Barcelona – Osasuna 7:1 (kon.) | Leganés – Las Palmas 3:0 (kon.) | Valencia – Real Sociedad 2:3 (kon.)
La Coruňa – Real Madrid 2:6 (kon.)
konec
CD Leganés
3:0 (0:0)
UD Las Palmas
Středa 26.04.2017, 20:30 • Estadio Municipal de Butarque (Leganés) • Španělská LaLiga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás těšit opět někdy příště. (22:29:59)
     
    Z utkání čtyřiatřicátého kola odcházejí se třemi veledůležitými body domácí hráči, kteří se sestupujícím příčkám vzdálili už na šest bodů. Ovšem musíme přiznat, že Las Palmas k bodům soupeři pomohl. Hostující celek předvedl několik hrubých chyb, po kterých se soupeře dostal do tříbrankového vedení. Nutno říct, že výkon hostujícího týmu byl žalostný ve všech směrech.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se budou nastavovat dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    89
    Domácí hráči nikam nespěchají a spíše se snaží vylákat soupeře z bloku. Leganés kombinuje před vlastní šestnáctkou a jednou přihrávkou se zapojil i Iago Herrerín.
     
    88
    Pro domácí celek mohlo být dnešní utkání rozhodujícím momentem v cestě za záchranou. Leganés se totiž sestupu vzdálí na šest bodů.
     
    87
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Diego Rico, přichází Unai Bustinza.
     
    85
    Nádherným manévrem se prezentoval Luciano, který si rychlýma nohama zbavil soupeře a následným zaseknutím pohybu zmátl i druhého bránícího hráče. Jeho střílenou přihrávku před branku odpálil nad vlastní bránu jeden z bránících hráčů.
     
    84
    Tito měl na pravé straně hodně míst, ale místo centru čekal až k němu přiběhne soupeř. Místo šance jsme viděli jen další ztrátu balonu.
     
    82
    Hostující kapitán si vynutil faul, následně volný kop i rozehrál. Ovšem jeho centrovaný míč mířil do zadní části vápna, kde byl pouze bránící hráč.
     
    81
    Na Las Palmas je opravdu vidět, že jejich hráči nejsou ve své kůži a v tabulce jim o nic nejde. Hosté se hnali do útoku, ale opět po nepřesné přihrávce míč odevzdali soupeři.
     
    80
    Do konce zápasu schází deset minut plus nastavení. Domácí hrají takticky skvěle, když kombinují na levé straně útočné poloviny.
     
    78
    Po centru ze standardní situaci naběhl na zadní tyč Dimitris Siovas, jehož hlavička z velkého úhlu šla pouze nad branku.
     
    76
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Hernán, přichází Roque Mesa.
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Erik Expósito, přichází Alen Halilović.
     
    74
    Dobrým pohybem si o balon řekl Erik Expósito, jenž se prodral do vápna, kde užbyl na brankové čáře. Z této pozice hledal spoluhráče před brankou, ale v prostoru byli jen bránící hráči.
     
    74
    Tempo utkání je po dobré desetiminutovce domácího celku opět pomalé. Nutno říct, že k vedení soupeře hodně dopomohl výkon hostujících zadáků.
     
    73
    Las Palmas po dlouhé době poslalo do pokutového území centr z pravé strany. Ovšem domácí obrana si s ním poradila a prokombinovala se do klidných vod hřiště.
     
    71
    Domácí tým kontroluje hru a příliš se už nikam nežene. Utkání je rozhodnuté a příznivci modrobílých si dnešní duel užívají.
     
    69
    Střídání v týmu UD Las Palmas: ze hřiště odchází Angel Montoro, přichází Javi Castellano.

    Michal Luxa

    Branky: 55. Luciano (Guerrero), 59. Guerrero, 61. Luciano (pen.)

    Karty:   42. Timor (LGS)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 7:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:17.
    CD Leganés: Herrerín – Tito, Mantovani (C), Siovas, Rico (87. Bustinza) – Samu García, R. Pérez, Timor, Gabriel (64. Bueno) – Luciano, Guerrero (69. El Zhar).
    Náhradníci: Champagne – Bustinza, Machís, Bueno, Morán, Insua, El Zhar.

    UD Las Palmas: Varas – Simón, Lemos, Bigas, H. Lopes – Tana, Montoro (69. J. Castellano), Hernán (76. Mesa) – Momo (C), Expósito (76. Halilović), Jesé.
    Náhradníci: Lizoain – Mesa, Artiles, J. Castellano, Mateo, Halilović, D. Castellano.

    Rozhodčí: Bikandi – Huerga, Villate
    thejrc.org