Kazachstán – Ukrajina 4:2 (kon.)
konec
Kazachstán
4:2 (2:0, 0:2, 2:0)
Ukrajina
Středa 26.04.2017, 19:30 • Palace of Sports, Kyjev • Mistrovství světa - I. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto přenosu je to vše, díky za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (21:52:55)
     
    Utkání sledovalo 4806 diváků.
     
    Nejlepší hráči
    Kevin Dallman (KAZ) 0+0
    Bogdan Djačenko (UKR) 43 zásahů
     
    Statistiky zápasu
    Střely na branku:
    47-22
    Vyloučení: 4-5
    Využití: 2-0
     
    Co dnešní zápas znamená z hlediska skupiny IA divize? Ukrajina po své čtvrté porážce na turnaji zůstává bez bodu a v závěrečném utkání proti Koreji již bude hrát pouze o čestný úspěch. Na kyjevském šampionátu se jim nepodařilo udržet v této konkurenci a příští rok si zahrají v IB divizi.

    Na druhé straně Kazachstán má na kontě 8 bodů a posunul se na druhé místo za Jižní Koreu. Ta s devíti body má utkání k dobru, stejně jako Rakušané, kteří jsou s šesti body třetí. A právě Korea s Rakouskem ve čtvrtečním utkání napoví, jak to bude s šancemi Kazachů. Pokud ve vzájemném utkání zvítězí Korejci, pak Kazachům bude ze zápasu s Maďarskem stačit uhrát bod k jistotě postupu do elitní divize.
     
    Každý chvilku tahá pilku. I tak by se dalo zhodnotit dnešní utkání Kazachů s Ukrajinci. Zatímco v první třetině nastříleli dva góly Kazaši, v té druhé se to podařilo Ukrajincům. Do třetí třetiny vstoupili výborně favorité z Kazachstánu, kteří měli po celý zápas výraznou střeleckou převahu a podařilo se jim gólem ze 42. minuty dostat opět do vedení a to až do závěru udržet. Tři minuty před koncem pojišťovací gól vstřelil Bochenski.
     
    A do konce zápasu se už nic nestalo. Ani střela, ani snaha o útok. Kazaši slaví výhru a Ukrajinci se smířili s porážkou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:09
    Ukrajincům se daří usadit v útočném pásmu, ale k odvolání nedochází. Zápas se již jen dohrává.
     
    58:39
    Puk sice v obranné třetině Kazachů je, ale jen po vyhození.
     
    58:29
    Domácí si berou oddechový čas, zejména kvůli odpočinku pro své hráče, kteří nemohou vystřídat. A pokyny jsou jasné, okamžitě se dostat do útoku a moci odvolat Djačenka na střídačku.
     
    58:29
    Zakázané uvolnění Ukrajiny.
     
    58:18
    Obrovská šance pro Bochenskiho, který měl před sebou část odkryté klece, ale puk neumístil přesně!
     
    58:10
    Ukrajincům se nedaří dostat se k puku.
     
    57:50
    A navíc po dalším vhazování vyváží Puškarjov, takže Kazaši střídají.
     
    57:45
    A další zakázané uvolnění. Tato situace vyhovuje Kazachům, kteří sice nemohou střídat, ale šetří čas a navíc nepouští soupeře ke střelbě.
     
    57:26
    Po zakázaném uvolnění Kazachů se vhazuje před Kolesnikem.
    57:04 Brandon BOCHENSKI - 4:2
     
    57:04
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Pravděpodobně je rozhodnuto! BRANDON BOCHENSKI dnes pálil z mnoha pozic, ale až ke konci zápasu se mu daří po přihrávce Dawese svou šanci využít, proměňuje přesilovou hru a pomáhá Kazachům odskočit na rozdíl dvou branek. Asistence: Nigel Dawes, Dmitrij Stěpanov.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 4. Dawes (M. Semjonov, Bochenski), 20. St. Pierre (Bochenski, Boyd), 42. Michajlis (R. Starčenko), 58. Bochenski (Dawes, Stěpanov) – 35. Nimenko (Pobědonoscev, Ljalka), 36. Babinec (Katrič, Varivoda)


    Kazachstán: Kolesnik (Kudrjavcev) – Dallman (A), M. Semjonov (A), Savčenko, Stěpanov, Lipin, Polochov, Lakiza – Dawes, Boyd, Bochenski (C) – Michajlis, Puškarjov, St. Pierre – Sagadajev, Markelov, R. Starčenko – Panjukov, Chudjakov, N. Ivanov – Kučin.
    Ukrajina: Djačenko (Zacharčenko) – Ignatěnko, Pobědonoscev (C), Katrič, Tolstuško, Alexjuk, Kugut, Varivoda, Isajenko – Nimenko, Blagoj, Kuzmik – Ljalka, Babinec, Bucenko (A) – Kiča, Gniděnko, Petranhovskij – Gavrik, Černišenko (A).

    Rozhodčí: Andris Ansons (LAT), Daniel Gamper (ITA) – Daniel Hynek (CZE), Ulrich Pardatscher (ITA)

    Diváci: 4806
    thejrc.org