Leverkusen – Kolín nad Rýnem 2:2 (kon.) | Schalke – Hamburg 1:1 (kon.) | Mohuč – Frankfurt 4:2 (kon.)
Wolfsburg – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Augsburg – Dortmund 1:1 (kon.) | W. Brémy – Hoffenheim 3:5 (kon.)
Darmstadt – Hertha 0:2 (kon.) | Freiburg – Ingolstadt 1:1 (kon.) | RB Lipsko – Bayern 4:5 (kon.)
konec
FC Augsburg
1:1 (1:1)
Borussia Dortmund
Sobota 13.05.2017, 15:30 • SGL Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Krásný den všem fanouškům kvalitní německé podívané. Stále o udržení bojující Augsburg vyzve na domácí hřišti aktuálně třetí Dortmund, který stále může zabojovat o druhé místo. Utkání v Bavorsku startuje v 15:30!
     
    FC AUGSBURG (13.)
    32 zápasů, 36 bodů


    Augsburg nezažívá příliš vydařenou sezónu, která aktuálně není stoprocentně zachráněná. Hned pět týmů je stále ohroženo účastí v baráží se třetím celkem druhé Bundesligy. Minulý rok dvanáctý celek Bundesligy má celkem dobrou formu, v pěti posledních zápasech posbíral hned sedm bodů. Naposledy smolně remizoval s Mönchengladbachem 1:1
     
    BORUSSIA DORTMUND (3.)
    32 zápasů, 60 bodů


    Černožlutí sice letos na titul opět nedosáhli, ale zahrají si finále německého poháru a čeká je také boj o Ligu mistrů. Dortmundští ztrácejí na druhé Lipsko šest bodů a stále se před něj mohou dostat. Borussia naposledy porazila ve šlágru kola Hoffenheim a posunula se na třetí místo ligové tabulky.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Luthe – Verhaegh, Gouweleeuw, Hinteregger, Stafylidis – Kohr, Baier – Schmid, Altintop, Max – Finnbogason.
    Náhradníci: Gelios – Bobadilla, Caiuby, Callsen-Bracker, Danso, Či Tong-won, Teigl.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter, Papastathopoulos, Schmelzer – Piszczek, Kagawa, Weigl, Guerreiro – Dembèlé, Aubameyang, Reus.
    Náhradníci: Weidenfeller – Bartra, S. Bender, Durm, Mor, Pulišić, Rode..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Krásné odpoledne všem fanouškům německého fotbalu. Oba celky jsou již připraveny k úvodnímu výkop utkání, přeji příjemné čtení.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání začalo rozehrou Augsburgu a následným nákopem směrem dopředu. Tam se ale nikdo v bílém k míči nedostal, a tak následuje aut žlutočerných.
     
    1
    Matthias Ginter se objevil v prvním útoku hostů a hned to pro něj nebyl úplně šťastný střet. Domácí Daniel Baier jej tvrdě zasáhl, vše se nakonec obešlo bez karty.
     
    2
    Německý obránce ve službách Borussie Dortmund opustil s lékaři travnatou plochu, kde je ošetřován. Uvidíme, zda se Ginter ještě na hřišti objeví.
     
    3
    Borussia se následně dostala do vápna, kde byl jeden z hráčů povalen k zemi. Sudí utkání ovšem tento zákrok jako penaltový nakonec neposoudil.
     
    4
    Hosté nadále kombinují na útočné polovině, směrem do vápna se jim ovšem žádnou akci dostat nepovedlo. Uvidíme, jak tomu bude ve snažení dalším.
     
    6
    Až nyní se svěřencům Thomase Tuchela povedlo naběhnout s míčem do šestnáctky, v závaru a nepřehledné situaci se jim ovšem vystřelit na branku nepovedlo.
     
    7
    Stále vidíme aktivní hru hostujícího celku. Augsburg se sice brání, směrem do útoku ovšem nic nevymyslel. Takhle to bavorský celek nevydrží celé utkání.
     
    9
    Domácím se následně povedlo projít do útoku, přes bránící hráče ale fotbalisté v bílých dresech nevymysleli nějaké zakončení. Odkopávat se bude od Bürkiho branky.
     
    10
    Po akci Augsburgu ovšem vidíme opět hru třetího celku ligové tabulky. Ten pohodlně kombinuje a vymýšlí nějakou útočnou akci.
     
    11
    Zatím to ale není ono. Nyní se dostával míč na Marca Reuse, ten ale následně nebyl vůbec přesný. Dostal se k němu pouze brankář Andreas Luthe.
     
    12
    Łukasz Piszczek byl ve dvanácté minutě hledán centrovaným míčem na pravou lajnu. Polský obránce ovšem důrazný centr nakonec nezkrotil.
     
    13
    První žlutou kartu utkání udělali sudí. Matthias Ginter zastavoval snažení Alfreda Finnbogasona na levé straně nedovoleným zákrokem.
     
    14
    Následně se faulovaný ujal standardky z levé strany, jeho pokus ale nebyl přesný a míč skončil vysoko nad brankou. Pokračovat se tak bude odkopem od branky švýcarského brankáře.
     
    16
    Opět vidíme přihrávanou hostujících fotbalistů. Dnešní utkání nám ale stále nenabízí nějak zvlášť atraktivní podívanou, čekali bychom nejspíše více.
     
    17
    Obrovská šance domácího celku! Alfred Finnbogason dostal parádní centr z levé strany až na vzdálenější tyč, skvěle přesouvajícího se Bürkiho ale nepřekonal!
    17. Krásná akce domácích, Finnbogason ale neskóroval
     
    18
    Jedinou šanci tak měli domácí, kteří dnes hrají možná o něco důležitější utkání než hosté. A právě na herním projevu to jde vidět.
     
    19
    Na travnatém pažitu se po neúspěšném obranném zákroku objevil hostující Julian Weigl. Při bránění špatně došlápl, nepříjemná situace.
     
    21
    Pro německého talentovaného středopolaře doktoři s nosítkem. Thomas Tuchel tak nejspíše sáhne ke střídání, rozcvičuje se již Erik Durm.
     
    22
    Julian Weigl již opustil hřiště, ale stále se nehraje. Rozhodčí čekají na převkléknutí Erika Durma, který na hřišti nahradí svého vrstevníka.
     
    23
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Julian Weigl, přichází Erik Durm.
     
    24
    Dortmundští jsou i nadále aktivní na míči, stále se jim ovšem nepovedlo vyprodukovat jediný střelecký pokus na branku.
     
    25
    Stále stejný obrázek hry od prvních minut. Borussia kombinuje na útočné polovině, do bližšího kontaktu s brankou Andrease Lutha se ale nedostala.
     
    27
    Po pravém křídle postupoval talentovaný Ousmane Dembèlé. Ten následně centroval do vápna, kde byl ale připravený bránící hráč.
     
    28
    Následně letěl na Marca Reuse centr. Z pravé strany se jej pokoušel na zadní tyčce najít Durm, jeho centr ale skončil až v zámezí.
     
    28
    Augsburg právě vstřelil branku!
    A je z toho první branka utkání, dává jí domácí celek z dalšího parádně zakončeného protiútoku! Philipp Max vedl akci po levé straně a v tísni zakončoval. Bürki vyrazil jeho pokus před sebe, kde byl volný ALFRED FINNBOGASON. Trefit prázdnou branku pro něj nedělalo problém.
    28. Alfred FINNBOGASON - 1:0
     
    30
    Domácí celek dnes parádně využívá svých protiútoků a ze své druhé velké šance se dostal do vedení. Uvidíme, jakou následně nastaví taktiku a zda budou hrát stále stejně.
     
    31
    Po další rychlé akci Augsburgu se hosté dostávají opět do útočné kombinace. Zatím je ale jejich snažení zbytečné.
     
    32
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Nyní je ale již vyrovnáno! Borussia v útoku zabrala a dočkala se branky. Šindži Kagawa se dostal k odhlavičkovanému míči a poslal jej na malé vápno, PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG zde nastavil nohu a přidal svou další branku v tomto ročníku.
    32. Pierre-Emerick AUBAMEYANG - 1:1
     
    34
    Další útočná akce Borussii nevyšla, a tak se bude rozehrávat od rohového praporku, vhazování provedou domácí, kteří se z vedení moc dlouho neradovali.
     
    35
    V útočném snažení domácího celku si nedovoleně počínal zkušený Halil Altintop. Snažil se trefit míč, místo toho to ale odnesla noha Kagawy.
     
    36
    Po pár přihrávkách se do zakončení dostal hostující mladík Dembèlé. Jeho rána z dálky ovšem šla pouze doprostřed branky.
     
    37
    Rozehra Augsburgu nyní působila jako v nižší soutěži. Hráčům se nepovedlo ideálně rozehrávat a nákop skončil pouze v zámezí, míč pro hosty.
     
    38
    Chybu Łukasze Piszczeka ve středu hřiště skvěle napravil vracející se Erik Durm. Ten o míč obral útočícího hráče a následně jej odehrál dopředu.
     
    40
    Rozeběhly se poslední minuty prvního poločasu. Zatím jsme viděli po brance na obou stranách, dočkáme se ještě nějaké do konce první části hry?
     
    41
    Paul Verhaegh skončil na zemi po osobní obraně Marca Reuse. Místo vhazování tak uvidíme standardní situaci z hloubi vlastní poloviny.
     
    42
    Po centru z pravé strany do vápna Augsburgu reklamovali hosté ruku, hned několik z nich. Rozhodčí jí ovšem neviděl a pokutový kop nepískl.
     
    43
    Fotbalisté aktuálně třetího celku Bundesligy hrají v klidu a snaží se trpělivě kombinovat. Žlutočerní budou chtít do konce poločasu ještě něco vymyslet.
     
    44
    Jejich kombinace se dostala ovšem až na nohu brankáře Bürkiho. Jeho rozehrou pomalu a jistě startuje poslední minuta základní hrací doby prvního poločasu.
     
    45
    Dvě ošetření, nikdo se tak nemůže divit hned třem nastaveným minutám nad rámec prvního poločasu. Stále kombinují fotbalisté Borussie Dortmund.
     
    45+1
    Zajímavá akce Dortmundu! Ousmane Dembèlé dostal pas na pravou stranu a po dlouhém výpadu vběhl až na hranici vápna. Centrem hledal Aubameyanga, který v těžké pozici zamířil vedle.
     
    45+2
    Při souboji se ale nepříjemně potkali právě Aubameyang a Verhaegh. Oba byli lehce ošetřováni, za postranní čárou ale skončil pouze domácí kapitán.
     
    45+3
    Dominik Kohr měl nyní nohu hodně vysoko a zasáhl jí pronikajícího Reuse. Vše se ale nakonec obešlo bez karetního trestu.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první polovina utkání. Viděli jsme tři šance, z nichž hned dvě skončily brankou. Dvě minuty před uplynutím půl hodiny se prosadil domácí Alfred Finnbogason. Hosté ale parádně zareagovali a čtyři minuty na to vyrovnali. Nepřekvapivým střelcem se stal Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    O výkop druhého poločasu se postarali fotbalisté Borussie Dortmund, kteří se pokouší projít do útoku, ale zatím se jim to nedaří.
     
    48
    Philipp Max dostával míč do vápna, kde naprosto sám upadl a koledoval si o žlutou kartu za nafilmovaný pád. Sám hráč se dožadoval odpískání penalty.
     
    50
    Faulován byl následně Ousmane Dembèlé a hosté měli standardní situaci. Celá akce byla zakončena centrem na penaltu, kde se Aubameyang nedostal do zakončení.
     
    51
    Následně se Augsburgu nepovedlo protiútok po pravé straně, a tak jsou u míče hosté, jenž se budou pokoušet dát rozhodující branku utkání.
     
    52
    Parádní míč za obranu dostával hostující Erik Durm. Mladému univerzálovi se ovšem míč nepovedlo udržet na hrací ploše, odkopávat se tak bude od branky Luthea.
     
    53
    Pierre-Emerick Aubameyang postupoval po levé straně a následně centroval do vápna. Jeho pokus ale nakonec do branky nepropadl.
     
    54
    Borussia hrála i nadále. Ousmane Dembèlé dostal centr na pravou stranu, akci zakončoval nastavením nohy. Jeho pokus ale neměl důraz a skončil pouze v rukavicích brankáře.
     
    56
    Míč se dostal na nohu Aubameyanga, který se s míčem otočil a z více jak dvaceti metrů zakončoval. Jeho rána ale nakonec skončila nad brankou.
     
    57
    U pravé lajny se pokoušel něco vymyslet Alfred Finnbogason, přes bránícího hráče nevedla cesta, a tak nakopnutím o něj vybojoval alespoň aut.
     
    58
    Dlouhý centr až do vápna Augsburgu musel vyboxovat pozorný a hodně vyběhnutý Andreas Luthe. Ten ovšem nyní udělal to, co bylo nejvíce potřeba.
     
    59
    Na pravé straně se pokoušel vymyslet centr do vápna Halil Altintop. Byl sice úspěšný, ale našel pouze rukavice připraveného Bürkiho.
     
    60
    Po hodině hry je tu první karta také pro domácí celek. Konstantinos Stafylidis si oběma rukama přidržel pronikajícího Dembélého, jasná žlutá.
     
    61
    Pohledná akce hostů. Šindži Kagawa našel svým centrem hlavu Aubameyanga, jenž zakončoval k levé tyčce, tam ale dosáhl i Andreas Luthe!
    61. Velká šance Aubameyanga a výborný zákrok Lutheho
     
    62
    Snažení hostů tak nemá gólovou tečku. Andreas Luthe po nepovedeném rohovém kopu bude rozehrávat od své branky.
     
    63
    Zahrával si následně Matthias Ginter, hráč se žlutou kartou. Zatáhl za dres Altintopa, druhý karetní trest ale neinkasoval.
     
    65
    Ve sprinterském souboji se na zemi objevil jeden z domácích, fanoušci se zlobili, ale u míče jsou hosté a faul se nepíská.
     
    66
    Dlouhá kombinace Borussie, zatím bez nějakého zakončení. Uvidíme, co se žlutočerným nakonec povede vymyslet. Zatím jim chybí zakončení.
     
    67
    Stále se hosté snažili, ani nyní z toho ovšem nebylo přímé ohrožení branky. Marco Reus posílal centrovaný míč na zadní tyč, ten nakonec skončil v zámezí.
     
    68
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Konstantinos Stafylidis, přichází Caiuby.
     
    Dnešní utkání sleduje 30 660 diváků.
     
    70
    Blíží se nám posledních dvacet minut dnešního utkání, Roman Bürki rozehrává po ošetřování Alfeda Finnbogasona od své branky.
     
    71
    Menší strkanice mezi Marco Reusem a Paulem Verhaeghem. Vše poté, co viděl německý záložník neodpískaný faul. Odkopávat se bude od branky Lutheho.
     
    73
    Stále čekáme na branku, která by jeden celek přiblížila k triumfu v tomto utkání. Dortmund je mnohem aktivnější, do nebezpečných akcí se ale nedostává.
     
    74
    Kombinační hru se rozhodl ukončit obránce Marcel Schmelzer. Z dálky se napřáhl a zakončil, jeho pokus ale mířil přímo doprostřed branky.
     
    75
    Nyní se pokoušeli o útočný výpad domácí, ale přihrávka za obranu mířila do ofsajdu, Caiuby se tak ani nepokoušel hrát.
     
    76
    Halil Altintop na pravé straně vymýšlel centrovaný míč do šestnáctky, ten byl ale odvrácen na rohový kop. Pro Augsburg to nejlepší v tento moment.
     
    77
    Ten se ale nakonec nepovedlo, a tak se bude hrát od branky Romana Bürkiho, který ve druhém poločase nemá téměř co dělat.
     
    79
    Míč na zadní tyč posílal Erik Durm. Centr padl přímo na nohu Aubameyanga, který zakončoval z první. Jeho pokus ale nebyl vůbec přesný.
     
    80
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Raphaël Guerreiro, přichází Christian Pulišić.
     
    81
    Skvělý zákrok Andrease Lutha! Kagawa dostal centr do vápna a hlavičkou zakončoval k levé tyči, menší padáček ale domácí brankář nakonec dokázal vyrazit.
    81. Zakončení Kagawy hlavičkou, které vyrazil Luthe
     
    82
    Tlak Borussie vrcholí. Marco Reus nyní dostal míč do vápna a stanul před Luthem. Zakončoval levačkou a svým pokusem nakonec trefil jen boční síť.
     
    84
    Borussia kombinovala před vápnem a akci pokoušela zakončit centrem na levou stranu. Durmovi se ale zde nepovedlo dále přihrát.
     
    85
    Následně byl odpískán faul Christianu Pulišićovi, který se ale faulu nejspíše ani nedopustil. Takticky zahrané od domácích.
     
    87
    Ousmane Dembèlé se snažil na pravé straně projít přes bránícího hráče, což se mu ale nepovedlo. Sám se poslední dotkl míče, a tak budou vhazovat domácí.
     
    87
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Jonathan Schmid, přichází Georg Teigl.
     
    88
    Marcel Schmelzer vyhrál rychlostní souboj s jedním z domácích, ten se následně dotkl míče rukou. Pokračovat se tak bude odkopem od branky Borussie.
     
    89
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Matthias Ginter, přichází Sebastian Rode.
     
    90
    Domácí celek se dostával do útočného výpadu, nachytán byl ovšem v ofsajdovém postavení. Borussia by nyní měla tlačit, to ale dělá Augsburg.
     
    90+1
    Dominik Kohr hodně nepříjemně fauloval Kagawu. Zezadu jej nakopl do kotníku a vidí svou dvanáctou žlutou kartu v sezóně.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Alfred Finnbogason, přichází Či Tong-won.
     
    90+3
    Kagawa se dostával do dobré šance, ale před vápnem se nedohodl se spoluhráčem. Augsburgští odkopávají míč a mají důležitý bod.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas nám toho moc nenabídl a utkání tak končí za stavu 1:1. Domácí stále ovšem musejí bojovat o body, protože Hamburk udělal body a do baráže mohou jít stále tři celky. Dortmund naopak ztratil třetí místo.
     
    Zápasové statistiky

    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:7.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a zase někdy u Bundesligy na shledanou. (17:32:25)

    David Panuška

    Branky: 28. Finnbogason – 32. Aubameyang (Kagawa)

    Karty:   60. Stafylidis (AUG), 90+1. Kohr (AUG) – 13. Ginter (DOR)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:7.
    FC Augsburg: Luthe – Verhaegh, Gouweleeuw, Hinteregger, Stafylidis (68. Caiuby) – Kohr, Baier – Schmid (87. Teigl), Altintop, Max – Finnbogason (90+2. Či Tong-won).
    Náhradníci: Gelios – Bobadilla, Caiuby, Callsen-Bracker, Danso, Či Tong-won, Teigl.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ginter (89. Rode), Papastathopoulos, Schmelzer – Piszczek, Kagawa, Weigl (23. Durm), Guerreiro (80. Pulišić) – Dembèlé, Aubameyang, Reus.
    Náhradníci: Weidenfeller – Bartra, S. Bender, Durm, Mor, Pulišić, Rode.

    Diváci: 30 660
    thejrc.org