Leverkusen – Schalke 1:4 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
1:4 (0:3)
FC Schalke 04
Pátek 28.04.2017, 20:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tak je tu avizovaný, protože sudí nepřidal navrch ani jednu vteřinu, když se rozhodl ukončit trápení Leverkusenu ihned po 90 minutách. Druhá půle nebyla tak atraktivní – Schalke navýšilo své vedení na 0:4 po parádním voleji Burgstallera, který se tak dnes trefil dvakrát a domácí už jen korigovali. Trefil se totiž Kießling, ale ani to nakonec k ničemu nebylo, protože další branka už padnout nestihla.

    Ode mě je to pro dnešek všechno, přeji příjemný víkend a loučím se s Vámi. (22:23:25)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Míč je u gólmana Fährmanna, který pochopitelně vůbec nikam nespěchá a sledujeme tak pomalou rozehrávku z jeho strany – vypadá to, že se nebude nic nastavovat.
     
    87
    Schalke drží své vedení a na konci zápas k němu drží i míč, takže je skoro jasně, že dnes už se nic zásadního, co by změnilo zápas, nestane.
     
    85
    Domácí následně sahají do sestavy naposledy, kouč Korkut stahuje mladíka Brandta a místo něj posílá do hry Švýcara Mehmediho.
     
    84
    Je tu i druhé střídání, které provádějí hosté – na posledních pár minut se na hřiště podívá Sascha Riether, který nahradí Nabila Bentaleba.
     
    82
    Domácí Bayer se sice snaží napadat, ale Schalke hraje v klidu a nedělá chyby, takže žádné větší šance v posledních minutách nevidíme.
     
    80
    A z dálky to ještě zkusil mladík Brandt, jeho pokus ale nebyl dobrý a prolétl hodně vysoko nad břevnem branky hostů.
     
    78
    Leverkusen už se ani moc netlačí dopředu, asi je mu také jasné, že s tímto zápasem jen těžko něco udělá – soupeř naopak hraje velice disciplinovaně.
     
    76
    Schalke se snaží držet míč a už nedopustit další komplikace, je pravda, že by bylo hodně hloupé přijít o takto rozehraný zápas.
     
    74
    A právě Sead Kolašinac je prvním mužem, který za hosty odejde ze hřiště – na něm ho nahradí Denis Aogo.
     
    73
    Kolašinac teď dával pod sebe, ale u míče byl první Aránguiz a dokázal ho tak odehrát před dotírajícím Schöpfem.
     
    71
    A právě hráč, který asistoval na tuto branku, u postranní čáry až zbytečně tvrdě zajel do Schöpfa a vidí tak žlutou kartu.
    69. Stefan KIEßLING - 1:4
     
    69
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Tak nakonec je sníženo, ale na drama to bude stačit jen velice těžko. Míč za obranu dostal Bellarabi, který si parádně zpracoval a ihned ho poslal před branku na STEFANA KIEßLINGA – ten po balónu skočil rybičkou a dostal ho za bezmocného Fährmanna.
     
    68
    Na zemi zůstal po souboji ve středu pole ležet Bentaleb, který si žádá ošetření, snad by to ale nemělo být pro záložníka hostů nic vážného.
     
    66
    Bellarabi se snažil dostat ke dlouhému míči, ale Höwedes k němu měl blíže a tak si musel pomoci útočným faulem – míč pro Schalke.
     
    64
    S04 se ale opět snaží hru zklidnit a jelikož se blížíme k sedmdesáté minutě, vypadá to s domácím celkem špatně – snížení by mohlo Leverkusen nakopnout, ale ani to nepřichází.
     
    62
    Střílet zkusil poměrně aktivní Karim Bellarabi, jeho pokus ale skončil pouze uprostřed branky, kde stál připravený Fährmann.

    Ondřej Hradecký

    Branky: 69. Kießling (Bellarabi) – 7. Burgstaller (Goretzka), 10. Höwedes (Schöpf), 18. Schöpf, 50. Burgstaller (Schöpf)

    Karty:   25. Hilbert (LEV), 49. Kampl (LEV), 71. Bellarabi (LEV)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 6:1. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 14:9.
    Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert (46. Wendell), Jedvaj, Toprak (C) (19. Tah), Henrichs – Brandt (85. Mehmedi), Aránguiz, Kampl, Bellarabi – Kießling, Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Tah, J. Hernández, Bailey, Mehmedi, Baumgartlinger, Wendell.

    FC Schalke 04: Fährmann – Coke, Höwedes (C), Badstuber, Kolašinac (74. Aogo) – Stambouli, Bentaleb (84. Riether) – Schöpf, Goretzka, D. Caligiuri – Burgstaller.
    Náhradníci: Nübel – Geis, Di Santo, Aogo, Huntelaar, Riether, Avdijaj.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim
    thejrc.org