St. Louis – Nashville 3:4 (kon.) | Anaheim – Edmonton 3:5 (kon.)
konec
St. Louis Blues
3:4 (0:1, 1:2, 2:1) Stav série: 0:1
Nashville Predators
Čtvrtek 27.04.2017, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • Play-off NHL • Semifinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    P. K. Subban zastavil rozehrávku Blues a poslal puk od modré čáry do prázdné brány, jenže gól neplatí pro ofsajd!
     
    58:53
    Viktor Arvidsson vyhrál závod o puk a poté souboj za bránou, v blízkosti pravé tyče ho ale neposlal do brány, protože hráči Blues se obětavě vrhli na brankovou čáru, aby puk zastavili! Kotouč zůstal ve hře a hra pokračovala.
     
    58:24
    Jake Allen vystartoval na střídačku a brána St. Louis zůstává prázdná! Domácí to zkoušejí v šesti.
     
    57:51
    Mike Fisher měl v první třetině velkou šanci a nyní další, když se po přihrávce zpoza brány ocitl před brankovištěm ve velké šanci, ležícího Jake Allena ale ani nadvakrát nepřekonal!
    54:55 Vernon FIDDLER - 3:4
     
    54:55
    Nashville právě vstřelil branku!
    Austin Watson na pravém křídle u hrazení vyhrál osobní souboj a dokázal puk posunout na rozjetého VERNONA FIDDLERA, kterému sice kotouč mířil na paty, přesto do něj vzápětí dokázal v blízkosti pravé tyče píchnout a mezi betony Jakea Allena ho poslal do brány! Nashville opět vede, tentokrát těsně před koncem 4:3! Asistence: Austin Watson.
    49:22 Vladimír SOBOTKA - 3:3
     
    49:22
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    VLADIMÍR SOBOTKA v pravém kruhu pro vhazování do poslední chvíle naznačoval přihrávku a poté krásnou střelou zápěstím nad levým ramenem Pekka Rinneho zamířil o tyč v bližším pravém horním rohu do brány! Ve Scottrade Center je vyrovnáno 3:3! Fantastický zápas. vrcholí. Asistence: Magnus Pääjärvi.
    46:48 Jaden SCHWARTZ - 2:3
     
    46:48
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Paul Stastny si z pravého rohu útočného pásma vybruslil do prostoru a krásnou přihrávkou z ostrého úhlu našel před bránou JADENA SCHWARTZE, který po pěkné otočce zasunul puk po ledě mezi betony Pekka Rinneho! Blues podruhé dokázali odpovědět na dvoubrankové vedení Predators, podaří se jim vyrovnat? Čas mají. Asistence: Paul Stastny a Joel Edmundson.
     
    42:56
    Na opačné straně mohli udeřit Predators a Colin Wilson byl hráčem, který na pravém křídle nabral rychlost a po zavezení puku do pásma vypálil bekhendem, Jake Allen byl ale připraven a puk mířící mezi tři tyče pravým betonem skvěle vykopl!
     
    42:46
    St. Louis předvedlo nádhernou kombinační akci, když z pravého křídla přenesli hru doleva, jenže následná střele z levého kruhu pro vhazování jednoho z domácích hráčů netrefila bránu! Přihrával Kyle Brodziak a pálil bez přípravy Alex Pietrangelo.
     
    40:43
    Viktor Arvidsson nebezpečně vypálil z pravého kruhu pro vhazování a Jake Allen šel rychle do kolen, aby puk pravým betonem vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    39:11
    Jake Allen zmrazil puk v blízkosti své pravé tyče pod lapačkou, ještě před ohlášením poslední minuty na opačné straně ale předvedl skvělý zákrok Pekka Rinne, který střelu Blues z vrcholu levého kruhu pro vhazování fantasticky vyrazil levým betonem!
     
    36:22
    Ryan Reaves naskočil na led a hned se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, Pekka Rinne ale puk levým betonem vyrazil!
     
    35:19
    Vladimír Sobotka bekhendovou přihrávkou na pravém křídle předložil puk Jorimu Lehterovi, který na vrcholu pravého kruhu pro vhazování bez přípravy dobře vypálil, a po zákroku Pekka Rinneho se dostal v blízkosti pravé tyče k dorážce Colton Parayko, ani on ale skórovat nedokázal! Brankář Nashvillu Predators předvedl dva skvělé zákroky!
    32:11 Filip FORSBERG - 1:3
     
    32:11
    Nashville právě vstřelil branku!
    Roman Josi roztáhl hru doleva, kde P. K. Subban bez přípravy napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, Jake Allen ji sice dokázal vyrazit, jenže od brusle FILIPA FORSBERGA stojícího před bránou se puk odrazil k pravé tyči! Predators využili další přesilovou hru a opět vedou ve Scottrade Center o dva góly! Asistence: P. K. Subban a Roman Josi.
     
    31:19
    Kyle Brodziak dostal dvě minuty za sekání a Nashville Predators si zahraje zkrácenou přesilovou zkrácenou přesilovou hru 5 na 3!
     
    29:56
    P. K. Subban tvrdě vypálil bez přípravy z vrcholu levého kruhu pro vhazování a po zákroku Pekka Rinneho přišla dorážka, ani ta ale gólem neskončila! Brankář St. Louis rychle zmrazil puk na ledě pod lapačkou.
     
    29:51
    P. K. Subban z levého křídla přenesl hru doprava, kde Roman Josi na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné střele s příklepem, která bez přípravy orazítkovala blíží pravou tyč a odrazila se od ní do ochranné sítě! To byla nádherná střela!
     
    29:47
    Colton Parayko před pár okamžiky skóroval, nyní ale v pravém rohu obranného pásma podrazil Filipa Forsberga.
     
    28:32
    Joel Edmundson a James Neal dostali dvě minuty za nesportovní chování a hrubost a hra bude pokračovat po gólu St. Louis ve hře 4 na 4.
    28:04 Colton PARAYKO - 1:2
     
    28:04
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    COLTON PARAYKO využil skvělého přenesení hry Joela Edmundsona a v pravém kruhu tak dlouho míchal s pukem, až ho po ledě v blízkosti pravé tyče mezi betony Pekka Rinneho zasunul ke vzdálenější levé tyči! Blues jsou zpět v zápase! Asistence: Joel Edmundson a Kyle Brozdiak.
     
    26:22
    Paul Stastny využil otevřeného prostoru a z levém kruhu pro vhazování ke střele zápěstím, která mířila do předního horního rohu brány, Pekka Rinne ji ovšem hrudí vyrazil!
    22:22 P. K. SUBBAN - 0:2
     
    22:22
    Nashville právě vstřelil branku!
    Ryan Johansen v pravém rohu útočného pásma udělal nádhernou otočku a po jeho přihrávce od modré čáry napřáhl P. K. SUBBAN bez přípravy k prudké střele, která nad lapačkou Jakea Allena zamířila do bližšího horního rohu domácí brány! Nashville vede 2:0! Asistence: Ryan Johansen.
     
    21:46
    Minimálně dalších pět minut se nebude hrát, protože do Scottrade Center musí přijet sanitka, aby převezla Kevina Fialu do nemocnice!
     
    21:46
    Kevin Fiala je odvážen na nosítkách z ledové plochy a oba týmy bouchají hokejkami o led, zatímco fanoušci tleskají. Nepříjemné okamžiky.
    21:46 FOTO: Útočník Kevin Fiala v hodně nepříjemné pozici.
     
    21:46
    Kevin Fiala je ošetřován a na řadu přichází krátká reklamní přestávka. Na ledové ploše jsou připravena nosítka. Útočník Preds dohrál.
    21:46 Hit Roberta Bortuzza, který odnesl ošklivě Kevin Fiala.
     
    21:46
    Kevin Fiala byl v rychlosti natlačen za bránou Jakea Allena na hrazení a po hitu Roberta Bortuzza zůstal ležet na ledové ploše. Nepříjemně to odnesla levá noha a v hale je ticho jako v hrobě! Hra byla rychle přerušena.
     
    16:46
    Predators vyrazili z ničeho nic do přečíslení dva na jednoho a po přihrávce z pravého křídla a ostrého úhlu se ocitl na vzdálenější levé tyči v obrovské šanci Colin Wilson, jenže v rychlosti bránu z blízkosti střelou bez přípravy minul! To byla obrovská šance!
     
    14:30
    Joel Edmundson se před krátkou komerční přestávkou ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci a zápěstím puk dobře zvedal do bližšího horního rohu brány, jenže Pekka Rinne se dokázal včas narovnat vkleče a puk maskou vyrazil nad bránu!
    11:24 P. K. Subban - 0:1
     
    11:24
    Nashville právě vstřelil branku!
    Ryan Ellis od modré čáry přihrál doleva a P. K. Subban na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která bez přípravy mířila do horní části brány, jenže na přední tyči ji skvělou tečí srazil mezi betony Jakea Allena útočník COLIN WILSON a puk skončil v domácí síti! Predators využili přesilovou hru a vedou 1:0! Asistence: Ryan Ellis a Kevin Fiala.
    10:56 Brankář Jake Allen skvěle vychytal Ryana Johansena!

     
    10:56
    Ryan Johansen na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl bez přípravy k prudké střele, kterou Jake Allen sklapl mezi rukavicemi!
     
    09:38
    David Perron rychle projel napříč brankovištěm a na přední pravé tyči nechtěně podrazil brankáře Pekka Rinneho!
     
    08:14
    Na opačné straně ledové plochy si v blízkosti levé tyče najel Vladimír Sobotka na fantastickou bekhendovou přihrávku Joriho Lehtery z pravého křídla a rychle mířil zápěstím k přední tyči, jenže Pekka Rinne předvedl skvělý přesun a puk pravým betonem vyrazil mimo tři tyče! Oba týmy si v rychlém sledu vytvořily šanci.
     
    07:34
    Mike Fisher, kapitán Nashvillu, se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, jenže ani nadvakrát nedokázal puk propasírovat těsně nad ledem k pravé tyči! Fantastický brankář Jake Allen!
     
    04:58
    Jaden Schwartz z pravého kruhu pro vhazování střelou letící těsně nad ledem mířil ke vzdálenější pravé tyči, Pekka Rinne ale předvedl fantastický rozštěp a zřejmě vyrážečkou puk vyrazil!
     
    03:26
    Alexander Steen si v levém kruhu pro vhazování v blízkosti levé tyče krásně zpracoval přihrávku zpoza brány rukavicí a poté rychle vypálil z otočky, Pekka Rinne ale puk našel ve výstroji!
     
    02:48
    Vladimir Tarasenko si hledal v pravém kruhu pro vhazování po zpětném oblouku prostor na střelu, ke které se nakonec dostal, ještě předtím ho ovšem sekl přes ruce obránce P. K. Subban!
     
    01:06
    Mike Fisher na pravém křídle zavezl puk podél střídačky do útočného pásma a od modré čáry napřáhl po ledě k táhlé střele s příklepem, kterou Jake Allen pravým betonem vkleče vyrazil!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 29. Parayko (Edmundson, Brodziak), 47. Schwartz (Stastny, Edmundson), 50. Sobotka (Pääjärvi) – 12. C. Wilson (P. K. Subban, Ellis), 23. P. K. Subban (Johansen), 33. Forsberg (P. K. Subban, Josi), 55. Fiddler (Watson)


    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Bouwmeester, Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo – Schwartz, Stastny, Tarasenko (A) – Steen (A), Berglund, Perron – Sobotka, Lehterä, Pääjärvi – Upshall, Brodziak, Reaves. Hlavní trenér: Mike Yeo.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi (A), Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Irwin, Y. Weber – Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Fiddler, Neal (A) – C. Wilson, Sissons, Parenteau – McLeod, Fisher (C), Watson. Hlavní trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Chris Rooney, Francois StLaurent. Čároví: Jonny Murray, Steve Barton

    Diváci: 19154
    St. Louis 2 4 Nashville
    #1 Čtvrtek 27.04.2017 • 02:00
    St. Louis - Nashville 3:4
    #2 Sobota 29.04.2017 • 02:00
    St. Louis - Nashville 3:2
    #3 Neděle 30.04.2017 • 21:20
    Nashville - St. Louis 3:1
    #4 Středa 03.05.2017 • 03:30
    Nashville - St. Louis 2:1
    #5 Sobota 06.05.2017 • 02:00
    St. Louis - Nashville 2:1
    #6 Neděle 07.05.2017 • 21:20
    Nashville - St. Louis 3:1
    thejrc.org