Švýcarsko – Česko 0:5 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:5 (0:2, 0:3, 0:0)
Česko
Čtvrtek 27.04.2017, 15:10 • Jégpalota Budapešť • Evropský pohár žen do 16 let
Partner:
     
    Zítra už to bude mnohem tvrdší oříšek, od 18:10 nás čeká spolufavorit turnaje z Finska. Já se s vámi pro dnešek z Budapešti loučím, dobře se vyspěte a zítra si nás zase nalaďte! (17:13:03)
     
    České hokejistky do 16 let tak zahájily Evropský pohár v Budapešti takřka ideálním způsobem. Švýcarsko přehrály jasným rozdílem a mrzí nás asi jedině to, že to třeba místo 10:0 skončilo 5:0. Tím ale nechci soupeřky hanit, každé vítězství se tady počítá. Eva Štumbaurová vychytala čisté konto.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Ještě to zkusila Natálie Mlýnková, poté, co si sklepla puk rukavicí ze vzduchu. Paivaová korunuje svůj výborný výkon zásahem pravým betonem.
     
    59:08
    Dvě kamarádky Pejšová se Sarnovskou mohly konečně protrhnout nulu ve třetí třetině, ale střela druhé jmenované zase mířila jen doprostřed branky.
     
    58:45
    Fabšicová nakopla dopředu Nikol Nepokojovou. Ta se s tím nemazala, napřáhla a vypálila, jenže švýcarský blok zasáhl.
     
    58:27
    Anna Neuenschwanderová už situaci napravila, vydala se na střed a mířila mezi betony. Eva Štumbaurová si musí nulu aspoň trochu zasloužit.
     
    58:09
    Švýcarsko se dostalo do české třetiny, ale nikoli už od mantinelu do jakékoli pozice.
     
    57:31
    Minimálně tři další střely měla Kristýna Kaltounková, která ten hattrick opravdu chce. Nina Paivaová chytá velmi dobře, ale snad se na mě "Kalty" nebude zlobit, když řeknu, že gólmanku spíš trefuje...
     
    56:39
    Natálii Mlýnkové spoluhráčky střídaly a když si dělala kličku do středu hřiště, puk jí Švýcarky vypíchly.
     
    56:04
    Daniela Pejšová se vydala dopředu a i když o kotouč přišla, Švýcarku dobruslila a napodruhé ji ho vysekla z hokejky. Naprosto příkladná práce české obránkyně.
     
    55:30
    Neuenschwanderová mohla těsně před Štumbaurovou tečovat střelu Thalmannové, ale nepovedlo se jí to. Naše gólmanka tak puk napoprvé schovala v náručí.
     
    54:46
    Jedním slovem holomajzna, pravil nejmenovaný český rodič na tribuně na další střídání českého týmu, kdy se nám opravdu vůbec nedařila rozehrávka.
     
    53:42
    Ojedinělá šance pro Švýcarky, Justine Forsterová nabrala rychlost. Stíhala ji Vivien Šmajdová, tak vystřelila ještě ze střední vzdálenosti, a to si Štumbaurová pohlídala.
     
    53:04
    Kristýna Hájková v přečíslení zazvonila na břevno švýcarské klece.
     
    52:33
    Otočka kolem branky nevyšla Machalové, pak si Paivaová pokryla i výjezd Kaltounkové. Je to pořád jenom 5:0...
     
    51:39
    Krásné kombinaci druhé lajny chyběla jenom gólová tečka! Machalová našla Kaltounkovou, ta přes hokejku vybídla Sáru Čajanovou, ale zlínská útočnice poslala skákavý kotouč těsně vedle.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 11. Mlýnková (Dýcková), 14. Čajanová (Kaltounková, Machalová), 26. Kaltounková (Čajanová, Machalová), 31. Kaltounková (Pejšová), 37. Mlýnková


    Švýcarsko: Maurerová (41. Paivaová) – Brichová, Christenová, Forsterová, Hauserová, Meierová, Neuenschwanderová, Vallariová – Freyová, Gianolaová, Lambertová, Leemannová, Lutzová, Pagnamentaová, Seifertová, Staubová, Thalmannová, Zimmermannová.
    Česko: Štumbaurová (Švejdová) – Škrdlová (A), Jandušíková, Kotounová (C), Pejšová, Šmajdová, Vlková – Mazancová, Mlýnková (A), Dýcková – Čajanová, Kaltounková, Machalová – Seroiszková, Škorpíková, Hájková – Fabšicová, Sarnovská, Nepokojová. Trenér: Pavel Zuziak.
    thejrc.org