Lotyšsko – Bělorusko 3:2 (kon.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
2:3 (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 21.04.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Baráž o extraligu • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:43
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Rachůnek dal puk na DÁVIDA GRÍGERA, který si najel před Svobodu a střelou mezi betony jej překonal. Dukle tento gól nevadí, je totiž zpátky v extralize a Energie nadále živí naději na záchranu. Asistence: Tomáš Rachůnek.
     
    59:58
    Závěr na infarkt. Tři hosté byli proti jednomu domácímu hráči sami před brankou, ale prostě puk za čáru nedotlačili. DÁMY A PÁNOVÉ, DUKLE BOD STAČÍ K TOMU, ABY PO DVANÁCTI LETECH BYLA ZNOVU EXTRALIGOVÁ.
     
    59:06
    Oddechový čas je u konce a Energie to za stavu 2:2 zkusí bez gólmana Davida Honzíka v šesti.
     
    59:06
    Karlovy Vary si vyžádaly oddechový čas, do konce základní hrací doby zbývá 53,1 vteřiny.
     
    58:00
    Zemanovu nedobrou rozehrávku o mantinel hosté sice zachytili, ale nedokázali toho využít. Poté šel domácí útok Čachotský, Seman, Zeman do situace tři na jednoho, ovšem první jmenovaný nedostal puk pod Honzíka a Seman jej nevyšťoural.
     
    56:24
    Energie mohla jít potřetí v utkání do vedení. Skákavý kruh propadl mezi dvěma obránci Dukly mezi kruhy k Beránkovi, jenž se v tísni řítil na Svobodu, ovšem kotouč pod jeho betony neprotlačil. Jihlavský muž v masce má kotouč v lapačce.
     
    54:35
    Seman dostal přihrávku před branku, kde pálil zblízka z první, ovšem Honzík předvedl výborný zákrok a udržel svému týmu vyrovnaný stav.
     
    52:24
    Beránkova střela z kruhů projela vedle levé tyče Svobody, tohle byla hodně zajímavá příležitost karlovarských hokejistů.
     
    51:31
    Karlovarští se dostali do přečíslení čtyři na tři, při kterém střílel znovu z levé strany Vojtěch Tomeček. Kotouč ale přizvedl jeden z jeho spoluhráčů do rohu za brankou.
     
    47:29
    Hosté sice nedlouho po buly dostali v závaru před brankou kotouč za Svobodova záda, ale ten nemůže být uznán, protože sudí ještě před tím signalizoval postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    46:14
    Sičák střílel od modré a o zadní mantinel nahrál puk před branku na Rachůnka s Tomečkem. Ti jej zblízka nedokázali doklepnout za Svobodova záda.
     
    42:46
    Vyhrané buly hostí na pravé straně přišlo přesně na hůl Tomáše Rachůnka, který bleskově vypálil na vzdálenější tyč. Svoboda zde pohotově zakročil pravým betonem.
     
    42:13
    Tak tohle bylo vyložené ostřelování domácí klece od modré. Karlovarští obránci pálili jak diví, nejprve Sičák, poté Rohan, ovšem oba dva znovu nedokázali usměrnit kotouč mezi tři tyče. Bylo to ale hodně těsné.
    38:32 Jiří ŘÍHA - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    38:32
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští hned vzápětí zavezli kotouč do útočného pásma a JIŘÍ ŘÍHA ukázal, proč je aktuálně historicky nejlepším střelcem základní části WSM Ligy během jedné sezony. Dostal dobrou přihrávku od Semana a z první propálil Honzíka, který toho asi také moc neviděl. Asistence: Filip Seman. Tomáš Čachotský.
     
    37:59
    Václav Skuhravý v útočném pásmu na pravém kruhu podrazil soupeře a jde za tento prohřešek na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    37:50
    Skuhravého rána od modré se dostala před branku na hokejku Michala Vachovce, který teč usměrnil těsně vedle levé tyčky.
     
    37:37
    Tlak Karlových Varů ukončil ránou od modré Martin Rohan. Gólmanovi Miroslavu Svobodovi kotouč vypadl před branku, kde po něm strážce jihlavské svatyně rychle sáhl a schoval do lapačky.
     
    31:59
    V závaru před brankou se urodil faul Davida Kajínka, který zahákoval soupeře a také Energie si zahraje první přesilovou hru zápasu.

    Na vyloučení: 1-1.
    26:50 Dávid GRÍGER - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    26:50
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie se podruhé v dnešním utkání dostává do vedení. Po střele Sičáka od modré a Flekově teči zapomněli domácí hráči na DÁVIDA GRÍGERA, jenž byl sám před Svobodou, dostal se ke kotouči a u pravé tyče jej poslal bekhendem nad vyrážečku jihlavského muže v masce. Asistence: Jakub Flek, Vladimír Sičák.
     
    26:29
    Na Rohanovo nahození od modré nemohl Svoboda vůbec vidět, jelikož před ním byla pořádná kolona hráčů. Přes ní nepřešel ani puk, ovšem odrazil se před branku. To už ho domácí gólman dobře viděl a pokryl Skuhravého dorážku.
     
    24:56
    Nyní naopak kombinují před jihlavskou brankou hosté. V pravém rohu si převzal kotouč obránce Tomáš Harant a po hezké přihrávce na první gól svého týmu ukázal další útočné sklony, když si povyjel na druhou stranu. Zkusil zakončení z ostrého úhlu a Svoboda na poslední chvíli zastavil puk pod betony.
     
    24:14
    Domácí se dokázali ubránit dílčímu přečíslení soupeře a ihned zaútočit. Jiránek střílel ze středu pásma a kotouč byl sražen před Honzíka, kde na něj nedosáhl Skořepa ani Anděl. Oba dva by byli v dobré střelecké pozici.
    20:43 Tomáš ČACHOTSKÝ - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    20:43
    Dukla právě vstřelila branku!
    43 vteřin druhé třetiny stačilo domácím k tomu, aby srovnali stav zápasu. Zeman přenechal puk az branou pro TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO, jenž udělal dva tři kroky směrem k Honzíkově svatyni a propasíroval kotouč za jeho záda. Jelikož je krátce poté hlášeno, že se o Zemanovu asistenci nejednalo, patrně si puk srazili hosté sami do branky. Bez asistence.
    17:46 Matěj ZADRAŽIL - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    17:46
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Prakticky v totožný okamžik, co Pardubice otevřely skóre v Českých Budějovicích, se prosazuje také Energie. Obránce Harant poslal výbornou dlouhou přihrávku – fotbalovou terminologií uličku – na MATĚJE ZADRAŽILA, jenž si nabruslil před Svobodu, zkusil na něj kličku a poté zakončil k jeho levé tyči. Asistence: Tomáš Harant, Marek Baránek.
     
    13:43
    První vyloučení zápasu vidíme na straně Karlových Varů. V obranném pásmu totiž zahrál Antonín Dušek vysokou holí a jde ven.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    13:21
    První zajímavá příležitost také na domácí straně. Kajínek dostal prakticky na střed útočného pásma kotouč, který ihned poslal k levé straně Honzíka. Ten zasáhl betonem a s rychlou dorážkou přispěchal Seman, ovšem kotouč mu v rozhodující chvíli poskočil mezi brusle a Čachotského pokus už byl z velkého úhlu.
     
    12:06
    No pozor, tohle byla první velká šance hostí. Prakticky před branku dostal přihrávku Vojtěch Tomeček, který zakončoval z první, ovšem Svoboda i s částečnou pomocí svého obránce vytěsnil kotouč za branku.
     
    05:15
    Tomeček se po pravé straně dostal blíže k brance. Zkusil to bekhendem, který Svoboda vyrazil před svojí volnou část své branky, kde byl Šidlík s Čachotským, takže se hosté k dorážce nedostali, ač to opticky vypadalo slibně.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 21. Čachotský, 39. J. Říha (F. Seman, Čachotský) – 18. M. Zadražil (Harant, Baránek), 27. Gríger (Flek, Sičák), 61. Gríger (T. Rachůnek)


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Brož) – J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Dobrovolný – Jiránek, J. Skořepa, Anděl – Čachotský (C), F. Seman (A), Zeman – Důras (A), R. Hubáček, Diviš – Čermák, Březina, Jícha.
    HC Energie Karlovy Vary: Honzík (Závorka) – Sičák (A), M. Rohan, Baránek, Harant, Baldajev, Tomáš Dvořák, Weinhold – V. Tomeček, Tuominen, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý (C), Vachovec (A) – Flek, Gríger, O. Beránek – Kohout, M. Zadražil, Dušek.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Gebauer, Lederer

    Diváci: 6500
    thejrc.org