Švédsko – Finsko 2:3 (kon.) | Česko – Rusko 3:4 (2:3 po s.n.)
po s.n. (2:3)
Česko
3:4 (1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)
Rusko
Neděle 30.04.2017, 18:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Rusko.
    Autorem vítězné branky je NIKITA GUSEV.
    57:40 Nikita GUSEV - 3:3
     
    57:40
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná se usadila přímo v brankovišti domácího týmu a vyrovnání už bylo na spadnutí. Nejprve měl obrovskou šanci Dadonov, jenž ještě neprotlačil puk za Petra Mrázka, poté se ovšem kotouč dostal na pravou stranu, kde nikdo nehlídal NIKITU GUSEVA. Talentovaný forvard už měl jednoduchou práci s trefením odkryté klece. Český tým ještě reklamuje, že Dadonov bránil Mrázkovi v chytání. Sudí si ale nevyžádali přezkoumání u videa. Asistence: Jevgenij Dadonov a Vadim Šipačjov.
    53:12 Jan KOVÁŘ - 3:2
     
    53:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Znovu stačil české reprezentaci jen krátký čas k tomu, aby se dostal zpět do vedení! Radil se rozjel po pravém mantinelu a přibrzdil až v útočném pásmu, kdy adresoval přihrávku na spoluhráče. Puk ještě zbrzdil ruský hráč, ale ničemu to nevadilo. Kotouč si vzal JAN KOVÁŘ a rychlou a svižnou střelou švihem prostřelil Sorokina. Rána letěla mezi vyrážečku a beton. Asistence: Lukáš Radil.
    50:58 Ivan PROVOROV - 2:2
     
    50:58
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové předvedli pěknou akci v útočném pásmu a je vyrovnáno! Od Tělegina dostal do druhé vlny puk mladý obránce IVAN PROVOROV, který si sjel na vrcholky kruhů, a přesně mířenou střelou do horního růžku a nad lapačku Mrázka skóroval. Asistence: Ivan Tělegin.
    24:00 Petr VRÁNA - 2:1
     
    24:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi si velice rychle berou vedení zpět! Radil s Kovářem rozjeli útok, druhý jmenovaný z pravého kruhu hledal přihrávkou PETRA VRÁNU, jenž stál před brankou. Útočníkovi Sparty se puk odrazil od brusle a šťastně pro český tým skončil za zády Sorokina. Asistence: Jan Kovář a Lukáš Radil.
    21:29 Jevgenij DADONOV - 1:1
     
    21:29
    Rusko právě vstřelilo branku!
    O chvíli později si oba borci Petrohradu situaci zopakovali a Rusové vyrovnávají! Vadim Šipačjov našel krásnou diagonální přihrávkou JEVGENIJE DADONOVA číhajícího na střelu a maličký forvard ranou z první překonal Mrázka, kterému puk projel mezi betony. Asistence: Vadim Šipačjov.
    18:07 Tomáš HYKA - 1:0
     
    18:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi už měli opravdu velký tlak a Rusové si v oslabení koledovali o inkasování první branky. Obránce Šulák tvrdě vypálil od modré čáry a netrefil klec. Puk se odrazil od zadního mantinelu a štěstím pro český tým nakonec paradoxně bylo, že jej Tomáš Zohorna promáchl. Kousek za ním stál totiž TOMÁŠ HYKA, jenž pohotově dopravil puk do branky. Asistence: Libor Šulák.
    Marken.cz

    Matěj Mayer

    Branky a nahrávky: 19. Hyka (Šulák), 24. P. Vrána (Jan Kovář, Radil), 54. Jan Kovář (Radil) – 22. Dadonov (Šipačjov), 51. Provorov (Tělegin), 58. N. Gusev (Dadonov, Šipačjov), rozh. náj. N. Gusev

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Tomáš Zohorna (CZE)
    0:0   Nikita Gusev (RUS)
    2. série:
    1:0   Robin Hanzl (CZE)
    1:0   Sergej Mozjakin (RUS)
    3. série:
    1:0   Jan Kovář (CZE)
    1:1   Jevgenij Dadonov (RUS)
    4. série:
    1:2   Nikita Gusev (RUS)
    2:2   Robin Hanzl (CZE)
    5. série:
    2:2   Sergej Mozjakin (RUS)
    2:2   Robin Hanzl (CZE)
    6. série:
    2:2   Jevgenij Dadonov (RUS)
    2:2   Tomáš Zohorna (CZE)
    7. série:
    2:3   Nikita Gusev (RUS)
    2:3   Lukáš Kašpar (CZE)


    Česko: Mrázek (Furch) – Jeřábek (A), J. Krejčík, Kindl, Šulák, Rutta, J. Kolář, D. Sklenička, M. Doudera – Radil, Jan Kovář (C), P. Vrána – Řepík, P. Holík, Birner – Hyka, Horák, T. Zohorna (A) – Kašpar, R. Hanzl, Lev.
    Rusko: I. Sorokin (Karejev) – Provorov, Mironov, Gavrikov, A. Bělov (A), Zub, Běreglazov, Naumenkov – S. Plotnikov, Tkačjov, Mozjakin (C) – Dadonov, Šipačjov (A), N. Gusev – Ničuškin, Ljubimov, Tělegin – Burdasov, Světlakov, Golyšev.

    Rozhodčí: Björk, Andersson (SWE) – Gebauer, Lederer (oba CZE)

    Diváci: 6 401 (vyprodáno)
    ocianews.com