Dunajská Streda – Senica 1:0 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:0 (0:0)
FK Senica
sk Čtvrtek 27.04.2017, 18:00Niké liga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    V Dunajskej Strede dnes videli diváci kvalitný ligový futbal, ktorému chýbalo iba viac gólov. Aktívnejší domáci futbalisti triumfovali vďaka presnej hlavičke Erika Pačindu z rohového kopu. Brankári na oboch stranách mali veľa práce, predviedli množstvo úspešných zákrokov a nakoniec mohol byť šťastnejší Matej Slávik, ktorý si udržal čisté konto. (19:54:23)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ondřej Šašinka (Senica) aktívne protestoval u hlavného rozhodcu, čo napokon vyvrcholilo žltou kartou.
     
    90+2
    Senica vrhla všetko do útoku, ale paradoxne mohla inkasovať z brejku súpera. Jakub Brašeň namieril v páde mimo brány.
     
    90+1
    Nad rámec riadneho hracieho času sa pridávajú iba dve minúty. V nadstavení mohli udrieť hostia, keď po rohovom kope hlavičkoval Adam Pajer. Osamotený obranca hostí mieril tesne vedľa.
     
    90
    Esmerald Aluku (D. Streda) zbytočne odkopol loptu po hvizde hlavného arbitra, a tak uvidel žltú kartu.
     
    89
    V šestnástke domácich došlo k neprehľadnej situácii. Vo vzduchu chcelo hlavičkovať viacero futbalistov, ale rozhodca napokon videl ofenzívny faul Seničana.
     
    87
    Tréner Dunajskej Stredy siahol k poslednému tretiemu striedaniu. Z ihriska stiahol kapitána a strelca jediného gólu Erika Pačindu. V záverečných sekundách si zahrá Ľubomír Michalík.
     
    86
    Domáci futbalisti mali možnosť rozhodnúť zápas. Po rohovom kope zakončoval zblízka Kristopher Vida, no jeho strelu Michal Šulla vytesnil do bezpečia.
     
    85
    Miroslav Mentel urobil druhé striedanie v zápase. Na trávniku už nie je Alan Kováč, ktorého vymenil Adam Pajer.
     
    85
    Ľubomír Šatka podporil ofenzívu domáceho tímu, vysunul na pravej strane voľného Marka Živkovića, ale jeho strela minula cieľ.
     
    84
    Hráči DAC v týchto chvíľach zbierajú sekundy a chcú eliminovať nebezpečenstvo hroziace zo strany FK Senica.
     
    83
    Jakub Brašeň vymyslel peknú prihrávku, keď z otočky našiel v šestnástke voľného Marka Živkovića. Rozhodca však videl ofsajdové postavenie.
     
    82
    Dunajská Streda získala loptu a snaží sa upokojiť hru. Domáci kombinujú iba v strede ihriska.
     
    80
    Erick Davis využil priestor na rýchly brejk po ľavej strane, dostal sa k centru, ale našiel iba pripraveného Michala Šullu.
     
    79
    Senica je v týchto chvíľach veľmi aktívna a chce rýchlo vyrovnať. Tomáš Brigant posunul loptu voľnému Milošovi Kratochvílovi, ktorého strela z diaľky preverila Mateja Slávika.
     
    78
    Ondřej Šašinka potiahol loptu smerom k súperovej bráne, na hranici šestnástky prihral Alanovi Kováčovi, ale ten namiesto strely ešte hľadal spoluhráča.
     
    77
    Senica mohla ihneď reagovať. Prihrávka do pokutového územia našla voľného Mateja Kosorína, ktorý chrbtom k bráne nehlavičkoval presne.
     
    76
    Dunajská Streda dala gól! Domácim futbalistom sa podarilo otvoriť skóre zo štandardky. Rohový kop rozohral Erick Davis, posadil loptu na hlavu ERIKA PAČINDU a ten zblízka skóroval.

    Tomáš Lengyel

    Branky: 76. Pačinda (Davis)

    Karty:   21. K. Vida (DUN), 90. Aluku (DUN) – 90+3. O. Šašinka (SEN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 10:3. Rohy: 9:8. Ofsajdy: 6:2.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Slávik – Živković, Huk, Šatka, Davis – Ľupták (70. Kontár) – Aluku, Pačinda (C) (87. Michalík), Sarr (60. Brašeň), K. Vida – Šafranko.
    Náhradníci: Száraz – Michalík, Pambou, Brašeň, Štepanovský, Kocsis, Kontár.

    FK Senica: Šulla (C) – Kotula, Ranko, Pillár, Šušolík – Kopičár, Kratochvíl – Brigant, Kováč (85. Pajer), Miklós (58. Kosorín) – O. Šašinka.
    Náhradníci: Plach – Pajer, Bališ, Kovaľ, Kosorín.
    thejrc.org