West Brom – Liverpool 0:1 (kon.) | Manchester Utd. – Chelsea 2:0 (kon.)
konec
Manchester United
2:0 (1:0)
Chelsea FC
Neděle 16.04.2017, 17:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám vás u šlágru kola v anglické Premier League. Ta má na programu třiatřicáté kolo, představí se v něm Manchester United a Chelsea FC.
     
    Chelsea FC

    Při pohledu na tabulku zjistíme, že hostující celek vévodí anglické nejvyšší soutěži. Chelsea v jednatřiceti zápasech získala pětasedmdesát bodů a na druhý Tottenham má náskok čtyř bodů. Nutno říct, že druhý celek tabulky má o odehrané utkání více. V právě probíhající sezóně The Blues vstřelilo pětašedesát branek, což je třetí nejvyšší počet v souteži. Nejlepším střelcem celku je Diego Costa, jenž dostal míč za brankovou čáru sedmnáctkrát.

    Posledních pět výsledků hostujícího mužstva

    Bournemouth – Chelsea 1:3
    Chelsea – City 2:1
    Chelsea – Crystal Palace 1:2
    Stoke – Chelsea 1:2
    West Ham – Chelsea 1:2
     
    Manchester United

    Manchesteru po třiceti odehraných zápasech patří šestá pozice, když získal sedmapadesát bodů V případě výhry se United může posunout o příčku výše. Pokus se podíváme na oba soupeře, tak domácí tým ztrácí na Chelsea osmnáct bodů. V posledních pěti duelech The Red Devils nepoznali hořkost porážky, ale třikrát remizovali. Nejlepším střelcem týmu je Zlatan Ibrahimovič, jenž přetavil v branku sedmnáct střel.

    Posledních pět výsledků domácího mužstva

    Sunderland – Manchester 0:3
    Manchester – Everton 1:1
    Manchester – West Brom 0:0
    Middlesbrough – Manchester 1:3
    Manchester – Bournemouth 1:1
     
    Vzájemný zápasy

    Posledních pět zápasů vyhrálo domácí mužstvo nebo duel skončil remízou. Tento fakt bude chtít Chelsea ukončit a pojistit si cestu za vytouženým titulem. Naopak Manchester porazil neoblíbeného soupeře naposledy 28. října 2012, kdy zvítězil na půdě soupeře 3:2.

    Poslední výhra hostujícího celku se datuje ke dni 5. května 2013, kdy zápas ovládla Chelsea, který zvítězila na trávníku United 1:0. O jediný zásah se postaral Phil Jones, jenž si vstřelil vlastní gól.

    Poslední pět výsledků

    Chelsea – Manchester 1:0
    Chelsea – Manchester 4:0
    Chelsea – Manchester 1:1
    Manchester – Chelsea 0:0
    Chelsea – Manchester 1:0
    Souboj kanonýrů, bude úspěšnější Zlatan nebo Diego?

     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního zápasu, jenž začne přibližně za hodinu. Za několik desítek minut budou známy sestavy obou soupeřů, které si také představíme. Doufejme, že se bude hrát atraktivní fotbal a vy se u našeho podrobného přenosu budete dobře bavit.
    Kolem Old Trafford se to již hemží fanoušky obou klubů. Ti netrpělivě čekají na šlágr třiatřicátého kola

     
    Úvodní sestavy:

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Bailly, Rojo, Darmian – Fellaini, A. Herrera, P. Pogba – Lingard, Rashford, Young (C).
    Náhradníci: Romero – Ibrahimović, Carrick, Blind, Mchitarjan, Shaw, Fosu-Mensah.

    Chelsea FC: Begović – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses, Kanté, Matić, Alonso – Pedro, E. Hazard – D. Costa.
    Náhradníci: Eduardo – Fàbregas, K. Zouma, Loftus-Cheek, Willian, Batshuayi, Terry.

    Rozhodčí: Madley – Beswick, Kirkup.
    Za deštivého počasí je na Old Trafford vše připraveno

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky se dlouho rovnaly v útrobách stadionů, ale už za ohromného potlesku přicházejí na smáčený trávník Old Trafford. Následuje tradiční podání rukou a vše bude směřovat k úvodnímu výkopu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Madley poprvé foukl do píšťalky, čímž zahájil dnešní utkání. K úvodnímu výkopu se postavil Diego Costa, ale po dlouhém nákopu a následné hlavičce zamířil balon k domácímu brankáři.
     
    2
    Oba celky hrají v tradičních dresech! Manchester United oblékl červené dresy a naopak Chelsea zvolila modrou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde jsou u balonu domácí, kterým se nepovedlo rozehrát autové vhazování.
     
    3
    The Blues drží balon na svých kopačkách, když nejprve kombinovali obránci. Ovšem následný pas dokázala domácí obrana odvrátit. Zatím se hraje spíše ve středu hrací plochy a jsou to tradičně oťukávací momenty.
     
    4
    Manchester zvolil přihrávku na Davida de Geu, jehož výkop zamířil na pravou stranu hrací plochy. Jenže The Red Devils se dopředu nehrnou a kombinují kolem půlící čáry.
    4. Marcus Rashford (MAN)
     
    5
    Stále platí, že sledujeme hodně opatrný začátek zápasu. United mají stále míč na svých kopačkách, ale zatím se k brance soupeře neposunuli.
     
    6
    Chelsea výborně napadá rozehrávku soupeře, ale ten se z toho dostal. Po zaváhání Davida Luize se k míči dostal Marcus Rashford, jehož první pokus byl hodně nepřesný.
     
    7
    Častěji jsou u balonu domácí hráči, ale ti kombinují spíše kolem středové čáry. Vypadá to, že Chelsea bude čekat na chyby a vydávat se do brejků.
    Marcus Rashford (MAN) - 1:0
     
    7
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Po klasickém oťukávání se domácí dostali do první velké šance, kterou proměnil MARCUS RASHFORD. Ovšem nejprve šla do útoku Chelsea, ale jeden z hostů nastřelil ruku Andera Herrery. Hlavní rozhodčí celou situaci pustil a právě hráč, jenž porušil pravidla vyslal kolmici za obranu. Tam si naběhl mladý útočník, jenž prostřelil gólmana. Asistence: Ander Herrera.
     
    10
    Manchester je při chuti a opět sledujeme jeho kombinační hru. Další pas mířil do šestnáctky, kam si naběhl autor jediného gólu. Ovšem tentokrát k němu výborně přistoupil David Luiz, jenž akci zastavuje.
     
    11
    The Red Devils kombinují na pravé straně hrací plochy, kde jim soupeř šanci k průniku nedal, a tak přišlo přenesení hry. Jenže na levé straně neprošel přes soupeře Ashley Young a Chelsea navíc bude vhazovat.
     
    12
    Založení útoku v podání hostujícího celku bylo trochu kostrbaté. Chelsea opět místo přihrávek vymyslela pas na levou stranu, kde výborně pracoval Eric Bailly.
     
    13
    The Blues opět získalo balon a následně ho poslalo do vápna z pravé strany. Ovšem v šestnáctce vládne David de Gea, jenž si pro míč došel. Po jeho zákroku přistrčil Diego Costa na tyč soupeře, jemuž se na nohy moc nechce.
     
    15
    V akci byl opět Diego Costa, jenž unikal soupeři, který si musel pomoci stažením soupeře k zemi. Chelsea kopala volný kop, ale v pokutovém území se nejvýše dostal bránící hráč.
    15.
     
    16
    Lídr tabulky nám toho moc směrem dopředu nepředvedl a nic se nezmění ani v šestnácté minutě. Na polovině hrací plochy si faulem totiž pomohl Nemanja Matić. Do útoku se tak vydal Manchester. K míči se dostal Ashley Young, jenž si ho navedl do šestnáctky, ale jeho pokus byl nepřesný.
     
    18
    Domácí celek zachytil rozehrávku soupeře, ale při přenesení hry o balon přišel. Chelsea mohla jít do rychlého protiútoku, ale a levé straně celou akci zbrzdila.
     
    19
    Režie dnešního utkání si vybrala Conteho, jehož by módní policie zkritizovala. Hlavní trenér Chelsea má ke slušivému saku kšiltovku. Vraťme se na zelený pažit, kde je k vidění útok domácího celku.
     
    20
    Diego Costa si převzal míč od spoluhráče a dostal pořádně naloženo. Proti útočníkovi Chelsea vystoupil Marcos Rojo, jenž ho důrazně dohrál. K balonu se tedy vrací The Blues.
     
    21
    Další útok hostujícího celku je zastavený praporkem pomezního sudího. K balonu se vrací Manchester, který se rychle přesunul na polovinu soupeře. Tam byl faulován Jesse Lingard, jenž vypracoval zajímavou standardní situaci.
     
    22
    K rozehrání volného kopu se postavil Marcus Rashford, jenž centrem na zadní tyč hledal Marouanea Fellainiho. Ten se k zakončení nedostal, jelikož ještě před ním zakročil jeden z bránících hráčů.
     
    23
    Musíme přiznat, že domácí hráči jsou aktivnější a u postranní čáry vybojovali standardní situaci. Tu rozehrál Ashley Young, ale ani on belgického velikána v sestavě Manchesteru nenašel.
     
    24
    Po standardní situaci míč prolétl na pravou stranu hrací plochy, odkud opět mířil do ohně. Přesněji do malého vápna, kde jej vyrazil Asmir Begović. Pas do brány sice nešel, ale hostující brankář neponechal nic náhodě.
     
    26
    Domácí celek stále častěji útočí po pravé straně, ale také před šestnáctkou soupeře rychle obrací hru na druhou stranu. To se stalo také nyní, ale následně přišla přihrávka na obránce.
     
    27
    Mezi stopery si naběhl Jesse Lingard, na něhož taky balon zamířil. Ovšem domácí útočník svůj pohyb špatně načasoval a je odpískán další ofsajd.
     
    28
    První nebezpečně vypadající útok The Blues zakončením neskončil. Eden Hazard si nevedl míč do středu hrací plochy, ale na hranici vápna o něj přišel. Balon se odrazil k Nemanju Matićovi, ale ani on nezvládl souboj s obráncem.
     
    29
    Manchester hraje výborně a okamžitě přesunul hru před druhou z branek. Na hranici vápna dostal trochu času Ashley Young, ale jeho pokus nártem byl hodně nepřesný. Asmir Begović nemusel zasahovat a čeká ho pouze odkop od vlastní brány.
     
    30
    David Luiz ve vzdušném souboji povalil soupeře. Hlavní rozhodčí jeho zákrok nejprve nechtěl odpískat, ale následně hru raději přerušil. Po krátkých dohadech následuje míč rozhodčího.
     
    31
    Diego Costa se zachoval opět jako provokatér. Hostující záložník nejprve naznačil, že balon soupeři nevrátí, ale nakonec zvolil sportovní gesto, za což si vynutil potlesk.
     
    32
    Kromě jediného gólu jsme žádnou velkou šanci ani na jedné straně neviděli. Ovšem územní převahu má domácí celek, jenž se neustále snaží dostat před branku The Blues.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Diego Costa (Chelsea FC), jenž došlápl na nohu Paulu Pogbovi. Útočník hostujícího celku je tak první potrestaným hráčem tohoto klání.
     
    34
    Zajímavou kombinaci rozehráli domácí hráči. K míči se ve středu hrací plochy dostal Marcus Rashford, jenž místo kličky zapomněl míč za sebou. Do protiútoku se tak může vydat Chelsea.
     
    35
    A opravdu se tak stalo. The Blues táhlo útočnou akci po pravé straně, kde si faul vynutil Eden Hazard. Uvidíme zajímavou standardní situaci v podání hostujícího mužstva.
     
    36
    Z volného kopu zamířil centr do vápna, kde hlavní rozhodčí viděl útočný faul. O ten se postaral Gary Cahill, jenž si v šestnáctce pomohl rukama.
     
    37
    Zpětná hlavička mířila na hranici vápna Manchesteru, kde se srazili Marcos Rojo a Diego Costa. Hlavní rozhodčí celou situaci vyhodnotil jako faul hostujícího útočníka. Ovšem tentokrát šlo o nezaviněnou srážku hlavami.
     
    38
    The Red Devils se hnali do útoku, o průnikovou přihrávku se pokusil Paul Pogba. Ovšem k jeho přihrávce to měl blíže David Luiz, jenž poslal míč za postranní čáru.
     
    40
    První pětačtyřicetiminutovka míří ke svému konci. Při snaze přejít půlící čáru byl faulován hostující krajní obránce. U balonu zůstane Chelsea, která bude hledat cestičku do vápna soupeře.
     
    41
    O přihrávku do pokutového území se pokusil Eden Hazard, jehož přihrávka byla příliš razantní a zamířila k noze brankáře. David de Gea si zkušeně počkal až k němu přispěchá někdo v modrém.
     
    42
    Vypadá to, že Manchester bude chtít dohrát první část zápasu na polovině soupeře. K míči se dostal Jesse Lingard, jenž se pokusil o centr. Tím trefil hlavu Garyho Cahilla který ohrozil vlastní branku. Hostující kapitán totiž poslal balon asi metr nad břevno.
     
    44
    Na vlastní polovině zabojoval David Luiz, jenž zvedl hlavu a zjistil, že nemá komu přihrát. Hostující stoper zvolil nákop na Diega Costu, který prohrál hlavičkový souboj.
     
    45
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    45+1
    Na hranici šestnáctky se snažil o zakončení Diego Costa. Jenže jeho pokusu chyběla lepší přesnost, jelikož David de Gea mohl zůstat klidným,
     
    45+2
    Tak to byla další povedená kombinace Manchesteru, ale Asmir Begović tentokrát nemusel zasahovat. Míč se z pravé strany dostal do vápna, odkud se odrazil za šestnáctku. V tomto prostoru se nacházel jen Ashley Young, jehož uspěchaný pokus zamířil jen vedle branky Chelsea.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase mohou být spokojenější domácí hráči, kteří jdou do kabin s nejmenším možným vedením. Manchester se již v sedmé minutě dostal do vedení, ale nutno říct, že měla být odpískána ruka. Hlavní rozhodčí hru nepřerušil a do samostatného úniku utekl Marcus Rashford, jenž zachoval chladnou hlavu a poslal The Red Devils do vedení. United i nadále kontrolovalo hru a do téměř ničeho soupeře nepustilo. V dosavadním průběhu je naopak Chelsea téměř neviditelná a bránu Davida de Gey neohrozila. Uvidíme, co nám hráči obou celků předvedou ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
     
    Oba celky se za potlesku tribun vrátily na zelený pažit, kde utkání bude za pár okamžiků pokračovat druhým poločase. Spokojenější jsou domácí, kteří budou čelit náporu soupeře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí pan Madley zahájil druhý poločas. K úvodnímu výkopu se postavili domácí hráči, kteří zahajují druhou část nákopem. Osobní souboj Manchester vyhrál, a tak pokračuje v kombinaci.
     
    47
    Oba trenéři poslali do hry zahajovací sestavy, a tak si na první změnu musíme počkat. Režisér dnešního střetnutí si vybírá lavici Chelsea, kde se začal rozcvičovat Willian.
     
    48
    Tam, kde United skočilo první poločas, tam začalo ten druhý. Manchester je na trávníků lepším mužstvem a opět kombinuje na polovině soupeře.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Gary Cahill (Chelsea FC), který u postranní čáry vytáhl ostrý zákrok. Jeho počínání odnesl Marouane Fellaini, jenž vybojoval standardní situaci.
    49. Ander Herrera (MAN) - 2:0
     
    49
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Ďáblové se ujímají dvoubrankového vedení! Centr z přímého kopu byl přetažený a putoval na levou stranu, kde se k němu dostal Ashley Young. Jeho první centr odvrátil David Luiz opět k němu, a tak domácí kapitán přišel s přihrávkou pod sebe. V tomto prostoru operoval ANDER HERRERA, jehož zakončení dostalo faleš, díky které skončil míč v brance. Asistence: Ashley Young.
     
    52
    Dnes je na zeleném pažitu pouze jeden aktivní tým hrající dopředu! Přihrávku do šestnáctky dostal Marcus Rashford, jenž viděl pod sebou osamoceného Jessea Lingarda. Ten měl na střelu sice hodně času, ale z dobré pozice ji poslal pouze nad bránu.
     
    53
    Pokud chce The Blues získat alespoň bod, musí hrát směrem k brance soupeře odvážněji. Chelsea zatím nenasměřovala ani jednu střelu do prostoru tří tyčí.
     
    54
    Modří konkrétně César Azpilicueta přišel o míč, a tak se hra obrací před druhou z branek. Jenže v tomto okamžiku ani Manchester nic nevymyslel a bude se muset bránit.
     
    54
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Victor Moses, přichází Cesc Fàbregas.
     
    55
    Španělský reprezentant Cesc Fàbregas by měl hru směrem dopředu oživit. Ovšem The Blues je u balonu, ale zatím kombinuje pouze mezi obránci.
     
    56
    Jako už tradičně tvrdě hraje Diego Costa, který u postranní čáry poslal k zemi soupeře. Manchester se za bouřlivé kulisy vrátil k míči a kombinuje na polovině soupeře.
     
    57
    Po jednom ze soubojů zůstal ležet na hrací ploše Marcus Rashford, jenž se okamžitě chytil na nárt. Ten mu měl přišlápnout hostující kapitán, ale Chelsea u balonu zůstane, jelikož se dle sudího o faul nejednalo.
     
    58
    Tak první pas, jenž mířil do šestnáctky Manchesteru a mohl slavit úspěch. Avšak Diego Costa se nakonec k zakončení nedostal. Hostujícímu útočníkovi se totiž míč zamotal mezi nohama a odkutálel se k brankáři.
     
    59
    Cesc Fàbregas posunul hru do strany, odkud odcentroval Kurt Zouma. Jeho centr mířil do nebezpečných míst na hranici malého vápna, ale v tomto prostoru byl jen bránící hráč.
     
    60
    Chelsea začíná být nebezpečná, když vymyslela pas z levé strany na zadní tyč. Ke vzdálenější polovině branky si nabíhal Pedro, ale jeho pokus se už do prostoru tří tyčí nevešel.
    60.
     
    60
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Jesse Lingard, přichází Michael Carrick.
     
    61
    Obrovskou šanci registrujeme i před brankou The Blues! Přihrávku dostal Marcus Rashford, jenž si nevedl balon do pokutového území. Mladý útočník následnou střelou trefil pouze boční síť branky. Domácí fanoušci zvedali ruce, ale v tentokrát marně.
     
    63
    Pokud se podíváme do statistik dnešního zápasu, zjistíme, že ani jeden z brankářů nemá žádný zákrok. Dva pokusy Manchesteru mířily do prostoru tří tyčí a hned z toho byly dvě branky.
     
    64
    Už to vypadalo, že Diego Costa svou kličkou oklame soupeře a bude přihrávat do vyložené šance spoluhráči. Ovšem proti byl Eric Bailly, jenž mu ukopl míč na rohový kop.
     
    65
    Po centru od rohového praporku se Chelsea nepodařilo zakončit, ale míč získal Pedro. Ten si navedl balon do velkého vápna, ale jeho pokus byl přizvednut soupeřem nad bránu.
     
    66
    V krátkém sledu druhý roh už byl daleko nebezpečnější. Na hranici malého vápna se k míči dostal Diego Costa, jemuž se do střeleckého pokusu vrhli hned dva bránící hráči.
     
    66
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Nemanja Matić, přichází Willian.
     
    67
    Hlavní rozhodčí foukl do píšťalky předčasně, což se nelíbí belgickému hráči. Byl odpískán faul hráče Chelsea, ale Marouane Fellaini mohl jít do nebezpečné akce.
     
    69
    Manchester uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy. Chelsea se snaží napadat rozehrávku soupeře, ale k míči se zatím nedostala.
     
    70
    The Blues vybojovalo míč, ale Kurt Zouma nezvládl přihrávku do strany. Hra se přesunula rychle před druhou z branek, kde z pravé strany šestnáctky zakončoval Marcus Rashford. Mladý domácí útočník donutil Asmira Begoviće k prvnímu zákroku dnešního večera.
     
    71
    Po dlouhé kombinaci poslala Chelsea míč na levou stranu hrací plochy, kde operoval Pedro. Jeho střílený centr mířil na hranici malého vápna, ale v tomto prostoru byl jen David de Gea a Marcos Rojo.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Ander Herrera (Manchester United), jenž zezadu přišlápl nohu Edenu Hazardovi. Jednalo se spíše o nešťastný zákrok nežli o úmyslný. To se také domácí hráč sudímu snažil říct, ale napomenutí neunikl.
    73. Ander Herrera (MAN)
     
    74
    The Blues začalo hrát až po druhé inkasované brance. Uvidíme, zda to Chelsea bude stačit alespoň na bod. Zatím si myslím, že ne, protože United hrají uvolněně.
    74. Marcos Rojo (MAN)
     
    75
    Rychlé nohy na pravé straně ukázal Marcus Rashford, jenže ho výborně stínoval David Luiz. Hostující obránce vybojoval odkop od brány.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Marcos Rojo (Manchester United). Ten poslal k zemi Diega Costu, čímž zatáhl za záchranou brzdu.
     
    77
    Do konce zápasu schází zhruba třináct minut plus nastavení. Chelsea je u balonu a kombinuje na polovině soupeře. Po roztažení hry vybojoval Pedro rohový kop.
     
    77
    K centrovanému míči od praporku se málem dostal hostující kapitán, jehož předskočil výborně hrající Marcos Rojo. Jeden ze středopolařů Chelsea se pokusil zakončit, ale střela mu vůbec nesedla.
     
    79
    Zatímco balon se nachází mimo hrací plochy, tak na Old Trafford panuje výborná kulisa. Fanoušci domácího celku cítí, že jsou blízko třem bodům. Ovšem před námi je ještě pár minutek hry.
     
    80
    Modří kombinovali na polovině soupeře, ale Cesc Fàbregas nezvládl přihrávku do strany, a tak se domácí mohou vydat do rychlého protiútoku.
     
    81
    Manchester si připisuje zakončení, které brankáře hostujícího celku nemohlo ohrozit. Ba naopak, střela zamířila do horních řad tribuny.
     
    82
    Z lavice náhradníků vstal Zlatan Ibrahimović, jenž v dalším přerušení přijde do hry. Švédská hvězda si vysloužila ohromný potlesk.
     
    83
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Marcus Rashford, přichází Zlatan Ibrahimović.
     
    83
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Kurt Zouma, přichází Ruben Loftus-Cheek.
     
    83
    Po dvojím střídání už Chelsea vhodila aut do hry. K míči se dostal Pedro, jehož přetažený centr zamířil na zadní tyč, kde nebyl žádný z hráčů v modrém dresu.
     
    85
    Gary Cahill si musel pomoci faulem, když si před míč dal tělo Zlatan Ibrahimović. Hra je tedy opět přerušená, což vyhovuje domácímu celku. Ovšem jejích centr do vápna hosté v pohodě odvrátili.
     
    86
    Další nadějná akce The Bluea. Eden Hazard vymyslel přihrávku za obránce, ale u balonu byl první Marcos Rojo. Domácí zadák byl rychlejší nežli Diego Costa a celou akci přerušil.
     
    87
    Závěrečný tlak hostujícího celku zatím nepřichází. Chelsea je sice u balonu, ale také je daleko od branky domácího celku. Uvidíme, zda si The Blues připíše alespoň čestný zásah.
     
    88
    Střídající Ruben Loftus-Cheek dlouho v šestnáctce vymýšlel, jak dostat balon na lépe postaveného spoluhráče. Ovšem dříve k němu přispěchal druhý z bránících hráčů, jenž soupeře odzbrojil.
     
    90
    Hrát se chvíli nebude, jelikož na zeleném pažitu zůstal ležet jeden z domácích hráčů. Toho poslal k zemi Cesc Fàbregas, jenž do souboje přispěchal pozdě, čímž fauloval švédskou hvězdu.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Cesc Fàbregas (Chelsea FC).
    90. Cesc Fàbregas (CHE)
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Zlatan Ibrahimović (Manchester United).
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby. To je také čas, který Chelsea zbývá na to, aby s výsledkem něco udělala.
     
    90+3
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Ashley Young, přichází Timothy Fosu-Mensah.
     
    90+3
    Za ohromného potlesku ve stoje opustil hru Ashley Young, který předal kapitánskou pásku střídajícímu Michaelu Carrickovi.
     
    90+4
    Chelsea se pokusila o další pas do šestnáctky soupeře, kde opět vládne David de Gea. Domácí brankář ještě ušetří pár cenných vteřin a je jasné, že tři body zůstanou na Old Trafford.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Ze šlágru kola odchází spokojenější Manchester, který vítězí před vlastním publikem 2:0. Nutno říct, že po výkonech obou celků je výsledek zasloužený. The Red Devils byli častěji u balonu a vypracovali si několik nadějných akcí. Dvě z nich dostali domácí za zadá brankáře. Přejděme k výkonu Chelsea, která za devadesát minut nebyla schopna vystřelit do prostoru tří tyči a celkově byla horší.
     
    S konstatováním, že tři body zůstaly na Old Trafford se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (18:58:43)

    Michal Luxa

    Branky: 7. Rashford (A. Herrera), 49. A. Herrera (Young)

    Karty:   73. A. Herrera (MAN), 75. Rojo (MAN), 90+1. Ibrahimović (MAN) – 33. D. Costa (CHE), 48. Cahill (CHE), 90. Fàbregas (CHE)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 6:4. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:20.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Bailly, Rojo, Darmian – Fellaini, A. Herrera, P. Pogba – Lingard (60. Carrick), Rashford (83. Ibrahimović), Young (C) (90+3. Fosu-Mensah).
    Náhradníci: Romero – Ibrahimović, Carrick, Blind, Mchitarjan, Shaw, Fosu-Mensah.

    Chelsea FC: Begović – K. Zouma (83. Loftus-Cheek), Luiz, Cahill (C) – Moses (54. Fàbregas), Kanté, Matić (66. Willian), Azpilicueta – Pedro, E. Hazard – D. Costa.
    Náhradníci: Eduardo – Fàbregas, Aké, Loftus-Cheek, Willian, Batshuayi, Terry.

    Rozhodčí: Madley – Beswick, Kirkup
    thejrc.org