Japonsko – Chorvatsko 4:2 (kon.) | Litva – Nizozemsko 8:0 (kon.) | Velká Británie – Estonsko 5:1 (kon.)
konec
Litva
8:0 (2:0, 4:0, 2:0)
Nizozemsko
Pondělí 24.04.2017, 17:00 • SSE Arena, Belfast • Mistrovství světa - I. B Divize • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Litva v tomto zápase celkem jednoznačně poráží svého soupeře Nizozemsko. Brankáři Litvy udrželi čisté konto, Nizozemsku změna brankáře naopak nepomohla. (19:17:06)
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Už se nic nestane, hraje se ve středním pásmu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta hry.
     
    58:17
    Aivaras Bendzius neproměnil svůj nájezd, nevymyslel vůbec nic. Přijel k brance a napálil puk na střed branky.
     
    58:17
    Vyloučení v týmu Nizozemsko (Thomas Roosendaal – trestné střílení, hákování).
     
    58:17
    Aivaras Bendzius se dostal do brejku, ale nedokázal se prosadit, byl faulovaný při zakončení.
     
    57:46
    Nizozemsko se snaží vstřelit alespoň gól jako čestný úspěch, ale nedaří se mu stabilněji se usadit před brankou soupeře.
     
    57:10
    Ilja Četvertak vybojoval buly v útočném pásmu, prosadit se dokázal, a tak Nizozemsko se pokusilo otočit směr hry. Puk dostalo do neutrální zóny.
     
    57:00
    Probíhají poslední tři minuty hry ve třetí třetině i zápase.
     
    56:20
    Max Hermens při vlastním oslabení se dostal do útočného pásma, jeho pokus ale nebyl nejpřesnější, obrana jej dokázala zastavit.
     
    55:05
    Tým vedený jako domácí je v útočném pásmu, snaží se něco vymyslet a přidat další gól. Nizozemská defenziva si zatím dokázala dobře poradit.
     
    54:30
    Vyloučení v týmu Nizozemsko (Stace van Bentem – 2 min., podražení).
    53:52 Paulius GINTAUTAS - 8:0
     
    53:52
    Litva právě vstřelila branku!
    Litva přidává další branku. Edgar Protcenko vystřelil od modré čáry, jeho pokus brankář soupeře vyrazil jen před sebe, kde byl pozorný PAULIUS GINTAUTAS, který puk dokázal dorazit do odkryté branky. Asistence: Edgar Protcenko a Pijus Rulevicius.
     
    53:44
    Pijus Rulevicius vybojoval kotouč v útočném pásmu a akce pokračuje dál.
     
    Hokejová liga BeNeLiga je nový projekt, který má za sebou 2 sezóny existence. Spojená belgicko-nizozemská liga za účasti nejprve 16 klubů, ve druhé sezóně již pouze 14 (z toho 4 belgických), přičemž ne všechny jsou plně profesionální. Nejlepší nizozemský klub Destil Trappers však tuto soutěž hraje s rezervním týmem, protože jeho áčko hraje 3. německou ligu.
     
    52:44
    Ugnius Cizas má kotouč za svou brankou, snaží se rychlým pasem na útočnou modrou oslovit spoluhráče, ale přihrávku zastavil hráč Nizozemska.
     
    40:20, tak vypadá aktuálně statistika střel na branku.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 4. Cypas (Rybakov, Bendzius), 15. Rulevicius (Bogdziul, Protcenko), 31. Cizas (Bosas, Pliskauskas), 35. Krakauskas (Kaleinikovas), 36. Rybakov (Cypas), 37. Pliskauskas (Cizas, Protcenko), 43. Bendzius (Verenis, Protcenko), 54. Gintautas (Protcenko, Rulevicius)


    Litva: Pavljukov (48. Baltrunas) – Kieras, Jonuška, Jasinevičius, Katulis, Protcenko, Aliukonis, Cypas – Pliskauskas, Cizas, Bosas – Rulevicius, Gintautas, Bogdziul – Četvertak, Krakauskas, Kaleinikovas – Fiscevas, Bendzius, Verenis – Rybakov.
    Nizozemsko: Idzenga (36. Schotel) – van der Vossen, van Bentem, van Haren, Roosendaal, Suurhoff – Oosterveld, Mason, van Musscher – Bruijsten, Nagtzaam, van Nes – Wurm, Melissant, van der Schuit – Verschuren, Kick, Hermens.

    Rozhodčí: Kincses – Flockhart, Northegger

    Diváci: 519
    thejrc.org