Tisková konference ke Carlson Hockey Games (kon.) | Tisková konference HC Dukla Jihlava (kon.)
konec
Tisková konference HC Dukla Jihlava

Úterý 25.04.2017, 11:30 • VIP prostory Horáckého zimního stadionu • Tiskové konference
     
    Tisková konference byla ukončena, děkujeme za pozornost. (11:51:39)
     
    "Nevnímám fotbal jako velkého konkurenta, jsem naopak fanouškem fotbalu. Byla by škoda, kdyby fotbalisté měli spadnout, když se nám podařilo postoupit. Z hlediska sportu by tady měly oba kluby hrát nejvyšší soutěž. Vím, že současným světem hýbou hlavně finance, ale na svět i na finance mám trošku jiný pohled," hlásí Bedřich Ščerban na závěr tiskové konference.
     
    Na kterého soupeře se Dukla bude těšit? "No asi na všechny, protože jsme extraligu nehráli dvanáct let. Těšíme se na každý zápas extraligy, ne třeba jen na zápasy s Brnem. Je to pro nás po dlouhé době něco nového. Snad budeme mít výsledky a budeme si to užívat. I s fanoušky. Byl bych rád, kdyby se v Jihalvě stala z hokeje móda a chodil by plný stadion," sděluje za všechny kapitán týmu Tomáš Čachotský.
     
    "Vrátil jsem se kvůli tomu, abychom to zkusili a vrátili se do baráže. Jsem strašně rád, že se to povedlo. Vím, že to pořád opakuju, ale hlavní bylo, že jsme si povahově sedli v kabině a táhli jsme za jeden provaz. Bez toho by tady extraliga nebyla," sděluje Tomáš Čachotský. "Fyzicky i psychicky byla náročná jak série s Kladnem, tak baráž. Série s Kladnem byla těžší v tom, že zápasy šly rychle po sobě. Baráž zase těžší v tom, že trvala měsíc. Navíc extraligové kluby v baráži se mohli připravovat v play-out. Mohla pro nás být výhoda, že jsme byli rozehraní v sérii s Kladnem, ale postupem baráže se do toho extraligové kluby začaly obouvat. Zhruba v polovině baráže. Nebyli jsme třeba v některých zápasech lepší, ale obětavostí jsme to dotáhli," doplňuje kapitán týmu.
     
    Spolupráce s kluby na Vysočině. "Nevím, jaká je situace v Třebíči. Ale kolikrát se nestačím divit, jaká zášť a nepřejícnost je na neoficiálním diskuzním foru jejich fanoušků. Dokážu si představit spolupráci s Třebíčí. Proč ne, jsme v kraji Vysočina. Já chci zvedat hokej nejen v Jihlavě, ale hokej na celé Vysočině. Dukla by měla díky působení v extralize táhnout celý hokej v kraji. Nevím ale, jak se na tom budou dívat v Třebíči, protože na jejich neoficiálním diskuzním foru i ke mě osobně se dostávají až nenávistné příspěvky," říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban s tím, že se nabízí spolupráce i s jinými kluby, kterým by Dukla mohla pomoct vytáhnout je do WSM Ligy.
     
    Petr Vlk: "Nechci napřímo říct, kolik hráčů je třeba přivést, aby byl kádr konkurenceschopný. Ve středu máme jednání s hráči a někteří se dozví, co a jak dále. Ale je jasné, že se extraliga nedá hrát na sedm osm lidí."
     
    Situace ohledně HZS: "Dnes zde byli činovníci ze Svazu a začalo licenční řízení. Musíme dodělat kabinu pro hosty, ošetřovnu, antidopingovou místnost, zázemí pro videorozhodčí. Musíme mít do 15. srpna hotovo, jinak licenci nedostaneme. Stav HZS jsem částečně přehodil na město, protože mi přislíbili, že stadion bude vyhovovat," podotýká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban, který je spokojen i s mládeží.
     
    "Máme potvrzený jediný odchod. Miroslav Svoboda podepsal smlouvu v Plzni. Jednání s ostatními hráči probíhají. Kádr jsme měli na WSM Ligu poměrně úzký, takže máme prostor. Jednání vedu, nic není podepsané. V neděli jsme skončili sezonu. V některých jednáních jsme na vyšším bodu, do jednání začínají zasahovat agenti. Bavím se od soboty ohledně nových hráčů s trenéry. Mám denně 10-15 telefonátů od agentů, nabízí hráče. Opět říkám, že se do nějakých finančních závodů o hráče s kluby jako je Sparta nebo Třinec nehodlám pouštět," říká jednatel klubu Bedřich Ščerban.
     
    Dotazy novinářů přichází.
     
    Petr Vlk o změně přípravy před začátkem sezony: "Zvolili jsme hodně jiný model. Když se zeptáte kluků, tak myslím, že jim to vyhovovalo a měli síly po celou sezonu. Nejednalo se jen o letní přípravu, ale o celou sezonu. V týmu byla kvalita a výbušnost. Nemáme potřebu do další letní přípravy něco měnit." Trenér dále podotýká, že po sezoně jsou kluci domlácení jak psi, musí se zotavit a během tří týdnů dovolené dostanou individuální plán.
     
    Tomáš Čachotský: "Vytvořili jsme skvělou partu. Šlapalo nám to v kabině i na ledě. Sezona byla super a budu na ní strašně dlouho vzpomínat. Doufám, že spousta kluků tady zůstane i v další sezoně, aby zůstalo jádro v kabině a ta parta."
     
    Jiří Dobrovolný: "Pozici jsem si užil více z pozice fanouška (zranění). Bylo se na co dívat, kluci hráli fantasticky. Bylo to výborné. Jsem rád, že jsem na poslední dva zápasy dostal šanci a byl jsem s kluky na střídačce."
     
    "Když se něco takového povede, tak se to musí hodnotit nejinak než úspěšně. Hlavní zásluhu na tom mají hráči. Musím mluvit i za kolegu Františka Zemana – jsme spokojeni ve všech směrech" – trenér Petr Vlk.
     
    Bedřich Ščerban: "Dlouho jsem se tak nebavil, jako při letošní baráži. Připomínalo mi to poslední titul Dukly z roku 1991. Musím všem poděkovat."
     
    Tisková konference byla zahájena.
     
    Tiskové konference se zúčastní:
    Bedřich Ščerban – jednatel klubu
    Petr Vlk – hlavní trenér
    Tomáš Čachotský, Jiří Dobrovolný – kapitáni A-týmu
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u posezonní tiskové konference klubu HC Dukla Jihlava. Sezona Dukly jistě bude hodnocena úspěšně, protože Jihlava si vybojovala v baráži právo na účast v extralize a bude jí hrát po dvanácti letech. Tisková konference začíná ve VIP prostorách Horáckého zimního stadionu přesně v 11:30 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.

    Tomáš Lysý

    ocianews.com