St. Louis – Nashville 3:2 (kon.) | Anaheim – Edmonton 1:2 (kon.) | Ottawa – NY Rangers 6:5 (po pr.)
po prodl.
Ottawa Senators
6:5 (1:1, 1:3, 3:1 - 0:0, 1:0) Stav série: 2:0
New York Rangers
Sobota 29.04.2017, 21:20 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Play-off NHL • Semifinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer dámy a pánové, zdravím Vás u sledování textového přenosu z druhého utkání semifinále Východní konference mezi New York Rangers a domácí Ottawou Senators! Přeji příjemnou zábavu.
     
    První utkání série

    Zápas byl velmi ofenzivní, nicméně nabídl jen tři branky. Do vedení šli ve 28. minutě Rangers díky brance kapitána McDonagha, ale ještě před koncem druhé třetiny dokázal srovnat Ryan Dzingel. Třetí třetina byla vyrovnaná a paradoxně ji rozhodla šťastná branka. Obránce (většinou působící jako útočník) Erik Karlsson nahodil puk z nulového úhlu a ten se od Lundqvistových zad odrazil do brány. Senators tak první duel série vyhráli 2:1.
    Craig Anderson byl oporou kanadského celku
     
    Před druhým zápasem

    Trenér Ottawy Guy Boucher se nechal slyšet, že sestava jeho celku by se měnit neměla, jelikož si zkrátka nikdo nezaslouží být posazen na tribunu. Dle jeho slov ale budou Senators opět potřebovat velké množství střel, aby na Rangers vyzráli. V prvním utkání jich vyslali přes 40!

    Ani Rangers dle reportéra Stevea Zipaye sestavu měnit nebudou. Alain Vigneault byl s výkonem týmu poměrně spokojen, ale dle jeho slov přeci jen potřebují Rangers ještě trochu přidat.
    Na první zápas již budou chtít newyorští hokejisté zapomenout
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Claesson, Harpur – Dzingel, Turris (A), Burrows – MacArthur, Brassard, B. Ryan – Hoffman, Pageau, Mark Stone – Stålberg, Z. Smith, Wingels.

    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – McDonagh, Girardi, M. Staal, Holden, Skjei, Br. Smith – Kreider, Zibanejad, Bučněvič – Vesey, Stepan, Rick Nash – J. T. Miller, K. Hayes, Zuccarello – Grabner, Lindberg, Fast.

    Rozhodčí: O’Halloran, Pollock – Heyer, Kovachik.
     
    Krásný sobotní večer všem fanouškům nejkvalitnější hokejové podívané na světě! Za pár momentů začíná druhé semifinále Východní konference mezi Ottawou Senators a New Yorkem Rangers!
     
    Začátek utkání se nám klasicky opozdí a začne se o nějakých deset až patnáct minut později. Slunná Ottawa se již těší na začátek utkání. Zůstaňte s námi!
     
    Za bouřlivého potlesku se vrhli na ledovou plochu Canadian Tire Centre hokejisté Ottawy. Dnes nebude s návštěvností problém, vypadá, že je plno. Následují hymny..
     
    Nyní je vše připraveno na play-off hokej! Přeji příjemnou zábavu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Mika Zibanejad vyhrál úvodní vhazování pro svůj celek a Jezdci kombinují na vlastní polovině. Následně budou chtít vymyslet útočnou akci.
     
    00:44
    Neskutečná akce, která začala u Erika Karlssona. Švédský bek zavezl puk do pásma a poslal jej na pravý kruh. Tommy Wingels zakončoval, ale Lundqvist byl na svém místě!
     
    01:16
    Na druhé straně to od pravého mantinelu zkoušeli hosté, střelecký pokus ale v brance neskončil, to se ale dá říct o napadajícím hráči.
     
    02:05
    Hodně rychle a aktivně vstoupili do utkání oba celky. Uvidíme, komu se jako prvnímu povede otevřít stav utkání.
     
    02:20
    Parádní přečíslení a volný prostor před domácímu. Bobby Ryan našel mezi kruhy volného Kylea Turrise, centr první lajny ale mířil do betonů švédského mága!
     
    03:12
    Následoval další průnik Erika Karlssona. Domácí ofenzivní bek zavezl kotouč do pásma a posunul jej k levému mantinelu, Ryan Dzingel následně mířil vedle.
     
    03:28
    První přesilovku utkání budou mít domácí, Marc Staal inkasuje dvouminutový trest za nedovolený zákrok za brankou Andersona.
     
    03:51
    Úvodní tlak nebyl zakončen nějakou nebezpečnou střelou, odjet z ledu musel Kyle Turris, kterému v souboji upadl helmu.
     
    04:16
    Rangers právě vstřelili branku!
    To je parádní začátek utkání, Rangers jdou v oslabení do vedení! Jesper Fast ujel podél levého mantinelu a krásnou přihrávkou na druhou stranu vyzval ke skórování MICHAELA GRABNERA – neodmítl! Asistence: Jesper Fast.
    04:16 Michael GRABNER - 0:1
     
    05:16
    Přesilovka Senátorů pokračovala a zakončena byla pokusem Mikea Hoffmana, jenž ale zamířil jen vedle branky Lundqvista. Přesilovka končí beze střely na branku.
     
    05:28
    Hosté v plném počtu.
     
    06:14
    Rangers aktivně napadali a povedlo se jim vybojovat kotouč. Pokus od modré sice v brance neskončil, aktivní hra hostů ale trvá i nadále.
     
    07:00
    Kolem mantinelu se pokoušel projít do pásma Mats Zuccarello. Sice přes obránce prošel, následně mu ale byl odpískán ofsajd. Pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    07:16
    Ryan McDonagh se dostal k puku na modré čáře a hned jej hnal směrem na branku Andersona. Ten se ale zaskvěl dobrým zákrokem.
     
    07:30
    Druhá přesilovka pro domácí celek! Na trestnou lavici putuje J.T. Miller, provinil se hákováním ve středním pásmu, obětí byl Derick Brassard.
     
    07:38
    Hned po vhazování se do puku opřel obránce Erik Karlsson, Canadian Tire Centre ale pořádně zazvučela tyč!
     
    08:04
    Následně domácí vyvíjeli tlak do branky, ale ani ten nebyl úspěšný. Rangers si po následném vyhození museli pořádně oddechnout.
     
    08:50
    Od té doby se hostům povedlo v dalších dvou případech poslat puk mimo obrannou třetinu a vypadá to, že i své druhé oslabení zvládnou.
     
    09:30
    Hosté v plném počtu.
     
    10:08
    Viktor Stålberg unikal po pravé straně a bekhendem hledal před brankou najíždějícího Jeana-Gabriela Pageaua. Ten se ale do zakončení nakonec nedostal.
     
    10:18
    Následovat bude již třetí přesilová hra Senators, zatím domácí ani jednou nevystřelili, ale trefili tyčku! Chris Kreider inkasuje trest za hru loktem.
     
    10:40
    Oslabení pro Rangers není žádnou slabinou. Dali z něj první branku a i ve třetí nevýhodě hrají uvolněně. Hned ve třech se vydali do útoku.
     
    11:15
    Kyle Turris se nyní dostával k puku na pravém kruhu a již se pokoušel zakončit. Dojel jej ovšem obránce a domácí útočník ani nevystřelil.
     
    12:18
    Hosté v plném počtu.
     
    12:40
    Střelecký pokus vyslali domácí až nyní. Po přihrávce zpoza branky zakončoval jeden z hráčů, Henrik Lundqvist byl ovšem u své tyčky pozorný.
     
    13:12
    Po delší době střelecký pokus také z hokejek hostů. Pokus od modré čáry ovšem v brance neskončilo, Rangers to zkoušejí ještě za brankou.
     
    13:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! JEAN-GABRIEL PAGEAU se po velké chybě Dana Girardiho dostal k puku, ujel podél pravého mantinelu a rychlou střelou na přední tyč překonal Henrika Lundqvista v brance! Bez asistence.
    13:59 Jean-Gabriel PAGEAU - 1:1
     
    14:38
    Jezdci se hned vydali do útoku, kde okupovali prostor před brankou Andersona. Ke střeleckému pokusu na jeho branku ale nedošlo.
     
    15:18
    Do nadějné šance se dostával obránce Marc Methot. Ten dostal přihrávku před branku, kde byl naprosto sám. V rychlosti ale touš nezasáhl!
     
    15:54
    Následně si Henrik Lundqvist předvedl další úžasný zákrok, nyní proti němu stál Mike Hoffman, švédský brankář jej ovšem úžasně vymazal.
     
    16:34
    Ottawa hraje úžasně. V další šanci byl Tommy Wingels, jenž se hnal po levé straně a vjel až do brankoviště. Lundqvistovo branku nyní ale netrefil!
     
    16:55
    Následně je odpískán icing, hra se tak přesune před branku Craiga Andersona, jenž měl mnohem méně práce, než jeho kolega na druhé straně.
     
    17:27
    Rangers aktuálně klidní hru přihrávky v obranné třetině. Uvidíme, zda se hostům povede následně něco směrem dopředu vymyslet.
     
    17:43
    Hra byla následně přerušena, a tak je tu dlouho očekávaná třetí komerční přestávka. Sledujeme úžasné utkání, které nejspíše nenudí vůbec nikoho.
     
    18:08
    Rychlý útok hokejistů z New Yorku zakončoval jeden z nich zakončením od pravého mantinelu, betony Andersona ovšem zareagovaly včas.
     
    19:01
    Soubojem za brankou Henrika Lundqvista začíná poslední minuta první třetiny, která utekla opravdu rychle. Viděli jsme několik šancí a hlavně dvě branky.
     
    19:10
    Následně se Rangers pokoušeli o útočnou akci, ale zastavil je ofsajd. Pokračovat se tak bude vhazováním ve střední třetině.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Prvních dvacet minut je pryč. Sledovali jsme rychlou a opravdu pohlednou podívanou. Rangers se dostali do vedení v oslabení, prosadil se po přihrávce Jespera Fasta jeho kolega Michael Grabner. Aktivní hrou se ale domácí dostali do několika šancí, jednu z nich zakončil přesnou střelou Jean-Gabriel Pageau. Po dvaceti minutách je stav vyrovnaný – 1:1!

    Střely na branku: 6:8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Rangers se hned po buly dostali dopředu, Mika Zibanejad dával puk z pravého úhlu před branku, tam se ale nikdo v bílém neprosadil.
     
    20:46
    Poprvé se do útoku chystali také domácí, přihrávka dopředu ovšem moc nevyšla, a tak se puku ujali hosté z New Yorku.
     
    21:16
    Následně se to Senátorům již povedlo, takové nahození skončilo v lapačce švédského brankáře a bude se tak vhazovat po jeho pravici.
     
    21:23
    Po pár sekundách je hra opět přerušena, vhazování se bude opakovat na totožném místě, kde se uskutečnilo naposledy.
     
    22:02
    Bránící hráči Ottawy následně poslali puk o mantinel až za branku Henrika Lundqvista. Brady Skjei neměl šanci puk dojet, píská se tedy icing.
     
    22:05
    Hned po vhazování se hosté od modré čáry opřeli do kotouče, ten ale skončil pouze v lapačce připraveného Craiga Andersona.
     
    22:32
    Další střelecký pokus směrem na branku Andersona, nyní z většího úhlu. Domácí brankář byl připraven a kotouč vyrazil. Do útoku míří Ottawa.
     
    23:32
    Neskutečně aktivní jsou Jezdci na začátku druhé třetiny. Po závaru před brankou vypadl Andersonovi kotouč, nakonec ale skončil těsně vedle branky!
     
    23:51
    Podobná akce na straně druhé. Cody Ceci dostal puk mezi kruhy a i on brankáře překonal, puk ale propadl taktéž, jako na druhé straně, těsně vedle branky!
     
    24:44
    Tempo z první třetiny tedy trvá i nadále. Hraje se aktivně na obě strany a srdce milovníka hokeje plesá, opravdu sledujeme parádní utkání.
     
    25:55
    Jesper Fast v další akci! Po rychlém útoku dostal puk před branku a do odkryté části mířil, nakonec ale trefil výborně přesouvajícího se Andersona!
     
    26:01
    Úžasný zákrok Andersona! Jeden z hráčů mu udělal kličku a mířil do odkryté branky, tu nakonec ale netrefil, Anderson puk vyrazil výstrojí!
     
    26:54
    Ottawa se po pár přihrávkách dostala do útočného pásma, kde se jí ale nepovedlo nic vymyslet. Každopádně zde kombinuje a snaží se něco vymyslet.
     
    27:55
    Další neskutečný zákrok Craiga Andersona. Oscar Lindberg dostal přihrávku na levý kruh a zakončoval. Anderson chytil tento pokus i následnou dorážku Grabnera do odkryté branky, wow!
     
    28:08
    Kyle Turris dostával od bránící hráčů přihrávky do jízdy, přes dvojici hráčů ovšem neprošel, a tak jsou u puku hosté.
     
    28:30
    Derek Stepan dostal puk v přečíslení od Jimmyho Veseyho, zakončoval u tyčky, ale fenomenální Craig Anderson opět zavřel branku!
     
    28:30
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Mark Stone – 2 min., hákování).
     
    29:12
    Domácí brankář musel v následné první přesilovce Rangers řešit nějaké střelecké pokusy, ani jeden ale neskončil za jeho zády.
     
    29:41
    Brady Skjei pálil po kombinační hře svého celku, jeho pokus ovšem skončil pouze na betonech připraveného Craiga Andersona.
     
    29:54
    Neskutečné! J. T. Miller se dostal k odraženému puku u pravé tyčky a zakončoval. Svým pokusem ale trefil vytrčenou lapačku Andersona, to je muž zápasu!
     
    30:39
    Rangers právě vstřelili branku!
    Nyní je ovšem Craig Anderson překonán, toto pravděpodobně chytit ani nešlo! CHRIS KREIDER se dostal ke kotouči na levém kruhu a z otočky jej bez míření poslal přímo do přední šibenice, opravdu nechytatelný pokus! Asistence: Mika Zibanejad a Ryan McDonagh.
    30:39 Chris KREIDER - 1:2
     
    31:02
    V polovině utkání je tak stav příznivější pro hosty, kteří se po zásluze ujímají vedení. Anderson chytil nemožné, ale na poslední střelu již neměl. Pokračuje se komerční pauzou.
     
    31:06
    Hned po vhazování se ke střeleckému pokusu dostávali hosté, Craig Anderson byl ovšem na svém místě a puk chytil. Rangers jsou v prostřední třetině mnohem lepší.
     
    31:25
    Zajímavě to od pravého mantinelu zkoušel Bobby Ryan, ale i nezaměstnaný Lundqvist je pozorný. Jeho pokus vyrazil a nemusel jít ani do podkleku.
     
    32:06
    Po této akci jsou ale u puku opět hokejisté z New Yorku, aktuálně vidíme jejich kombinační hru v v obranné třetině, u puku Brady Skjei.
     
    32:41
    Viktor Stålberg se následně dostával před branku, situaci vylepšoval zadovkou na spoluhráče. K těm se kotouč ovšem nakonec nedostal.
     
    32:56
    Šance pro domácí! Po sekyře Brendana Smitha uvidíme přesilovou hru Ottawy.
     
    33:10
    Rangers právě vstřelili branku!
    Ale pozor, je tu druhá branka v oslabení, kterou dávají hokejisté Rangers! DEREK STEPAN se dostal s pukem mezi obránce, projel až před branku Andersona, kterého překonal parádní ránou pod víko! Asistence: Rick Nash.
    33:10 Derek STEPAN - 1:3
     
    33:46
    Kyle Turris hledal přihrávkou přes celou šíři kluziště lépe postaveného spoluhráče, přihrávka ale byla nadzvednuta a následně se bude vylučovat.
     
    33:46
    Zack Smith operoval před brankou a několika údery poslal k zemi bránícího hráče, uvidíme tak hru čtyř proti čtyřem.
     
    34:00
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je sníženo, Ottawa se prosazuje! Mike Hofmann si parádně sjel z obranné třetiny až před branku, kde trefil beton Lundqvista. S dorážkou ovšem včasně přijel MARC METHOT, jenž se stává netradičním střelcem utkání! Asistence: Mike Hoffman a Ben Harpur.
    34:00 Marc METHOT - 2:3
     
    34:51
    Do další střelecké pozice si najížděl z pravé strany Cody Ceci, jeho dělovka z pravé strany ale branku Henrika Lundqvista neohrozila.
     
    35:10
    Hosté v plném počtu.
     
    35:30
    Jezdci zatím v přesilovce nic nevymysleli a spíše vidíme jejich kombinační hru v obranné třetině. Hra ve druhé třetině je hodně rychlá.
     
    35:51
    Rangers právě vstřelili branku!
    A padá další branka, Rangers jdou zpátky do dvoubrankového vedení! BRADY SKJEI vyslal nahazovaný pokus od modré čáry, který Anderson vůbec neviděl a nakonec skončil v jeho brance. Asistence: Ryan McDonagh a Mika Zibanejad.
    35:51 Brady SKJEI - 2:4
     
    35:51
    Tak pozor, Guy Boucher si vzal coach challenge, posuzovat se bude ofsajd před vstřelením branky!
     
    35:51
    To bylo rychlé, branka platí a Ottawa přišla o šanci vzít si timeout. Rangers tak opět vedou o dvě branky!
     
    36:38
    Hosté jsou stále aktivní na puku a nechtějí připustit další snížení. Hokejisté a fanoušci Senátorů budou ovšem proti, máme se ještě na co těšit.
     
    37:36
    Kroužení domácích bylo zakončeno přihrávkou na Erika Karlssona a následnou střelou. Betony Henrika Lundqvista ale splnily svůj účel.
     
    38:13
    Domácím nevyšla následná rozehra, puk skončil za brankou švédského brankáře a pokračovat se bude vhazováním před Andersonem.
     
    39:01
    Tato třetina se spíše dohrává, nebo to tak alespoň chtějí hokejisté Rangers. Poslední minutka startuje jejich kombinační hrou v obraně.
     
    39:37
    Střela Ryana McDonagha se nepovedla, hra byla navíc hned poté přerušena. Jimmy Vesey se totiž objevil na ledové ploše, Derick Brassard jej zasáhl do obličeje, tomu to následně vrátil Rick Nash.
     
    39:37
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Derick Brassard – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Rick Nash – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:50
    Do obrovské šance se ve hře čtyř proti čtyřem prodral Erik Karlsson! Švédský bek ujížděl po pravé straně, svého krajana v brance Rangers ale nepřekonal!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je u konce, to bylo představení! Craig Anderson v první polovině neskutečně čaroval, poté byla jeho kletba očarována. Nejdříve se prosadil Chris Kreider, následně na něj v oslabení navázal Derek Stepan. Domácím se sice po brance Marca Methota povedlo snížit, Brady Skjei ani dvě minuty na to ovšem vrátil Jezdcům dvoubrankové vedení.

    Střely na branku: 16:28 (10:19 ve druhé třetině)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:29
    Hra třetí třetiny začíná ve čtyřech hráčích na obou stranách. Ani jeden celek se zatím do nějakého tlaku ale nedostává.
     
    41:08
    Marc Staal se dostal po kombinaci svých spoluhráčů ke střele od modré čáry, jeho dělová rána ale skončila jen vedle branky.
     
    41:28
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Trocha štěstí a Ottawa je zpátky ve hře! Po střele Diona Phaneufa od modré čáry, která se odrazila od zadního mantinelu před branku se prosazuje MARK STONE! Opět je to jen o jednu branku. Asistence: Dion Phaneuf a Fredrik Claesson.
    41:28 Mark STONE - 3:4
     
    41:55
    Kyle Turris se hned vydával na útočný výlet, jeho pokus přes bránícího hráče ovšem v brance neskončil. Pokračuje se aktivitou Senátorů.
     
    42:35
    Fanoušci v Ottawě bouří a domácí celek tlačí. Rangers aktuálně vyhodili pouze na icing, vhazovat se tak bude bez vystřídání před Lundqvistem.
     
    43:07
    Bobby Ryan unikal podél pravého mantinelu a hned po přejetí útočné modré čáry zakončoval. Jeho tvrdá rána ale proletěla nad maskou Lundqvista.
     
    43:39
    Chris Kreider se vydal do útoku, dostal se přes bránícího hráče a objevil se před Andersonem. Toho svou bekhendovou kličkou ale nakonec nepřekonal!
     
    44:16
    V dalším zakončení Derek Stepan. Šikovný útočník objel branku a z pravého kruhu posílal kotouč do ohně, v brankovišti ovšem nebyl nikdo úspěšný.
     
    45:10
    Rangers právě vstřelili branku!
    Neskutečné utkání sledujeme! Ottawští unikali tři na jednoho, ale nevyšla jim přihrávka. Následoval tak protiútok hostů, který zakončoval střelou z mezikruží BRADY SKJEI! Druhá branka pro mladého beka Rangers v tomto utkání! Asistence: Brendan Smith.
    45:10 Brady SKJEI - 3:5
     
    45:58
    Naděje Senátorů se tak opět o něco snížily, Rangers hrají směrem do útoku skvěle a dokáží využívat své šance a zaváhání domácí defenzívy.
     
    46:35
    Každopádně je před námi více jak třináct minut a stát se může cokoliv. Uvidíme, zda se Ottawa ještě dostane do nějakého tlaku a sníží.
     
    47:11
    Cody Ceci se dostal k volnému puku a po pravé straně si najel do zakončení. U pravé tyčky ale švédského brankáře nepřekonal, velká škoda pro domácí!
     
    47:41
    Jesper Fast byl za brankou Andersona neskutečně sestřelen, autorem velice tvrdého hitu byl domácí Fredrik Claesson, jenž byl odměněn potleskem.
     
    49:06
    Ottawa se snaží, ale do zakončení se v posledních momentech nemůže dostat. Uvidíme, zda se to v druhé polovině třetiny ještě změní.
     
    49:47
    Senátoři si přihrávají v obranné třetině a směrem dopředu nechodí, vypadá to, jakoby čekali anebo nevěděli, jak překonat obranu.
     
    50:09
    Následně se domácí celek dostal do ofsajdové pozice. V polovině třetí třetiny to tak znamená přerušení hry na tři minuty, pokračovat se bude po pauze.
     
    50:39
    Jimmy Vesey se dostal ke kotouči a postupoval s ním po pravé straně. Jeho zakončení přes obránce ovšem skončilo na betonech připraveného Andersona.
     
    51:13
    Následně se hostům vůbec nepovedla rozehra, a tak se píská icing. Méně jak devět minut mají domácí hokejisté na vyrovnání nynějšího stavu.
     
    51:29
    Domácí se již dostali do zakončení, Kyle Turris ale před zakončením fauloval a jde zbytečně na lavici hanby. Dostává trest za držení.
     
    51:38
    Domácí na začátku oslabení hned vyhodili a čekají na útok svého soupeře. Povede se domácím využít také oslabení, stejně, jako se to dnes povedlo Rangers dvakrát?
     
    52:32
    Delší kombinační hra hostů byla zakončena pokusem Dereka Stepana z levého kruhu. Puk byl Andersonem vyražen a následně opustil pásmo.
     
    53:03
    Hodně rychle se dostali do protiútoku domácí. Jeden z hráčů již střílel do odkryté branky, roztáhnutý Lundqvist nakonec ale nemusel zasahovat.
     
    53:29
    Domácí v plném počtu.
     
    54:23
    Derick Brassard nahrával v útoku na levé křídlo, ale byl zablokován. Postupoval tak individuálně, nalezen byl ovšem v ofsajdu.
     
    54:38
    Protečovaný kotouč skončil v lapačce Henrika Lundqvista. Domácí splnili dílčí plán, a to vybojovat vhazování před Lundqvistem.
     
    54:50
    Jenže Ottawě se nevydařilo vůbec nic a kotouč se objevil ve střední třetině. Následně se hned přerušovalo, bude se vhazovat.
     
    54:59
    A další přerušení. Nyní se píská icing hostujícímu celku, uvidíme tak vhazování po pravici švédského brankáře a mága v jedné osobě.
     
    55:32
    Kyle Turris se dostal k odraženému puku a z hranice kruhu zakončoval. Pokus z otočky ale neprošel do branky, bránící hráč byl na správném místě.
     
    56:24
    Domácí hrají, hosté se brání. Pro Rangers je právě toto to, co jim stačí. Uvidíme, zda si svůj náskok do konce utkání udrží.
     
    56:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ale pozor, máme tu kontaktní branku! Dion Phaneuf posunul kotouč na modrou čáru, odkud nahazoval Zack Smith. Jeho plachtící pokus ještě tečoval JEAN-GABRIEL PAGEAU. Bojovný útočník dal druhou branku a Ottawa žije! Asistence: Zack Smith a Dion Phaneuf.
    56:41 Jean-Gabriel PAGEAU - 4:5
     
    57:24
    Senátorům je plné hřiště. Aktivní hrou si vybojovali vhazování před Lundqvistem, celá aréně mává šály a my se v závěru máme na co těšit.
     
    57:43
    Po nahození na branku upadl hostující brankář, ale trestuhodně se nikomu nepovedlo trefit branku! Kdyby to vyšlo, mohlo být vyrovnáno!
     
    58:09
    Pozor na šance na druhé straně! Michael Grabner se dostal do zakončení z levého kruhu, lapačka Andersona byla ovšem připravená!
     
    58:27
    Henrik Lundqvist přerušil hru a Ottawa nejspíše odvolá z branky Craiga Andersona. Marc Methot mezitím chránil napadnutého Karlssona.
     
    58:34
    Jezdci poslali po vyhraném vhazování puk mimo své pásmo, píská se icing. Fanoušci Ottawy fandí nejvíce, jak mohou. Dočkáme se vyrovnání?
     
    58:58
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak toto je neskutečné, 62 sekund před koncem třetí třetiny je vyrovnáno! Erik Karlsson zamíchal s pukem na modré čáře a přihrál jej na Kylea Turrise, jenž hned zakončoval. Před brankou byl pozorný JEAN-GABRIEL PAGEAU, jenž dává svůj hattrick v tomto utkání! Asistence: Kyle Turris a Erik Karlsson.
    58:58 Jean-Gabriel PAGEAU - 5:5
     
    59:26
    Nejdříve postupoval obranou Rick Nash, k zakončení se ale nedostal. Protiútok na druhé straně zakončen odpískáním ofsajdu.
     
    59:59
    Zack Smith postupoval po pravé straně, ale byl zastaven. Následoval protiútok Rangers zakončen pokusem Zibanejada těsně nad branku v poslední sekundě!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Neskutečné utkání nekončí, jdeme do prodloužení! Na začátku třetí třetiny snížil na rozdíl jedné branky Mark Stone a vypadalo to na drama. To už se nečekalo po druhé brance Brady Skjeie. S Ottawou to nevypadalo dobře, přišel ovšem hrdina Senátorů, Jean-Gabriel Pageau tečoval dva pokusy a vyrovnal na průběžných 5:5! Sledujeme utkání jako víno!

    Střely na branku: 24:37 (8:9 ve třetí třetině)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:08
    Prodloužení začalo vyhraným vhazováním Rangers, kteří se hned stáhli za branku. Odtud budou chtít vymyslet první akci v nastaveném čase.
     
    60:22
    Následně se Jezdci dostali do útoku, odpískán jim byl ovšem ofsajd. Pokračovat se tak bude vhazováním ve středním pásmu.
     
    61:08
    Ben Harpur vyzkoušel pozornost Lundqvista, která nebyla úplně nejlepší. Švédský brankář zareagoval na poslední chvíli, překonán nebyl.
     
    61:22
    Po následném vhazování zkoušel štěstí domácí Alexandre Burrows, jeho sražená střela ale skončila v ochranné síti. Další vhazování.
     
    61:40
    Rychlý útok předvedli také hokejisté Rangers, do nějaké nebezpečné akce se ale nedostali. Pokračuje se útokem Sens.
     
    62:13
    Derek Stepan posílal puk na Jimmyho Veseyho, který procházel skrz dvojici bránících hráčů, následně ovšem neudržel tělo na bruslích a upadl.
     
    62:57
    A pokračovalo se aktivní hrou Newyorčanů. Do zakončení se dostávali z pravé strany, střelecký pokus ovšem skončil pouze na boční síťce.
     
    63:28
    Do rychlého útoku se dostal Viktor Stålberg, jenž unikal po levé straně. Nikým nepodporován ovšem zamířil pouze vedle branky.
     
    63:41
    Obří šance Marka Stonea! Po závaru před branku se objevil puk volný před odkrytou branku, střelec třetí branky Sens ale trefil Brendana Smitha sedícího v brankovišti!
     
    64:10
    Perné chvíle pro domácí! Derick Brassard míří na trestnou lavici poté, co zahrál vysokou hokejkou do obličeje Mikea Zibanejada.
     
    64:55
    Snažení Rangers zakončoval přihrávkou před branku Rick Nash, zkušený útočník ale trefil pouze připraveného obránce, jenž puk odehrál.
     
    65:34
    Za ovací tribun se domácí Senators podruhé v krátkém časovém sledu osvobozují vyhozením puku mimo obrannou třetinu. Rangers se budou chtít co nejdříve vrátit.
     
    66:10
    Domácí v plném počtu.
     
    66:43
    Po delší době se bude vhazovat před brankou švédského brankáře, respektive po jeho levé ruce.
     
    67:20
    Ben Harpur vyvezl kotouč a vjel s ním do pásma po levé straně. Následně přihrával do brankoviště a Lundqvist musel být pozorný proti nepříjemné teči.
     
    67:52
    Na druhé straně ukryl v lapačce nahození ze střední třetiny Craig Anderson. Po dalším přerušení se tak bude vhazovat po pravici domácí jedničky.
     
    67:56
    Kevin Hayes se hned po buly prodral do zakončení. Z levého úhlu ale Andersona ničím nepřekvapil. Po pár sekundách se bude vhazování opakovat.
     
    68:34
    Kanadské obecenstvo si utkání užívá a zpívá chorály. Mezitím se ve velké šanci zjevil Rick Nash, jenž po chybě Andersona objížděl branku. V brankovišti jej ovšem zastavil bránící hráč.
     
    69:39
    Kyle Turris si najel do pásma, a to až k levému kruhu. Hru se mu následně nepovedlo rozvinout, puk se dostal k bránícím hráčům Rangers.
     
    70:43
    Jean-Gabriel Pageau si od pravého mantinelu najel ke kruhu a přihrával na modrou čáru. Tommy Wingels svým tvrdým pokusem ovšem nezakončil úspěšně.
     
    71:33
    Čas utíká neúprosně. V jednu dobu jsou mnohem aktivnější hosté, pak zase domácí. Nyní za delší provaz tahají hokejisté Ottawy.
     
    72:03
    Domácí se pokoušeli dostat do útoku. Erik Karlsson posílal dlouhou přihrávku dopředu, ta ale nebyla zachycena jedním z jeho spoluhráčů. Icing.
     
    72:18
    Bobby Ryan dostával následně rychlou přihrávku na levý kruh, odkud hned zakončoval. Střela tahem ale neskončila v brance, pouze vedle ní.
     
    72:59
    Cody Ceci poslal do útoku Turrise, jenž byl ve výborné střelecké pozici. V poslední možný moment ovšem předvedl naprosto úžasný obranný zákrok Brady Skjei.
     
    73:24
    Následně si Rangers berou oddechový čas, v posledních minutkách jsou pod tlakem a jejich obrana je více propustná.
     
    74:04
    Nyní měli domácí velikou smůlu! Nahození Diona Phaneufa tečoval před brankou Burrows, puk nakonec ale skončil jen těsně vedle branky!
     
    74:13
    Následoval protiútok zakončený střelecký pokusem z pravé strany. Craig Anderson byl ovšem na svém místě a puk vyrazil svými betony!
     
    75:06
    Mezi kruhy se zjevil Mika Zibanejad, jenž zakončoval takovou střílenou přihrávkou před branku. Tam ale jeho spoluhráč kotouč nezpracoval.
     
    75:36
    K dalšímu střeleckému pokusu se dostal domácí Ben Harpur. Ten zakončoval z levého kruhu, zakončení na přední tyč ovšem skončilo vysoko nad brankou Henrika Lundqvista.
     
    76:04
    Výborný a hlavně těžký zákrok Henrika Lundqvista. Kyle Turris se na levém kruhu otočil a vyslal ukrytou střelu. Několik odrazů ale nenadělalo škody, švédský brankář puk přikryl.
     
    76:27
    Mike Hoffman unikal podél pravého mantinelu, aby po přejetí modré čáry hledal hokejku Ryana Dzingela. Ten mířil do přední šibenice, kterou následně netrefil.
     
    76:54
    Rangers jsou pod obrovským tlakem. Nyní to zkoušel od modré Burrows, do jeho dělovky se ovšem položil obětavý bránící hráč v bílém.
     
    78:01
    Začínají poslední dvě minuty prvního prodloužení. Domácí celek je v posledních minutkách aktivnějším, povede se mu dát rozhodující branku v první části nastavení?
     
    78:30
    Wow, parádní akce Rangers. J.T. Miller dostával přihrávku na levý kruh, odkud tečoval přihrávku. Pouze nad branku Craiga Andersona.
     
    78:30
    Hodně nespokojený je Guy Boucher i fanoušci Sens. Mike Hoffman byl nyní zasáhnut hokejkou do obličeje, zákrok ovšem není potrestán.
     
    78:52
    Marc Staal to zkoušel od modré čáry, jeho střelecký pokus ovšem nebyl přesný a kotouč skončil jen vedle branky Craiga Andersona.
     
    79:14
    Na hokejce měl rozhodnutí Erik Karlsson, jenž dostal kotouč mezi kruhy a zakončoval po ledě. Střelecká šance ale skončila jen těsně vedle branky.
     
    79:42
    Velké štěstí stálo před Henrikem Lundqvistem a celým jeho týmem! Ryan Dzingel stanul před odkrytou brankou, puk ale poslal trestuhodně pouze nad!
     
    80:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Osmdesát minut utkání nerozhodlo! První prodloužení, stejně jako celé utkání rozhodně nenudilo. Oba celky měly nějaké šance, větší ovšem domácí. Ani jedna ale neskončila v brance, pokračovat se tak bude pátou částí hry. Po přestávce se vám opět ohlásíme!

    Střely na branku: 32:47 (8:10)
     
    80:01
    Začalo druhé prodloužení.
     
    80:08
    Hosté opět vyhráli úvodní vhazování třetiny a jsou u puku. Uvidíme, co se jim povede směrem dopředu vymyslet.
     
    80:40
    První útok domácích vedl Jean-Gabriel Pageau, jenž na hranici modré čáry nahazoval puk za branku a odešel střídat. Do útoku půjdou hosté.
     
    81:14
    Ti své útočné snažení následně zakončili střeleckým pokusem Dereka Stepana. Craig Anderson v brance byl ovšem připraven a pokus zneškodnil.
     
    81:45
    Derick Brassard zkoušel překvapit Lundqvista bekhendem z úhlu. Švédský brankář je ovšem zkušený a takovou situaci si dokáže pohlídat.
     
    81:58
    Následně se Chris Kreider dostával před Andersona, na dlouhou ruku se mu ovšem nepovedlo umístit puk do branky. Ten mu ujel až k mantinelu.
     
    82:48
    Nebezpečně to zkoušel Michael Grabner, jenž bekhendem dával puk do brankoviště. Tam se ale nikdo v bílém neobjevil a následuje útok Ottawy.
     
    82:54
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Utkání je ukončeno a obrat na světě! Večer jednoho muže, tento počin vejde do historie. JEAN-GABRIEL PAGEAU ujel po levé straně a rychlou střelou překonal Lundqvista pošesté v utkání, on sám zaznamenal svůj čtvrtý zásah v utkání! Asistence: Alexandre Burrows.
     
    Konec zápasu.
     
    Neskutečná hokejová podívaná je u konce. Ottawa díky obřímu obratu slaví druhý bod v sérii a do New Yorku pojede jako šťastnější tým!

    Ale že to bylo utkání...
    Hosté se dostali do vedení v oslabení, skóroval Michael Grabner. Vyrovnal pak pozdější hrdina Jean-Gabriel Pageau. Ve druhé třetině odskočili hosté dvakrát na rozdíl dvou branek, na konci druhé části to bylo 4:2.

    Ve třetí třetině snížili domácí po brance Marka Stonea, pár chvilek na to ale Rangers vedli opět o dvě branky – Brady Skjei dal druhou branku večera.

    Pak přišel životní počinJeana-Gabriela Pageaua. Ten nejdříve dal dvě branky a vyrovnal. Sám poté rozhodl v prodloužení svou čtvrtou brankou, třetí v pořadí za sebou.

    Střely na branku: 34:48 (6:9, 10:19, 8:9 – 8:10, 2:1)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jean-Gabriel Pageau (OTT) 4+0
    2. Dion Phaneuf (OTT) 0+2
    3. Brady Skjei (NYR) 2+0
     
    Do utkání nenastoupil žádný český hráč.


    Ode mě je to pro dnešní dlouhý hokejový den vše. Díky za pozornost a někdy zase u NHL nashledanou. (01:19:35)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 14. Pageau, 34. Methot (Hoffman, Harpur), 42. Mark Stone (Phaneuf, Claesson), 57. Pageau (Z. Smith, Phaneuf), 59. Pageau (Turris, E. Karlsson), 83. Pageau (Burrows) – 5. Grabner (Fast), 31. Kreider (Zibanejad, McDonagh), 34. Stepan (Rick Nash), 36. Skjei (McDonagh, Zibanejad), 46. Skjei (Br. Smith)


    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Claesson, Harpur – Dzingel, Turris (A), Burrows – MacArthur, Brassard, B. Ryan – Hoffman, Pageau, Mark Stone – Stålberg, Z. Smith, Wingels.
    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – McDonagh (C), Girardi, M. Staal (A), Holden, Skjei, Br. Smith – Kreider, Zibanejad, Bučněvič – Vesey, Stepan (A), Rick Nash – J. T. Miller, K. Hayes, Zuccarello – Grabner, Lindberg, Fast.

    Rozhodčí: O’Halloran, Pollock – Heyer, Kovachik
    Ottawa 4 2 NY Rangers
    #1 Pátek 28.04.2017 • 01:10
    Ottawa - NY Rangers 2:1
    #2 Sobota 29.04.2017 • 21:20
    Ottawa - NY Rangers 6:5 po prodl.
    #3 Středa 03.05.2017 • 01:00
    NY Rangers - Ottawa 4:1
    #4 Pátek 05.05.2017 • 01:41
    NY Rangers - Ottawa 4:1
    #5 Sobota 06.05.2017 • 21:00
    Ottawa - NY Rangers 5:4 po prodl.
    #6 Středa 10.05.2017 • 01:40
    NY Rangers - Ottawa 2:4
    thejrc.org