Trenčín – Dunajská Streda 0:1 (kon.) | Podbrezová – Michalovce 1:4 (kon.) | Zlaté Moravce – Senica 2:1 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
2:1 (1:0)
FK Senica
sk Sobota 15.04.2017, 15:00Niké liga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zlatomoravčania na svojom trávniku vydreli prvé víťazstvo v jarnej časti. Musíme uznať, že počas celého zápasu boli aktívnejší a mali viac z hry, takže tri body im patria zaslúžene. Seničania odchádzajú z trávnika veľmi sklamaní, pretože aspoň bod mali tesne pred záverečným hvizdom už takmer vo vrecku, no napokon odchádzajú naprázdno. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a želáme vám príjemný zvyšok večera. (17:00:07)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Seničania sa pustili dopredu aj a s brankárom. Guilavogui sa to ešte pokúšal využiť vysokým oblúkom, ale minul priestor troch žrdí.
     
    90+4
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci celok napokon v poslednej minúte nadstaveného času rozjasal tribúny. Ujlaky z pravej strany poslal loptu pred bránku, kde sa do nej pravačkou oprel MILOVAN KAPOR, na čo Šulla zareagovať nedokázal.
     
    90+3
    Kapor mohol rozhodnúť o osude troch bodov! Domáci hráč hlavičkoval priamo spred bránky, ale Šulla na bránkovej čiare zastavil tento pokus.
     
    90+2
    Šulla rozohral loptu vysoko dopredu, kde sa však Miloš Kratochvíl (FK Senica) dopustil faulu, za ktorý dostáva žltú kartu.
     
    90+1
    Domáci Orávik sa natlačil dopredu, ale pri čiare s loptou neuspel. Nasledovať bude iba odkop od senickej bránky.
     
    90
    Začala sa posledná šesťdesiatsekundovka riadnej hracej doby. Štvrtý rozhodca bude nadstavovať ešte štyri minúty.
     
    89
    Zlatomoravčania chceli prekvapiť z protiútoku, ale Senica vymyslela skvelú ofsajdovú pascu, v ktorej sa ocitol Guilavogui.
     
    88
    Seničania sa v trojici vyrútili do útoku. Na ľavej strane dostal prihrávku Kováč, avšak v rýchlosti nedokázal nikomu prihrať, pretože bol rýchlo pokrytý.
     
    87
    Hostia rýchlo preniesli hru na opačnú polovicu a sami získali rohový kop. Kováč ho zahral nakrátko, ale nepomohlo im to. Defenzívy teraz na oboch stranách pracujú veľmi bojovne.
     
    86
    Machuča centroval z pravej strany, ale lopta bola opäť zrazená na rohový kop a po ňom presné zakončenie opäť neprišlo. Senica obetavo odoláva.
     
    85
    Po ďalšom rohu domácich síce zakončenie neprišlo, ale Zlatomoravčania stále ostávajú v útoku a súpera poriadne tlačia. Seničania odolávajú s vypätím sím.
     
    84
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Tihomir Kostadinov, prichádza Erik Ujlaky.
     
    84
    Guilavogui teraz Orávikovi nabehol na pravú stranu. Domáci sa síce k strele nedostali, ale získali rohový kop. Senica si terza musí dávať naozaj veľký pozor.
     
    83
    Orávik zahral aj rohový kop a mohol byť z toho tretí gól zápasu! Loptu dostal na hlavu Guilavogui, ale bleskovým zakončením mieril iba tesne nad brvno Šullovej bránky.
     
    82
    Štandardku sme videli aj na opačnej strane. Zahral ju Orávik nebezpečným centrom, ktorý však na rohový kop hlavou odvrátil Ranko.
     
    81
    Seničania teraz rozohrávali štandardku z ešte väčšej vzdialenosti z ľavej strany. Na konci akcie mal byť Pajer, ale ten v osobnom súboji spadol. Opäť sa nepíska.

    Veronika Pancuráková

    Branky: 10. Bariš, 90+4. Kapor – 59. Blažek

    Karty:   17. Machuča (ZMO), 36. De Oliveira Silva (ZMO), 39. Pastva (ZMO), 67. Karlík (ZMO) – 21. Pillár (SEN), 65. O. Šašinka (SEN), 75. Turyna (SEN), 90+2. Kratochvíl (SEN)


    FC ViOn Zlaté Moravce: Holec – Chren, Machuča, Nurkovič (55. Guilavogui), Kapor – Bariš, Pastva (73. Yao), Orávik, Kostadinov (84. Ujlaky) – De Oliveira Silva, Karlík.
    Náhradníci: Kováč – Gešnábel, Ujlaky, Yao, Válovčan, Guilavogui, Advigov.

    FK Senica: Šulla – Šušolík, Brigant (68. Kosorín), Pillár, Miklós (60. Kováč) – Blažek, O. Šašinka (80. Pajer), Turyna, Ranko – Kratochvíl, Kotula.
    Náhradníci: Plach – Pajer, Bališ, Kopičár, Kosorín, Kováč.

    Rozhodčí: Ziemba – Ferenc, Lieskovský
    thejrc.org