Polsko – Maďarsko 2:0 (kon.) | Rakousko – J. Korea 5:0 (kon.)
konec
Rakousko
5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Jižní Korea
Čtvrtek 27.04.2017, 19:30 • Palace of Sports, Kyjev • Mistrovství světa - I. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (21:38:10)
     
    Střely na branku: 36 – 25
     
    Je konec! Rakousko zvládlo důležité utkání s Jižní Koreou, kterou porazilo 5:0, a před posledními zápasy se dostává do čela tabulky! Rakousko o svém triumfu rozhodlo už v první třetině, kdy se prosadilo hned třikrát a od té doby už své vedení pouze hlídalo! V zítřejším duelu čekají na Rakousko nebezpeční Poláci, zatímco Korea sehraje duel s dosud poslední Ukrajinou! Souboje o postup do elitní divize Mistrovství světa pro příští rok Vám samozřejmě nabídneme!
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Před korejskou branku ještě přilétlo prudké nahození z levého křídla. Brankář Park celou situaci zkontroloval a nechal puk proletět do rohu.
     
    58:25
    Rakušané jen nahodilu puk za korejskou branku a odjeli střídat. Celá střídačka Rakouska už začíná slavit. Úspěch v dnešním utkání je drží ve hře o postup.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:35
    Daniel Woger se krásnou stahovačkou zbavil obránce, nicméně jeho ránu zápěstím vykopl Park betonem do rohu kluziště.
     
    57:10
    Fabio Hofer napadal statickou rozehrávku Korejců za jejich brankou. Rakouský útočník vybojoval puk a Park si musel připsat dobrý zásah.
     
    56:25
    Daniel Woger mohl zakončovat, ale ještě chtěl vylepšit pozici pro Wogera, jenže skákavou přihrávku zablokoval vracející se obránce.
     
    56:10
    Patrick Obrist vybojoval kotouč za vlastní brankou a vyvezl jej do středního pásma. U mantinelu se strhla potyčka, ale vylučovat se nebude.
     
    55:26
    Hjon-ho Oh byl nejrychleji u nahození za korejskou branku a bez váhání vyhodil puk do středního pásma. Korea už rezignovala na jakoukoliv snahu útočit.
     
    55:05
    Won-čun Kim podržel puk v obranném pásmu korejského výběru a vyčkal na rozehrávku. Dnešní duel se pouze dohrává, o vítězi je rozhodnuto.
     
    54:24
    Rakouský brankář Bernhard Starkbaum zastavil nahození ze středního pásma a přikryl kotouč lapačkou. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    54:02
    Korejský brankář už byl takřka překonán, jenže Martin Ulmer před prázdnou brankou poslal kotouč těsně vedle vzdálenější tyče!
     
    53:25
    Manuel Ganahl vyvezl puk ze středního pásma až do rohu útočné třetiny, kde se zbavil obránce a naservíroval kotouč před branku. Rakušané se ale opět nedostali ke střele.
     
    53:05
    Čin-hui Ahn ujel obráncům po pravém křídle, vlétl do útočného pásma a vypálil zápěstím. Rakouský brankář si vychutnal zákrok lapačkou.
     
    52:10
    Až nyní se Korejci vymanili z enormního tlaku Rakouska a vyhodili puk do středního pásma. Rakušané dnešní duel ovládají.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 13. Haudum, 13. Lebler (Ganahl, Hundertpfund), 17. Heinrich (Lebler, Ganahl), 25. Komarek (Heinrich, T. Raffl), 50. Strong (Schlacher)


    Rakousko: Starkbaum (Kickert) – Kirchschläger, S. Ulmer, Heinrich, Schumnig (A), Schlacher, Strong, Duller – Lebler, Ganahl, Hundertpfund (A) – T. Raffl (C), Komarek, Hofer – Rauchenwald, Haudum, Woger – M. Ulmer, Obrist, Spannring.
    Jižní Korea: Dalton (25. S-č. Park) – Young (A), W-Č. Kim, Plante, So, Oh, D-k. Lee (A), Regan – K-s. Kim, S-w. Kim, Ahn – Čcho (C), S-h. Shin, H-j. Shin – Swift, Sin, Č-h. Lee – J-č. Lee, W-j. Kim, Č-k. Park – W-s. Park.

    Rozhodčí: Harnebring, Pešina – Chaput, Pardascher
    thejrc.org