Trenčín – Trnava 3:4 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:2 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
1:2 (1:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Neděle 07.05.2017, 17:30Niké liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Futbalisti Dunajskej Stredy to opäť dokázali Na svoje konto si pripisujú cenné tri body, keďže v záverečných minútach dokázali streliť dva góly a otočili priebeh zápasu. Najskôr sa z tesnej blízkosti dokázal strelecky presadiť Jakub Brašeň a o päť minút aj Erik Pačinda. Futbalisti zo Žitného ostrova tak majú 40 bodov, čo je len o tri body menej ako má na svojom konte štvrtý Ružomberok. Dunajská Streda je stále v hre o pohárovu Európu a svoju formu bude chcieť potvrdiť aj v domácom zápase s Podbrezovou, ktorý je na programe o sedem dní. Zlaté Moravce predĺžili šnúru bez výhry a zostávajú na desiatom mieste. Ja vám ďakujem za pozornosť a teším sa na vás pri ďalších futbalových prenosoch. (19:27:20)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Hlavný rozhodca dnešného duelu vyťahuje ďalšiu žltú kartu. Po súboji v strede ihriska dostáva kartový trest aj domáci stopér Michal Pintér.
     
    90+2
    Domáci mali výhodu rohového kopu. Do šestnástky smeroval aj brankár Pavel Kováč, no ten sa do zakončenia nedostal. O to sa postaral Martin Chren, no jeho pokus bol nepresný.
     
    90+1
    V dnešnom zápase sa budú nastavovať ešte štyri minúty. Na začiatku tej prvej dostáva za nešportové správanie žltú kartu aj útočník Pavol Šafranko.
     
    90
    Ewerton Paixao da Silva vystrelil z veľkej diaľky, no minul priestor domácej brány. Odkopávať tak bude Matej Slávik a môže nazbierať cenné sekundičky pre svoj tím.
     
    89
    Dunajská Streda je mužstvom záverečných minút. V nadstavenom čase rozhodla o triumfe nad Slovanom, Michalovcami a zdá sa, že do zbierky pridá aj triumf nad Zlatými Moravcami.
     
    88
    Dunajská Streda dala gól!
    Hostia v priebehu niekoľkých minút otočili nepriaznivý vývoj stretnutia. Erick Davis skutočne poslal kvalitný center do ohňa, ERIK PAČINDA sa zbavil brániacich domácich hráčov a hlavičkou poslal loptu do siete Pavla Kováča.
     
    87
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu z pomerne nádejnej pozície. Loptu si už berie Erick Davis a zrejme pošle center do nebezpečného územia pred bránu Pavla Kováča.
     
    86
    Mám pocit, že to bol Peter Orávik, kto rozohral priamy kop. Jeho pokus ale mieril vysoko nad bránu, a tak môže založiť útočnú akciu hostí brankár Matej Slávik.
     
    85
    Tihomir Kostadinov sa dostával na dostrel, no približne 25 metrov od brány ho fauloval Branislav Ľupták. Hráč hostí je ďalším potrestaným hráčom v dnešnom dueli.
     
    84
    Zlaté Moravce podobne v zápase s Prešovom inkasujú v záverečnej desaťminútovke a zrejme prídu o cenné víťazstvo. Každopádne, do konca duelu zostáva ešte približne desať minút.
     
    83
    Dunajská Streda dala gól!
    Hosťom sa predsa len podarilo vyrovnať skóre dnešného zápasu. Erick Davis poslal loptu do šestnástky, prvú nebezpečnú strelu Marina Ljubicića ešte domáci brankár zneškodnil, ale následne loptu upratal do siete striedajúci JAKUB BRAŠEŇ.
     
    82
    Erick Davis poslal z ľavej strany dobrý center do šestnástky. Do svojho prvého zakončenia v zápase sa dostal Pavol Šafranko, ale jeho hlavička nenašla priestor troch žrdí.
     
    81
    Dunajská Streda mala po faule Michala Pintéra výhodu priameho kopu z dobrej pozície. Marko Živković hľadal Ľubomíra Michalíka, no ten sa vo vzduchu nepresadil. Celú akciu končí nepresná strela Erika Pačindu.
     
    80
    Domáci futbalisti sa teraz dostali do prečíslenia troch proti dvom. Tihomir Kostadinov ale celú akciu pokazil nepresnou prihrávkou na Petra Orávika. Ten síce loptu spracoval, no následne nemal dobrú pozíciu na strelu.
     
    79
    S blížiacim sa záverom stretnutia pribúda aj počet nedovolených zákrokov. Teraz sa proti pravidlám previnil kapitán domáceho tímu Peter Orávik.
     
    77
    Dunajská Streda mala teraz výhodu priameho i rohového kopu. Bránenie štandardných situácií nie je síce doménou Zlatých Moraviec, no tentokrát si domáca obrana poradila.
     
    76
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Martin Válovčan sa už na trávnik nevráti a na záverečných približne pätnásť minút ho nahradí Samir Nurkovič.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 38. Pintér (Kapor) – 83. Brašeň (Ljubicić), 88. Pačinda (Davis)

    Karty:   27. Pastva (ZMO), 53. De Oliveira Silva (ZMO), 74. Válovčan (ZMO), 90+3. Pintér (ZMO) – 55. Huk (DUN), 70. Davis (DUN), 85. Ľupták (DUN), 90+1. Šafranko (DUN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 10:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 26:17.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Machuča, Orávik (C), Chren, Kapor (59. Kostadinov) – Bariš, Válovčan (76. Nurkovič) – Pastva, Pintér, De Oliveira Silva (64. Guilavogui) – Paixao da Silva.
    Náhradníci: Holec – Jamrich, Nurkovič, Kostadinov, Guilavogui.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Slávik – Ljubicić (C), Huk, Davis, Pačinda – Ľupták – K. Vida (64. Brašeň), Šafranko, Živković, Kocsis (46. Michalík) – Aluku (71. Mervo).
    Náhradníci: Tofiloski – Mervo, Michalík, Pambou, Brašeň, Štepanovský, Kontár.

    Rozhodčí: Filip Glova – Dušan Hrčka a Peter Chládek.

    Diváci: 2 014
    ocianews.com