Leganés – Espanyol 0:1 (kon.) | Valencia – Sevilla 0:0 (kon.) | Real Betis – Eibar 2:0 (kon.)
Granada – Celta Vigo 0:3 (kon.)
konec
Valencia CF
0:0 (0:0)
Sevilla FC
Neděle 16.04.2017, 16:15 • Estadio de Mestalla (Valencia) • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (18:10:20)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 10:7. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 19:19.
     
    Je dobojováno. Zápas, který nabídl hodně šancí na obou stranách, několik vysloveně gólových, nakonec nepřinesl ani jednu a končí tak bezbrankovou remízou. Střelecky byla aktivnější domácí Valencia, v držení míče zase dominovali hosté.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jenže obrana hostů dokázala další střelu domácích vytěsnit do bezpečí a vypadá to, že se už nic nestane a oba celky se tak rozejdou smírně.
     
    90+3
    Zřejmě poslední útok domácího celku. V něm je samozřejmě také Simone Zaza a uhání s míčem před hostující bránu.
     
    90+2
    Nicméně během chvilky jsou u míče znovu hráči v červených dresech, tedy hosté a ještě se pokusí ohrozit domácí branku.
     
    90+1
    Escudero udělal kličku, poté svou levačkou chtěl míč nacentrovat do velkého vápna, jenže v cestě mu stál připravený Eliaquim Mangala, který odvrátil balón na druhou stranu.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minuty.
     
    89
    Malou domů musel nyní zahrát João Cancelo, aby nedopustil zisk míče pro hosty. Odkop od své branky provede na druhé straně také Diego Alves.
     
    88
    Simone Zaza hlavičkoval kousek za velkým vápnem a jeho pokus zlikvidoval brankář hostů Rico. Za malý okamžik tak vrátí míč zpět do hry svým odkopem od branky.
     
    87
    Míč mají ve své moci hosté a k němu se po chvíli dostal N´Zonzi, ale velmi rychle o něj také přišel. V závěru utkání dělají oba týmy řadu chyb a i to je důvod, proč se stále skóre nemění.
     
    87
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Dani Parejo, přichází Santiago Mina.
     
    86
    Nani si naběhl na centr svého spoluhráče a z voleje se snažil vystřelit. Ovšem trefil pouze obránce hostujícího celku.
     
    84
    Po nepřesné akci hostů jsou znovu u míče domácí hráči a ti s ním spěchají do další akce. Čas utíká příliš rychle a stále se tak skóre neměnilo ani na jedné straně.
     
    82
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Franco Vázquez, přichází Walter Montoya.
    82. Zazova střela končí znovu mimo tři tyče.
     
    82
    Antonio Latorre poslal z levé strany centr do pokutového území, tam byl připravený kdo jiný než Simone Zaza, ale jeho střela opět letěla jen vedle hostující branky.
     
    81
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Fabián Orellana, přichází Nani.
     
    80
    A znovu v akci Iborra, ale ani tentokráte jeho střela gólem nekončí.
     
    79
    Vicente Iborra na polovině hřiště rozehrál další akci hostů, ale na jeho přihrávku si nikdo nedoběhl. Náznak akce hostů tak velmi rychle skončil.
     
    78
    Fabián Orellana vybojoval míč, uháněl s ním směrem k velkému vápnu, ale se svou přihrávkou nejdříve příliš dlouho čekal. Nakonec balón chtěl nacentrovat do blízkosti hostující brány, ale přihrávku přetáhl.
     
    77
    Další nepřesná rozehra domácích nechala vyniknout obranu Sevilly, jenž opět přebírá míč do své moci. Hosté tak míří do dalšího rychlého protiútoku.
     
    75
    João Cancelo posílal z pravé strany centr do pokutového území, ale jeden z obránců Valencie ho srazil do bezpečí.
     
    73
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Munir, přichází João Cancelo.
     
    72
    Po zahrání volného přímého kopu se do šance domácí nedostali a iniciativu na míči tak převezmou zpět hosté ze Sevilly.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Vicente Iborra (Sevilla FC).
     
    69
    Simone Zaza v dalším svém úniku ohrozil branku hostů, ale Sergio Rico předvedl fantastický zákrok a jeho střelu po zemi zlikvidoval.
     
    67
    Ale Eliaquim Mangala, jenž svou přihrávkou vyzval Munira, nepomohl k úvodní brance. Munir poslal míč znovu hodně vysoko nad hostující branku.
     
    66
    Ke kombinaci na polovině Valencie se dostali hosté, ale tato akce měla jepičí život. Velmi rychle totiž hráči Sevilly přišli o míč a nabídli domácím další únik před jejich branku.
     
    65
    Žlutí se i na druhé straně. Stevan Jovetić inkasuje žlutou kartu za nesportovní chování. Něco se mu nelíbilo, dal to najevo směrem k sudímu a ten byl hodně precizní.
     
    63
    A znovu byli domácí hráči velmi aktivní, po souhře Munira a Péreze druhý jmenovaný zasekl balón a po jeho střele pak musela zasahovat znovu obrana hostů.
     
    62
    Po střele Escudera skončil míč jen kousíček od levé tyče branky Valencie, další šance tak gólem nekončí!
     
    61
    Ve středu hřiště přišli o míč hosté a domácí toho využili k bleskovému úniku před Ricovu branku.
     
    59
    Rána Munira a po ní zákrok hostujícího brankáře. Domácí útočník je hodně aktivní a už několikrát mohl otevřít skóre. Znovu se tak ovšem nestalo.
     
    58
    Hra se přelévá ze strany na stranu, oba týmy se snaží otevřít účet utkání, ale především obrany a brankáři hrají v tomto zápase velkou roli. Zatím tak díky jejich zásluze svítí na jejich kontech nula.
     
    57
    Franco Vázquez předvedl další zákrok na hranici pravidel a musela přijít na řadu domluva hlavního sudího. Domácí pak zahrávali volný přímý kop, ale bez gólového efektu.
     
    56
    Jovetić střílel z levé strany a míč si to namířil pouze do boční sítě branky Valencie. Znovu se tak skóre nemění a na ukazateli svítí pořád stav, jaký byl i před utkáním, tedy 0:0.
     
    54
    Escudero zahrál volný přímý kop a míč skončil kousek nad pravým rohem branky z pohledu Valencie.
    52. Munir svou střelu poslal kousek nad břevno hostující branky.
     
    52
    Munir byl znovu hodně aktivní a nyní za velkým vápnem vyslal další nebezpečnou střelu a po ní skončil balón nad břevnem hostující brány!
     
    51
    Simone Zaza si naběhl míč po odehrání rohového kopu a poté hlavou chtěl zakončovat do hostující branky. Jenomže jeho úmysl mu nevyšel a míč skončil jen vedle branky Sevilly.
     
    50
    Carlos Soler ostřel zajel do hráče hostů a hlavní sudí musel znovu vytasit žlutou kartu.
     
    48
    Dani Parejo si vyskočila na míč, který se snášel do pokutového území, ale nakonec na něho nedosáhl.
     
    47
    Mariano střílel z rohu velkého vápna a míč obrana hostů musela odvrátit za zadní čáru. Následovat tak bude rohový kop pro Valencii.
     
    46
    Pablo Sarabia číhal kousek za velkým vápnem, přihrávky se ale nedočkal. Kdyby tomu tak bylo, zřejmě by se vydal před domácí branku zcela sám.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 2 – 0
     
    První poločas tohoto zápasu je za námi. A bylo opravdu hodně co vidět. Na každé straně si hráči vytvořili několik střeleckých příležitostí, ale asi ta největší se zrodila ve třiadvacáté minutě, kdy hostující obránce Mariano v hodině dvanácté uhasil obrovskou šanci domácích, když hlavičku Munira zastavil svým tělem a poslal míč do bezpečí. Nebýt jeho, domácí by zřejmě vedli. Jistě nás čeká také zajímavý druhý poločas, který si nenechte ujít. Ten začne v 17:20.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    U míče jsou domácí hráči a už se příliš nikam neženou. Za malý okamžik tak sudí hvizdem ukončí první část hry.
     
    45+1
    Sudí nyní musel napomenout Enza Péreze, který dost nevybíravě najel do svého soupeře. Důrazně mu domluvil a naznačil, že příště už to bude na kartu.
     
    45
    Nad rámec hrací doby v prvním poločase nastaví hlavní rozhodčí jednu minutu navíc.
     
    44
    Domácí brankář Diego Alves si doběhl pro míč, na který nedosáhl hostující Joaquín Correa a poté ho v klidu rozehrál směrem dopředu od své branky.
     
    43
    Sergio Escudero se snažil sebrat balón domácím, to se mu ale nepovedlo a Valencie tak bude znovu útočit. Dočkáme se už první branky v tomto utkání? Závěr poločasu se už nezadržitelně blíží.
     
    42
    Souboj o míč na polovině Sevilly nakonec vyhráli právě hosté a hned míří do bleskové akce.
     
    41
    Jenže znovu tomu tak nebylo, míč se sice dostal na kopačku Vicenteho Iborry, jenže ten o něho záhy přišel. Pouští tak Valencii do dalšího útoku.
     
    40
    Autové vhazování pro hosty, které provede Stevan Jovetić. Hosté tak mají znovu šanci něco vymyslet před brankou Valencie.
     
    39
    Ano, je to tak. Zaza byl puštěn rozhodčím zpět do hry a už je tedy zpět v sestavě. Jeho tým je u míče a zakládá další útočnou akci před brankou Sevilly.
     
    38
    Simone Zaza už je za postranní čárou a vypadá to, že bude moci ve hře pokračovat.
     
    36
    Simone Zaza se nešťastně srazil se protihráčem a zůstává ležet na trávníku. Nyní si vyžádal ošetření a chvíli se hrát nebude.
     
    35
    Simone Zaza si naběhl do pokutového území na centr svého spoluhráče, poté ovšem svou hlavou poslal balón znovu vysoko nad. Hosté si tak v krátkém sledu po sobě mohli oddychnout.
     
    34
    Obrana domácích znovu nepustila hosty do ohrožení branky Valencie. Znovu jsou tak domácí hráči u míče a míří do další akce.
     
    33
    A znovu to byli domácí, kteří zahrozili před Ricem. Na něho uvnitř velkého vápna střílel Simone Zaza, jenže balón zamířil pouze vysoko nad jeho branku.
     
    32
    Hosté se na chvíli uhnízdili na polovině Valencie, ale několik přihrávek mezi sebou nakonec nedokázali využít k další střele. Obrana Valencie tak má míč znovu ve své moci.
     
    30
    Pérez zastavil pronikajícího hráče a také on dostává žlutou kartu. To se sice hráči domácích nelíbí, ale sudí byl nekompromisní.
     
    28
    O další střelu se postaral Dani Parejo, ale z velkého úhlu hostujícího brankáře nezaskočil. Ten tak provede odkop od své branky.
     
    27
    Domácí ožili a ještě více se tlačí před branku Rica. Ten tak musel nyní i za pomoci své obrany zastavit další akci Valencie.
     
    25
    Hosté si tak mohli opravdu oddychnout. A nyní se už seřadili na své polovině a založí svou další útočnou akci. Uvidíme, zda i hráči Sevilly předvedou něco před brankou Valencie.
    23. Munirovu hlavičku na brankové čáře zastavil Mariano.
     
    23
    Tak to byla obrovská šance domácích. Martín Montoya zatáhl míč až před branku hostů, který poté nacentroval na hlavu Munira a ten okamžitě poslal míč na odkrytou branku Sevilly. Jenže na brankové čáře celou situaci zachránil Mariano, který míč zachytil a poslal do bezpečí. Nebýt jeho, domácí by vedli o jednu branku!
     
    22
    První žlutou kartu dostává domácí Latorre, který nešetrně zajel do soupeře.
     
    21
    Enzo Pérez se pokoušel svou střelou za velkým vápnem překvapit brankáře hostů Rica, to se mu ovšem nepovedlo a ten tak nemusel ani zasahovat.
     
    20
    Jenže této situace hosté nevyužili, před brankou Valencie nic nevymysleli a také oni o balón přicházejí.
     
    19
    Na polovině Sevilly chybovali domácí hráči v rozehrávce a přišli tak zbytečně o balón. Svém soupeři nabídli další útočnou akci, kam se už hráči Sevilly vydávají.
     
    18
    Hra po osmnácti minutách nabrala větší tempo a oba celky se tak dostávají do více šancí. Na úvodní branku zápasu si však musíme ještě počkat.
    16. Jovetićova střela orazítkovala tyč domácí branky.
     
    16
    Novic na hřišti, Stevan Jovetić střílel z pravé strany ke vzdálenější tyči a orazítkoval její pravou část! První vážnější akce také na druhé straně.
     
    15
    Domácí Vitolo se zranil a nemůže pokračovat dále ve hře. Na hřiště tak za něho přichází Stevan Jovetić.
    13. Orellanova dělovka byla vytěsněna brankářem hostů nad břevno.
     
    13
    Fabián Orellana vyslal dělovku kousek za velkým vápnem a po ní musel brankář hostů vyskočit, aby míč vypíchl svou rukavicí nad břevno své branky!
     
    12
    Znovu hosté ze Sevilly marně dobývali branku domácích, obrana Valencie si převzala míč do své moci a už s ním míří na polovinu Sevilly.
     
    10
    Domácí po ataku hostů vrátili míč na svou polovinu, kde znovu rozehrají svou útočnou akci. Do té se následně dostal znovu Simone Zaza, ale jeho táhlá střela mezi tři tyče nezamířila.
     
    9
    Aktivní hosté nyní zahrozili před brankou domácích, konkrétně se ke střele dostal Pablo Sarabia, jenže jeho přízemní střela skončila na obraně domácího celku.
     
    7
    Poté to ještě znovu zkoušel Zaza, tentokráte to ale bylo z těžkého střeleckého úhlu, akce domácích tak velmi rychle skončila.
    6. Zazova střela zblízka skončila vedle pravé tyče hostující branky.
     
    6
    Simone Zaza se ocitl kousek za malým vápnem u branky hostů, kde ze vzduchu svou levačkou poslal míč na bránu, ale ten skončil jen těsně vedle ní. První vážnější akce tohoto utkání.
     
    5
    Joaquín Correa se snažil projít podél levé postranní čáry kolem obrany Valencie, jenže to se mu nepovedlo. Ztroskotal na Mangalovi.
     
    4
    Hlavička Iborry, která měla najít adresáta v podobě Clémenta Lengleta nakonec skončila na hrudi jednoho z obránců Valencie a domácí tak budou otáčet hru na opačnou stranu.
     
    3
    Na druhé straně naopak zahrávali volný přímý kop z poloviny hřiště domácí fotbalisté. Munir ho zahrál sám a míč doplachtil až do velkého vápna hostů, tam ovšem byla připravena pozorná obrana.
     
    2
    Mariano poslal dlouhý nákop před velké vápno, ale tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů, kdo by si míč převzal. K ohrožení branky Valencie tak znovu nedošlo.
     
    2
    Steven N´Zonzi vrátil míč zpět na polovinu Sevilly, neboť na něho dotírala domácí obrana. Hosté se tak musí pokusit projít na polovinu Valencie znovu.
     
    1
    Po úvodním výkopu mají míč na svých kopačkách hosté ze Sevilly a pokusí se tak poprvé v útoku zahrozit před domácí brankou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků už pomalu nastupují na hrací plochu, začátek utkání se tak už nezadržitelně blíží.
     
    Úvodní sestavy:

    Valencia CF: Diego Alves – Montoya, Garay, Mangala, Latorre – Soler, E. Pérez (C) – Munir, Parejo, Orellana – Zaza.
    Náhradníci: Doménech – Cancelo, S. Mina, Santos, Medrán, Siqueira, Nani.

    Sevilla FC: S. Rico – Mariano, Pareja, Lenglet, Escudero – N'Zonzi, Iborra (C) – Sarabia, F. Vázquez, Vitolo – Correa.
    Náhradníci: Soria – Carriço, Mercado, W. Montoya, Ben Yedder, Vietto, Jovetić.

    Rozhodčí: José González – José Sánchez, Ignacio Rubio.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se oba celky utkaly v listopadu roku 2016 a úspěšnější tehdy byla domácí Sevilla, která zvítězila těsně 2:1. Domácí fotbalisté tak mají svému dnešnímu soupeři rozhodně co vracet.
    Hráči Sevilly se před utkáním rozcvičují.

     
    Sevilla FC

    To hosté jsou na tom mnohem lépe. Jsou na čtvrtém místě, tedy na pozici, která zaručuje postup do kvalifikace Ligy mistrů, ale mohou se dostat ještě výše v případě zisku dalších bodů. Pokus by se hosté umístili v elitní trojce, pak by se dostali do skupinové fáze Ligy mistrů, což by pro Sevillu bylo ještě lepší. Na hřiště Valencie jedou hráči Sevilly vyhrát a nebudou chtít dopustit žádnou ztrátu bodů.
    Ve Valencii je vyprodáno. Autobus s domácími hráči už míří na stadion.

     
    Valencia CF

    Domácí Valencia se v tabulce nejvyšší španělské ligy nachází na dvanáctém místě. Na pásmo ohrožené sestupem do druhé ligy mají fotbalisté Valencie náskok sedmnácti bodů a neměly by je tak zužovat starosti se záchranou v nejvyšší soutěži. Dnes se utkají se silnou Sevillou a pokusí se hostům sebrat nějaké body. Uvidíme, jak se jim dnešní zápas povede a zda s favoritem zápasu sehrají vyrovnanou partii.
     
    Hezké odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu dvaatřicáté kolo španělské Primera Division a my v jeho rámci budeme sledovat duel mezi týmy Valencia CF a Sevilla FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Vendula Zdražilová

    Branky:

    Karty:   22. Latorre (VAL), 30. E. Pérez (VAL), 50. Soler (VAL) – 65. Jovetić (SEV), 70. Iborra (SEV)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 10:7. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 19:19.
    Valencia CF: Diego Alves – Montoya, Garay, Mangala, Latorre – Soler, E. Pérez (C) – Munir (73. Cancelo), Parejo (87. S. Mina), Orellana (81. Nani) – Zaza.
    Náhradníci: Doménech – Cancelo, S. Mina, Santos, Medrán, Siqueira, Nani.

    Sevilla FC: S. Rico – Mariano, Pareja, Lenglet, Escudero – N'Zonzi, Iborra (C) – Sarabia, F. Vázquez (82. W. Montoya), Vitolo (15. Jovetić) – Correa.
    Náhradníci: Soria – Carriço, Mercado, W. Montoya, Ben Yedder, Vietto, Jovetić.

    Rozhodčí: José González – José Sánchez, Ignacio Rubio
    thejrc.org