Švédsko – Itálie 8:1 (kon.) | Česko – Slovinsko 5:1 (kon.) | Dánsko – Německo 3:2 (po pr.)
Francie – Bělorusko 4:3 (2:1 po s.n.)
po prodl.
Dánsko
3:2 (2:2, 0:0, 0:0 - 1:0)
Německo
Pátek 12.05.2017, 20:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z kolínské LANXESS areny vše, a tak mi nezbývá nic jiného, než vám popřát hezký zbytek večera, případně dobrou noc. Loučí se s vámi Daniel Kinc. (00:06:56)
     
    Na stadiónu jž zní dánská hymna, mnoho německých fanouškl už odešlo ze stadiónu, zatímco skupinky dánských příznivců hlasitě a hrdě zpívají.
     
    Utkání je u konce. Dánové se za stavu 0:2 na konci první třetiny nevzdali a nakonec zápas vyrovnali a v prodloužení po úniku Petera Regina získali bod navíc, který je znovu přimíchává do hry o postup! Uvidíme, co předvedou v souboji se Švédskem a Itálií!
     
    Nejlepší hráči

    Morten Poulsen (Dánsko) – Dennis Seidenberg (Německo)
     
    Konec zápasu.
    61:40 Peter REGIN - 3:2

     
    61:40
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové vítězí! Němci šli střídat a Ehlers perfektním pasem vyslal do úniku PETERA REGINA, který jel úplně sám na Aus den Birkena a střelou po ledě mezi jeho betony dokonal skvělý obrat Dánů vzápětí, ale hlavně svému celku přisoudil bonusový bod a druhou výhru na turnaji – 3:2! Asistence: Nikolaj Ehlers, Julian Jakobsen.
     
    61:29
    Jejich kombinace pokračovala další půlminutu a právě Dennis Seidenberg si sjel před branku na střílený pas, ovšem Dahm jej senzačně u své pravé tyče vychytal!
     
    60:57
    Dennis Seidenberg dlouho kroužil s pukem ve třetině, několikrát si jej vyměnil se spoluhráči, ale to je zatím vše, co německé trio předvedlo.
     
    60:31
    Nakonec se ale Y. Seidenberg ke střele nedostal, Dánové jednoduše vyhodili do střední třetiny.
     
    60:05
    Němci vyhráli buly, tribuny sborově povstaly a jejich oblíbenci míří do prvního útoku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ani ve třetí třetině jsme se branky nedočkali, a tak tohle strhující utkání, které sledují vyprodané tribuny směřuje do prodloužení. Uvidíme, kdo si z utkání odnese bod navíc. Jen připomenu, že prodloužení se hraje systémem náhlé smrti, a to po dobu pěti minut ve třech hráčích na obou stranách.
     
    Prodloužení začne ve 22:26.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:59
    Za vzájemný souboj u branky jsou vyloučeni Oliver Lauridsen (Dánsko) a David Wolf (Německo) – oba si odpykají na trestné lavici dvě minuty za hrubost.
     
    59:59
    Ihned po buly jeden z Dánů zalehl kotouč, na hřišti se strhla menší strkanice a bude se vylučovat.
     
    59:55
    Oddechový čas pro Německo!

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 17. Storm (Kristensen, Jakobsen), 17. Poulsen (Christensen), 62. Regin (Ehlers, Jakobsen) – 9. Reimer (Ehliz, D. Seidenberg), 10. Macek (Y. Seidenberg, Kahun)


    Dánsko: Dahm (Sørensen) – J. Jensen, N. Jensen, M. Lauridsen, Kristensen, O. Lauridsen, Lassen, Bruggisser – Ehlers, Madsen (A), Regin (A) – Storm, Jakobsen, Hardt – Christensen, Green (C), Poulsen – Aagaard, Bau Hansen, Russell – Meyer.
    Německo: Aus den Birken (Greiss) – Reul, Ehrhoff (C), D. Seidenberg (A), Müller, Abeltshauser, Hördler, Krueger – Macek, Y. Seidenberg, Kahun – Reimer, Ehliz, Tiffels – Plachta, Schütz, Gogulla – Kink (A), Fauser, Wolf.

    Rozhodčí: Jan Hribik (CZE), Marcus Linde (SWE) – Gleb Lazarev (RUS), Miroslav Lhotský (CZE)
    thejrc.org