Trnava – Slovan Bratislava 0:3 (kon.) | Podbrezová – Zlaté Moravce 2:0 (kon.) | Ružomberok – Michalovce 3:1 (kon.)
konec
FK Železiarne Podbrezová
2:0 (1:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Středa 26.04.2017, 19:00 • Zelpo Arena, Podbrezová, Slovensko • Niké liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tlačová konferencia

    Juraj Jarábek: "V prvom rade gratulujem domácim k víťazstvu. Potrebovali to v boji o EL. Tá ich séria skončila u nás a možno pre nich začína nová. My sme im k tomu pomohli, pretože takým výkonom, ako sme sa prezentovali v prvom polčase, sme nechceli hrať. Ťažko povedať či to bolo v hlavách, ale v druhom dejstve sa to zlepšilo. Ťažko však uspieť von, keď raz vystrelíme na bránu. Bola tam síce tyčka, ale aj tak. Prakticky ani domáci v druhom polčase neohrozili bránu, ale podarilo sa im zaslúžene vyhrať."

    Karol Praženica: "Určite sme radi, že sme tento zápas vyhrali a podarilo sa nám prerušiť sériu, ktorá bola naozaj dlhá. Musím pochváliť svojich hráčov, že dnes išli na dno síl. Snažili sme sa strhnúť víťazstvo na svoju stranu, aj keď tam bolo dosť veľa nepresností. Myslím že za bojovnosť a snahu sme si to dnes zaslúžili." (21:15:22)
     
    Podbrezová zaknihovala svoje prvé jarné víťazstvo, keď si doma poradila so Zlatými Moravcami a tým si udržala tretiu pozíciu, pred dotierajúcim Trenčínom.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Podbrezová dala gól!

    Domáci v závere upevňujú svoje tri body, nakoľko Viazanko to spravil na krídle skvele, uvoľnil Turňu a jeho center našiel voľného MATÚŠA MIKUŠA, ktorý trafil veľmi dobre.
     
    90+2
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Kamil Kuzma, prichádza Adam Lipčák.
     
    90+1
    Viazanko drží loptu v rohu a šetrí čas, čo sa mu darí veľmi dobre.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    89
    Mikuš prešiel do rýchlej kontry, na druhej strane šestnástky hľadal nového Migaľu, lenže ten dostal loptu na päty a tak zakončovať nemohol.
     
    89
    Striedanie v tíme ŽP Šport Podbrezová: z ihriska odchádza Endy Opoku Bernadina, prichádza Lukáš Migaľa.
     
    88
    Prihrávka Podia zo stredu poľa na krídlo Turňu nenašla, krajný obranca dostal loptu veľmi ďaleko od miest, kde stála a tak ju nestihol.
     
    87
    Djordjevič si hodil loptu z krídla smerom do šestnástky cez Pastvu, ten ho dokázal zastaviť. Následná strela Vajdu neprišla, nakoľko ten ešte išiel do kľučiek.
     
    86
    Kontra domácich sa nepodarila podľa predstáv, nakoľko nebola dostatočne rýchla. Viazanko skúsil ešte kolmicu na Mikuša, tá neprešla.
     
    84
    Pokutové územie Podbrezovej križujú centre z oboch strán, všetko sa zatiaľ domácim darí odvracať, aj keď je vidieť, že hostia v závere prebrali taktovku hry.
     
    83
    Vajda nepresne prihral na Viazanka, takže okamžite dopredu vyrazil Yao, no toho faulom zastavil práve defenzívny záložník Podbrezovej.
     
    82
    Hostia sa snažia zvyšovať aktivitu, po tomto rohu sa ale nepresadia, keďže domáci odkopli. Strela nakoniec prišla, presná nebola.
     
    81
    Turňa spracovával loptu vo vlastnej šestnástke. Tá mu ušla a tak môže byť rád, že následný center zrazil na roh.
     
    80
    Prvá šanca Zlatých Moraviec! Mateus dostal dosť času pred pokutovým územím a tak napriahol. Jeho prudká rana bola tečovaná a skončila na žrdi.
     
    79
    Mikuš mal loptu na hranici šestnástky, bol úplne sám, avšak dlho váhal a následne poslal niečo medzi centrom a strelou do rukavíc Kováča.

    Matej Kubove

    Branky: 18. Bernadina (Kupčík), 90+2. Mikuš (Turňa)

    Karty:   29. Machuča (ZMO), 42. Bariš (ZMO)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kupčík (C), Djordjevič – Podio, Vajda – Viazanko, Kuzma (90+2. Lipčák), Polievka (68. Mikuš) – Bernadina (89. Migaľa).
    Náhradníci: Lukáč – Magda, Lipčák, Migaľa, Káčerík, Jedinák, Mikuš.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pastva, Kapor, Karlík, Chren – Bariš (55. Ujlaky), Machuča – Orávik (C), De Oliveira Silva, Kostadinov (46. Guilavogui) – Nurkovič (65. Yao).
    Náhradníci: Holec – Pintér, Válovčan, Gešnábel, Ujlaky, Guilavogui, Yao.

    Rozhodčí: Pavlík – Slyško, Vorel – Glova

    Diváci: 1006
    bahis siteleri