Lotyšsko – Bělorusko 3:2 (kon.)
po prodl.
Edmonton Oilers
4:3 (1:2, 1:1, 1:0 - 1:0) Stav série: 3:2
San Jose Sharks
Pátek 21.04.2017, 04:45 • Rogers Place, Edmonton • Play-off NHL • Čtvrtfinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
    78:15 David DESHARNAIS - 4:3
     
    78:15
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Dlouhé střídání bránících se Žraloků nakonec opravdu přineslo rozuzlení. Pokračující kombinace domácích hokejistů vyústila v Draisaitlovu přihrávku od mantinelu, která našla rozjetého DAVIDA DESHARNAISE. Domácí útočník si sjel až před bránu a nedůrazně bráněn vypálil přesně nad rameno hostujícího gólmana. Asistence: Leon Draisaitl, Andrej Sekera.
     
    72:50
    Další sražený pokus tentokrát přinesl další zakončení. To se zastavilo až na rameni skvěle chytajícího Jonese!
     
    70:15
    Milan Lucic si skvěle sjel před bránu, dokázal usměrnit prudkou přihrávku z rohu kluziště, avšak Jones byl opět připraven.
     
    67:12
    Další megašance domácích. Draisaitl šel s McDavidem do přečíslení, zakončení na sebe vzal druhý zmíněný, ale Martin Jones předvedl opět naprosto spektakulární zákrok.
     
    66:18
    Nyní byli domácí velmi blízko vítězství! Střela Ryana Nugenta-Hopkinse totiž Jonesovi prošla za záda, ale hosté puk ještě dokázali dostat z brankoviště.
     
    63:27
    V obrovské šanci se zjevil Leon Draisaitl. Domácí forvard byl sám mezi kruhy, ale zakončením z prvního doteku trefil pouze Jonese.
    57:14 Oscar KLEFBOM - 3:3
     
    57:14
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Převaha domácího celku je přeci jenom vyjádřena vyrovnáním. Když to nešlo útočníkům, předal Desharnais kotouč OSCARU KLEFBOMOVI, který natáhl ke střele od modré čáry a tvrdým projektilem se trefil přesně k tyči. Asistence: David Desharnais, Matt Benning.
     
    56:34
    Patrick Maroon obdržel přihrávku před soupeřovu bránu, ale nedůrazně bráněn trestuhodně netrefil kotouč.
     
    55:49
    Tečovaná střela z vrcholu pravého kruhu nyní prolétla těsně vedle Jonesovy brány. V hledišti to jen tak zahučelo.
     
    53:21
    Lucic nejprve neprostřelil blokujícího soupeře, ale poté vymyslel výbornou přihrávku na Draisaitla. Německý mladík pálil z prvního doteku, nicméně Jones se bleskově přesunul.
     
    52:29
    Dobrá příležitost pro vyrovnání. Brendan Dillon (SJS) je totiž vyloučen za podražení Patricka Maroona.
     
    49:17
    Velmi dobrá šance domácích. Bleskové přečíslení tří na dva vyústilo v zakončení z levého kruhu, avšak puk proklouzal pouze vedle vzdálenější tyče.
     
    39:43
    Naopak to byl Brent Burns, který se natlačil před Talbota a ten měl plné ruce práce. Za pomoci obrany ale situaci ustál a Maroon spěchá vpřed.
    38:33 Mark LETESTU - 2:3
     
    38:33
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže nakonec je v početní převaze domácích sníženo. Přes několik hráčů na brankovišti se Draisaitlova bekhendová přihrávka dostala na nehlídaného MARKA LETESTUA. Hostující útočník vypálil z levého kruhu a přesunujícímu se Jonesovi nedal šanci. Asistence: Leon Draisaitl, Connor McDavid.
     
    37:08
    Vteřinu před koncem Meierova vyloučení je dvěma trestnými minutami potrestán také Brent Burns (SJS), jenž kotouč vyhodil mimo hrací plochu.
     
    36:35
    Velmi dobrou střelou se prezentoval Milan Lucic. Jeho projektil prolétl těsně vedle tyče Jonesovy brány.
     
    35:09
    Přesilovou hru si zahraje také domácí Edmonton. Dvě trestné minuty za držení inkasuje Timo Meier (SJS).
     
    30:53
    Oilers si vytvořili dobrý tlak na brankovišti, nicméně přes tři hráče soupeře a Jonese se jim nepodařilo protlačit puk do brány.
    28:38 David SCHLEMKO - 1:3
     
    28:38
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Přesilovou hru sice Žraloci nevyužili, ale záhy po ní jdou do vedení. Při pokračující akci se totiž kotouč dostal na hůl DAVIDA SCHLEMKA, který švihem vypálil od modré čáry a kotouč zamířil přesně do horního rohu brány. Talbot byl bezmocný, neboť mu clonila hned dvojice soupeřů. Asistence: Mikkel Bødker, Joel Ward.
     
    26:36
    Na lavici hanby usedá Patrick Maroon (EDM), jenž za bránou podrazil rozehrávajícího gólmana San Jose. Dvě trestné minuty za nedovolené bránění vůči brankáři.
    15:52 Patrick MARLEAU - 1:2
     
    15:52
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Zničehonic jdou hosté do vedení. Jeden z domácích opět neudržel puk na modré čáře, což zapříčinilo rychlé přečíslení Sharks. Joe Thornton sice volil střelu, ale ta Talbotovi propadla a dorážející PATRICK MARLEAU už měl jednoduchou práci. Asistence: Joe Thornton, Brenden Dillon.
    10:12 Mikkel BØDKER - 1:1
     
    10:12
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Nyní už je vyrovnáno! Hosté zastavili rozehrávku soupeře, díky čemuž se dostali do velmi výhodné pozice. Sörensen místo střely našel Tierneyho, ale ani ten z levého kruhu nepálil. Naopak přišla přihrávka na osamoceného MIKKELA BØDKERA, jenž trefil odkrytou bránu. Asistence: Chris Tierney, Marcus Sörensen.
     
    09:50
    Výborné šance na obou stranách. Nejprve ale Talbot zlikvidoval Marleauovo zakončení z mezikruží a poté Eberle trefil tyč.
     
    08:25
    Tak teď byli domácí blízko druhé branky. Draisaitl zprava skvěle našel volného Nursea, který rychle vypálil zápěstím, ale kotouč skončil jen na tyči.
     
    07:24
    Zničehonic však přišla velká šance na vyrovnání. Bekhendová přihrávka před Talbota se dostala až na hokejku najíždějícího si Tierneyho, ale domácí gólman stačil zasáhnout.
    05:28 Patrick MAROON - 1:0
     
    05:28
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté jdou po zásluze do vedení. Benningova střela od modré čáry šla pouze do betonů Martina Jonese, ale na brankovišti se skvěle zorientoval PATRICK MAROON. Domácí útočník si vyražený puk rychle zpracoval, roztáhl gólmana a zasunul kotouč za brankovou čáru. Asistence: Matt Benning.
     
    03:05
    Pouliot vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře, ale z mezikruží trefil jen Jonesovo rameno. Důležitý zákrok hostujícího brankáře.
     
    00:42
    Na druhé straně se do šance dostal Ryan Nugent-Hopkins. Domácí útočník postupoval na levé straně, kde se mu otevřel prostor, avšak Jones byl proti úvodní brance zápasu.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 6. Maroon (Benning), 39. Letestu (Draisaitl, McDavid), 58. Klefbom (Desharnais, Benning), 79. Desharnais (Draisaitl, Sekera) – 11. Bødker (Tierney, Sörensen), 16. Marleau (J. Thornton, Dillon), 29. Schlemko (Bødker, J. Ward)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Benning – Caggiula, McDavid (C), Draisaitl – Lucic (A), Nugent-Hopkins (A), Eberle – Maroon, Letestu, Kassian – B. Pouliot, Desharnais, Slepyšev.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Marleau, J. Thornton (A), Pavelski (C) – Hansen, Couture (A), Bødker – M. Karlsson, Hertl, Meier – Sörensen, Tierney, J. Ward.

    Rozhodčí: Dan O'Halloran, Ian Walsh – Steve Barton, Jonny Murray

    Diváci: 18 347
    Edmonton 4 2 San Jose
    #1 Čtvrtek 13.04.2017 • 04:00
    Edmonton - San Jose 2:3 po prodl.
    #2 Sobota 15.04.2017 • 04:45
    Edmonton - San Jose 2:0
    #3 Pondělí 17.04.2017 • 04:00
    San Jose - Edmonton 0:1
    #4 Středa 19.04.2017 • 04:00
    San Jose - Edmonton 7:0
    #5 Pátek 21.04.2017 • 04:45
    Edmonton - San Jose 4:3 po prodl.
    #6 Neděle 23.04.2017 • 04:40
    San Jose - Edmonton 1:3
    bahis siteleri