Kanada – Švýcarsko 7:3 (kon.) | USA – Česko 5:2 (kon.) | Rusko – Bělorusko 4:1 (kon.)
Slovensko – Lotyšsko 4:0 (kon.)
konec
USA
5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Česko
Pondělí 17.04.2017, 15:38 • Zimný štadión, Spišská Nová Ves • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Američané po dvou zápasech bez porážky

    Američané, kteří si chtějí po loňském bronzu spravit chuť, vstoupili do turnaje proti navrátilci do nejvyšší skupiny Bělorusku. Svému soupeři daly Spojené státy americké čuchnout pouze v první třetině, kde byl k vidění oboustranně zajímavý hokej. Po první přestávce ovšem ukázali Američané svou sílu, svého soupeře nakonec přestříleli vysoko 51:17 a po vítězství 7:0 se radovali z prvních třech bodů.

    Ve druhém utkání už na Spojené státy čekal daleko kvalitnější soupeř. Američané se představili podruhé ve Spišské Nové Vsi proti reprezentantům Ruska. Spojené státy vedly čtyři minuty před závěrečnou sirénou o tři branky, sborná však zbraně nesložila a dvěma slepenými góly zadělala na pořádné drama v závěru. Američané ale nakonec zuby nehty těsné vedení udrželi a po vítězství 5:4 mohli oslavovat další tříbodové vítězství.

    Nejpilnějším sběratelem kanadských bodů v prvních dvou zápasech byl útočník Evan Barratt. Americký útočník se během dvou zápasů jednou gólově prosadil, k tomuto gólu ovšem přidal čtyři asistence. S pěti kanadskými body je tak zatím neproduktivnějším hráčem celého turnaje. Bránu USA střeží pouze 173 centimetrů vysoký Dylan St. Cyr, který si po dvou zápasech drží procentuelní úspěšnost zákroků nad 91 procenty.
    Takhle slavil svou trefu proti Švédsku Filip Zadina.

     
    Češi nezvládli první těžké utkání

    Svěřenci trenéra Václava Varadi oslavili úspěšný vstup do utkání. V úvodním představení na turnaji porazili papírově nejslabšího soupeře ze skupiny B Bělorusko. Čeští hokejisté ukázali svůj střelecký arsenál, když nasázeli Bělorusům hned sedm branek. Dozadu už to ovšem tak slavné nebylo. Bělorusku totiž povolili hned čtyři gólové radosti. Po divokém průběhu a vítězství 7:4 i tak mohli oslavit Češi úspěšný vstup do mistrovství.

    Ve druhém utkání už ale na Čechy čekal o mnoho kvalitnější soupeř. Česká reprezentace nastoupila ke druhému zápasu proti reprezentaci Tre Kronor. Češi nezvládli vstup do utkání, když si Švédi vypracovávali jednu šanci za druhou a dvakrát se gólově prosadili. Po zlepšené hře zhruba od poloviny utkání Češi dvoubrankové manko dotáhli, v závěru ale byli šťastnější Seveřané a byli to právě oni, kdo se po výhře 3:2 radoval ze tří bodů.

    Český tým má po dvou zápasech na mistrovství světa ve Spišské Nové Vsi hned tři lídry produktivity. V zápasech s Běloruskem a Švédskem totiž posbírali tři kanadské body hned tři hráči. Jsou jimi Filip Chytil, Jáchym Kondelík a Filip Zadina. Každý si připsal po jedné vstřelené brance a dvou gólových asistencích. O jedničce v brankovišti není pochyb. Talentovaný Jakub Škarek má po dvou zápasech úspěšnost zákroků nad devadesáti procenty.
     
    Sestavy obou týmů v posledních zápasech

    USA: Scheel (St. Cyr) – Hughes, Kemp (A), Gildon, Knoepke, Miller, Farrance, Inamoto – B. Tkachuk (C), Wahlstrom, Norris (A) – Mismash, Barratt, Pastujov – Dhooghe, Farabee, Poehling – Cockerill, Reedy, Slaggert – Tortora.

    Česko: Škarek (Patera) – Kvasnička, D. Mikyska, Šalda, Jan Bednář (C), Buchtela, F. Král – Chytil, Nečas, Zadina – Hrabík, Hladoník, M. Kaut – Kern (A), Machala (A), Safin – Škvrně, J. Dvořák, Kondelík.
    Českým mladíkům bojovný duch rozhodně nechybí.

    Určitě to lepší bude! ???? Věříme tomu! ✊️☘️???????? #U18CZE

    Příspěvek sdílený Česká hokejová reprezentace (@narodnitym),


     
    Jakub Škarek před utkáním se Spojenými státy americkými

    "Potrénujeme, koukneme se na video. Od hokeje si trošku odpočineme. Většina z nás tady má přítelkyně a rodiny, mohla by být příležitost se s nimi vidět. Pan trenér určitě vymyslí nějaký plán, všichni už ale se hlavně soustředíme na další utkání proti Americe."
     
    Ondřej Machala o USA

    "Mají hodně kvalitního brankáře, který i dobře rozehrává puky, pokud je dostane. Musíme se připravit na brejky, a také eliminovat naše fauly. Se Švédy bylo těch oslabení moc."
     
    Lodivod týmu Václav Varaďa o náročné bitvě

    "Všichni jsme tady, ale kdo bude připraven na Ameriku, to uvidíme po dnu volna. Každopádně se zase stoprocentně nachystáme. Ze zápasu se Švédy si vezmeme ponaučení a zkusíme začátek zachytit lépe, abychom utkání zvládli,"
     
    Úvodní sestavy:

    USA: St. Cyr (Scheel) – Hughes, Kemp (A), Gildon, Knoepke, Miller, Farrance, Inamoto – B. Tkachuk (C), Norris (A), Wahlstrom – Mismash, Barratt, Pastujov – Poehling, Farabee, Dhooghe – Cockerill, Reedy, Tortora – Slaggert

    Česko: Škarek (Patera) – Kvasnička, D. Mikyska, Jan Bednář, Šalda, Buchtela, F. Král – Nečas (C), Zadina, Chytil – Hladoník, M. Kaut, Hrabík – Kern (A), Machala (A), Safin – Škvrně, J. Dvořák, Kondelík

    Rozhodčí: Holm (SWE), Piragic (CRO) – Harrington (CAN), Kacej (SVK).

     
    Češi nadále bez Galvase a Bukače

    Česká reprezentace se i dnes bude muset obejít bez obránců Jakuba Galvase a Daniela Bukače. Ti se zranili hned v úvodním duelu s Běloruskem a stále se nedali do kupy. Místo nich byl nucen trenér Varaďa na soupisku dopsat Dalimila Mikysku a Jana Bednáře. Sestava jinak změn nedoznala, v brance se opět objeví Jakub Škarek.
    VIDEO: Hráči USA vyráží před zápasem s Českem na rozbruslení.

     
    Ještě jednou dobré odpoledne ze Spišské Nové Vsi. Máme osm minut do úvodního buly. Stále sice jsou před stadionem stovky diváků, každopádně na více než pětitisícovou návštěvu, která byla při utkání se Švédskem, se dnes asi nedosáhne.
     
    Oba celky už nastupují na ledovou plochu, nejprve papírově hostující Češi, následně "domácí" Spojené státy americké.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: St. Cyr (Scheel) – Hughes, Kemp (A), Gildon, Knoepke, Miller, Farrance, Inamoto – B. Tkachuk (C), Norris (A), Wahlstrom – Mismash, Barratt, Pastujov – Poehling, Farabee, Dhooghe – Cockerill, Reedy, Tortora – Slaggert

    Česko: Škarek (Patera) – Kvasnička, D. Mikyska, Jan Bednář, Šalda, Buchtela, F. Král – Nečas (C), Zadina, Chytil – Hladoník, M. Kaut, Hrabík – Kern (A), Machala (A), Safin – Škvrně, J. Dvořák, Kondelík

    Rozhodčí: Holm (SWE), Piragic (CRO) – Harrington (CAN), Kacej (SVK).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    FOTO: Utkání mezi USA a českým národním týmem právě začíná!
     
    00:15
    Jako první se do útočné třetiny dostali Češi, ovšem branku Spojených států ohrozit nedokázali.
     
    00:38
    Po střele Filipa Chytila si St. Cyr připisuje první úspěšný zákrok.
     
    01:14
    Poprvé si na kotouč sáhl i Jakub Škarek, ovšem to pouze při tom, když pomáhal s rozehrávkou svému celku.
     
    01:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká reprezentace jde ve druhé minutě hry do vedení! Se souboje Kerna s protihráčem se kotouč dostal mezi kruhy, kde jej sebral ONDŘEJ MACHALA a zamířil pod horní tyč. Asistence: Jan Kern.
    01:51 Ondřej MACHALA - 0:1
     
    02:35
    Oliver Wahlstrom nebezpečně pálil z kruhu, Škarek ale zasahuje ramenem.
     
    03:00
    Tyler Inamoto měl na hokejce vyrovnání, z předbrankového prostoru ale mířil mimo branku českého týmu!
     
    03:27
    Rána Martina Nečase na druhé straně je zblokovaná.
     
    04:00
    Kern naslepo hledal za brankou USA Hrabíka, kotouč však svůj cílový bod nenašel.
     
    04:37
    David Farrance se protáhl mezi českými obránci až před Škarka, kotouč ale útočníkovi Spojených států uskočil a český brankář tak zasahovat nemusel.

     
    05:11
    Puk opustil hrací plochu vinou českého týmu, vhazovat se bude před Škarkem.
     
    06:00
    Střela Joela Farabeeho se od masky českého brankáře odrazila do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    06:29
    Safin zavezl kotouč do útočné třetiny, tam ale ani za pomoci Kerna nic vymyslet nedokázal.
     
    07:02
    Josh Norris se mohl hnát do dobré šance, to by jej však nesměl zastavit hvizd sudího na znamení ofsajdu.
     
    07:48
    Hrabík si dlouho počínal při rozehrávce dobře, ovšem nakonec přeci jenom namazal soupeři. Vyrovnaní zabránil obětavým pádem jeden z jeho spoluhráčů.
     
    08:32
    Zadinova střela byla sražena do ochranné sítě, alespoň však první česká formace vybojovala buly před St. Cyrem.
     
    09:01
    Machala dával kotouč před branku na Safina, ten ovšem šikovnou pobídku od svého spoluhráče v gól neproměnil.
     
    09:58
    Souboj za brankou Škarka vyzněl pro české barvy, které tak posílají puk do středního pásma a jdou střídat.
     
    10:44
    Parádní zámek české první lajny po ose Bednář, Chytil, Nečas, Chytil a zakončující Zadina bohužel nekončí gólem.
     
    11:43
    Vyloučení v týmu USA (Nate Knoepke – 2 min., vražení na hrazení).
     
    12:11
    Opět nebezpečně z mezikruží pálil Machala, tentokrát je ale St. Cyr úspěšný.
     
    12:24
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Tak to byla nádhera, která ale bohužel končí vyrovnáním. Gólman USA v oslabení rozehrával puk na Kempa, jenž lobem našel na útočné modré čáře volného BRADYHO TKACHUKA, který si v úniku roztáhl Škarka a poslal kotouč mezi jeho betony. Asistence: Phil Kemp a Dylan St. Cyr.
    12:24 Brady TKACHUK - 1:1
     
    13:00
    Vedení Česku mohl vrátit Zadina, jehož dorážka skončila na tyčce.
     
    13:43
    Domácí v plném počtu.
     
    13:46
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    USA jdou nakonec i do vedení! V momentě, kdy se vyloučený Knoepke vracel na led, tak se jeho spoluhráči dostali do přečíslení tři na jednoho. To nakonec z mezikruží zakončil po pobídce Mismashe MAX GILDON. Asistence: Grant Mismash.
    13:46 Max GILDON - 2:1
     
    15:30
    Spojené státy po obratu ve skóre nabraly křídla, dokonce na 3:1 mohl zvýšit Jacob Tortora, v úniku ale naštěstí neuspěl.
     
    16:50
    Jakub Škarek startuje z branky, český tým má ponechanou výhodu.
     
    17:19
    Vyloučení v týmu USA (Tommy Miller – 2 min., podražení).
     
    17:19
    Ještě pár chvil na poradu pro trenéra Varaďu, následuje komerční pauza.
     
    17:50
    Kvasničkovo nahození vypadlo St. Cyrovi z náručí, nikdo z českých hráčů ale puk do sítě nedoklepl.
     
    18:27
    Češi si v početní výhodě nepočínají špatně, ovšem na jejich střeleckém účtu je pouze jeden pokus.
     
    19:19
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:22.
     
    První třetina přinesla převahu českého národního týmu, který svého soupeře přestřílel 9:6, ale skóre je 2:1 pro USA.

    Ve druhé minutě sice poslal Česko do vedení Machala, následně ale hráči ze zámoří během svého vlastního oslabení srovnali, načež ihned po skončení onoho trestu přidali další branku. Tato velmi nevydařená přesilovka Čechů tak ovlivnila výrazně úvodní dějství.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Nečasova střela z úhlu zamířila mimo St. Cyriho svatyni.
     
    20:55
    Chytil zadovkou nenašel nikoho ze svých spoluhráčů, totožně si však vedli hráči USA a navíc se při tom dopustili zakázaného uvolnění.
     
    21:30
    Hladoník se velmi dobře pustil do obrany Spojených států a vybojoval faul. Češi mají ponechanou výhodu!
     
    21:57
    Po dalším ostrém zákroku zůstal u mantinelu ležet právě Hladoník. Jestli sudí bude vylučovat dvakrát, na to si ještě musíme počkat.
    21:57 Jan Hladoník byl nepříjemně naražen na hrazení.
     
    21:57
    Vyloučení v týmu USA (Grant Mismash – 2 min., sekání).
     
    21:57
    Nakonec je z toho jednom klasická početní výhoda...
     
    22:19
    Toto už ale je na pováženou. Tyler Inamoto se se svým spoluhráčem i v tomto oslabení vrhl do brejku dva na nikoho, při koncovce ale naštěstí pro Česko branku minul.
     
    22:50
    I nadále si největší šance tvoří USA při oslabení! Za což to v první třetině při něm jednou skórovaly a jednou těsně po něm, nyní už měly dva brejky během minuty...
     
    23:07
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Kaut – 2 min., hrubost).
     
    23:43
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Další únik, tentokrát při hře čtyři na čtyři, už končí gólem. JACOB TORTORA měl dostatek prostoru, aby si připravil střelu a zakončil pod horní tyčku. Asistence: David Farrance.
    23:43 Jacob TORTORA - 3:1
     
    23:43
    Trenér Varaďa si bere oddechový čas. Bylo na čase, poslední dvě minuty byly od českého týmu totiž hororové. Zároveň se ozývají čeští fanoušci, kteří v těžkých chvílích podporují národní tým.
     
    23:57
    USA hrají v plném počtu.
     
    24:45
    Těžko se brání Čechům přesilovkový zámek soupeře...
     
    25:07
    Kaut je na ledě, Česko v plném počtu.
     
    25:49
    Trocha vzrušení na ledové ploše, rukavice už jsou dole a hráči si pěstně vyříkávají některé momenty.
    25:49 Ondřej Buchtela parádně srovnal Bradyho Tkachuka.
     
    25:49
    Vyloučení v týmu Česko (Ondřej Buchtela – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu USA (Brady Tkachuk – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
     
    25:49
    Oba soci vyfasovali osobní tresty... Hraje se pět na pět.
     
    26:32
    Mikyska dostal nabito před branku, kotouč mu ale při pokusu o střelu uskočil.
     
    27:15
    Hra přitvrdila, což diváky baví. Dle rozhodčích je zatím vše v rámci pravidel.
     
    27:50
    Snad poprvé v utkání celá hala skanduje Češi, Češi! Ti akorát obsazují útočné pásmo.
     
    28:22
    Icing USA.
     
    28:27
    Po vyhození puku na střídačku následuje komerční přestávka.
     
    28:58
    Quinn Hughes otestoval střelou ze střední vzdálenosti pozornost Škarka.
     
    29:18
    Nečasův pokus zamířil příliš vysoko, Dylan St. Cyr zasahovat nemusel.
     
    29:26
    A opět se to mele, tentokráte před brankou českého týmu.
     
    29:26
    Vyloučení v týmu USA (Joel Farabee – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Česko (Dalimil Mikyska – 2 min., hrubost).
     
    29:26
    Hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    29:39
    Hladoník ujel do úniku, načež byl faulován. Hladoník pojede trestné střílení!
     
    29:39
    Vyloučení v týmu USA (Phil Kemp – trestné střílení, hákování).
     
    29:39
    Hladoník zkusil střelu k tyči, tam byl ale připraven beton St. Cyra.
    29:39 Jan Hladoník se mohl pomstít, trestné střílení ale nedal.
     
    30:20
    Jacob Tortora dostal prostor mezi kruhy, Škarek ale proti jeho pokusu zasahovat nemusel.
     
    31:00
    Velká škoda. Hrabík pálil z otočky místo toho, aby přihrál zcela volnému Kvasničkovi, jenž by byl sám před brankou. Zřejmě jej první jmenovaný přehlédl.
     
    31:22
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    A z protiútoku je z toho další branka USA. Tortora vyslal do brejku Cockerilla, jenž při přečíslení dva na jednoho vybídl ke skórování MAXE GILDONA. Asistence: Logan Cockerill a Jacob Tortora.
    31:22 Max GILDON - 4:1
     
    31:22
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Jakub Škarek, přichází Jiří Patera.
     
    31:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vzápětí Česko snižuje! Safinovu střelu St. Cyr vyrazil za branku, kde ji však vyzvedl Kern a ještě zpětně našel OSTAPA SAFINA, který absolutně dezorientovaného brankáře Států překonal. Asistence: Jan Kern a Ondřej Machala.
    31:50 Ostap SAFIN - 4:2
     
    32:05
    Vyloučení v týmu USA (Josh Norris – 2 min., sekání).
     
    32:05
    Přesilovka pro Česko... teď nevím, jestli se nemám bát, dnes totiž USA hrozí výhradně v oslabení.
     
    32:50
    Málem už to bylo jenom o gól! Gólman USA totiž při rozehrávce trefil chrániče Machaly, od nichž se kotouč odrazil do tyčky. Následně byl možná ještě český hráč podražen, vylučovat se ale nebude.
     
    33:32
    Příhodně se puk odrazil na Ondřeje Buchtela, ten ale pálí jen do chráničů St. Cyra.
     
    34:00
    Další zaváhání brankáře Spojených států vyvolalo rozruch, bohužel kontaktní gól se stále našemu celku nedaří vstřelit.
     
    34:05
    Domácí v plném počtu.
     
    34:23
    Následuje komerční přestávka.
     
    34:55
    První těžší zásahy pro Pateru, který musel krýt dorážky z hranice brankoviště.
     
    35:07
    Vyloučení v týmu USA (Brady Tkachuk – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:00
    Minuta z přesilovky je pryč, zatím se Češi nedokázali usadit v útočné třetině.
     
    36:19
    Machalova střela nyní snad směřovala do sítě, leč se zastavila o Kernovu hůl.
     
    36:40
    Jen tu zahučelo v hledišti! Kombinaci na jeden dotek zakončoval do prázdné branky Kern, ale s rychlým pasem si nedokázal poradit a usměrnit jej do sítě.
     
    37:07
    Domácí v plném počtu.
     
    38:04
    Nařízeno trestné střílení pro USA!
     
    38:04
    Vyloučení v týmu Česko (Radim Šalda – trestné střílení, sekání).
     
    38:04
    Do branky chtěl jít na nájezd Škarek, rozhodčí jej ale nepustil!
     
    38:04
    Nakonec to ale nevadí, Pastujov totiž svou kličkou na Pateru nevyzrál.
    38:04 Pastujov během trestného střílení na Pateru nevyzrál!
     
    38:55
    Vyloučení v týmu Česko (Jáchym Kondelík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:10
    Kern obral při rozehrávce soupeře o puk a Machala zakončoval. Gól z toho není, puk projel po brankové čáře, ovšem nepřekročil ji.
     
    39:20
    Češi jsou teď navíc jenom ve třech, Machala totiž leží u branky St. Cyra, hra se nepřerušuje!
     
    39:35
    I přes to, že USA byly na puku, rozhodčí pro jistotu přerušil hru. K Machalovi spěchají lékaři.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina končí výsledkem 2:1 pro Státy, tj. celkově 4:2. Český tým si opět dobře nepočínal při jedné přesilovce, kdy se soupeř dostal do několika šancí. Škarek po čtvrté brance střídal, Patera zatím předvádí stoprocentní výkon.

    Střely: USA – CZE 19:21 (6:9, 13:12)

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Češi ještě dohrávají oslabení, ve kterém ale Hladoník vyhazuje kotouč až k brance USA.
     
    40:55
    Hosté v plném počtu.
     
    41:27
    Nahozený kotouč St. Cyr vyráží do ochranné sítě, vhazovat se po jeho levici.
     
    41:53
    Filip Chytil se prosmýkl obranou Států, zakončit ale zblízka nedokázal. Dobrý nástup českých barev do třetiny...
     
    42:56
    Vyloučení v týmu USA (Joel Farabee – 2 min., držení hole).
     
    43:18
    Nahrávka do předbrankového prostoru neprošla, Američané se osvobozují.
     
    43:28
    Navíc si hráči Států vybojovali vhazování před Paterou.
     
    43:55
    Chytilův bekhend vypadl gólmanovi USA z náručí, následné dorážky Čechů už cestu do branky nenašly.
     
    44:29
    Postavení mimo hru odpískáno české reprezentaci.
     
    44:45
    Vyloučení v týmu USA (Evan Barratt – 2 min., podražení).
     
    44:45
    Jedenáct sekund budou hrát Češi početní výhodu pět na tři!
     
    44:56
    Spojené státy jsou ve čtyřech.
     
    45:57
    Nepovedená rozehrávka Česka znamená zakázané uvolnění.
     
    46:45
    Tato přesilovka se moc nepovedla, Spojené státy již jsou v plném počtu.
     
    47:20
    Tempo hry trochu opadlo, což je znát i v hledišti, které nyní absolutně utichlo.
     
    47:58
    Oliver Wahlstrom zkoušel své štěstí u úhlu, Patera byl však připraven.
     
    48:41
    Vyloučení v týmu Česko (Radim Šalda – 2 min., držení protihráče).
     
    48:41
    Na led vyjíždění mladíci na bruslích, je zde komerční přestávka.
     
    49:00
    Český tým získal puk a hned jej poslal přes celé hřiště pryč.
     
    49:30
    A i na podruhé dokázali čeští reprezentanti ukořistit kotouč a osvobodit se. Navíc hráli hráči USA vysokou holí, vhazovat se tak bude před Dylanem St. Cyrem.
     
    49:40
    Patera nyní posunul branku, ovšem sudí si toho i přes pískot nevšímá a hraje se dál!
     
    50:20
    Asi půl minuty se hrálo s posunutou bránou, nakonec ji tam vrátil jeden z hráčů USA. Tohoto si měl sudí všimnout...
     
    50:41
    Hosté v plném počtu.
     
    51:22
    Safin se po dlouhém pas natahoval marně, odpískán icing.
     
    51:58
    Safinovo nahození od mantinelu bylo tečováno, St. Cyr ale puk lapačkou vytěsnil.
     
    52:34
    Češi získali za poslední dvě minuty převahu potřebnou pro závěrečný tlak.
     
    53:21
    Oliver Wahlstrom byl při úniku faulován, následuje druhé trestné střílení v dnešní utkání pro USA. Celkově je to dnes třetí, ovšem ani Češi ani hráči Spojených států jej neproměnili.
     
    53:21
    Vyloučení v týmu Česko (Radim Šalda – trestné střílení, hákování).
     
    53:21
    Ještě se prohlíží záznam hry, jestli Oliver Wahlstrom nedostal puk do sítě i přes faul.
     
    53:21
    Gól nebyl, uvidíme trestný nájezd.
     
    53:21
    Patera si hlasitě říká o pozici jedničky v zítřejším utkání, i tento nájezd kryje, a to když puk vypíchl.
    53:21 Jiří Patera dokázal zneškodnit i druhé trestné střílení!
     
    53:30
    Safin hned vzápětí šel do úniku, kličkou ale neuspěl. Následuje komerční přestávka.
     
    54:08
    Vyloučení v týmu Česko (Ondřej Buchtela – 2 min., vražení na hrazení).
     
    54:40
    Kotouč proletěl brankovištěm absolutně bez povšimnutí české obrany, následně jej však Češi berou v rohu kluziště a vyvezou ven.
     
    55:21
    USA se přesilovka zatím moc nedaří, každopádně čas běží, a to je pro hráče Států podstatné.
     
    56:08
    Češi hrají v plném počtu.
     
    56:27
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Hladoník – 2 min., podražení).
     
    56:27
    Toto už vypadá špatně, je zde další oslabení pro Česko.
     
    56:39
    Brady Tkachuk dostal kotouč bekhendem z dorážky do branky, dle rozhodčích ale až poté, co byla branka Patery vysunuta ze svého postavení. Gól nemůže být uznán.
     
    57:13
    České barvy se sice osvobozují, ovšem to teď nestačí...
     
    58:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Využitá přesilovka dává ortel nad dnešním vítězem. Na kruh dostal nabito MAX GILDON, který střelou zápěstím překonal přesunujícího se Pateru. Ten tak přišel o nulu dvě minuty před koncem utkání. Asistence: Quinn Hughes a Oliver Wahlstrom.
    58:00 Max GILDON - 5:2
     
    58:58
    Sean Dhooghe měl další možnost navýšit vedení USA, zblízka ale mezeru mezi betony Patery nenašel.
     
    59:24
    Vyloučení v týmu Česko (Jaroslav Dvořák – 2 min., sekání).
     
    Konec zápasu.
     
    Je rozhodnuto, český tým si na turnaji připisuje druhou porážku a má na kontě tak zatím pouze tři body za úvodní výhru nad Běloruskem. Zítra od 19:30 čeká Česko v posledním utkání skupiny Rusko. Je však jasné, že svěřenci trenéra Varaďi skončí už skupinu nevyhrají.

     
    Nejlepší hráči:

    Česko: Jan Kern

    USA: Max Gildon
     
    Střely: USA – CZE 23:26
     
    Ještě doplním, že dnešní utkání sledovalo 3856 diváků.
     
    Při tónech hymny Spojených států se s vámi ze Spišské Nové Vsi loučí Jakub Kudláč, hezký zbytek velikonočního pondělí přeji. (18:04:06)

    Jakub Kudláč

    Branky a nahrávky: 13. B. Tkachuk (Kemp, St. Cyr), 14. Gildon (Mismash), 24. Tortora (Farrance), 32. Gildon (Cockerill, Tortora), 58. Gildon (Hughes, Wahlstrom) – 2. Machala (Kern), 32. Safin (Kern, Machala)


    USA: St. Cyr (Scheel) – Hughes, Kemp (A), Gildon, Knoepke, Miller, Farrance, Inamoto – B. Tkachuk (C), Norris (A), Wahlstrom – Mismash, Barratt, Pastujov – Poehling, Farabee, Dhooghe – Cockerill, Reedy, Tortora – Slaggert.
    Česko: Škarek (32. Patera) – Kvasnička, D. Mikyska, Jan Bednář, Šalda, Buchtela, F. Král – Nečas (C), Zadina, Chytil – Hladoník, M. Kaut, Hrabík – Kern (A), Machala (A), Safin – Škvrně, J. Dvořák, Kondelík.

    Rozhodčí: Holm (SWE), Piragic (CRO) – Harrington (CAN), Kacej (SVK)

    Diváci: 3856
    thejrc.org