Rusko – Finsko 4:5 (po pr.) | Česko – Švédsko 4:5 (1:2 po s.n.)
po prodl.
Rusko
4:5 (0:1, 2:2, 2:1 - 0:1)
Finsko
Sobota 15.04.2017, 14:00 • Hodonín • Turnaj čtyř (U16)
Partner:
     
    Z mé strany je to tedy vše. Nezapomeňte sledovat večerní textový přenos mezi Českem a Švédskem, kterým vás provede kolega Adam Krátký. Já se s vámi loučím a těším se na onlajny z dalších akcí, na počtenou! (16:23:58)
     
    Nejlepším hráčem Finska byl zvolen Veeti Miettinen, z ruských řad pak Iaroslav Lichačev.
     
    Konec zápasu.
     
    64:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že i třetí utkání přinese samostatné nájezdy, bonusový bod však finské střídačce vystřelil HENRI NIKKANEN v poslední vtěřině prodloužení! Asistence: Leevi Aaltonen, Aapo Holtinkoski.
     
    64:31
    Aaltonen našel před bránou Nikkanena, ten střílel k bližší tyči, Čečelev si povyjel a jeho pokus lapil.
     
    63:47
    Pugačev přejel celé hřiště a obešel si kličkou obránce, střelu z otočky však namířil mimo finskou svatyni.
     
    63:28
    Čečelev raději nahození ze středního pásma podržel, vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    62:50
    Lundell nahrával Miettinenovi a ten pohrdl brankovou příležitostí, na druhé straně se odehrála totožná akce, Chaljullin nahrával Pugačevovi, ani ten nedokázal vsítit gól.
     
    61:43
    Artur Brovkin mířil přesně doprostřed brány, jeho pokus schoval Taponen ve výstroji.
     
    61:00
    Puistola byl tísněný obráncem a tak jeho střela nebyla nikterak tvrdá ani přesná.
     
    60:28
    Byčkova dělovka letěla vedle finské brány.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina přinesla celkem tři branky. Rusové po zásluze Iaroslava Lichačeva a Daniila Guščina otočili na 4:3 pro Rusko, Finové však ke konci periody využili přesilovou hru a Henri Nikkanen rozhodl o tom, že se bude prodlužovat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:30
    Holtinkoski se opřel do odraženého puku, mířil moc vysoko a bránu minul snad o metr.
     
    58:51
    Oba týmy hrají hodně do útoku a chtějí rozhodnout ještě v základní hrací době. Roope Taponen musel předvést jeden ze svých zákroků proti střele Zinovjeva.
     
    57:51
    Těžké chvíle pro Daniila Čečeleva. Ten se musel soustředit na střelu, z druhé strany na něj navíc Byčkov natlačil soupeřova hráče. Ruský brankář si ale poradl bravurně a střelu chytil.
     
    57:13
    Hra je přerušena, kvůli Ivanu Maninovi, který se na zemí svíjel v bolestech. I tento zákrok ušel pozornosti sudích, vše se obejde bez vyloučení.
     
    56:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Početní výhoda bylo přesně to, co Finsko potřebovalo! Necelé čtyři minuty před koncem máme opět nerozhodný stav. Autorem vyrovnávací branky je HENRI NIKKANEN, který trefil přesně nekryté místečko ruské brány. Asistence: Aarne Intonen.

    Ivan Hochman

    Branky a nahrávky: 21. Podkolzin (Byčkov, Burenov), 29. Lichačev (Amirov, Kuvadrin), 44. Lichačev (Kuvardin), 47. Guščin (Zajcev) – 10. Miettinen (Lundell), 31. Saarela (Räty), 32. Miettinen, 57. Nikkanen (Intonen), 65. Nikkanen (Aaltonen, Holtinkoski)


    Rusko: Čečelev (Gorbunov) – Byčkov, Kondratěnko, Gorjačev, Klimov, Rogov, Stichanovskij – Burenov, Podkolzin (C), Manin (A) – Zinovjev, Brovkin, Nikolajev – Guščin, Chaljullin, Zajcev (A) – Pugačev, Lichačev, Kuvardin – Amirov

    Trenér: Vladimir Filatov

    Finsko: Taponen (Keinänen) – Holtinkoski, Loponen, Hatakka, Tuomisto, Koskenkorva, Heinola, Oksanen – Aaltonen, Nikkanen (C), Intonen – Puistola, Saarela (A), Petman – Miettinen, Lundell (A), Räty – Myllylä, Pärssinen, Kallionkieli – Valkeejärvi

    Trenér: Mika Marttila

    Rozhodčí: Kika – Tošenovjan, Gančarčík
    thejrc.org