůj tým, který tak bude hrát poprvé v zápase oslabení. Bývalý písecký forvard dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    05:50
    Domácí útočník Rob chyboval při rozehrávce a Jakub Flek se řítil sám na Kváču! Mladý brankář skvěle přečetl úmysl útočníka, který chtěl zakončovat střelou mezi nohy.
     
    02:12
    Další obrovská šance Motoru, v níž byl znovu Miloslav Čermák! Fillmanova střela od modré čáry totiž Honzíkovi v brankovišti vypadla, domácí forvard však nedokázal dostat puk za ležícího brankáře.
     
    00:28
    Karlovy Vary se vyfaulovali a Motor bude hned hrát přesilovku. Tomáš Rachůnek dostává menší trest za podražení.
     
    00:28
    Motor začal hodně aktivně a domácí Miloslav Čermák trefil z dorážky do odkryté branky jen boční síť! Fanoušci domácího týmu už zvedali ruce nad hlavu.

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 43. Vak (Hřebejk, Mucha), 63. Čermák (Pavlin) – 43. Flek (O. Beránek, Skuhravý)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Mucha, Vráblík, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák (A) – Dostálek, Vlček, Heřman – Fronk, Vak, Hřebejk (A) – Šulek, Rob, Babka – J. Bárta.
    HC Energie Karlovy Vary: Honzík (Závorka) – Sičák (A), M. Rohan, Baránek, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák, Weinhold – Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý (C), Kindl – Flek, Gríger, O. Beránek – Kohout, Dušek, Harkabus.

    Rozhodčí: Šír, Lacina – Bláha, Špůr

    Diváci: 6 421 (vyprodáno)
    thejrc.org