Standard – Mechelen 2:0 (kon.)
konec
Standard Lutych
2:0 (1:0)
YR KV Mechelen
Pátek 12.05.2017, 20:30 • Stade Maurice Dufrasne. • Belgická liga • O Evropskou ligu
Předzápasové kurzy
     
    3 body za vítězství 2:0 berou domácí hráči Standardu Lutych! Ti dnes odehráli skvělé utkání, po celou dobu byli lepším týmem, dostávali se narozdíl od hostů, kteří měli pouze jednu gólovou šanci, do velkých příležitostí. Skóre otevřel Luchkevych tvrdou ránou z malého vápna, v druhém dějství jej napodobil z větší vzdálenosti Andrade a tak se domácí mohou radovat! Body z dnešního utkání jim ale takřka nijak moc nepomohou, jelikož boje o EL si prohráli v přechozích zápasech.

    Tímto se s vámi pro dnešní den loučím, děkuji za pozornost a především vám přeji krásný zbytek pátečního večera. Někdy příště, napočtenou. (22:24:34)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté se ještě snaží ohrozit domácí svatyni, centrované míče ale bez větších problémů odvrací obrana Lutychu.
     
    90+2
    Se stříleným centrem na branku domácích si ale skvělým zákrokem poradil Gillet, který i přes menší počet zákroků dnes rozhodně nezaostává za svým protivníkem, Coosemansem.
     
    90+2
    Hosté budou mít ještě před koncem utkání zajímavou příležitost na ohrožení branky. Standartní situace z nějakých 20 metrů.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Goreux (Standard Lutych).
     
    90
    Do další šance se hrnuli domácí, Scholzův centr z pravého křídla byl ale přetažený, u míče tedy pokračují hosté.
     
    89
    O střelu skoro z poloviny hřiště se pokusil Marin, jelikož si dobře všiml vyběhnutého Coosemanse. Jeho pokus byl ale velmi nepřesný.
     
    89
    Domácí fanoušci se baví, jak jen to jde. Hlasitě dávají najevo, kdo že je vítězem v dnešním utkání. To je ale pár minut do konce zřejmě jasné všem.
     
    88
    Domácí kombinují na své, i na soupeřové polovině s rozvahou a rozhodně se nehrnou do nějakých ukvapených kroků, které by mohly mít za příčinu ztrátu míče.
     
    87
    Další centr za obranu hostů byl jen do ofsajdu. U míče ale pokračují domácí, po další z nepřesných rozehrávek hostů.
     
    86
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Mmaee, přichází Cisse.
     
    85
    Domácí v klidu kombinují na své polovině, šetří čas, což jim rozhodně vyhovuje a jsou tak velmi blízko k druhé výhře, ve skupině o EL.
     
    84
    Míč drží na svých kopačkách v závěru zápasu především hosté, obrana domácích ale věděla, kdy se uzavřít a bez větších problémů blokují snahu Mechelenu o snížení.
     
    82
    Velmi tvrdý faul u autové čáry! Ten si možná zasluhoval i červený kartónek.
     
    81
    Hosté se už ocitli na hranici vápna Lutychu, sami se ale nesmyslnou kombinací směrem dozadu obrali o příležitost. Vypadá to, jakoby domácí ani nechtěli dát gól.
     
    80
    Hráči hostujícího týmu jsou jako zmražení, především tak vypadali po výborné přihrávce domácích za obranu, ta ale do ofsajdu rozhodně nebyla. Následný pokus o střílenou přihrávku do pokutového území zhatil jeden z hostujících obránců.
     
    79
    Hosté rozehráli rychle na krátko standartní situaci, hráči Mechelenu se ale snaží proniknout do vápna domácích především individuálně, což ve většině případů končí na prvním soupeři.

    Daniel Bertók

    Branky: 30. Luchkevych, 57. Andrade

    Karty:   59. Luyindama (STA), 73. Kosanovic (STA), 90+1. Goreux (STA) – 63. Rits (MEC), 82. Cleemput (MEC)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 10:5. Rohy: 13:4.
    Standard Lutych: Gillet – Andrade, Nekaido, Goreux, Kosanovic, Scholz – Junior (69. Legear), Luchkevych, Marin – Emond (78. Boligni), Mmaee (86. Cisse).
    Náhradníci: Bodart, Laifis, Cavangera, Cisse, Deom, Bolingi, Legear.

    YR KV Mechelen: Coosemans – Cleemput, Cobbaut, El Messaoudi (75. Callabaut), Vitas – Claes, Croizet, Filipovic (59. Matthys), Verdier, Rits – Vanlerberghe.
    Náhradníci: Swolfs, Schouterden, Callebaut, Matthys, Osaguona, Peffer.

    Rozhodčí: Gumienny S. (Bel)
    thejrc.org