Slovensko – Finsko 3:2 (kon.)
konec
Slovensko
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Finsko
sk Pátek 21.04.2017, 17:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • Euro Ice Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Reprezentačný tím Slovenska čaká v príprave na blížiace sa MS v hokeji posledný domáci prípravný zápas. V Aréne Ondreja Nepelu privítame kvalitný tím z Fínska. Reprezentácia Slovenska sa potom presunie do Nórska, kde odohrá na konci apríla posledné dva prípravné duely.

    S rovnakým súperom sme odohrali prípravný duel dva dni nazad, v Košiciach sme nedokázali skórovať a po záverečnom klaksóne na kocke nad ľadom svietil výsledok 0:3.

    V príprave na MS reprezentanti Slovenskej republiky dosiahli nasledovné výsledky:

    06.04.2017 DánskoSlovensko 0:2 (L. Hudáček, Lušňák)
    08.04.2017 DánskoSlovensko 0:2 (Hrnka, Kudrna)
    13.04.2017 SlovenskoŠvajčiarsko 1:2 (Kudrna)
    15.04.2017 SlovenskoŠvajčiarsko 0:3
    29.04.2017 SlovenskoFínsko 0:3

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu posledného domáceho prípravného zápasu Slovenska pred blížiacimi sa MS, Aréna Ondreja Nepelu v Bratislave privíta reprezentáciu Fínska a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na ľadovej ploche.

     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Laco (Janus) – Čajkovský, Graňák, Gernát, Mikuš, Čerešňák, Švarný, Šedivý, Kozák – Dravecký, Suja, Skokan – L. Hudáček, Cingeľ, Kudrna – Hovorka, Lušňák, Bakoš – Vandas, Preisinger, Hrnka

    Fínsko: Ortio (Metsola) – Honka, Ohtamaa, Lajunen, Vittasmäki, Virtanen, Kivistö, Järvinen – Palola, Aaltonen, Erkinjuntti – Jormakka, Kemppainen, Junttila – Anttila, Pihlström, Manninen – Ojamäki, Sallinen, Huhtala

    Rozhodca: Baluška, D. Konc – Šefčík, Tvrdoň.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:17
    Fíni v úvode zápasu nahodili puk za Lacovu bránku a okamžite sa tam strhol veľký boj. Strelu sme ale zatiaľ nevideli.
     
    00:52
    Fíni sa mohli ujať vedenia! Miro Aaltonen našiel medzeru v našej defenzíve a sám sa vyrútil na brankára Laca. Zvolil prudkú strelu, ktorú náš gólman našťastie udržal pred čiarou.
     
    01:44
    Libor Hudáček posunul puk za bránku na Švarného, ktorý počká, kým Slovensko dostrieda.
     
    01:57
    Slovensko po krátkom súboji pri mantineli o puk prišlo. Diváci medzičasom povzbudzujú našich reprezentantov a radi by videli aj ich strelecké zakončenie.
     
    02:43
    Michael Vandas to skúsil individuálne, ale po prieniku do útočnej tretiny nemal proti presile žiadnu šancu.
     
    03:35
    Fínsko sa vrátilo do útočnej tretiny a opäť to skúsilo strelecky. Na modrej čiare sa do puku oprel Vittasmäki, ale Laca to ohroziť nemohlo.
     
    04:08
    Slovensko sa v trojici vyrútilo do útoku. Na jeho konci to strelecky skúsil Mikuš, ale Ortio puk vyrazil. O dorážku sa ešte snažil Libor Hudáček, no neuspel.
     
    04:58
    Slovensko sa vrátilo do útoku po Čerešňákovom nahodení na zadný mantinel. Uvidíme, či sa našim chlapcom opäť podarí ohroziť fínsku bránku.
     
    05:23
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Jesse Virtanen – 2 min., podrazenie).
     
    06:10
    Slovensko so streleckým pokusom trochu váhalo. Dravecký napokon z ľavého kruhu prihral späť na modrú čiaru, odkiaľ pálil Čajkovský, ale jeho strela bola zrazená mimo bránky.
     
    06:37
    Slováci to skúsili ešte ďalším zakončením od modrej čiary, no Fíni sa opäť ubránili a puk vyhodili cez všetky čiary. Oba celky pôjdu striedať.
     
    06:57
    Naši reprezentanti sa do pásma vrátili. Mikuš prihrával Cingeľovi, ktorý bez prípravy pálil iba bekhendom, no ten skončil iba vedľa fínskej bránky.
     
    07:23
    Fíni sa dokázali ubrániť a od tejto chvíle pokračujú v plnom počte.
     
    07:56
    Fínsko sa dopustilo zakázaného uvoľnenia, vhadzovať sa bude po pravici Ortia.
     
    08:33
    Hovorka v súboji pri mantineli v útočnom pásme získal puk, ale v rýchlosti nemal nikoho pred bránkou, takže nemohol prihrávať.
     
    09:13
    Dravecký stál pred bránkou a pýtal si prihrávku, ale Graňák ho v rýchlosti nenašiel. Naši reprezentanti aj napriek tomu ostávajú v útočnej tretine.
     
    09:46
    Fíni si prevzali puk a chceli sa presunúť do útoku, ale zastavil ich iba ofsajd. Hra je prerušená a nasledovať bude prvá komerčná prestávka.
     
    10:04
    Fíni sa rýchlo dostali do prečíslenia! Pihlström prihrával na pravú stranu Manninenovi, ale ten v rýchlosti nedokázal presne zakončiť. Slovensko si opäť vydýchlo.
     
    11:03
    Slováci preniesli hru na opačnú polovicu klziska a aj oni mohli otvoriť skóre! Najskôr to z pravého kruhu skúsil Vandas, potom od modrej čiary pálil Kozák, ale Fíni odolali.
     
    11:45
    Ďalšia zaujímavá šanca Slovenska! Tentokrát to Čerešňák skúsil strelou po prechode modrou čiarou a puk Ortiovi vypadol. Bakoš sa už tlačil do dorážky, ale vtedy fínsky gólman rýchlo zakročil druhýkrát.
     
    12:24
    Fínski hokejisti nahodili puk na bránku svojho súpera, hra sa prerušila a nasledovať bude druhá komerčná prestávka.
     
    12:36
    Slovensko vyhralo buly a okamžite sa presunulo do útoku. Graňák tam k strele vyzval Draveckého a jeho pokus vypadol fínskemu gólmanovi z lapačky, ale defenzíva Suomi následne situáciu upokojila.
     
    13:10
    Gernát to skúšal strelecky, ale bránku netrafil a od mantinelu sa potom puk odrazil do stredného pásma.
     
    13:21
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Joonas Järvinen – 2 min., podrazenie).
     
    13:36
    Fíni v úvode svojej početnej nevýhody vyhodili puk cez všetky čiary, budeme musieť začínať od Lacovej bránky.
     
    14:07
    Slovensko do útoku prešlo, ale situácia sa potom zopakovala a puk je opäť až za brankárom Lacom.
     
    14:38
    Slovenským reprezentantom to nevyšlo ani teraz, pri prechode do útočnej tretiny nás zastavil ofsajd. Hra je opäť prerušená, v tejto presilovke sme zatiaľ veľa vody nanmútili.
     
    15:15
    Slovensko dalo gól!
    Naši reprezentanti napokon využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia! LIBOR HUDÁČEK si puk potiahol v ľavom kruhu a prudko vystrelil, pričom Ortiovi zakrýval výhľad urastený Cingeľ. Fínsky gólman teda veľa nevidel a puk už iba vytiahol zo sovjej siete. Asistencia: J. Mikuš.
     
    16:00
    Fíni teda medzičasom pokračujú v plnom počte, ale musia doťahovať jednogólový náskok Slovenska.
     
    16:23
    Slovensko je po góle stále aktívne. V útočnej tretine to z ľavého kruhu skúšal Graňák a pred bránkou boli jeho spoluhráči pripravení na dorážku, ale Ortio si napokon puk postrážil.
     
    16:49
    Ďalšia zaujímavá situácia, po ktorej to v hľadisku len tak zahučalo. Medzi kruhy sa natlačil Dravecký a snažil sa prekvapiť, no napokon bez úspechu.
     
    17:35
    Slovensko nahodilo puk na zadný mantinel a Fíni rozohrali aj za pomoci svojho gólmana. Ďaleko sa však nedostali, pretože na útočnej modrej čiare ich zastavil ofsajd.
     
    17:56
    Naši chlapci to opäť skúsili smerom dopredu, ale Švarný tam Lušňákovi nedokázal prihrať presne. Žiadna strela z toho nebola.
     
    18:43
    Fínski hokejisti si pozbierali puk za vlastnou bránkou a počkajú na striedajúcich spoluhráčov. V samom závere tretiny sa ešte určite pokúsia vyrovnať.
     
    19:07
    Mohlo byť vyrovnané! Pekka Jormakka si puk potiahol priamo pred bránku slovenského gólmana, kde to skúsil kľučkou do bekhendu, ale Laco výborne zapracoval betónmi a zakončenie vyrazil.
     
    19:50
    Fíni pritlačili puk na zadný mantinel vo svojej obrannej tretine a odmietajú ho odtiaľ pustiť. Zdá sa, že v tejto dvadsaťminútovke už strelecký pokus neuvidíme.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine odchádzajú slovenskí reprezentanti do šatne spokojní, dokázali totiž využiť presilovku a ujali sa vedenia. Poďakovať sa ale musia aj gólmanovi Lacovi, ktorý v prvej a v poslednej minúte čelil vyloženým šanciam fínskeho výberu, ale všetky ich zlikvidoval.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:50.

     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    V úvode druhej dvadsaťminútovky je puk v našom obrannom pásme, ale Fíni ho nemajú pod kontrolou. Slovensko bude rozohrávať spoza svojej bránky.
     
    20:46
    Junttila sa teraz natlačil až priamo pred bránku Slovenska, ale Laco si dal pozor a postrážil si ho. Po zmene strán zatiaľ žiadne nebezpečenstvo neprichádza.
     
    21:04
    Slovenskí reprezentanti chceli založiť novú útočnú akciu, ale zastavil ich signalizovaný ofsajd.
     
    21:51
    Fíni mohli opäť skórovať! Tentokrát obrana neustrážila Pihlströma, ktorý sa sám vyrútil zoči-voči Lacovi, ale slovenský gólman svoj tím opäť podržal.
     
    22:37
    Slovensko sa presunulo do útoku a skúsilo do akýmsi nahodením, ktoré si Ortio podržal vo svoje moci. Nasledovať bude buly.
     
    22:46
    Krátko po výhernom vhadzovaní sme to skúsili strelecky, pričom ranu ešte tečoval Hrnka, ale fínsky gólman opäť odolal. Druhá tretina sa nám poriadne rozbieha a tempo sa zvyšuje.
     
    23:27
    Fíni chceli puk nastreliť do nášho obranného pásma, ale ten napokon skončil iba na ochrannej sieti. Vhadzovať sa bude v strednej tretine.
     
    23:34
    Situácia sa ihneď po buly zopakovala. Fínske nahodenie opäť skončilo iba na ochrannej sieti.
     
    24:06
    Slovákom sa podarilo založiť novú útočnú akciu. Na jej konci Čajkovský našiel Suju a druhý menovaný sa oprel do puku, ale mieril iba veľmi veľmi nepresne.
     
    24:15
    Slovensko chcelo odrazený puk rýchlo vrátiť do útočného pásma, ale bolo z toho iba zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po pravici Laca.
     
    24:55
    Fíni mohli opäť vyrovnať! Priamo pred bránkou teraz slovenský výber zabudol Palolu, ktorý dostal prihrávku od Aaltonena. Prvý menovaný sa veľmi snažil, ale zoči-voči Lacovým betónom neuspel.
     
    25:01
    Slovensko dalo gól!
    Naši reprezentanti predviedli bleskový protiútok a je z toho druhý gól vo fínskej sieti! LUKÁŠ CINGEĽ si sám potiahol puk po ľavom krídle a v kruhu sa prudko oprel do puku, ktorý napokon skončil presne v ľavom hornom rohu Ortiovej bránky. Asistencia: Andrej Kudrna.
     
    26:30
    Na slovenské hokejky terza môže prísť pohoda, aká tu už niekoľko zápasov nebola. Budeme zvedaví, aká odpoveď príde na dvojgólový rozdiel skóre z fínskej strany.
     
    27:00
    Slovensko chcelo útočiť, ale na modrej čiare nás zastavil ofsajd. Po komerčnej prestávke bude nasledovať vhadzovanie v strednom pásme.
     
    27:11
    Fíni prešli do útočnej tretiny. Od modrej čiary to strelecky skúšal Kivistö, ale nebol presný a fínsky celok o puk prišiel.
     
    27:46
    Slovensko prešlo do protiútoku! Na jeho konci Suja prihrával Skokanovi, ktorý sa vyrútil z pravej strany a iba vložil hokejku do dráhy puku, no mieril tesne vedľa pravej žrde.
     
    28:24
    Skúsili sme to aj prostredníctvom Gernátovej strely, ktorú ale Ortio schoval v lapačke. Divákom sa ofenzívny hokej páči a dávajú to najavo skandovaním.
     
    28:54
    Fíni sa natlačili pred Lacovu bránku, kde robil nášmu gólmanovi problémy Antilla. Brániť sa ho vybral Gernát a bude z toho obojstranné vylúčenie.
     
    28:54
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Martin Gernát – 2 min., hrubosť).
    Vylúčenie v tíme Fínsko (Marko Anttila – 2 min., hrubosť).
     
    29:30
    Hrá sa vo štvoriciach na oboch stranách, na ľade je teda viac priestoru než obyčajne. Budeme zvedaví, komu to bude viac vyhovovať.
     
    30:11
    Fínski hokejisit sú podstatne aktívnejší a točia sa v našom obrannom pásme. Slovensko ale zatiaľ odoláva.
     
    30:54
    Vzájomné vylúčenie je minulosťou. Od tejto chvíle hráme v plnom počte na oboch stranách.
     
    31:11
    Slovensko ostalo v útočnej tretine a bola z toho zaujímavá pozícia! Z pravej strany ihneď po prihrávke strieľal Skokan, mieril to do vinkla, ale Ortio prdviedol skvelý zákrok lapačkou.
     
    31:26
    Fíni preniesli hru na opačnú stranu a skúsili to aj strelecky. Pred bránku sa potom natlačil Ohtamaa a chcel dorážať, ale Laco si puk podržal a do fínskeho obrancu sa potom pustili Dravecký s Čajkovským.
     
    31:50
    Fíni opäť preverili pozornosť slovenského gólmana. Na ľavom krídle sa poriadne rozbehol Junttila a z kruhu nepríjemne vystrelil, ale Laco sa presunul a pokus pokryl.
     
    32:31
    Fíni chceli útočiť opäť, ale puk nahodili do našej tretiny a tam ho už nedokázali dokorčuľovať. Slováci budú môcť rozohrať novú útočnú akciu.
     
    32:40
    Naši chlapci prenikli až do pásma, kde Ortiovu pozornosť strelecky preveril Bakoš. Fínsky gólman bez problémov uspel a nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    33:34
    Preisinger to skúšal dlhou prihrávkou, ale adresáta nenašiel a je z toho iba zakázané uvoľnenie Slovenska.
     
    34:20
    Fíni teraz poriadne točia našich chlpacov, ktorí po zakázanom uvoľnení nemohli striedať a idú už naozaj z posledného. Honka vodí puk po tretine, ale so strelou príliš váha.
     
    35:13
    Znie to neuveriteľne, ale Slovensko stále nedokázalo prestriedať. Fínsko drží puk na hokejkách a poriadne nás tlačí.
     
    35:26
    Fíni stále ostávajú v tretine, z ľavej strany to skúsil Junttila, ale Laco puk vyrazil. Stále však pokračuje veľký tlak na našu štvrtú formáciu.
     
    35:58
    Slovensko puk opäť vyhodilo cez všetky čiary a je z toho ďalšie zakázané uvoľnenie. Tréner Cíger reaguje oddychovým časom, za ktorý mu bude štvrtá formácia veľmi vďačná.
     
    36:10
    Hrnka puk vyviezol a útočníci stihli prestriedať, ale Šedivý s Kozákom stále ostávajú na ľadovej ploche. Pre náš tím je to veľmi nepríjemná situácia.
     
    36:25
    Jedna z fínskych striel bola teraz zblokovaná na ochrannú sieť a konečne môžeme plnohodnotne prestriedať. Slovensko prežilo v obrannej tretine naozaj krušné chvíle.
     
    37:26
    Slovensko bolo v zaujímavej šanci, keď Kudrna pred bránkou hľadal Libora Hudáčka, ale tomu puk od hokejky odskočil iba vedľa bránky.
     
    37:32
    Následne sme museli útočné pásmo opustiť a pri pokuse o návrat doň sme sa dopustili ofsajdu. Vhadzovať sa bude v strednej tretine.
     
    38:00
    Začína sa posledná dvojminútovka tejto tretiny. Môžeme očakávať ešte zvýšenú fínsku aktivitu.
     
    38:48
    Obranca Kivistö si od modrej čiary vykorčuľoval dopredu a v zakončení to skúsil bekhendom, ale Laco odolal.
     
    39:15
    Na hracej ploche sa nič nemení. Slovensko ostáva v obrannej tretine a musí sa brániť.
     
    39:29
    Vylúčenie v tíme Slovensko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Jakub Suja.
     
    39:37
    Fínsko dalo gól!
    Fínski hokejisti využívajú presilovku a znižujú na rozdiel jediného gólu. Po výhernom buly sa im podarilo krížne prihrať z ľavého kruhu na vnútornú hranicu pravého kruhu, kde bol úplne nepokrytý OLLI PALOLA, a ten sa strelecky nemýlil. Asistencie: Joonas Kemppainen, Miro Aaltonen.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Laco v druhej tretine opäť pochytal niekoľko výborných šancí súpera a v 26. minúte šlo Slovensko po góle Cingeľa už do dvojgólového vedenia. V druhej polovici dvadsaťminútovky nás však Fíni dostali pod výrazný tlak, ktorý vyvrcholil presilovkovým gólom v poslednej minúte.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:45.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:16
    Hneď v úvode tretiny sme chceli zaútočiť, ale Skokan bol v ofsajde a hra sa prerušuje. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    40:54
    Hráči bojovali o puk v obrannom pásme Slovenska. Suja tam prišiel o prilbu, a tak musí ihneď odkorčušovať na striedačku.
     
    41:33
    Hra sa stále neprerušila, a tak Laco povyšiel k zadnému mantinelu a pomohol spoluhráčom s rozohrávkou.
     
    41:57
    Michael Vandas zrýchlil po ľavej strane, ale bol tesne stíhaný. Ak napriek tomu to skúsil bekhendovým zakončením, ale Ortrio si pravú žrď pokryl.
     
    42:28
    Puk sa po boji pri mantineli stratil rozhodcom z dohľadu a hra sa prerušuje.
     
    43:03
    Fíni si prevzali puk za svojou bránkou a budúrozohrávať. Hokejisti v bielych dresoch sa teraz budú čoraz viac tlačiť do útoku, aby vyrovnali.
     
    43:45
    Slováci súperovu akciu prerušili a sami sa vrátili do útoku. Čajkovský to skúšal akýmsi nahodením, ale puk bol dobre zblokovaný a k Ortriovi ani nedošiel.
     
    44:20
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu a rušno bolo aj pred Lacom. Tam sa Aaltonen pokúšal prekvapiť, ale bez úspechu.
     
    44:41
    Fínsko dalo gól!
    Je vyrovnané. Fínski hokejisti trpezlivo počkali na svoju príležitosť, ktorá prišla po prihrávke medzi kruhy. Tam sa presunul JOONAS KEMPPAINEN a tvrdou ranou sa nemýil. Asistenie: Julius Junttila, Pekka Jormakka.
     
    46:26
    Slovensko prešlo do útoku, kde to hneď po prechode modrou čiarou strelecky skúsil Šedivý, ale Ortrio jeho pokus dobre videl a postrážil si ho.
     
    46:26
    Nasleduje prvá komerčná prestávka v tejto tretine. Tribúny povzbudzujú našich hráčov a chcú, aby sme sa vrátili do vedenia.
     
    47:21
    Laco povyšiel zo svojej bránky a pomohol Slovensku s rozohrávkou. Libor Hudáček puk po ľavom mantineli potiahne až do pásma.
     
    47:56
    Zvyšok formácie striedal, ale Libor hudáček ešte ostal na ľadovej ploche. Skúsil to individuálnym prechodom, no napokon bol vytlačený k zadnému mantinelu a zakončenie neprišlo.
     
    48:21
    Hra sa rýchlo prelieva zo strany na stranu. Fíni teraz chceli prihrávať úspešnému strelcovi Palolovi, ale ten bol výborne pokrytý a puk nemohol spracovať.
     
    48:45
    Fínski hokejisti teraz svoju akciu sami prerušili postavením útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    49:59
    Slovensko vyhodilo puk od vlastnej bránky cez všetky čiary iba na zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude po ľavici Laca.
     
    50:18
    Palola sa už druhýkrát po sebe výborne natlačil pred Laca, ale v dorážke tam neuspel. Fínske pokusy sú čoraz nepríjemnejšie.
     
    50:36
    Dravecký si puk vytiahol po pravom mantineli, ale bol zdvojený a žiadne zakončenie neprišlo. Zo strany Slovenska je to v posledných minútach skôr o viacerých nepresnostiach.
     
    51:44
    Ďalšie zakázané uvoľnenie Slovenska, vhadzovať sa bude po ľavej ruke gólmana Laca.
     
    51:44
    Dnešné stretnutie sleduje 5586 divákov.
     
    52:06
    Slovensko sa vystavilo ofsajdu a nasledovať bude druhá komerčná prestávka v tejto tretine. Do konca riadnej hracej doby ostáva ešte približne osem minút a skóre je stále vyrovnané.
     
    52:56
    Fíni sa opäť natlačili pred našu bránku, kde Hovorka zblokoval jeden z ich pokusov. Slovensko sa musí brániť.
     
    53:40
    Slovensko dalo gól!
    Opäť sa ujímame vedenia! Dravecký potiahol puk do pásma po pravej strane, následne ale zvolil prihrávku na ľavú polovicu útočnej tretiny a tam si už nakorčuľoval DÁVID SKOKAN. Ten zvolil okamžité zakončenie presne za presúvajúceho sa Ortria. Asistencia: Vladimír Dravecký.
     
    53:53
    Slovensko sa dopustilo zakázaného uvoľnenia, vhadzovať sa preto bude po ľavici Laca.
     
    54:03
    Po góle je Slovensko oveľa aktívnejšie a mohol z toho byť ďalší presný zásah! Kudrna po rýchlom prechode bekhendom posunul pred bránku na Libora Hudáčka, ktorý do prihrávky vložil hokejku, ale puk skončil iba na betónoch fínskeho brankára.
     
    54:54
    Fínsko pozbieralo puk vo svojej obrannej tretine a bude zakladať útočnú akciu. Hokejisti Suomi sa určite pokúsia o vyrovnanie.
     
    55:24
    Útočník Junttila to skúsil individuálnym prienikom a strelou spoza obrancu. Laco našťastie všetko videl a zneškodnil.
     
    55:40
    Predviedli sme rýchly prechod do pásma, na konci ktorého strieľal Čajkovský, ale Skokan nedokázal tečovať. Ortrio teda pohotovo zakročil.
     
    56:19
    Fíni nás natlačili k mantinelu v rohu klziska prei Lacovi. Aréna Ondrej Nepelu si hlasným skandovaním pýta ďalší gól vo fínskej sieti.
     
    57:10
    Honka teraz opäť pomiešal puk a skúsil o prihrávkou Junttilovi, ale ten pred Lacom neuspel. Slovensko sa pozorne bráni.
     
    57:39
    Obranca Dallasu, Julius Honka, to teraz od pravého mantinelu skúsil aj strelecky, ale Laco puk podržal v lapačke. Základná hracia doba sa chýli ku koncu.
     
    58:23
    Ortio vykorčuľoval na striedačku a Fínsko to skúsi so šiestimi korčuliarmi.
     
    58:41
    Laco vyrazil strelu súpera, ale následne hru prerušil. Fínsky tréner si okamžite vyžiadal oddychový čas, hráči Suomi budú chcieť pokračovať v ofenzívnom tlaku.
     
    59:01
    Palola to spoza bránky skúšal prihrávkou do najnebezpečnejšieho priestoru, ale ten Slovensko výborne pokrylo.
     
    59:38
    Fíni sa naozaj snažia. Aaltonen prudko vystrelil, ale Cingeľ puk vytečoval na ochrannú sieť a hru prerušil.
     
    59:38
    Libor Hudáček zakopol o ležiaceho fínskeho hráča a nekontrolovateľne padol hlavou priamo na mantinel. Náš útočník ostáva nehybne ležať na ľadovej ploche.
     
    59:38
    Libor Hudáček je v opatere tímového lekára, ale stále sa nehýbe. Určite bude potrebovať fixáciu a z ľadu odíde na nosidlách.
     
    59:38
    Tím záchranárov odviezol Libora Hudáčka z ľadovej plochy na spomínaných nosidlách, diváci pri tom stáli a tlieskali. Pevne veríme, že Libor bude v poriadku.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovensko dokázalo vo svojom poslednom domácom prípravnom zápase pred majstrovstvami sveta zdolať Fínsko 3:2. Podarilo sa nám to vďaka gólom Libora Hudáčka, Lukáša Cingeľa a Dávida Skokana, ale aj vďaka niekoľkým spoľahlivým zákrokom Jána Laca, ktorý dlho držal dvojgólový náskok svojho tímu. Aj napriek tomu ale teraz myšlienky fanúšikov smerujú k Liborovi Hudáčkovi, ktorý v poslednej minúte nekontrolovateľne padol hlavou na mantinel a z ľadu ho záchranári museli odniesť na nosidlách. Pevne veríme, že bude náš kľúčový útočník v poriadku.
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Slovensko: Vladimír Dravecký
    Fínsko: Joonas Kemppainen (19:27:36)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 16. L. Hudáček (Mikuš), 26. Cingeľ (Kudrna), 54. Skokan (Dravecký) – 40. Palola (Kemppainen, Aaltinen), 45. Kemppainen (Junttila, Jormakka)


    Slovensko: Laco (Janus) – Čajkovský, Graňák, Gernát, Mikuš, Čerešňák, Švarný, Šedivý, Kozák – Dravecký, Suja, Skokan – L. Hudáček, Cingeľ, Kudrna – Hovorka, Lušňák, Bakoš – Vandas, Preisinger, Hrnka
    Finsko: Ortio (Metsola) – Honka, Ohtamaa, Lajunen, Vittasmäki, Virtanen, Kivistö, Järvinen – Palola, Aaltonen, Erkinjuntti – Jormakka, Kemppainen, Junttila – Anttila, Pihlström, Manninen – Ojamäki, Sallinen, Huhtala

    Rozhodčí: Baluška, D. Konc – Šefčík, Tvrdoň

    Diváci: 5586
    ocianews.com