Fiorentina – Lazio 3:2 (kon.) | Atalanta BC – AC Milán 1:1 (kon.)
konec
ACF Fiorentina
3:2 (0:0)
S. S. Lazio
Sobota 13.05.2017, 18:00Italská Serie A • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný sobotní podvečer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší italská soutěž Serie A pokračuje již šestatřicátým kolem a my se společně zaměříme na zápas Fiorentiny, která přivítá před domácím publikem Lazio.
     
    ACF Fiorentina

    Fiorentina obhajuje z minulé sezony páté místo, ale tři kola před koncem je letos na míle vzdálená této příčce. Především v poledních kolech Fiorentiny ztrácí důležité body. Za celou sezonu má na svém kontě v domácí soutěži jen devět porážek, ale spousty bodů ztrácí za nerozhodné výsledky, kterých má již jedenáct. Ani s kázní to není rozhodně nejlepší. V posledních čtyřech zápasech věděli červenou kartu hned tři hráči. Minulé kolo se musel poroučet dříve z trávníku zkušený obránce Gonzalo Rodriguez, který tak zápas s Laziem vynechá.
     
    S. S. Lazio

    Římský celek má již tři kola před koncem jisté nejhůře páté místo, které zaručuje základní skupinu Evropské ligy v příští sezoně. Ještě však může pomýšlet i na třetí místo, ale to by musela hned třikrát Neapol zaváhat. V posledních kolem se Laziu extrémně daří v koncovce. Šest branek si odvezlo Palermo, dalším sedm poté Schickova Sampdoria Janov. Mezitím si ještě Lazio vyšláplo na hostujícím trávníku na AS Řím. Lazio táhne střelecky především dvojice Ciro Immobile, Balde Keita, která obstarala hned šestatřicet branek.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    18.12. 2016 Lazio – Fiorentina 3:1
    15.05. 2016 Lazio – Fiorentina 2:4
    09.01. 2016 Fiorentina - Lazio 1:3
    09.03. 2015 Lazio – Fiorentina 4:0
    19.10. 2014 Fiorentina – Lazio 0:2
     
    Úvodní sestavy:

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Tomović, De Maio, Astori – Chiesa, Vecino, Cristóforo, Olivera – Bernardeschi, Babacar, Valero (C).
    Náhradníci: Sportiello, Drągowski – C. Sánchez, N. Kalinić, Tello, Salcedo, Saponara, Hagi, Maistro, Mlakar, Iličić.

    S. S. Lazio: Strakosha – Bastos, Hoedt, Radu (C) – Patric, Parolo, Alberto, Murgia, J. Lukaku – Djordjević, Baldé Diao.
    Náhradníci: Adamonis, Vargić – Basta, Anderson, Crecco, Wallace, Immobile, Lulić, Biglia, C. Lombardi..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas šestatřicátého kola tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hostující fotbalisté rozehráli úvodní poločas ze středového kruhu. Ihned po rozehrávce, ale Lazio ztratilo balon a muselo se stáhnout do defenzivy.
     
    3
    Chybuje však také domácí Babacar, který nepřesně přihrával do běhu Valerovi. Do útoku tak mohou jít poprvé i hosté.
     
    4
    Pohledná kombinace na třiceti metrech od branky Fiorentiny zastavuje až faulem Vecino. Lazio tak mělo k dispozici volný přímý kop. Ten však končí jen na připravené obraně.
     
    5
    Tlak Lazia pokračoval rohovým kopem. Parolo poslal míč rovnou na branku, ale Tatrusanu si poradil s prvním centrem i následně s dalším.
     
    6
    Míče se dotkl také Strakosha. Dlouhý pas na rozběhnutého Babacara končí až u hostujícího brankáře, který s přehledem drží míč v rukavicích.
     
    7
    Marco Parolo nyní zvolil od rohového praporku rozehrávku jen do kombinace. Ta se však hostujícímu týmu vůbec nevydařilo. Do protiútoku se hnala hned trojice hráčů Fiorentiny, ale celou akci zazdil nepřesnou přihrávkou Valero.
     
    8
    Bernardeschi si udělal na pravé straně místo, následně ale nedokázal přejít soupeře ve skluzu. Domácí ale pokračovali autovým vhazováním. V pokutovém území se složit ještě před tím než tam doletěl balon Valero, ale nepíská se.
     
    9
    Po úvodním tlaku Lazia se dostává do hry také Fiorentina. Po dalším centru do šestnáctky hlavičkoval Babacar. Strakosha může být v klidu, hlavička domácího střelce jde mimo tři tyče.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka nenabídla žádnou větší příležitost. Nyní si ale hosté vybojovali další možnost zpoza postranní lajny. Dlouhým autem vybojoval rohový kop Lukaku.
     
    11
    Parolo nyní přenechal rozehrávku rohového kopu na Patricovi. Míč se snesl před malé vápno, ale hosté nedokázali ohrozit branku.
     
    12
    Strakosha musel být znovu ve střehu. Dalekonosnou střelu po trávníku zkrotil až na druhý pokus před dobíhajícím Babacarem.
     
    13
    Pravá strana Fiorentiny je velmi aktivní. Chiesa společně s Bernardeschim si vytvořili prostor na centr, ale ten nepřišel. Naopak na druhé straně mohl zakončovat Lukaku. Jeho střela z otočky končí jen v boční síti.
     
    15
    Lazio kontroluje situaci kombinací ve středu pole a čeká na možnost projít až do pokutového území.
     
    16
    Ta možnost přišla nyní. Jordan Lukaku se prodral až do šestnáctky, ale jeho centr byl zblokován. Navíc tak nešťastně pro hosty, že z toho nebude ani rohový kop.
     
    17
    Nyní musel na druhé straně trávníku odvrátit hrozící nebezpečí Bastos. Rohový kop tak budou mít také domácí fotbalisté.
     
    18
    Centr od rohového praporku se snesl jen na hlavu Hoedta, který dostal míč z vápna. Na hranici šestnáctky se však dostal ještě k balonu Olivera, ale míč se mu zamotal pod nohy, tak že už nedokázal přihrát.
     
    19
    Fiorentina rozjela útočnou akci středem trávníku. Následně se dostal k míči na pravé straně Chiesa, přesným centrem našel Babacara, který v pádu zakončoval ke vzdálenější tyči. Strakosha byl na místě včas.
     
    20
    Ani po dvaceti minutách hry se brankáři více nezapotili. Djordjević si šel pro faul do pokutového území, ale rozhodčí nařizuje jen volný přímý kop zpoza vápna.
     
    21
    Parolo si postavil míč na místo přestupku. Z velkého úhlu se snažil překonal dvoučlennou zeď a i domácího brankáře, ale minul.
     
    22
    Cristórofo byl nyní faulován ve středu pole. Djordjević však žlutou kartu nedostává. Je tu však nadějná příležitost pro domácí celek.
     
    23
    Vecino s Valerem byli u míče. Ten se nakonec dostal až do pokutového území, ale je pískán útočný faul a tak se nemůže zakončovat.
     
    25
    Radu měl míč na kopačce na pravé straně. Kapitán Lazia však nevyzrál na skvěle bránícího Astoriho. Rumunský obránce se tak musí rychle vracet zpět na vlastní polovinu.
     
    26
    Po vynikající kombinaci před vápnem se pokoušel projít s míčem do šestnáctky Baldé. V ten nejnevhodnější okamžik pro útočníka Lazia si nepřesně postrčil míč a ten končí až za brankovou lajnou.
     
    27
    Marco Parolo skolil soupeře u středového kruhu a je tak prvním potrestaným hráčem zápasu.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Davide Astori (ACF Fiorentina).
     
    29
    Ani jeden z týmů se příliš nežene do ofenzivy. Lazio kombinuje, ale do vápna se nemůže propracovat. Na druhé straně chtěl jít do brejku Valero, ale nedostal přesnější přihrávku.
     
    30
    Souboj u rohového praporku vyzněl lépe pro hostujícího hráče. Následně skvěle pálil Luis Alberto, ale Tatarusanu se vyznamenal parádním zákrokem.
    30. Luis Alberto nebezpečně pálil na vzdálenější tyč
     
    31
    Vecino tak dlouho čekal s přihrávkou až se k němu zezadu přiblížil Murgia a čistě mu sebral balon.
     
    32
    Po nepřesně rozehraném rohovém kopu Lazia se domácí dostali hned v pěti hráčích do rychlého protiútoku. Opět se však nepodařilo ani vystřelit.
     
    34
    Valero měl dlouho míč na kopačce, následně chtěl přihrát do volného místa Babacarovi, ale ten jeho úmysl nečekal a balon se tak zadarmo dostává k hostujícím hráčům.
     
    35
    Hromada nepřesných přihrávek na obou stranách nyní kouskuje hru. Boj ve středu pole vyhrál Lukaku. Následně se dostal k míči na levém kraji. Dokázal nacentrovat na zadní tyč, ale Djordjević pálil jen do obránce.
     
    36
    Následoval rohový kop. Parolo našel ve středu vápna Baldého, ale jeho hlavička jde jen těsně vedle pravé tyče.
     
    37
    Opět je tady hned několik nepřesností na obou stranách. Ani jeden z týmů se nemůže alespoň do střelecké pozice.
     
    38
    Už to vypadalo, že by se hosté mohli po zisku míče ve středu pole pustit do rychlého protiútoku, ale hlavní rozhodčí viděl při ztrátě míče faul.
     
    39
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Ani jeden brankář se nemusel v prvním poločase více činit.
     
    40
    Na levé straně kombinoval Olivera s Valerem. Následně letěl centr do vápna, ale tem nebyl nikdo ve fialovém dresu.
     
    41
    Fiorentina však ale rychle získala znovu balon. Další centr z levé strany už našel Babacara. Ten si ale překážel s Bernardeschim a tak nemohl přesněji zakončovat.
     
    42
    Lazio stabilizuje hru ve středu pole. Hosté vyčkávají na příležitost vniknout do šestnáctky. Ta zatím ale nepřichází.
     
    43
    Naopak domácí se v závěru poločasu dostali do menšího tlaku. Přišel však jeden z dalším nepřesných pasů do vápna. Domácí útočníci zatím nedostávají přesné míče do vápna.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostal k balonu Chiesa. Před pokutovým územím se však dostal do kontaktu s bránícím hráčem a o balon přichází.
     
    45
    V poslední minutě prvního poločasu hosté dostali míč do pokutového území z volného přímého kopu. Fiorentina byla najednou pod tlakem ve své šestnáctce, ale Tatarusanu nemusel zasahovat.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a tak první pětačtyřicetiminutovka končí bez branek. Ani jeden z týmů se nedostal do větší brankové příležitosti. Za zmínku stojí snad jen povedená střela Luise Alberta. Rumunský brankář v dresu Fiorentiny byl však připraven a pokus na zadní tyč vyrazil do bezpečí. Fiorentina i Lazio hrají ze zabezpečené defenzivy a zatím se příliš neženou do útoku.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Fiorentina vstoupila do druhého poločasu rozehrávkou ze středového kruhu. Lazio rychle napadá na útočné polovině. Nakonec se podařilo hostům vybojovat balon, ale po nepřesném centru zakončení nepřišlo.
     
    48
    Římský tým vstoupil do druhého poločasu aktivněji. Nyní se ale musel rychle vracet do obrany Murgia, který nakonec fauloval rozběhnutého Oliveru.
     
    49
    Lukaku se rozeběhl po postranní lajny, ale bez cizího zavinění se poroučel k zemi. S belgickým ofenzivním hráčem to nevypadá dobře.
     
    50
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Jordan Lukaku, přichází Cristiano Lombardi.
     
    51
    Na pravé straně si poradil s obráncem Chiesa, následně našel volného Valera. Právě domácí kapitán ale nepřesně zpracoval a balon končí až za brankovou lajnou.
     
    52
    Tentokrát to zkoušel po pravé straně také Bernardeschi. Jeho počínání ale končí na prvním bránícím hráči Lazia.
     
    53
    Na druhé straně se pokusil obelstít obranu Djordjević, ale jeho průnik do vápna zachytil Astori a poté ho také bez problém odzbrojil.
     
    55
    Bernardeschi si opět obhodil soupeře u postranní lajny, ale potřebný přesný centr do pokutového území už nepřidal.
     
    56
    Patric se připomněl na trávníku. Po individuální akce se dostal ke střele z hranice pokutového území. Balon mu však sjel z kopačky a střela je tak hodně nepřesná.
     
    56
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Lazio jde z první velká šance do vedení. KEITA BALDÉ DIAO si našel přesnou průnikovou přihrávku mezi obránci. Poslední obránce Davide Astori na útočníka Lazia rychlostně nestačil. Následně se senegalský útočník dostal ke střele pravou nohou a pod levou rukou brankáře posílá tým do vedení.
    56. Keita Baldé Diao - 0:1
     
    58
    Mohlo být srovnáno. Lazio zaspalo v obraně a toho mohl využít Valero. Jeho střelu však s obtížemi vyrazil Strakosha.
     
    60
    Tempo hry se najednou nepoměrně zvýšilo. Fiorentina jde agresivně do švech soubojů. Nyní to odnesl Murgia, který skončil na trávníku.
     
    61
    Thomas Strakosha znovu podržel svůj tým. Lehčí střelu z velké vzdálenosti v klidu podržel v rukavicích.
     
    62
    Tentokrát si hostující brankář poradil s přízemním centrem do pokutového území. Fiorentina se však rychle dostává k míči a pokračuje v tlaku.
     
    63
    Chiesa chtěl přihrávkou přes celou šířku roztáhnout hru, ale nebyl přesný. Balon přeskočil Oliveru a končí až za postranní lajnou.
     
    64
    Patric vhodil míč do hry. Následně se ale proti pravidlům provinil Murgia ve středu pole a Fiorentina tak může opět vyrazit do útoku za vyrovnáním.
     
    65
    Stefan Radu sestřelil u postranní lajny rozběhnutého Bernardeschiho a může být ještě rád za žlutu kartu.
     
    66
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Federico Chiesa, přichází Cristian Tello.
     
    67
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Sebastián Cristóforo, přichází Carlos Sánchez.
     
    67
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Maximiliano Olivera, přichází Nikola Kalinić.
     
    68
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Po třech střídání přichází ihned srovnání. KHOUMA BABACAR si naskočil na přesný centr z pravé strany a se štěstím dostal míč do sítě. Strakosha byl na místě, u levé tyče, ale již nedokázal balon zastavit před brankovou lajnou nebo vyrazit mimo tři tyče.
    68. Khouma BABACAR - 1:1
     
    70
    Fiorentina se po vstřelené brance rozjela. Domácí celek měl další gólovou šanci. V pokutovém území se s míčem otočil střídající Tello, ale nepřekonal hostující obranu.
     
    71
    Tak to byla velká šance zase na druhé straně trávníku. Djordjević však byl v ofsajdovém postavení a tak ani kdyby dokázal dostat míč do sítě, tak by branka neplatila.
     
    72
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Keita Baldé Diao, přichází Ciro Immobile.
     
    72
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Filip Djordjević, přichází Felipe Anderson.
     
    73
    Murgia byl zasažen kopačkou do ruky a bude se tedy kopat proti brance domácího týmu.
     
    74
    Balon si na místo přestupku postavil Lombardi. Jeho centr našel ve vzduchu jen Tatarusanu, ale opět byl pískán útočný faul Laziu.
     
    75
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Fiorentina otáčí stav zápasu na svou stranu. Střelu Borji Valera ještě stačil Strakosha vyrazit před sebe. Poté se míč odrazil od bránícího hráče přesně na kopačku NIKOLY KALINIĆE, který už jen dorazil míč do prázdné branky.
    75. Nikola KALINIĆ - 2:1
     
    77
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    A Fiorentina zdaleka nekončí. Tentokrát si Kalinić navedl do středu z pravé strany, chtěl pálit na vzdálenější tyč. Tu také trefil! Od ní se však míč odrazil do nešťastníka CRISTIANA LOMBARDIHO, který poslal míč do vlastní sítě.
    77. Cristiano LOMBARDI - 3:1
     
    79
    Lazio je najednou na míle vzdálené od zisku alespoň bodu. Hostující tým se potřebuje otřepat z domácí smršti kombinací na útočné polovině.
     
    80
    Už to vypadalo, že by se mohl Anderson dostat do zakončení. Při převzetí míče si však pomohl lehkým faulem a rozhodčí byl pozorný.
     
    81
    Posledních zhruba deset minut zejména pro Lazio, které nyní ztrácí dvě branky. Po tom co hostující celek vedl, určitě pomýšlel na důležité body.
     
    82
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Tak to bude ještě zajímavý závěr zápasu. Po nadýchaném centru do pokutového území se hlavičkou na zadní tyč prosazuje ALESSANDRO MURGIA. Tatarusanu byl dál od brankové lajny a už se nestačil dostat k hlavičce, která padala přesně pod břevno.
    82. Alessandro MURGIA - 3:2
     
    84
    Nikola Kalinić měl na kopačce další branku. Po přízemním centru se zjevil zcela sám před Strakoshou, ale nedokázal hostujícího brankáře překonat.
     
    85
    Zdravotní problémy má nyní domácí Khouma Babacar. Útočník Senegalu musel být ošetřen na hrací ploše.
     
    86
    Babacar je zpět ve hře a může se pokračovat. Radu měl míč na levém kraji. Následně ho přesunul na Lombardiho, ale ani italský záložník nedokázal přesně zpracovat balon do běhu.
     
    88
    Tři na dva šli domácí hráči. Borja Valero však zahnal přihrávkou Babacara a tím nebezpečná akce končí. Strakosha si určitě oddechl.
     
    89
    Lazio se snaží kontrolovat hru, ale to se mu příliš nedaří. Opět se dostali po zisku míče domácí do přečíslení, ale ani tentokrát z toho nebylo ani zakončení.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Borja Valero (ACF Fiorentina).
     
    90
    Hostujícímu celku se nedaří dostat do závěrečného tlaku. Ba naopak, více ze hry má v posledních sekundách Fiorentina. Bernardeschi mohl rozhodnout, ale jeho dělovka byla zblokovaná na rohový kop.
     
    90+1
    Již v nastaveném čase domácí rozehrávali rohový kop. Pochopitelně už nepřišel centr do vápna, ale kombinace u rohového praporku. Lazio se stále nemůže dostat k míči.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+3
    Až nyní se hosté dostali s balonem na útočnou polovinu. Dlouhý pas do vápna, ale nebyl žádný problém pro domácí obránce.
     
    90+4
    A mohlo být definitivně rozhodnuto. Valero šel společně s Babacarem na branku. Domácí kapitán zvolil střelu, ale Strakosha ještě udržel šance Lazia na bod.
     
    90+4
    Wesley Hoedt sestřelil skluzem Babacara a vidí v úplném závěru ještě žlutou kartu od rozhodčího.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Pět nastavených minut uplynulo a zápas šestatřicátého kola končí. První hodinu hry se oba týmy zaměřovaly více na obranu, ale prvním gólem se vše obránilo. Keita Bladé Diao poslal Lazio do vedení, poté ale domácí trenér sáhl k razantní změně. V jeden moment poslal do hry tři hráče z lavičky a následně se začaly dít věci. Babacar ihned po příchodu třech hráčů na trávník vyrovnal. Za dalších sedm minut už Fiorentina vedla po zásahu Nikoly Kaliniće. A nepěknou desetiminutovka zakončil vlastní brankou Cristiano Lombardi. Lazio se ještě zmohlo na snížení, když povedenou hlavičkou překonal domácího brankáře Murgia, ale to bylo z hostující strany vše. Všechny tři body tak zůstávají na půdě Fiorentiny.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:17.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (20:05:28)

    Vít Schück

    Branky: 68. Babacar (Vecino), 75. N. Kalinić, 77. C. Lombardi (vla.) – 56. Baldé Diao (Alberto), 82. Murgia (Alberto)

    Karty:   27. Astori (FIO), 90. Valero (FIO) – 27. Parolo (LAZ), 65. Radu (LAZ), 90+4. Hoedt (LAZ)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:17.
    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – Tomović, De Maio, Astori – Chiesa (66. Tello), Vecino, Cristóforo (67. C. Sánchez), Olivera (67. N. Kalinić) – Bernardeschi, Babacar, Valero (C).
    Náhradníci: Sportiello, Drągowski – C. Sánchez, N. Kalinić, Tello, Salcedo, Saponara, Hagi, Maistro, Mlakar, Iličić, Reimão.

    S. S. Lazio: Strakosha – Bastos, Hoedt, Radu (C) – Patric, Parolo, Alberto, Murgia, J. Lukaku (50. C. Lombardi) – Djordjević (72. Anderson), Baldé Diao (72. Immobile).
    Náhradníci: Adamonis, Vargić – Basta, Anderson, Crecco, Wallace, Immobile, Lulić, Biglia, C. Lombardi.
    thejrc.org