Litva – Japonsko 2:6 (kon.) | Chorvatsko – Estonsko 3:4 (kon.) | Velká Británie – Nizozemsko 14:0 (kon.)
konec
Velká Británie
14:0 (3:0, 5:0, 6:0)
Nizozemsko
Pátek 28.04.2017, 20:30 • SSE Arena, Belfast (kapacita 9 000 míst) • Mistrovství světa - I. B Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše, přeji vám krásný zbytek dnešního večera a u dalších online přenosů se s vámi loučím na počtenou! (22:53:59)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Colin SHIELDS (GBR) – 3+1, 7 střel, účast na ledě +4, hattrick, vítězný gól, nový rekordman v počtu gólů v národním týmu Velké Británie
    Joey OOSTERVELD (NED) – 0+0, 0 střel, účast na ledě -3
     
    Statistiky dnešního zápasu:

    Střely na branku: 56:11
    Trestné minuty: 10:12
    Přesilové hry: 3/6-0/5

    Branky a nahrávky: 5. Shields (O'Connor, Richardson), 5. J. Phillips, 19. Duggan (Lachowicz), 22. Brooks (Farmer), 32. Peacock (Brooks, Weaver), 32. Lachowicz (J. Phillips, Duggan), 33. Shields (Myers), 35. Duggan (Lachowicz), 44. Stewart (Mosey, Shields), 48. Dowd (Clarke, Weaver), 50. Shields (Mosey), 53. Myers (Mosey, Garside), 55. Brooks (Stewart, Farmer), 57. Dowd (Clarke). Diváci: 3005. Rozhodčí: Zrnić (SLO) – Nothegger (AUT), Smura (POL).
    Hattrickem v dnešním utkání překonal britský útočník Colin Shields rekord Tonyho Handa v počtu gólů nastřílených v britském národním týmu!

     
    Velká Británie si podle předpokladů bez větších problémů poradila s Nizozemskem. Nakonec z toho byl drtivý rozdíl 14:0, pod který se alespoň jedním kanadským bodem podepsali téměř všichni britští hráči.

    Nejvíce se činil Colin Shields, který vstřelil hattrick a přidal jednu asistenci. Třetím gólem navíc zaznamenal 41. gól v kariéře v národním týmu, kterým překonal rekord Tonyho Handa. První góly v národním týmu pak zaznamenali Samuel Duggan a Brendan Brooks.

    Díky vysoké výhře se Velká Británie posunula na první místo tabulky před Japonsko, které má však také po čtyřech zápasech plný počet bodů. V zítřejším závěrečném kole se tak Britové v přímém souboji o postup utkají s Japonci. Nizozemci k záchraně bude potřebovat nutně zvítězit nad Estonskem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    V poslední minutě dnešního utkání už se příliš nehraje, už ani Britové nepomýšlejí na patnáctý gól v nizozemské síti...
     
    58:51
    Robert Dowd se vrací z trestné lavice zpátky na led, Velká Británie hraje v plném počtu.
     
    58:14
    Ve druhé polovině Dowdova trestu se už více hraje na útočné polovině Velké Británie.
     
    57:40
    Nizozemci se v početní výhodě pokoušejí alespoň o čestný úspěch v podobě vstřelení gólu. Stephen Murphy je však stále stoprocentní.
     
    56:51
    Po dlouhé době se vylučuje. Na trestnou lavici za nedovolené bránění míří poslední střelec Robert Dowd.
    56:16 Robert DOWD - 14:0
     
    56:16
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    A skóre nadále narůstá. Britští hráči si dnes výrazně vylepší osobní statistiky. David Clarke nyní našel ROBERTA DOWDA, který se trefuje podruhé během třetí třetiny. Asistence: David Clarke.
     
    55:27
    Nizozemci jsou už úplně odevzdaní, nejraději by se viděli ve sprchách. Britové si s nimi dělají, co chtějí.
    54:16 Brendan BROOKS - 13:0
     
    54:16
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové stále pokračují s navyšováním svého náskoku, už je to 13:0! Kombinaci druhého útoku po přihrávce od Liama Stewarta zakončuje svým druhým gólem v utkání BRENDAN BROOKS! Asistence: Liam Stewart a Robert Farmer.
    53:00 Matthew MYERS - 12:0
     
    53:00
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Další branka v podání Velké Británie, která stále nemá dost! Elitní útok domácích se čtvrtým gólem v dnešním zápase vyrovnává čtvrté formaci. Po další asistenci Evana Moseye se poprvé v zápase prosazuje MATTHEW MYERS! Asistence: Evan Mosey a Mark Garside.
     
    51:41
    Matthew Myers vysunul do samostatného úniku Evana Moseye, který však ztroskotal na zákroku Fabiana Schotela!

    Adam Lacek

    Branky a nahrávky: 5. Shields (O'Connor, Richardson), 5. J. Phillips, 19. Duggan (Lachowicz), 22. Brooks (Farmer), 32. Peacock (Brooks, Weaver), 32. Lachowicz (J. Phillips, Duggan), 33. Shields (Myers), 35. Duggan (Lachowicz), 44. Stewart (Mosey, Shields), 48. Dowd (Clarke, Weaver), 50. Shields (Mosey), 53. Myers (Mosey, Garside), 55. Brooks (Stewart, Farmer), 57. Dowd (Clarke)


    Velká Británie: Murphy (Bowns) – D. Phillips, O'Connor, Richardson (A), Swindlehurst, Lee, Weaver, Garside – Myers, Shields, Mosey – Farmer, Stewart, Brooks – Clarke, Peacock, Dowd (A) – Lachowicz, Duggan, J. Phillips (C) – Cowley.
    Nizozemsko: Idzenga (33. Schotel) – Mason (A), Suurhoff, van der Vossen, van Haren, Roosendaal, van Bentem (C) – Bruijsten, Nagtzaam, van Nes – Oosterveld, Kick, Melissant – van der Schuit, Verschuren (A), Wurm – Hermens, van Musscher.

    Rozhodčí: Zrnić (SLO) – Nothegger (AUT), Smura (POL)

    Diváci: 3005
    thejrc.org