Finsko – Kanada 6:3 (kon.) | Švédsko – USA 1:5 (kon.) | Česko – Rusko 4:5 (po pr.)
Švýcarsko – Slovensko 1:2 (kon.)
konec
Švédsko
1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
USA
Úterý 18.04.2017, 15:38 • Zimný štadión, Spišská Nová Ves • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hymna Spojených států amerických ukončila dnešní utkání. Přeji pěkný zbytek dne. (17:56:12)
     
    Skvělá jízda USA skupinou B je u konce. Američané si na závěr poradili s reprezentací Tre Kronor, kterou přejeli jasně 5:1 a stali se tak vítězem skupiny.

    Nejlepším hráčem dnešního utkání z týmu Tre Kronor byl zvolen Filip Westerlund, na druhé straně z týmu Spojených států to je bezchybný brankář Dylan St. Cyr!
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Erik Brännström na závěr utkání ještě protáhl St. Cyra. Po této akci zazněla halou krátce hymna Spojených států amerických, na tu si ale ještě chvíli musíme počkat.
     
    59:23
    Sedmatřicet vteřin před koncem utkání se bude vhazovat po pravici Adama Ahmana.
     
    58:54
    Jacob Tortora si našel odražený kotouč v pravém kruhu a dorážel. Adam Ahman ale předvedl skvělý reflex a kotouč vyrážečkou poslal do bezpečí.
     
    58:05
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané využívají přesilovou hru a jsou po právu vítězem "české" skupiny B! První ránu Hughese Ahman ještě vyrazil, na dorážku OLIVERA WAHLSTROMA u pravé tyče byl ale krátký! Asistence: Quinn Hughes.
     
    57:37
    Vyloučení v týmu Švédsko (Marcus Sylvegard – 2 min., držení hole).
     
    57:37
    Skvěle talentovaný Brady Tkachuk předvedl krásnou stahovačku, po které vyslal na bránu parádní střelu. Adam Ahman ale předvedl skvělý zákrok a zkazil tak Tkachukovi gól do pomyslené Zlaté helmy!
     
    56:58
    Jacob Tortora vyslal neskutečnou ránu tahákem, která se zastavila na masce Adama Ahmana.
     
    56:04
    To byla zřejmě poslední šance Tre Kronor na návrat do utkání. Dylan St. Cyr vyrazil kotouč betonem pouze na hůl Elvenese, který bekhendem dorážel. Brankář se ale rychle přesunul a kotouč ukryl na své hrudi!
     
    55:51
    Domácí v plném počtu.
     
    55:45
    Ahman schoval kotouč po lapačku, do které následně zajel holí Mismash. Po této situaci vznikla menší strkanice, rozhodčí ale nebudou trestat.
     
    55:08
    Puk stále v obranném pásmu Spojených států amerických, které nemohou přejít do útočné třetiny.
     
    54:37
    Isac Lundeström zavezl kotouč do útočného pásma, čímž ušetřil několik vteřin.
     
    53:51
    Přesilová hra pro Spojené státy americké! David Gustafsson si odpyká dvě minuty na trestné lavici za držení hole a USA tak mají šanci zkompletovat pověstného "bůra".
     
    53:18
    Dylan St. Cyr si pohrál s útočníkem Švédska, když za vlastní bránou naznačil pohyb na jednu stranu, čímž zmátl napadajícího hráče a kotouč po mantinelu poslal do klidných vod.
     
    52:36
    Kalle Miketinac už natahoval na střelu, rychlý obránce Spojených států mu ale kotouč vypíchl.
     
    52:27
    Hosté v plném počtu.
    Marken.cz

    Martin Stříbrný

    Branky a nahrávky: 40. Westerlund (Brännström, Elvenes) – 9. Dhooghe (Pastujov, Cockerill), 20. Wahlstrom (Mismash, Gildon), 23. Farabee (TS), 51. Poehling (Dhooghe), 59. Wahlstrom (Hughes)


    Švédsko: Eriksson Ek (Ahman) – Själin, Westerlund, Brännström (A), Walfridsson, Liljegren (A), Ginning, Boqvist – Bäck, Gustafsson, Johansson – Hugg (C), Lundeström, Bemström – Sylvegard, Peterson, Miketinac – Fjellström, Olofsson, Zetterlund – Elvenes.
    USA: St. Cyr (Scheel) – Hughes, Kemp (A), Inamoto, Gildon, Knoepke, Farrance, Miller – B. Tkachuk (C), Pastujov, Norris (A) – Barratt, Mismash, Wahlstrom – Poehling, Reedy, Farabee – Cockerill, Dhooghe, Slaggert – Tortora.

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Nikolic (AUT) – Hagerstrom (FIN), Vyleta (SVK)
    bahis siteleri