St. Louis – Nashville 3:4 (kon.) | Anaheim – Edmonton 3:5 (kon.)
konec
St. Louis Blues
3:4 (0:1, 1:2, 2:1) Stav série: 0:1
Nashville Predators
Čtvrtek 27.04.2017, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • Play-off NHL • Semifinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Po krátké pauze jedna z největších sportovních událostí pokračuje. Nashville a St. Louis postoupily do druhého kola playoff, ve kterém se navzájem utkají v sérii hrané maximálně na sedm zápasů o finále Západní konference. Výhodu domácího prostředí budou mít první Blues. Kdo bude v Scottrade Center úspěšnější?
    VIDEO: Pozvánka na první zápas série mezi Blues a Predators!
     
    ST. LOUIS BLUES

    St. Louis Blues a Nashville Predators se v playoff střetávají poprvé během posledních dvaceti let a panuje mezi nimi velká rivalita, ještě aby ne, když se pravidelně střetávají v Centrální divizi. Blues v prvním kole vyřadili 4:1 na zápasy Minnesotu Wild, proti které vyhráli všechny čtyři úvodní utkání a první tři rozdílem jedné jediné branky. Minnesota poté sice dokázala sérii prodloužit, když ve druhém venkovním zápase série ve Scottrade Center zvítězila 2:0, jenže po návratu domů Bluesmanům podlehla po prodloužení a byl konec.

    Nejproduktivnější hráči v playoff

    1. Jaden Schwartz 5 bodů (2+3)
    2. Alexandr Steen 4 body (2+2)
    3. Vladimír Sobotka 3 body (1+2)
    ANKETA: Na Facebooku se hlasovalo, kdo vstřelí první gól Blues.

     
    NASHVILLE PREDATORS

    Nashville Predators překvapivě snadno vyřadil v prvním kole letošního ročníku playoff Chicago Blackhawks a navíc 4:0 na zápasy. Predators během série vstřelili 13 branek, zatímco pouhé tři inkasovali. Pekka Rinne navíc během úvodních dvou zápasů udržel čisté konto a je ústřední postavou týmu, stejně jako první útok, který tvoří Ryan Johansen, Filip Forsberg a Viktor Arvidsson, kteří společně zaznamenali dohromady patnáct kanadských bodů a sami zařídili pět ze třinácti gólů.

    Nejproduktivnější hráči v playoff

    1. Ryan Johansen 6 bodů (1+5)
    2. Filip Forsberg 5 bodů (2+3)
    3. Viktor Arvidsson 4 body (2+2)
    FOTO: Scottrade Center v St. Louis cca hodinu před zápasem.

     
    Vzájemné zápasy v základní části:

    02.04.17 St. Louis Blues – Nashville 4:1
    31.12.16 St. Louis Blues – Nashville 0:4
    14.12.16 Nashville – St. Louis 6:3
    20.11.16 St. Louis Blues – Nashville 3:1
    11.11.16 Nashville – St. Louis 3:1
    VIDEO: Vladimir Tarasenko je připraven na další zápas playoff.

     
    Česká stopa v utkání (statistiky v playoff)

    Vladimír Sobotka (STL) 1+2, +/- +/- +3
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Bouwmeester, Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo – Schwartz, Stastny, Tarasenko (A) – Steen (A), Berglund, Perron – Sobotka, Lehterä, Pääjärvi – Upshall, Brodziak, Reaves. Hlavní trenér: Mike Yeo.

    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi (A), Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Irwin, Y. Weber – Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Fiddler, Neal (A) – C. Wilson, Sissons, Parenteau – McLeod, Fisher (C), Watson. Hlavní trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Francois StLaurent. Čároví: Jonny Murray, Steve Barton.
    FOTO: Hokejisté St. Louis Blues těsně před nástupem na led!

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Puk dopadl na led a první vzájemné utkání v playoff mezi St. Louis Blues a Nashvillem Predators v historii začalo!
     
    01:06
    Mike Fisher na pravém křídle zavezl puk podél střídačky do útočného pásma a od modré čáry napřáhl po ledě k táhlé střele s příklepem, kterou Jake Allen pravým betonem vkleče vyrazil!
     
    02:20
    Oba týmy se v rychlém sledu dostaly k jedné střele, Jake Allen i Pekka Rinne na opačné straně puk ale dobře vyrazili mimo bránu.
     
    02:48
    Vladimir Tarasenko si hledal v pravém kruhu pro vhazování po zpětném oblouku prostor na střelu, ke které se nakonec dostal, ještě předtím ho ovšem sekl přes ruce obránce P. K. Subban!
     
    03:26
    Alexander Steen si v levém kruhu pro vhazování v blízkosti levé tyče krásně zpracoval přihrávku zpoza brány rukavicí a poté rychle vypálil z otočky, Pekka Rinne ale puk našel ve výstroji!
     
    04:48
    Alex Pietrangelo se dostal mezi kruhy pro vhazování v závěru přesilové hry ke střele zápěstím, která nad ledem zamířila vedle vzdálenější levé tyče. Vyloučený P. K. Subban naskočil zpět na led.
     
    04:58
    Jaden Schwartz z pravého kruhu pro vhazování střelou letící těsně nad ledem mířil ke vzdálenější pravé tyči, Pekka Rinne ale předvedl fantastický rozštěp a zřejmě vyrážečkou puk vyrazil!
     
    05:05
    Predators se ocitli po skončení přesilové hry St. Louis pod tlakem a raději puk vyhodili na zakázané uvolnění. Hra přerušena.
     
    05:39
    Blues se na levém křídle snažili proniknout do útočného pásma, jenže jejich snahu vzápětí zastavilo postavení mimo hru.
     
    06:40
    St. Louis ihned po vhazování napřáhlo ze středového kruhu ke tvrdé střele s příklepem, která mířila pod břevno, Pekka Rinne ji ale zastavil a rychle rozehrál. Pasáž hry bez přerušení poté ukončil Ryan Ellis, který na levém křídle napřáhl k táhlé střele zápěstím, a na přední tyči ji zastavil připravený Jake Allen. Reklamní přestávka.
     
    06:54
    Alex Pietrangelo vyrazil po pravé straně do přečíslení dva na jednoho a na jeho přihrávku si najížděl mezi kruhy pro vhazování Patrik Berglund, jenže jejich kombinaci rozbil Ryan Johansen!
     
    07:34
    Mike Fisher, kapitán Nashvillu, se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, jenže ani nadvakrát nedokázal puk propasírovat těsně nad ledem k pravé tyči! Fantastický brankář Jake Allen!
     
    08:14
    Na opačné straně ledové plochy si v blízkosti levé tyče najel Vladimír Sobotka na fantastickou bekhendovou přihrávku Joriho Lehtery z pravého křídla a rychle mířil zápěstím k přední tyči, jenže Pekka Rinne předvedl skvělý přesun a puk pravým betonem vyrazil mimo tři tyče! Oba týmy si v rychlém sledu vytvořily šanci.
     
    09:38
    David Perron rychle projel napříč brankovištěm a na přední pravé tyči nechtěně podrazil brankáře Pekka Rinneho!
     
    10:26
    Joel Edmundson zablokoval střelu Predators z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a Alex Pietrangelo puk dokázal vyhodit.
     
    10:56
    Ryan Johansen na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl bez přípravy k prudké střele, kterou Jake Allen sklapl mezi rukavicemi!
    10:56 Brankář Jake Allen skvěle vychytal Ryana Johansena!

     
    11:24
    Nashville právě vstřelil branku!
    Ryan Ellis od modré čáry přihrál doleva a P. K. Subban na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která bez přípravy mířila do horní části brány, jenže na přední tyči ji skvělou tečí srazil mezi betony Jakea Allena útočník COLIN WILSON a puk skončil v domácí síti! Predators využili přesilovou hru a vedou 1:0! Asistence: Ryan Ellis a Kevin Fiala.
    11:24 P. K. Subban - 0:1
     
    12:45
    Vladimír Sobotka na pravém křídle od mantinelu zamířil vedle vzdálenější levé tyče a Predators se po levé straně vydali o několik sekund později do útoku, který zastavilo postavení mimo hru.
     
    13:51
    Paul Stastny se ocitl po přihrávce z pravého křídla a ostrého úhlu před bránou ve velké šanci, jenže ji trestuhodně minul.
     
    14:30
    Joel Edmundson se před krátkou komerční přestávkou ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci a zápěstím puk dobře zvedal do bližšího horního rohu brány, jenže Pekka Rinne se dokázal včas narovnat vkleče a puk maskou vyrazil nad bránu!
     
    14:54
    Kevin Fiala roztáhl hru doprava, kde se podél hrazení snažil prosadit Ryan Johansen, Vladimír Sobotka ho ale dokázal zastavit. Hra poté byla přerušena, protože puk skončil na střídačce domácího St. Louis.
     
    15:22
    Predators vyhráli závod o puk a nepískalo se zakázané uvolnění, jenže v levém rohu útočného pásma o něj svedli marný souboj.
     
    16:12
    Puk znovu skončil na jedné ze střídaček, tentokrát ovšem po vyhození Predators z pravé strany obranného pásma.
     
    16:21
    Alex Pietrangelo po vyhraném vhazování a přenesení hry doprava napřáhl od modré čáry k prudké střele, se kterou měl Pekka Rinne problémy, na přední tyči ji ale ukryl v náručí.
     
    16:46
    Predators vyrazili z ničeho nic do přečíslení dva na jednoho a po přihrávce z pravého křídla a ostrého úhlu se ocitl na vzdálenější levé tyči v obrovské šanci Colin Wilson, jenže v rychlosti bránu z blízkosti střelou bez přípravy minul! To byla obrovská šance!
     
    18:00
    Vladimír Sobotka si dokázal z pravého rohu útočného pásma vybruslit na vrchol kruhu pro vhazování, jeho pokus byl ale zablokován. Pekka Rinne zasahovat nemusel. Nashville stále vede.
     
    18:49
    Filip Forsberg na levém křídle zavážel puk do útočného pásma, jenže akci Predators zastavilo postavení mimo hru.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:04
    Scottie Upshall na levém křídle nepříjemně vypálil od hrazení, jenže Pekka Rinne na přední tyči jeho pokus hrudí vyrazil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    St. Louis vstoupilo do prvního zápasu série dobře, jenže přesilovou hru využít nedokázalo, zatímco Nashville vzápětí na opačné straně ano, když se skvělou tečí mezi betony Jakea Allena prosadil v početní výhodě Colin Wilson. Skóre po první třetině: St. Louis Blues 0 Nashville Predators 1.
    FOTO: Fanoušci Nashvillu oslavující úvodní gól Colina Wilsona.

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 3:04.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 11-11; Zablokované střely: 2-6; Vhazování: 58%-42%; Hity: 14-15; Přesilové hry: 0/1-1/1; Trestné minuty: 2-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    V St. Louis začala druhá třetina utkání a Viktor Arvidsson na levém křídle pálil od hrazení, jenže domácí bránu minul.
     
    21:12
    Ihned po zahájení prostřední části místní hlasatel změnu střelce úvodní branky série, kterým nebyl P. K. Subban, ale Colin Wilson.
     
    21:46
    Kevin Fiala byl v rychlosti natlačen za bránou Jakea Allena na hrazení a po hitu Roberta Bortuzza zůstal ležet na ledové ploše. Nepříjemně to odnesla levá noha a v hale je ticho jako v hrobě! Hra byla rychle přerušena.
    21:46 Hit Roberta Bortuzza, který odnesl ošklivě Kevin Fiala.
     
    21:46
    Kevin Fiala je ošetřován a na řadu přichází krátká reklamní přestávka. Na ledové ploše jsou připravena nosítka. Útočník Preds dohrál.
    21:46 FOTO: Útočník Kevin Fiala v hodně nepříjemné pozici.
     
    21:46
    Kevin Fiala je odvážen na nosítkách z ledové plochy a oba týmy bouchají hokejkami o led, zatímco fanoušci tleskají. Nepříjemné okamžiky.
     
    21:46
    Minimálně dalších pět minut se nebude hrát, protože do Scottrade Center musí přijet sanitka, aby převezla Kevina Fialu do nemocnice!
    FOTO: Pekka Rinne určitě nyní myslí v předklonu na spoluhráče.
     
    21:48
    Po přibližně patnácti minutách se znovu hraje a Jake Allen musel zasahovat proti střele Filipa Forsberga z levého kruhu.
     
    22:22
    Nashville právě vstřelil branku!
    Ryan Johansen v pravém rohu útočného pásma udělal nádhernou otočku a po jeho přihrávce od modré čáry napřáhl P. K. SUBBAN bez přípravy k prudké střele, která nad lapačkou Jakea Allena zamířila do bližšího horního rohu domácí brány! Nashville vede 2:0! Asistence: Ryan Johansen.
    22:22 P. K. SUBBAN - 0:2
     
    23:09
    Mattias Ekholm nemohl na levé straně útočného pásma pokračovat v akci Predators kvůli postavení mimo hru.
     
    23:38
    Puk opustil hrací plochu a hra byla znovu přerušena. Predators to ovšem příliš nevadí, protože nyní vedou o dvě branky.
     
    23:59
    Další přerušení hry během pouhé minuty poté, co Predators vyhodili puk po nepřesné přihrávce na zakázané uvolnění.
     
    24:51
    Colin Wilson na levém křídle od modré čáry nahodil puk za bránu Blues, kam se velice rychle vydal brankáře Jake Allen.
     
    25:19
    Viktor Arvidsson nabral na levém křídle velkou rychlost a napřáhl k prudké střele, která minula vzdálenější pravou tyč brány.
     
    25:59
    Roman Josi skvěle zablokoval střelu Joriho Lehtery z pravého kruhu pro vhazování a Preds vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    26:22
    Paul Stastny využil otevřeného prostoru a z levém kruhu pro vhazování ke střele zápěstím, která mířila do předního horního rohu brány, Pekka Rinne ji ovšem hrudí vyrazil!
     
    27:34
    Jay Bouwmeester napálil puk do útočného pásma, jenže žádní z jeho spoluhráčů ho nedokázal za bránou Nashvillu dojet.
     
    28:04
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    COLTON PARAYKO využil skvělého přenesení hry Joela Edmundsona a v pravém kruhu tak dlouho míchal s pukem, až ho po ledě v blízkosti pravé tyče mezi betony Pekka Rinneho zasunul ke vzdálenější levé tyči! Blues jsou zpět v zápase! Asistence: Joel Edmundson a Kyle Brozdiak.
    28:04 Colton PARAYKO - 1:2
     
    28:32
    Joel Edmundson a James Neal dostali dvě minuty za nesportovní chování a hrubost a hra bude pokračovat po gólu St. Louis ve hře 4 na 4.
     
    29:32
    Hra byla přerušena v útočném pásmu Predators poté, co jeden z hráčů St. Louis za cenu vlastního zdraví zablokoval tvrdou střelu.
     
    29:47
    Colton Parayko před pár okamžiky skóroval, nyní ale v pravém rohu obranného pásma podrazil Filipa Forsberga.
     
    29:51
    P. K. Subban z levého křídla přenesl hru doprava, kde Roman Josi na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné střele s příklepem, která bez přípravy orazítkovala blíží pravou tyč a odrazila se od ní do ochranné sítě! To byla nádherná střela!
     
    29:56
    P. K. Subban tvrdě vypálil bez přípravy z vrcholu levého kruhu pro vhazování a po zákroku Pekka Rinneho přišla dorážka, ani ta ale gólem neskončila! Brankář St. Louis rychle zmrazil puk na ledě pod lapačkou.
     
    30:32
    Vyloučení Joel Edmundson a James Neal už jsou na ledě poté, co se oba dva ve stejný čas vrátili z trestné lavice.
     
    31:19
    Kyle Brodziak dostal dvě minuty za sekání a Nashville Predators si zahraje zkrácenou přesilovou zkrácenou přesilovou hru 5 na 3!
     
    31:47
    Vyloučený Colton Parayko se vrátil po předchozím vyloučení zpět na ledovou plochu a domácí hokejisté již brání ve čtyřech.
     
    32:11
    Nashville právě vstřelil branku!
    Roman Josi roztáhl hru doleva, kde P. K. Subban bez přípravy napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, Jake Allen ji sice dokázal vyrazit, jenže od brusle FILIPA FORSBERGA stojícího před bránou se puk odrazil k pravé tyči! Predators využili další přesilovou hru a opět vedou ve Scottrade Center o dva góly! Asistence: P. K. Subban a Roman Josi.
    32:11 Filip FORSBERG - 1:3
     
    34:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát šest minut a St. Louis musí výrazně přidat, pokud nechtějí úvodní zápas série prohrát.
     
    34:33
    St. Louis vyhodili puk na zakázané uvolnění a po krátké reklamní přestávce se bude vhazovat před bránou Jakea Allena.
     
    35:19
    Vladimír Sobotka bekhendovou přihrávkou na pravém křídle předložil puk Jorimu Lehterovi, který na vrcholu pravého kruhu pro vhazování bez přípravy dobře vypálil, a po zákroku Pekka Rinneho se dostal v blízkosti pravé tyče k dorážce Colton Parayko, ani on ale skórovat nedokázal! Brankář Nashvillu Predators předvedl dva skvělé zákroky!
     
    36:22
    Ryan Reaves naskočil na led a hned se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, Pekka Rinne ale puk levým betonem vyrazil!
     
    37:35
    Jeden z hráčů St. Louis před střídačkou svého týmu zahrál vysokou holí a poté muselo následovat přerušení hry.
     
    37:42
    St. Louis se na levém křídle dostalo k nahození, které Pekka Rinne bez problému ukryl ve své náruči. Snadný zákrok.
     
    38:28
    Predators se nepodařilo rozehrát a jejich kolmá a nepřesná přihrávka skončila na zakázaném uvolnění. Hra přerušena.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:11
    Jake Allen zmrazil puk v blízkosti své pravé tyče pod lapačkou, ještě před ohlášením poslední minuty na opačné straně ale předvedl skvělý zákrok Pekka Rinne, který střelu Blues z vrcholu levého kruhu pro vhazování fantasticky vyrazil levým betonem!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Predators v úvodu prostřední části přišli o Kevina Fialu, kterého nepříjemně poslal na hrazení Robert Bortuzzo, a odnesla to jeho levá noha. Hostující útočník musel být převezen do nemocnice a přibližně patnáct minut se nehrálo. Jakmile se ovšem hrát začalo, P. K. Subban krásnou střelou poslal svůj tým do dvoubrankového vedení, na které sice zareagoval Colton Parayko, jenže Predators poté měli k dispozici přesilovou hru, kterou využil z dorážky po zákroku Jakea Allena proti další střele P. K. Subbana a odrazu puku od brusle Filip Forsberg. Skóre po druhé třetině: St. Louis Blues 1 Nashville Predators 3.
    FOTO: P. K. Subban zaznamenal tři body a táhne svůj tým!

    #Preds up 3-1 at the end of 40 minutes of hockey. #STLvsNSH

    Příspěvek sdílený Nashville Predators (@predsnhl),


     
    Třetí třetina začne přibližně ve 4:20.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 19-26; Zablokované střely: 4-9; Vhazování: 38%-62%; Hity: 26-28; Přesilové hry: 0/1-2/3; Trestné min.: 8-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    P. K. Subban zaznamenal během 40 minut gól a dvě asistence a Nashville vede na začátku závěrečné části utkání 3:1.
     
    40:43
    Viktor Arvidsson nebezpečně vypálil z pravého kruhu pro vhazování a Jake Allen šel rychle do kolen, aby puk pravým betonem vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    41:12
    Na opačné straně mohli udeřit Blues, jenže jejich tečovaná střela z pravého kruhu zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    42:29
    Austin Watson na levém křídle vypálil z otočky a jeho střelu od hrazení na přední tyči tečoval Cody McLeod, Jake Allen ale včas sevřel betony k sobě a puk dokázal v cestě do brány zastavit.
     
    42:46
    St. Louis předvedlo nádhernou kombinační akci, když z pravého křídla přenesli hru doleva, jenže následná střele z levého kruhu pro vhazování jednoho z domácích hráčů netrefila bránu! Přihrával Kyle Brodziak a pálil bez přípravy Alex Pietrangelo.
     
    42:56
    Na opačné straně mohli udeřit Predators a Colin Wilson byl hráčem, který na pravém křídle nabral rychlost a po zavezení puku do pásma vypálil bekhendem, Jake Allen byl ale připraven a puk mířící mezi tři tyče pravým betonem skvěle vykopl!
     
    44:09
    Predators se nepodařilo rozehrát a skvělou pasáž hry zastavilo zakázané uvolnění. Hra se vrátila před Pekka Rinneho.
     
    45:50
    Colton Parayko se v rychlém sledu dostal ke dvěma střelám, první od modré čáry byla zablokována, zatímco druhá z vrcholu mezikruží prověřila pozornost Pekka Rinneho, který hru přerušil.
     
    46:15
    Vladimir Tarasenko zkusil vypálit zápěstím od modré čáry, jenže obranný val v mezikruží prostřelit nedokázal. Pekka Rinne bez zákroku a hra pokračuje.
     
    46:48
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Paul Stastny si z pravého rohu útočného pásma vybruslil do prostoru a krásnou přihrávkou z ostrého úhlu našel před bránou JADENA SCHWARTZE, který po pěkné otočce zasunul puk po ledě mezi betony Pekka Rinneho! Blues podruhé dokázali odpovědět na dvoubrankové vedení Predators, podaří se jim vyrovnat? Čas mají. Asistence: Paul Stastny a Joel Edmundson.
    46:48 Jaden SCHWARTZ - 2:3
     
    47:00
    Vladimir Tarasenko byl zřejmě hráčem, který pálil na pravém křídle z úhlu a puk skončil v ochranné síti. Hra byla přerušena a na řadu přichází reklamní přestávka.
     
    48:00
    Ze zápasu uplynula další minuta a hokejisté St. Louis cítí šanci. Hra opět nabrala obrovské tempo.
     
    48:12
    Predators se nepodařilo rozehrát a podél střídaček poslali puk po nepřesné přihrávce na zakázané uvolnění.
     
    48:31
    Colton Parayko vyhrál závod o puk a Nashville po pár sekundách znovu vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    48:56
    Alex Pietrangelo nemohl na levém křídle hrát kvůli signalizovanému postavení mimo hru a Blues opustili pásmo.
     
    49:22
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    VLADIMÍR SOBOTKA v pravém kruhu pro vhazování do poslední chvíle naznačoval přihrávku a poté krásnou střelou zápěstím nad levým ramenem Pekka Rinneho zamířil o tyč v bližším pravém horním rohu do brány! Ve Scottrade Center je vyrovnáno 3:3! Fantastický zápas. vrcholí. Asistence: Magnus Pääjärvi.
    49:22 Vladimír SOBOTKA - 3:3
     
    50:33
    Robert Bortuzzo tvrdě vypálil od modré čáry, Pekka Rinne byl ale na místě a po jeho zákroku přichází na řadu reklamní přestávka. Blues vstřelili dva góly během dvou minut a 34 sekund. Stav utkání je nerozhodný 3:3!
     
    51:22
    Vernon Fiddler byl vytlačen za bránu, přesto se na levém křídle dostal ke střele z ostrého úhlu, kterou Jake Allen pokryl.
     
    51:28
    Predators vypálili na levé straně ihned po vhazování, Jake Allen byl ale opět na přední tyči připraven a vyrážečkou puk vyrazil po rychlém zakleknutí na pravou nohu za bránu.
     
    52:28
    Během dnešního utkání se patnáct minut nehrálo kvůli ošetřování Kevina Fialy, který byl převezen do nemocnice, a v tuto chvíli to vypadá, že se dočkáme náhrady v podobě prodloužení. Stále je ale dost času.
     
    53:57
    Blues na levém křídle napřáhli od hrazení k táhlé střele, která těsně nad ledem zamířila vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    54:37
    Cody McLeod se ocitl v blízkosti pravé tyče ve slibné šanci, jeho střela zápěstím ale minula vzdálenější levou tyč.
     
    54:55
    Nashville právě vstřelil branku!
    Austin Watson na pravém křídle u hrazení vyhrál osobní souboj a dokázal puk posunout na rozjetého VERNONA FIDDLERA, kterému sice kotouč mířil na paty, přesto do něj vzápětí dokázal v blízkosti pravé tyče píchnout a mezi betony Jakea Allena ho poslal do brány! Nashville opět vede, tentokrát těsně před koncem 4:3! Asistence: Austin Watson.
    54:55 Vernon FIDDLER - 3:4
     
    55:35
    Vladimír Sobotka dobře vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování, Pekka Rinne ale sevřel puk mířící pod horní tyč v rukavicích. Následuje reklamní přestávka.
     
    55:40
    Vladimír Tarasenko na levé straně vypálil ihned po vhazování, Pekka Rinne byl ale připraven a puk ukryl ve své výstroji.
     
    55:57
    Colton Parayko dnes připsal dva body za gól a asistenci a mohl přidat další, jenže jeho táhlé střela od modré čáry byla na pravém křídle těsně před bránou zablokována.
     
    56:47
    Jay Bouwmeester vypálil od modré čáry, jenže jeho táhlý pokus minul všechno, včetně pravé tyče brány hostí.
     
    57:51
    Mike Fisher měl v první třetině velkou šanci a nyní další, když se po přihrávce zpoza brány ocitl před brankovištěm ve velké šanci, ležícího Jake Allena ale ani nadvakrát nepřekonal!
     
    58:24
    Jake Allen vystartoval na střídačku a brána St. Louis zůstává prázdná! Domácí to zkoušejí v šesti.
     
    58:31
    Predators vyhodili puk vedle levé tyče brány Blues na zakázané uvolnění a Mike Yeo si vzal oddechový čas.
     
    58:31
    Blues mají na ledě šest hráčů, mezi kterými nechybí Alexander Steen a Vladimír Sobotka, který již skóroval!
     
    58:38
    Blues na levém křídle vypálili z vrcholu kruhu pro vhazování, Pekka Rinne ale puk sevřel v náručí.
     
    58:53
    Viktor Arvidsson vyhrál závod o puk a poté souboj za bránou, v blízkosti pravé tyče ho ale neposlal do brány, protože hráči Blues se obětavě vrhli na brankovou čáru, aby puk zastavili! Kotouč zůstal ve hře a hra pokračovala.
     
    59:00
    Do konce utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:52
    P. K. Subban zastavil rozehrávku Blues a poslal puk od modré čáry do prázdné brány, jenže gól neplatí pro ofsajd!
     
    Konec zápasu.
     
    P. K. Subban zaznamenal tři kanadské body a dovedl Predators ve Scottrade Center k prvnímu vítězství v sérii. Obránce hostujících Preds zaznamenal gól a dvě asistence. Bodoval také Vernon Fiddler, který vstřelil rozhodující branku. Vladimír Sobotka nádhernou střelou dokázal vyrovnat, Blues to ale nakonec bylo k ničemu. Výhra Predators se ale neobešla bez zranění, Kevin Fiala musel být převezen do nemocnice kvůli poranění levé nohy. Preds vedou v sérii 1:0. Konečný výsledek: St. Louis Blues 3 Nashville Predators 4.
    FOTO: Predators zvládli úvodní zápas lépe a vedou v sérii 1:0.

     
    Statistiky: Střely na bránu: 30-32; Zablokované střely: 4-18; Vhazování: 38%-62%; Hity: 36-34; Přesilové hry: 0/1-2/3; Trestné minuty: 8-4.
    VIDEO: Fanoušci Predators oslavují doma úvodní výhru v sérii.

     
    Tři hvězdy utkání:

    P. K. Subban (NSH) 1+2
    Colton Parayko (STL) 1+0
    Jaden Schwartz (STL) 1+0
     
    Česká stopa v utkání:

    Vladimír Sobotka (STL) 1+0, 4 střely, čas na ledě 15:33 (05:21:53)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 29. Parayko (Edmundson, Brodziak), 47. Schwartz (Stastny, Edmundson), 50. Sobotka (Pääjärvi) – 12. C. Wilson (P. K. Subban, Ellis), 23. P. K. Subban (Johansen), 33. Forsberg (P. K. Subban, Josi), 55. Fiddler (Watson)


    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Bouwmeester, Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo – Schwartz, Stastny, Tarasenko (A) – Steen (A), Berglund, Perron – Sobotka, Lehterä, Pääjärvi – Upshall, Brodziak, Reaves. Hlavní trenér: Mike Yeo.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi (A), Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Irwin, Y. Weber – Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Fiddler, Neal (A) – C. Wilson, Sissons, Parenteau – McLeod, Fisher (C), Watson. Hlavní trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Francois StLaurent. Čároví: Jonny Murray, Steve Barton

    Diváci: 19154
    St. Louis 2 4 Nashville
    #1 Čtvrtek 27.04.2017 • 02:00
    St. Louis - Nashville 3:4
    #2 Sobota 29.04.2017 • 02:00
    St. Louis - Nashville 3:2
    #3 Neděle 30.04.2017 • 21:20
    Nashville - St. Louis 3:1
    #4 Středa 03.05.2017 • 03:30
    Nashville - St. Louis 2:1
    #5 Sobota 06.05.2017 • 02:00
    St. Louis - Nashville 2:1
    #6 Neděle 07.05.2017 • 21:20
    Nashville - St. Louis 3:1
    thejrc.org