Rusko – Finsko 0:1 (kon.) | Česko – Švédsko 8:4 (kon.)
konec
Česko
8:4 (1:2, 3:1, 4:1)
Švédsko
Sobota 29.04.2017, 17:00 • Budvar aréna, České Budějovice • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Už nyní je tedy jisté, že Česká republika se stává vítězem Carlsson Hockey Games 2017! (19:24:55)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni dva hokejisté z NHL. Z týmu Švédska to byl podle očekávání obránce John Klingberg, jenž zaznamenal jako obránce tři body (1+2). Z českého týmu je to jeho největší hvězda – Jakub Voráček, který se blýskl hned čtyřmi body (0+4).
     
    Pokud bylo první utkání České republiky v Budvar aréně vydařené, to druhé ještě překonalo veškerá očekávání. Zápasu nechybělo vůbec nic, snad jedině kromě nějakého pěstního souboje. Hrál se svižný hokej s mnoha šancemi na obou stranách. Výsledek 8:4 je vůči Švédům možná trochu krutý, průběh byl o něco vyrovnanější.

    Každopádně si domácí hráči dnes vítězství zasloužili. Dokázali totiž smazat dvoubrankové manko, které měli ještě v polovině utkání, a zápas pak drželi pevně pod kontrolou. Diváci se výborně bavili, v Českých Budějovicích vytvořili svému týmu fantastické podmínky.
     
    Konec zápasu.
    59:12 Radim ŠIMEK - 8:4
     
    59:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    A stále to nebylo všechno! Gólový účet už je ale nyní dost možná uzavřen. I když v tomto zápase si už nemůžeme být jistí ničím. Obránce RADIM ŠIMEK získal puk ve vlastním obranném pásmu a poslal ho jednoduše do prázdné branky švédského celku. Asistence: Robin Hanzl.
     
    58:52
    Švédsko si bere oddechový čas a bude hrát bez brankáře se šesti muži v poli!
    58:32 Michal KEMPNÝ - 7:4
     
    58:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté České republiky odměňují fanoušky v Budvar aréně ještě jedním přesným zásahem! Jakub Voráček poslal puk na modrou čáru, obránce Chicaga MICHAL KEMPNÝ se do něj opřel a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jakub Voráček.
     
    57:24
    Vyloučení v týmu Švédsko (Victor Hedman – 2 min., sekání).
    56:31 Roman ČERVENKA - 6:4
     
    56:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi přidávají šestý zásah, a to už Švédové zřejmě nedotáhnou! Domácí se prosadili velmi rychle poté, co začali hráč pět na tři. Kovář nejprve posílal puk před odkrytou Voráčkovi, který jej ale nezpracoval. Kotouč se ale odrazil od mantinelu a útočník Philadelphie ho pohotově vrátil do brankoviště, kde na něj číhal ROMAN ČERVENKA. Český útočník už měl celkem snadnou pozici, protože brankář Läck ležel jak široký tak dlouhý ve své brance a neměl vůbec šanci zasáhnout. Asistence: Jakub Voráček a Jan Kovář.
     
    56:22
    Český tým je v plném počtu a začíná jeho přesilovka pět na tři!
     
    56:02
    Další trest pro tým Švédska. Dennis Everberg míří na trestnou lavici odpykat dvouminutový trest za držení protihráče.
     
    55:30
    Pomět sil na ledě se vyrovná. Calle Rosén půjde odsedět menší trest za držení hole. Bude se hrát čtyři na čtyři.
    54:20 Carl KLINGBERG - 5:4
     
    54:20
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, Švédové snižují! Český tým chyboval při rozehrávce a přihrávka jednoho z hráčů mířila trestuhodně naslepo na osu hřiště. Tam stál ale pouze Švéd CARL KLINGBERG, jenž měl spoustu času a prostoru k tomu, aby vykoupal brankáře Francouze. Stihl to ještě před vypršením prvních dvou minut z trestu, takže Češi budou pokračovat v oslabení. Bez asistence.
     
    53:20
    Česká reprezentace hraje oslabení zatím dobře. Roman Horák vyhazuje puk až do pásma Švédska.
    Marken.cz

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 4. Kundrátek (R. Hanzl), 31. Birner (Řepík, J. Krejčík), 37. Jan Kovář (Kindl, Šulák), 38. R. Šimek (Voráček), 49. P. Holík (Kempný, Voráček), 57. Červenka (Voráček, Jan Kovář), 59. Kempný (Voráček), 60. R. Šimek (R. Hanzl) – 18. Kempe (J. Klingberg), 20. J. Klingberg (Krüger, Ekman-Larsson), 29. Landeskog (J. Klingberg, Ekman-Larsson), 55. C. Klingberg


    Česko: Francouz (Mrázek) – Gudas, J. Krejčík, Kundrátek, Kempný, Kindl, R. Šimek, D. Sklenička, Šulák – Voráček (C), P. Holík, Červenka – Radil, Jan Kovář (A), P. Vrána – Řepík, R. Hanzl, Birner – Hyka, Horák (A), T. Zohorna – Lev.
    Švédsko: Läck (Svedberg) – Strålman, Hedman (A), J. Klingberg, Ekman-Larsson, C. Rosén, Brodin, Holm – E. Lindholm, V. Rask, Omark – C. Klingberg, W. Karlsson, Everberg – Eriksson Ek, Söderberg, Landeskog (A) – J. Lundqvist (C), Krüger, Nordström – Kempe.

    Rozhodčí: Gofman, Buturlin (oba RUS) – Gebauer, Lederer (oba CZE)
    thejrc.org