USA – Itálie 3:0 (kon.) | Švýcarsko – Bělorusko 3:0 (kon.) | Slovensko – Německo 2:3 (0:1 po s.n.)
Finsko – Slovinsko 5:2 (kon.)
konec
Finsko
5:2 (0:1, 2:0, 3:1)
Slovinsko
Středa 10.05.2017, 20:15 • AccorHotels Arena, Paříž • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tolik pro tento den z Paříže. Z hokeje se odsud přihlásíme znovu ve čtvrtek. Dobrou noc. (22:31:07)
     
    AccorHotels aréna potemněla. Poslední středeční zápas byl však pohledný, nabídl hezké branky a pěkný hokej. Diváků na něm bylo sice málo, ale nudit se nemuseli.
     
    Finové děkují svým fanouškům, ale i Slovinci těm svým tleskají, což se po prohraném zápase málokdy stává. Středoevropané to však budou mít v cestě za záchranou těžké a klíčové zápasy je ještě čekají, zejména ten s Běloruskem, které ještě nezískalo ani bod.
     
    Nyní zní finská hymna na počet vítěze.
     
    Nejlepší hráči utkání
    Gasper Krošelj (SLO)
    Veli-Matti Savinainen (FIN)

    Gasper Krošelj chvílemi v brance doslova čaroval, po právu slovinští fanoušci vyvolávají jeho jméno. I Savinainenovi se dařilo, a to i bodově (1+1).
     
    Dlouho nerozhodnutý duel nakonec ovládlo Finsko, které definitivně rozhodlo o svém vítězství ve třetí třetině, kdy se třikrát prosadilo. Slovinsko tedy ani tentokrát nebodovalo a stále se musí strachovat o setrvání mezi světovou hokejovou elitou.
     
    Střely na branku: 49:14
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Slovinci pokračují ve hře s brankářem. Ten se vrátil zpět mezi tři tyče.
    59:15 Tomi SALLINEN - 5:2

     
    59:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Slovinci udělali chybu, kotouč šel sám k jejich brance a s ním i TOMI SALLINEN, který jej bez problémů uklidil tam, kam chtěl. Finsko tedy zvítězí podruhé na tomto šampionátu za tři body. Asistence: Mika Pyörälä, Joonas Järvinen.
     
    59:06
    Jan Muršak jen těsně přestřelil.
     
    58:43
    Jeden ze slovinských hráčů se prodral k pravé tyči, odkud chtěl udeřit, ale finský brankář byl proti.
     
    58:15
    Slovinsku se nedaří vystřelit na branku. Opticky mají sice tlak, ale na to, že mají v poli převahu dvou hráčů, není moc znatelný.
     
    57:43
    Středoevropané jsou opět v útočném pásmu. Finové však šikovně drží puk po rozích a nepouštějí hráče v zelenobílých dresech před brankáře Säteriho.
     
    57:16
    Slovinci vyhráli vhazování ale zatím si nemohou vytvořit tlak, Finové navíc šikovně vyhodili puk tak, že z toho není zakázané uvolnění.
     
    57:08
    Slovinsko hraje bez brankáře v šesti hráčích v poli.
     
    57:08
    Oddechový čas pro Slovinsko.
     
    57:08
    3 436 diváků uvidí nejspíš poslední přesilovku v tomto utkání. Slovinci mají poslední šanci, jak zdramatizovat utkání. Menší trest za vražení na hrazení dostal Tomi Sallinen (FIN).

    Vojtěch Drbohlav

    Branky a nahrávky: 25. Savinainen (Sallinen, Honka), 26. Rantanen (Savinainen, Aho), 50. Aho (Rantanen, Osala), 51. Hännikäinen (J. Lajunen), 60. Sallinen (Pyörälä, Järvinen) – 15. Kuralt (Pem), 46. Tičar (Sabolič)


    Finsko: Säteri (Korpisalo) – Ohtamaa, Honka, Jaakola (A), V. Lajunen, Lehtonen, Hietanen, Kukkonen (C), Järvinen – Aho, Filppula (A), Rantanen – Kemppainen, Pyörälä, Puljujärvi – Savinainen, Sallinen, Pihlström – J. Lajunen, Hännikäinen, Osala.
    Slovinsko: Krošelj (Pintarič) – Pretnar, Kovačevič (A), Gregorc, Robar, Vidmar, Kranjc, Podlipnik, Repe – Jeglič, Tičar, Sabolič – Urbas (A), Muršak (C), Verlič – Rodman, Ograjenšek, Goličič – Mušič, Pem, Kuralt.

    Rozhodčí: Ohlund (SWE), Stricker – Kaderli (oba SUI), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 3 436
    thejrc.org