Finsko – Kanada 6:3 (kon.) | Švédsko – USA 1:5 (kon.) | Česko – Rusko 4:5 (po pr.)
Švýcarsko – Slovensko 1:2 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 18.04.2017, 18:00 • Tipsport arena • Baráž o extraligu • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:42
    K oddechovému času sáhlo také Dynamo.
     
    57:22
    Hosté si ještě před oslabením vyžádali oddechový čas.
     
    57:22
    Vary se dokonce provinily faulem a Dynamo bude hrát další přesilovku. Dvě minuty za krosček dostává Victor Baldajev.
     
    53:54
    Růžička teď natřikrát zasahoval proti rozvíjejícímu se útoku Energie, který založil z trestné lavice čerstvý Martin Kohout! Stále je to ovšem o gól.
    52:39 Marek BARÁNEK - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    52:39
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Přesilovka klíčová byla, ale pro Energii! Antonín Dušek uviděl mezeru v pardubické obraně a poslal do úniku MARKA BARÁNKA, který s přehledem posílá Vary do vedení! Asistence: Antonín Dušek.
     
    51:36
    V klíčové fázi zápasu dochází k přesilovce domácích. David Gríger dostává dvě minuty za držení. V souboji s Lukášem Nahodilem si ale přivodil nějaké zranění a za doprovodu lékařů míří na střídačku. Trest odpyká Martin Kohout.
     
    47:34
    Martin Růžička znovu vytáhl fantastický zákrok proti Jakubu Flekovi, jenž stál úplně sám před pardubickým brankářem! Růžička se roztáhl po brankové čáře a betonem zastavil kotouč v cestě za čáru.
     
    46:18
    Po odrazu kotouče stála před Nahodilem úplně prázdná brána v postavení podle regulí, ale pardubický útočník se vůbec netrefil!
     
    44:56
    Nicholas Schaus v pokračující přesilovce znovu vypálil, tentokráte dokonce kotouč dostal až do branky, ale gól nemůže platit, protože branka vypadla ze svého postavení.
     
    44:33
    Rozhodčí po poradě s videem rozpažil a i nadále platí stav 1:1! Kotouč nakonec brankovou čáru nepřešel.
     
    44:33
    Bude se volat! Ihned po vhazování napřáhl Nicholas Schaus a kotouč po odrazu od zadního mantinelu někdo z pardubických došťouchal za brankovou čáru. Situace byla ovšem velmi nepřehledná a rozhodčí míří k telefonu.
     
    44:28
    Následně si Dynamo zahraje první přesilovku v dnešním utkání. Vladimír Sičák usedá na trestnou lavici na dvě minuty za zdržování hry – posunutí branky.
     
    38:52
    Petr Sýkora dostal přihrávku přímo do mezikruží, ale vůbec netrefil branku!
    35:37 Viktor BALDAJEV - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:37
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Začínáme od začátku! Ctirad Ovčačík trestuhodně přišel o kotouč na obranné modré čáře, čehož využil VICTOR BALDAJEV a rozvlnil síť střelou nad Růžičkovu lapačku. Asistence: Michal Vachovec.
     
    34:56
    Tomáš Rachůnek posílal nebezpečnou přihrávku přímo před Růžičku, naštěstí pro Dynamo ale kotouč odpálil bránící hráč!
     
    29:48
    Trončinský byl pozdě v suboji o puk ve středním pásmu a vznikl z toho samostatný únik Jakuba Fleka, který si kotouč nachystal do blafáku na bekhend, ale Martin Růžička vytasil fantastický zákrok lapačkou!
     
    26:13
    Další střela od mantinelu, Růžička tentokrát ale vyrazil kotouč přímo před sebe a jen těsně jej nezasáhl dojíždějící útočící hráč Energie!
     
    24:48
    Rázem mohlo být ale vyrovnáno! Vojtěch Tomeček se dostal sám před Růžičku, ale trefil pouze pardubického brankáře! Sledujeme opravdu zajímavou pasáž hry.
     
    23:25
    Další velká šance! Petr Čáslava nahodil od mantinelu kotouč na Honzíka a ten se přehoupl přes jeho rameno přímo na hůl Jana Starého, který měl před sebou prázdnou branku, ale nedokázal zakončit!
     
    22:27
    Petr Chaloupka vypálil od modré a Matěj Beran tečoval jen těsně vedle! Dynamo navázalo na závěr první třetiny a je o hodně lepší.
     
    21:34
    To šance Tomáška už byla daleko větší! Pardubickému útočníkovi stačilo po přihrávce zvednout kotouč přes Honzíkův beton, to se mu ovšem v pádu nepodařilo!
     
    19:16
    Nicholas Schaus ujel podél mantinelu a trefil špičku Honzíkova betonu!
    16:38 Petr CHALOUPKA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    16:38
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Chvíli po vhazování v útočném pásmu otevírá skóre dnešního zápasu svým prvním gólem za Dynamo PETR CHALOUPKA, jenž přijal přesnou zadovku od Petra Sýkory na modrou čáru a zápěstím rozvlnil karlovarskou síť! Asistence: Petr Sýkora a Tomáš Rolinek.
     
    09:02
    Karlovy Vary si zahrají další přesilovku. Jan Starý dostává dvě minuty za podražení.
     
    06:24
    Rolinek s Nahodilem si šikovně vyměnili kotouč mezi karlovarskými obránci a centr první formace stanul tváří v tvář Honzíkovi, blafákem do forhendu jej ovšem nepřelstil!
     
    04:06
    Po chybě v domácí obraně se před Růžičkou zjevil zcela volný Henri Tuominen, ale zakončil pouze do jeho betonů!
     
    01:04
    Po střele od modré čáry se k nebezpečné dorážce přímo před Růžičkou dostal Jakub Flek, ale zakončil pouze do pardubického brankáře!
     
    00:26
    Místo toho se ovšem musí Dynamo chystat na oslabení. Tomáš Rolinek totiž sekal do svého soupeře a dostává dvě minuty.

    Marek Votke

    Branky a nahrávky: 17. Chaloupka (P. Sýkora, Rolinek) – 36. Baldajev (Vachovec), 53. Baránek (Dušek)


    HC Dynamo Pardubice: Martin Růžička (J. Hübl) – Schaus, Čáslava, Trončinský, Ovčačík, Ščotka, Chaloupka, Zajíc – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek – J. Sýkora, Tomášek, P. Hubáček – M. Bárta, Špirko, Beran – Starý, T. Kaut, Panna.
    HC Energie Karlovy Vary: Honzík (Závorka) – Harant, Sičák, Tomáš Dvořák, Baránek, Weinhold, Baldajev – V. Tomeček, Tuominen, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý, Vachovec – Flek, Gríger, O. Beránek – Kohout, M. Zadražil, Dušek.

    Rozhodčí: Mrkva, Hradil – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 9 299
    thejrc.org